Gazete Vatan Logo

155 liraya sınırsız yolculuk!

Yakıt fiyatlarının arttığı, araba fiyatlarının fırladığı ve dünya çapında bir yaşam maliyeti krizinin yaşandığı bir zamanda Almanya’da rakipsiz bir uygulama başlatıldı. Ülkede, halkı toplu taşıma kullanmaya teşvik etmek için 9 euroluk (yaklaşık 156 lira) sınırsız aylık bilet uygulaması onaylandı.

155 liraya sınırsız yolculuk!

Alman hükümeti dün 9 euroluk aylık toplu taşıma bileti teklifini onayladı. Haziran ayında piyasaya sürülecek biletin, ülke genelinde yerel ve bölgesel ulaşımda; trenler, otobüsler ve tramvaylarda kullanılabileceği aktarıldı. Ancak uzun mesafeli otobüs veya tren hizmetleri için kullanılamayacağı, B IC, EC ve ICE trenlerinin uygulamadan muaf olduğu belirtildi.

RE ile işaretlenmiş trenlerin ise bölgesel olduğu ve bunları paketin bir parçası olduğu açıklandı.

YAZ AYLARINDA GEÇERLİ OLACAK

Diğer taraftan, 9 euroluk toplu ulaşım kartı, insanları bu yaz toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik ederek hükümetin enerji yardım paketinin bir parçası olarak Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları için geçerli olacak.

Hükümet, projeye 2,5 milyar euro yatırdığını ve her bir kartın, alındığı ay için geçerli olduğu bildirdi. Örneği 14 Haziran’da alınan bir kart yalnızca Haziran ayının sonuna kadar kullanılabilecek, 14 Temmuz’a kadar değil.

Diğer taraftan kart, yerel halk için tasarlanmış olsa da, turistler tarafından da kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan, Almanya'nın ulusal demiryolu Deutsche Bahn, geçiş kartlarını web sitesine ekledi. Kartların 23 Mayıs'ta satışa çıkacağı duyuruldu. (ntv)