Gömü

Gömü

Son dakika gömü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gömü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gömü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gömü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gömü gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 gömü haberi bulunmuştur. Tüm gömü haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP 55 başkan adayını daha açıkladı
MHP 55 başkan adayını daha açıkladı MHP, 2 büyükşehir ilçesi ve 53 belde olmak üzere 55 belediye başkan adayını daha açıkladı.
26.01.2024 Gündem
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023 Gündem
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler?
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler? İstanbul’un kalbi, binlerce eski yapının bulunduğu Beyoğlu’nun Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depreme dayanıklı konutların inşası için 20 yıldır çaba sarf ettiklerini belirtirken ‘İmkânsızın üstünü deniyoruz’ dedi.
30.03.2023 Gündem
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu İngiltere’nin kuzeyinde 1600 yıllık bir mezarlıkta yapılan arkeolojik kazıda, kurşun bir lahitte geç Roma döneminden bir aristokrata ait olduğu düşünülen, kimliği belirsiz bir kadının iskelet kalıntıları bulundu.
14.03.2023 Dünya
Bartın'daki maden patlamasında can kaybı 42'ye yükseldi
Bartın'daki maden patlamasında can kaybı 42'ye yükseldi Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasından sonra İstanbul'da tedavileri süren maden işçilerinden biri yaşamını yitirdi. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye çıktı.
4.11.2022 Gündem
Dev külçe altına paça biçilemiyor! Bahçesinde kaza yaparken hazine buldu!
Dev külçe altına paça biçilemiyor! Bahçesinde kaza yaparken hazine buldu! Altınlar, değerli taşlar, sikkeler... İlginç buluşlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Gizli hazineler, ilginç fosiller, antik kentler derken son olarak Kalifornia'da bir adamın bahçesinde bulduğu dev külçe altın gündeme geldi. İşte dünyanın farklı yerlerinde ortaya çıkan değerli eşyalar...
27.09.2022 Dünya
Altın sikkeler topraktan fışkırdı! Kazdıkça küp küp altın çıktı: Bin 200'den fazla sikke...
Altın sikkeler topraktan fışkırdı! Kazdıkça küp küp altın çıktı: Bin 200'den fazla sikke... Altnlar topraktan resmen fışkırdı. Yüksek hızlı demiryolu üzerinde yapılan çalışmalar inanılmaz bir serveti ortaya çıkardı. Müthiş keşif İngiltere'nin Aylesbury kentinin yakınlarındaki Fleet Marston'da yapılan kazılarla ortaya çıktı. HS2 yüksek hızlı demiryolu üzerinde çalışmalar sürdüren yetkililer toprağı kazdıkça altın sikkeler, kaşık, iğne ve broş gibi ev eşyaları buldu.
2.09.2022 Dünya
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar...
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar... Vikingler ile Türkler arasındaki ortak özellikler ortaya çıktı. Şimdiye kadar bulunan en görkemli Viking mezarlarının iki kadına ait olması, Vikingler hakkında bilinenleri altüst etti. Vikinglerin cenaze, gömü ve toplum yapısının bazı noktalarda eski Türk kültürüyle oldukça benzerlik gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Özkan, ilginç detayları da paylaştı.
1.08.2022 Dünya
Dünyanın en büyük hazinelerinin sırrı! Halen bulunamamış gizemli hazineler: Altın, mücevher, gümüş ve elmaslar...
Dünyanın en büyük hazinelerinin sırrı! Halen bulunamamış gizemli hazineler: Altın, mücevher, gümüş ve elmaslar... Hazineler, defineler, gömülü küp küp altınlar... Kolay yoldan zengin olmak isteyenlerin hayalini süslüyor hazine bulmak. Eğer 'gömülü hazine' hikayeleri uydurma masallar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bir yerlerde 'hazine' sözcüğünü duyduğumuzda hemen yola çıkıp araştırmalara başlama duygusu baş gösteriyor.
5.07.2022 Dünya
Bartın'da denize girmek yasak mı, bitti mi? Denize girmek ne zamana kadar yasak, kaç gün, Bartın’da hangi plajlar yasaklandı?
Bartın'da denize girmek yasak mı, bitti mi? Denize girmek ne zamana kadar yasak, kaç gün, Bartın’da hangi plajlar yasaklandı? Bartın’da denize girmek yasak mı? Bartın’da selin ardından mikrobik risk nedeniyle 3 gün süreyle denize girmenin yasaklandığı bildirildi. Peki, Bartın’da denize girmek ne zamana kadar yasak, kaç gün, Bartın’da hangi plajlar yasaklandı?
2.07.2022 Yaşam
Dünya tarihinin en büyük hazinesi bulundu! 18 milyar dolarlık define: 200 ton altın, gümüş ve zümrüt...
Dünya tarihinin en büyük hazinesi bulundu! 18 milyar dolarlık define: 200 ton altın, gümüş ve zümrüt... Dünyanın en büyük definesinin yeni görüntüleri paylaşıldı. İspanya donanmasına ait San Jose gemisi 1708 yılında battığında 200 tona yakın altın, gümüş ve zümrüt taşıyordu. Gemideki toplam hazinenin 18 milyar dolar değerinde olduğu düşünülüyor. Kolombiya ordusu San Jose'den yeni görüntüler paylaştı. İşte tarihin en büyük definesi...
8.06.2022 Dünya
9 ton altın sır oldu! Defineci baba-oğul dava açtı: 400 milyon dolarlık altınları FBI kaçırdı...
9 ton altın sır oldu! Defineci baba-oğul dava açtı: 400 milyon dolarlık altınları FBI kaçırdı... Amerikan İç Savaşı’nda kaybolan altınlar yıllardır definecilerin hedefinde oldu. Altınları arayan defineci babayla oğul, FBI’ın 400 milyon dolarlık altınları kaçırdığı suçlamasıyla dava açtı.
31.05.2022 Dünya
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sır
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sır Zeytinburnu Belediyesi'nin eski binasında başlayan restorasyon çalışmaları, İstanbul’un tarihine yeni bir tanık ekledi. Binanın temelinde yapılan kazılarda 4'üncü yüzyılın sonu, 5'inci yüzyılın başında yapılmış mozaiklerle lahitler keşfedildi. Aynı mezar içerisinde yer alan bir erkek ve bir kadın cesedi ile mozaikler arasındaki ilişkisi ise oldukça dikkat çekici.
7.05.2022 Yaşam
Altın gemisi SS Central America'nın görüntüleri ilk kez ortaya çıktı! 21 ton altın sikke ile okyanusun dibine gömüldü...
Altın gemisi SS Central America'nın görüntüleri ilk kez ortaya çıktı! 21 ton altın sikke ile okyanusun dibine gömüldü... 21 ton altın sikke ve diğer hazinelerle batan SS Central America gemisinde yapılan keşifler devam ederken, gemide ölen 425 kişiden bazılarına ait fotoğraflar ilk kez yayınlandı. Söz konusu fotoğraflar, tarihe yeni bir ışık tutarken, fotoğrafların okyanusun yüzlerce metre altında çok iyi korunduğu görüldü.
4.05.2022 Dünya
Bin yıllık mumyalar görenleri şaşırtıyor!
Bin yıllık mumyalar görenleri şaşırtıyor! Aksaray ve çevresinde yapılan kazılarda bulunan 10, 11 ve 12. yüzyıllara ait 13 mumya müzede ziyaretçilerini bekliyor.
27.03.2022 Kültür Sanat
İstanbul'da heyecanlandıran keşif! 'Önemli sonuçlar ortaya çıktı'
İstanbul'da heyecanlandıran keşif! 'Önemli sonuçlar ortaya çıktı' İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal, metro inşaatı nedeniyle uzun süredir kurtarma kazısı yapılan İstanbul Boğazı’nda Kurgan kültürüne dair önemli sonuçlar ortaya çıktığını belirterek, "Bugüne kadar kazısı yapılan dar alanda toplamda 47 kurgan saptandı, kurganların etrafında ise 120’ye yakın hediyeleriyle birlikte gömü buluntuları tespit edildi" dedi.
31.01.2022 Gündem
Altın sikkeler topraktan fışkırdı! Bugüne kadar keşfedilenlerin en büyüğü...
Altın sikkeler topraktan fışkırdı! Bugüne kadar keşfedilenlerin en büyüğü... Altın sikkelerle dolu hazine Almanya'nın kuzeydoğusundaki Brandenburg eyaletinde bulundu. Keşfedilen hazinenin "çok değerli" eski bir Kelt hazinesi olduğu ortaya çıktı..
17.01.2022 Dünya
Mücevher ve para dolu 2 bin yıllık kasaba keşfedildi!
Mücevher ve para dolu 2 bin yıllık kasaba keşfedildi! Adı açıklanmayan bir bölgede yapılan kazılarda, Demir Çağı'na kadar uzanan ve zengin bir ticaret hayatı olduğu anlaşılan bir Roma kasabası keşfedildi. Yetkili West, alanın çok iyi korunmuş olduğunu ve buradaki hayatla ilgili çok fazla şey anlaşılabildiğini belirtti.
11.01.2022 Dünya
Dünyanın en büyük hazinelerinden biri bulundu! 131 altın sikke ve...
Dünyanın en büyük hazinelerinden biri bulundu! 131 altın sikke ve... Dünyanın en büyük hazinelerinden biri İngiltere'de ortaya çıkarıldı. Hobi amaçlı metal dedektörü kullanan amatör defineci, şimdiye dek keşfedilmiş dünyanın en büyük hazinelerinden birini gün yüzüne çıkarmayı başardı.
13.11.2021 Dünya
Van'ın arkeolojik keşif! Böylesine ilk kez rastlandı
Van'ın arkeolojik keşif! Böylesine ilk kez rastlandı Van'ın Gürpınar ilçesindeki Çavuştepe Kalesi'nde 5 yıldır devam eden kazı çalışmaları sırasında Urartular dönemine ait iki mezar bulundu. Ortaya çıkarılan nekropolde ulaşılan mezarlarda, daha önce görülenlerden daha farklı bulgular elde edildi.
19.09.2021 Gündem
Çetin Ceviz 2 fragmanı yayınlandı!
Çetin Ceviz 2 fragmanı yayınlandı! Başrollerinde Ayça Erturan, Fırat Tanış, Beyti Engin, Ayhan Taş ve Deniz Özerman'ın yer aldığı "Çetin Ceviz 2" filmi Kanal D'de!
3.01.2021 Televizyon
Kariye Cami ibadete açılıyor! İlk namaz için geri sayım başladı!
Kariye Cami ibadete açılıyor! İlk namaz için geri sayım başladı! Dünya çapında tanınan ve Bizans tarihinin en önemli manastırlarından biri olan Kariye'de sona gelindi. 1400 yıl önce kilise olarak inşa edilen Kariye'de hazırlıklar devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesinin ardından ibadete açılmasına karar verilen Kariye Camisi'nde ilk namaz hazırlıkları sürüyor. Peki, Kariye Camii ne zaman ibadete açılıyor? Kariye Camii'inde ilk namaz ne zaman? İşte detaylar...
22.10.2020 Gündem
Kariye Cami nerede? Kariye Müzesi freskleri ne olacak? Kariye Camisi yeniden ibadete açılıyor!
Kariye Cami nerede? Kariye Müzesi freskleri ne olacak? Kariye Camisi yeniden ibadete açılıyor! İstanbul'da Bizans döneminden kalma Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına karar verildi. Pek çok kişi de Kariye Cami nerede? Kariye Müzesi freskleri ne olacak? sorularını araştırıyor. İşte Kariye müzesi tarihi...
21.08.2020 Gündem
Çekmeköy'de 27 köpek ortadan kayboldu! Kaybolan köpekler için kazı yapıldı
Çekmeköy'de 27 köpek ortadan kayboldu! Kaybolan köpekler için kazı yapıldı İstanbul Çekmeköy'de bazıları yavru olmak üzere 27 köpek ortadan kayboldu. Savcılık kayıp köpekler için inceleme başlatırken, mahalle sakinlerinin köpekler 'zehirlendikten sonra gömüldü' iddiaları üzerine bölgede kazı yapıldı. Yapılan kazıda kaybolan 27 köpeğe ait herhangi bir bulguya rastlanmadı.
20.08.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Gömü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gömü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.