Gazete Vatan Logo

Schengen başvuruları durduruldu mu? Schengen vize randevu başvuruları ne zaman başlayacak, açıldı mı?

Schengen vize başvuruları bir süredir yaşanan yoğunluk nedeniyle aksıyordu. Bu nedenle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda "Schengen vize başvurularının durdurulduğu" iddia edildi. Söz konusu iddiaların ardından Schengen başvuruları durduruldu mu? Schengen vize başvuruları ne zaman başlayacak, açıldı mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Schengen başvuruları durduruldu mu? Schengen vize randevu başvuruları ne zaman başlayacak, açıldı mı?

Avrupa ülkelerine gidiş için başvurulan Schengen vizesi randevuları bir süredir ağır ilerliyor. Randevu alımında uzun süre beklenilmesi sosyal medyada Schengen başvurularının Temmuz ayı sonuna kadar durdurulduğu iddialarına neden oldu. Peki, Schengen başvuruları durduruldu mu, ne zaman başlayacak?

Schengen başvuruları durduruldu mu?

Schengen başvurularındaki yavaşlığın büyük nedeni depremzede vizesi uygulaması olarak görülürken, Schengen başvurularının yaşanan yoğunluk nedeniyle uzun bir süre aldığı tahmin ediliyor.

Maraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtmişti.