Hazine

Hazine

Son dakika hazine haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazine ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazine haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazine

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazine gelişmeleri de dahil olmak üzere 11.901 hazine haberi bulunmuştur. Tüm hazine haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak
Bakan Şimşek G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD temasları kapsamında G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb'in de aralarında olduğu çok sayıda isimle ikili görüşme yapacak.
22.10.2024Ekonomi
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli olduğu değerlendirilenlerin izaha davet edileceğini bildirdi.
21.10.2024Ekonomi
4 milyar liralık kayıt dışı saat ticareti ortaya çıktı! Bakan Şimşek: Mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz
4 milyar liralık kayıt dışı saat ticareti ortaya çıktı! Bakan Şimşek: Mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruzHazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı saat ticaretiyle uğraşan mükellefleri tek tek tespit ederek, 2023-2024 döneminde 4 milyar liralık kayıt dışı ticareti ortaya çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergide adalet ve etkinlik sözü verdik, bu söz doğrultusunda kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisiyiz" dedi.
20.10.2024Ekonomi
GİB sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaşları uyardı
GİB sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaşları uyardıHazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaş ve mükellefleri uyardı.
19.10.2024Ekonomi
Alışverişlerde fiş veya fatura kesilmesine ilişkin esaslar belirlendi! Kayıt dışı faaliyetlerde yüzde 50 daha fazla vergi cezası
Alışverişlerde fiş veya fatura kesilmesine ilişkin esaslar belirlendi! Kayıt dışı faaliyetlerde yüzde 50 daha fazla vergi cezasıTicari işlemlerde fatura ve benzeri belgelerin düzenlenmemesi ya da farklı mahiyetteki belgelerin düzenlenmesi durumunda kesilecek cezalara ilişkin usul ve esasları belirlendi.
19.10.2024Ekonomi
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talep
Türkiye Varlık Fonu'nun sukuk ihracına rekor talepTürkiye Varlık Fonu'nun (TVF) 14-16 Ekim'de Londra'da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 5 yıl 3 ay vadeli, yüzde 6,95 getiri oranlı 750 milyon dolar tutarındaki sukuk ihracına rekor talep geldiği bildirildi.
18.10.2024Ekonomi
Taşınmazlardan 18,4 milyar dolar gelir edilecek: En fazla kira geliri ecrimisilden
Taşınmazlardan 18,4 milyar dolar gelir edilecek: En fazla kira geliri ecrimisildenDevlet, gelecek yıl aralarında lojman, sosyal tesis ve arazilerin de bulunduğu taşınmazlardan yaklaşık 18,4 milyar lira gelir elde etmeyi hedefliyor.
18.10.2024Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor! Artık banka zorunluluğu getirildi
Milyonları ilgilendiriyor! Artık banka zorunluluğu getirildiHazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemelerin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getiren tebliği Resmi Gazete'de yayımladı. Mükellef olmayanlar da dahil olmak üzere tüm alıcıların bu düzenlemeye uyması gerekecek.
18.10.2024Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Bütçe kanun teklifimiz sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahip
Cevdet Yılmaz: Bütçe kanun teklifimiz sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahipCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı destekleyen, sosyal refahı artırıcı yaklaşıma sahiptir" dedi.
17.10.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyor
Bakan Şimşek: Küresel ticarette yüzde 3'ten fazla büyüme beklenmiyorTürkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla bugün gerçekleşti. Panelde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küreselde parasal politikalar biraz gevşeyecek belki ama bunun hızı ve koordinasyonunda önemli bir etkisi olacak. 'Parasal politikaların gevşemesi bir mali konsolidasyonla sonuçlanacak mı?' sorusu da bizim açımızdan zorlayıcı bir soru. Ama bildiğimiz bir şey varsa önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3'ten fazla bir büyüme beklenmiyor” dedi.
17.10.2024Ekonomi
Devlet Muhasebesi Standartları Kurulu yapısında değişiklik
Devlet Muhasebesi Standartları Kurulu yapısında değişiklikDevlet Muhasebesi Standartları Kuruluna İçişleri Bakanlığı yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının üye bildirmesi kararlaştırıldı.
17.10.2024Gündem
Bakan Bolat açıkladı! Tüketiciyi aldatan reklamlara ceza
Bakan Bolat açıkladı! Tüketiciyi aldatan reklamlara cezaTicaret Bakanı Ömer Bolat, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Otomobil ve konut fiyatlarında son durum ne? Fahiş fiyatla mücadele hakkında merak edilenler... Bakan Bolat merak edilen tüm soruların cevapları cevap verdi.
16.10.2024Ekonomi
Kiracılara kötü haber: Kira artış oranı yüze 120'ye dayandı! Yasal sınırın üzerinde artış yapılabilir mi?
Kiracılara kötü haber: Kira artış oranı yüze 120'ye dayandı! Yasal sınırın üzerinde artış yapılabilir mi?Ev sahibi ve kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Kiralardaki artış satılık ev fiyatlarını ikiye katladı. Eski ve yeni kiracı arasındaki fark ise 5 kat oldu. Öte yandan Yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının ardından kiralarda değişim Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın radarında. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek özellikle yüzde 25 sınırının kalkmasının ardından yenilenen kiralarda artışların yüzde 120’ye yaklaştığını söyledi. Peki İstanbul, İzmir ve Ankara’da kiralar ne kadar arttı? Ev sahipleri yasal sınırın üzerinde zam isteyebilir mi? İşte detaylar...
16.10.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Enflasyon düşmeye devam edecek, konut arzını artırıyoruz
Bakan Şimşek: Enflasyon düşmeye devam edecek, konut arzını artırıyoruzHazine ve Maliye Bakanı ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek "Enflasyon düşüyor. Mayıs'ta zirveye çıktı, zirveden bu yana 26 puan enflasyonda düşüş var. Enflasyon düşmeye devam edecek" dedi.
15.10.2024Ekonomi
2024 Nobel Ekonomi Ödülü Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na verildi
2024 Nobel Ekonomi Ödülü Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na verildi2024 Nobel Ekonomi Ödülü'ne, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson layık görüldü. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılı Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu'nu tebrik etti.
14.10.2024Dünya
Memur-Sen açıkladı! Servis hizmeti devam edecek
Memur-Sen açıkladı! Servis hizmeti devam edecekMemur-Sen'den yapılan açıklamada, "İki bakanlıkla yapılan görüşmelerimiz sonuç verdi. Memura servis hizmeti devam edecek." denildi.
14.10.2024Gündem
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) ülke genelinde büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programına hazırlandığını belirterek, "Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde sahada büyük şirketlere yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükellefin her zaman yanında olurken çok kazanan ancak az vergi ödeyen mükellefin de takibini bırakmıyoruz." diye konuştu.
13.10.2024Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Gazze'de yaşananlar bize şunu gösteriyor ki kendi ayaklarımız üzerinde durmak durumundayız
Cevdet Yılmaz: Gazze'de yaşananlar bize şunu gösteriyor ki kendi ayaklarımız üzerinde durmak durumundayızHaliç Kongre Merkezi'nde, Türkiye İnovasyon Haftası (TIW) 2024 İNOVALİG ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gazze'de yaşanan hadiseler bize şunu açık ve net gösteriyor. Kendi ayaklarımız üzerinde çok güçlü bir şekilde durmak durumundayız. Çelik Kubbe projemizden, diğer kritik teknolojilere kadar bu alandaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.
12.10.2024Gündem
Türkiye Kalkınma Fonu, 90 milyon dolarlık kaynağı girişimcilik ekosistemine aktarmaya hazırlanıyor
Türkiye Kalkınma Fonu, 90 milyon dolarlık kaynağı girişimcilik ekosistemine aktarmaya hazırlanıyorTürkiye Kalkınma Fonu (TKF) Genel Müdürü Elif Altuğ, yatırım için incelenen şirket sayısının 20’nin üzerinde olduğunu, yıl sonunu 5-7 yatırımla kapatabileceklerini söyledi.
12.10.2024Ekonomi
ABD, İran'a yaptırımlarını genişletti
ABD, İran'a yaptırımlarını genişlettiABD yönetimi, İsrail'e düzenlediği saldırıya yanıt olarak İran'ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiğini duyurdu.
12.10.2024Dünya
Mehmet Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına geriledi
Mehmet Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünüm makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor." dedi.
11.10.2024Ekonomi
Bakan Şimşek Katar'da yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Şimşek Katar'da yatırımcılarla bir araya geldiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'da yatırımcılarla bir araya geldi.
10.10.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ihracatçı için kredi limiti açıklaması: İhracatçılarımızın her zaman yanındayız
Bakan Şimşek'ten ihracatçı için kredi limiti açıklaması: İhracatçılarımızın her zaman yanındayızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılara kullandırılan reeskont kredileri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
9.10.2024Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt'e resmi ziyaret gerçekleştirecek
Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt'e resmi ziyaret gerçekleştirecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt'e resmi ziyaret gerçekleştirecek.
9.10.2024Ekonomi
Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışı
Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışıTicaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıların finansmana kolay ulaşmasına yönelik çalışmaları sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdi.
8.10.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hazine ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazine haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.