Alman Hükümeti

Alman Hükümeti

Son dakika Alman hükümeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alman hükümeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alman hükümeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alman Hükümeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alman hükümeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.090 alman hükümeti haberi bulunmuştur. Tüm alman hükümeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tüzüğe göre Faruk Koca'nın ihracı istendi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Tüzüğe göre Faruk Koca'nın ihracı istendi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı sonrası AK Parti'den ihracı talebi ile ilgili olarak, ' Disiplin suçu oluştu, tüzüğe göre ihracı istendi.' dedi.
12.12.2023 Gündem
Schengen başvuruları durduruldu mu? Schengen vize randevu başvuruları ne zaman başlayacak, açıldı mı?
Schengen başvuruları durduruldu mu? Schengen vize randevu başvuruları ne zaman başlayacak, açıldı mı? Schengen vize başvuruları bir süredir yaşanan yoğunluk nedeniyle aksıyordu. Bu nedenle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda "Schengen vize başvurularının durdurulduğu" iddia edildi. Söz konusu iddiaların ardından Schengen başvuruları durduruldu mu? Schengen vize başvuruları ne zaman başlayacak, açıldı mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
25.05.2023 Gündem
Gurbetçi oyları 1.5 milyona yaklaşıyor! Ek sandıklar kuruluyor
Gurbetçi oyları 1.5 milyona yaklaşıyor! Ek sandıklar kuruluyor Yurtdışındaki Türk vatandaşları sandığa koşmaya devam ediyor. Yurtdışı ve gümrüklerde kullanılan oylar 1.5 milyona yaklaşıyor. İlk sekiz günde üç seçmenden biri sandığa gidip oy verdi. Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde ek sandıklar kurulmaya başlandı.
5.05.2023 Gündem
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak  Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtildi. 
1.03.2023 Ekonomi
Depremzedelere ilk schengen vizeleri çıktı! Kişi başı 500 euro şartı
Depremzedelere ilk schengen vizeleri çıktı! Kişi başı 500 euro şartı Kahramanmaraş'taki deprem sonrası 3 ay geçerli 'kolay vize' verileceğini duyuran Alman hükümeti ilk vizeleri vermeye başladı. Alman medyası sürecin önündeki engelleri masaya yatırırken, akrabasını yanına almak isteyen Türkler için maliyeti de açıkladı. İşte haberin devamı...
18.02.2023 Dünya
Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Doğal gaz krizi turizmini patlatabilir
Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Doğal gaz krizi turizmini patlatabilir Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Avrupa’yı da vurdu, Moskova yönetimi doğal gazı kısma kararı aldı. Birçok ilden art arda enerjide tedbir açıklaması geldi. Bu durum gerginliği bitirmede kilit konumda olan Türkiye’nin ise lehine oldu. Bu yıl turizmi 12 aya çıkarmayı hedefleyen Türkiye, 10-15 milyar dolar ek gelir bekliyor.
8.09.2022 Ekonomi
Almanya doğal gaz kullanımında kısıtlamaya gidiyor! Tarih verildi, dikkat çeken 19 derece sınırı
Almanya doğal gaz kullanımında kısıtlamaya gidiyor! Tarih verildi, dikkat çeken 19 derece sınırı Almanya federal hükümeti, kış mevsimine girilmeden önce kamu binalarında ısıtmanın ve aydınlatmanın kısıtlanmasını içeren enerji tasarrufu önlemini onayladı. Böylece gaz kullanımının yaklaşık yüzde 2 oranında azaltılması hedefleniyor.
25.08.2022 Dünya
Gerhard Schröder Putin ile görüştü Almanya ayağa kalktı! 'Putin benim dostum özür dilemeyeceğim!'
Gerhard Schröder Putin ile görüştü Almanya ayağa kalktı! 'Putin benim dostum özür dilemeyeceğim!' Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş sayısız askeri ve sivil kayba yol açarken dünyayı da büyük bir gıda ve enerji kriziyle baş başa bıraktı. Enerji krizinin en çok vurduğu ülke ise Almanya oldu. Ülke, yaklaşan kış aylarını nasıl geçireceğinin hesabını yaparken eski Başbakan Gerhard Schröder’in Vladimir Putin ile görüşmesi ise bardağı taşıran son damla oldu…
4.08.2022 Dünya
Avrupa'nın korkulu rüyası başladı! Putin dediğini yaptı: Bu bir savaş ilanı...
Avrupa'nın korkulu rüyası başladı! Putin dediğini yaptı: Bu bir savaş ilanı... Avrupa'nın korktuğu başına geldi. Rusya enerji devi Gazprom'un Avrupalı müşterilerine gaz akışını garanti edemeyeceğini belirtip 'mücbir sebep' ilan ettiği ileri sürüldü. RusEnergy'nin kurucu ortağı Mikhail Krutikhin, Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada talimatın Putin'den gelmiş olabileceğini belirterek "Bu bir savaş ilanı" dedi.
19.07.2022 Dünya
Almanya'da çalışma fırsatı! Onay çıktı, saatlik ücret en az 14 euro 25 cent
Almanya'da çalışma fırsatı! Onay çıktı, saatlik ücret en az 14 euro 25 cent İş arayanlara güzel haber Almanya'dan geldi. Almanya Türkiye'den işçi alımı yapacak. Federal Çalışma Ajansı Almanya’da havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısının çözülmesi için Türkiye’den geçici olarak 2 bin işçi getirilmesine yeşil ışık yaktı. Sürecin hızlanması için Türkiye'deki Alman diplomatik temsilcilikleri Almanya‘daki havalimanlarında çalışmak için yapılan her başvuru için Federal Çalışma Ajansı'ndan onay almak zorunda kalmayacak. Almanya'daki çalışma şartları ile ilgili de açıklama yapıldı. Saatlik ücret en az 14 euro 25 cent olacak. Mesai ve tatil günü çalışmaları için ek ödeme yapılacak. İşveren ayrıca çalışanlara barınma hizmeti sunmakla da yükümlü olacak.
7.07.2022 Ekonomi
Maske ile ilgili flaş gelişme! Tam bitti derken geri dönüyor
Maske ile ilgili flaş gelişme! Tam bitti derken geri dönüyor İki yıl boyunca hayatlarımızı kâbusa çevirdikten sonra azalan vaka sayıları ve neredeyse biten ölümlerle birlikte adını artık çok zikretmemeye başladığımız koronavirüs acaba geri mi dönüyor? Almanya’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değil. Almanya, bu kış Covid ile savaşmak için Ekim'den Mart'a kadar restoranlarda, barlarda ve mağazalarda Maske takmayı zorunlu hale getirmeyi düşünüyor.
18.06.2022 Dünya
Rusya vanayı kapattı! Beş ülkeye doğal gaz akışı tamamen kesildi
Rusya vanayı kapattı! Beş ülkeye doğal gaz akışı tamamen kesildi Rus enerji devi Gazprom, Polonya, Bulgaristan, Finlandiya, Danimarka ve Hollanda'dan sonra Almanya'ya yakıt sağlayan Shell'e de doğalgaz tedarikini tamamen durdurduğunu açıkladı. Alman hükümeti konunun yakından takip edildiğini belirtirken, söz konusu kararın Alman endüstrisini sarsabileceği öne sürüldü.
1.06.2022 Dünya
155 liraya sınırsız yolculuk!
155 liraya sınırsız yolculuk! Yakıt fiyatlarının arttığı, araba fiyatlarının fırladığı ve dünya çapında bir yaşam maliyeti krizinin yaşandığı bir zamanda Almanya’da rakipsiz bir uygulama başlatıldı. Ülkede, halkı toplu taşıma kullanmaya teşvik etmek için 9 euroluk (yaklaşık 156 lira) sınırsız aylık bilet uygulaması onaylandı.
24.05.2022 Dünya
Almanya, Ukrayna'ya silah sevkiyatını onayladı
Almanya, Ukrayna'ya silah sevkiyatını onayladı Almanya, Gepard uçaksavar tanklarının Ukrayna'ya teslimatını onayladı.
26.04.2022 Dünya
Almanya: Buça vahşetinin sorumlusu Rusya'dır
Almanya: Buça vahşetinin sorumlusu Rusya'dır Alman hükümeti, Rusya'nın Ukrayna'nın Buça kentinde sivillere yönelik saldırıların sorumlusunun Rus ordusu olduğunu açıkladı.
6.04.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Amerikan askerleri kritik bölgede görüntülendi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşda kritik gelişmeler yaşanıyor. Dünyanın beklediği Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşme başladı. Cephe hattında Rus ordusu Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında çaresiz. Belarus sınırına yakın Chernihiv kenti ve çevresi bombardıman altında. Borodyanka'dan Makariv'e doğru ilerleyen Rus tanklarındaki askerler, Ukraynalılarla çatıştı. Zelenskiy, Rus askerlerine "Gidin ve canınızı kurtarın" diyerek seslendi. Associated Press (AP) haber ajansı ise, çok ses getirecek fotoğraflar servis etti.
28.02.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
Tedirgin eden açıklama: Sonbaharda 4'üncü dalga zirve yapabilir
Tedirgin eden açıklama: Sonbaharda 4'üncü dalga zirve yapabilir Almanya’da Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, COVID-19 ile mücadelede en güçlü silahın aşı olduğuna dikkati çekerek, "Mevcut aşılanmayı büyük ölçüde artırmazsak, dördüncü dalga sonbaharda zirve yapabilir." uyarısında bulundu.
8.09.2021 Dünya
Almanya'dan flaş Türkiye kararı! Yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor
Almanya'dan flaş Türkiye kararı! Yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor Son dakika haberine göre; Almanya seyahat uyarısını 1 Temmuz'da kaldırıyor! Almanya'ya 'karantinasız' uçuş Türkiye'deki rezervasyonları artırdı. SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki, 'Bu tabloda Türk hükümetinin aldığı çok doğru ve cesur kararlarla ve her iki tarafta da seyahat kısıtlamalarının gevşetmesiyle seyahat etmeninin önündeki engellerin aşılabileceğine inanıyoruz. Şu anda aldığımız rezervasyonlarımız da bunu kanıtlıyor.' dedi.
11.06.2021 Ekonomi
Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek
Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek Almanya'da istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmaları okuma imkanı veren yasa tasarısı Federal Meclis’ten geçti.
10.06.2021 Dünya
Dev hava yolu şirketinden zarar açıklaması! 6,7 milyar euro...
Dev hava yolu şirketinden zarar açıklaması! 6,7 milyar euro... Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu, tasarruf tedbirlerine rağmen geçen yıl net kaybının küresel seyahat kısıtlamalarına yol açan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 6,7 milyar euroya yükseldiğini duyurdu.
4.03.2021 Ekonomi
Almanya'dan flaş karar! Çok sayıda ülkeye kapılarını kapattı
Almanya'dan flaş karar! Çok sayıda ülkeye kapılarını kapattı Almanya, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.
29.01.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Birliği ve vize açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Birliği ve vize açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile AB ilişkileri hakkında konuşarak, "AB ile ilişiklerde son dönemde olumlu atmosfer var. Vize serbestisi hayata geçebilir, bu bir sözdür." ifadelerini kullandı.
18.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alman Hükümeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alman hükümeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.