Alibeyköy Barajı

Alibeyköy Barajı

Son dakika Alibeyköy Barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alibeyköy Barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alibeyköy Barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alibeyköy Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alibeyköy barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 alibeyköy barajı haberi bulunmuştur. Tüm alibeyköy barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı İstanbul'da etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları arttı. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki toplam doluluk oranı 4 Aralık'ta yüzde 34,02 iken 17 Aralık'ta yüzde 47,45 oldu. Alibeyköy Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı ise yüzde 24,52 olarak ölçüldü.
17.12.2023 Gündem
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak
İstanbul’da tasarruf dönemi başlıyor! İSKİ ücretsiz dağıtacak İSKİ, kentte yaşanan kuraklığa karşı tüketimi yüksek abonelerden başlayarak musluklara su aparatı takılacağını duyurdu.
5.08.2023 Gündem
İstanbul için su alarmı verildi! Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında hesapladı: 68 günlük suyu kaldı
İstanbul için su alarmı verildi! Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında hesapladı: 68 günlük suyu kaldı İstanbul'da kurak geçen kış aylarının ardından yaz sıcakları da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Öyle ki, sıcaklık rekorları dahi kırıldı. Susuzluk tehlikesi olan İstanbul, bu sorunla da artık yüz yüze gelmiş durumda. Peki, İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı. Bu sorunun yanıtını CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yanıtladı...
1.08.2023 Gündem
İstanbul'daki iki barajda su kalmadı! İşte barajların doluluk oranları
İstanbul'daki iki barajda su kalmadı! İşte barajların doluluk oranları İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranlarını yüzde 40'ın altına düştü. Son günlerde etkili olan aşırı sıcaklarla birlikte doluluk oranı bugün yüzde 39.84 olarak ölçüldü. Bu rakam, 21 Temmuz itibariyle 2014 yılından bu yana en düşük doluluk seviyesi olarak kayıtlara geçti. Bir yıl önce aynı tarihlerde doluluk oranı yüzde 69.38 ölçülmüştü.  
21.07.2023 Gündem
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi Kışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023 Gündem
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü İstanbul'u besleyen barajlarda doluluk oranı düştü, İSKİ'den tasarruf çağrısı geldi. Toplam su seviyesinin yüzde 40,02 olduğu barajların tek kaynak görülmemesi gerektiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan, "Yağışları, kentin belli bölgelerindeki su toplama haznelerinde barındırarak  toplamamız gerekiyor" dedi. Türkiye'nin şiddetli bir kuraklık yaşadığını da vurgulayan Demirhan, Ege hariç tüm bölgelerde kar yağışının azalacağının öngörüldüğünü söyledi.  
3.11.2022 Gündem
İSKİ duyurdu! Yüzde 50'nin altına düştü
İSKİ duyurdu! Yüzde 50'nin altına düştü İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü.
2.10.2022 Gündem
Sultangazi'de kahreden olay! 15 yaşındaki Mehmet arkadaşını kurtardı kendisi hayatını kaybetti
Sultangazi'de kahreden olay! 15 yaşındaki Mehmet arkadaşını kurtardı kendisi hayatını kaybetti Sultangazi Alibeyköy Barajı Gölü'ne giren 15 yaşındaki çocuk, boğulma tehlikesi geçiren 11 yaşındaki arkadaşını kurtardıktan sonra kendisi boğularak can verdi.
11.09.2022 Yaşam
Kayıp hemşire Muhammet Arslan neden öldü? Müge Anlı kayıp Muhammet Arslan olayı nedir?
Kayıp hemşire Muhammet Arslan neden öldü? Müge Anlı kayıp Muhammet Arslan olayı nedir? Kayıp hemşire Muhammet Arslan'dan acı haber geldi! Ailesinin Müge Anlı'nın programına çıkıp bulunması için yardım istediği Muhammet Arslan'ın cesedi bulundu. 6 gün önce kaybolan erkek hemşire Muhammet Arslan'ın cesedi İstanbul Sultangazi'de ormanlık alanda yapılan aramalarda bulundu. Peki, Müge Anlı kayıp Muhammet Arslan olayı nedir? Kayıp hemşire Muhammet Arslan intihar mı etti? İşte detaylar…
21.04.2022 Gündem
İstanbul’da baraja zehir akıyor! Hayvanlar öldü, insanlar tehlikede...
İstanbul’da baraja zehir akıyor! Hayvanlar öldü, insanlar tehlikede... Sultangazi'de İstanbul'un en önemli su kaynaklarından Alibeyköy Barajı'na uzanan dere, kimyasal atıklar nedeniyle mavi ve yeşil tonlarda akıyor. Birçok fabrikanın bulunduğu bölgede, farklı renklerde akan derenin etrafı da çöplerle dolu. İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi'nin hemen yanında bulunan derenin çevresinde hayvan ölümleri de yaşandığı öne sürüldü. Çevre sakinlerinden Hasan Tamar, "Büyük ihtimalle kot fabrikasından gelen su, başka bir şey düşünemiyoruz. Daha önce de yetkililer inceleme yaptı, kot fabrikasında birkaç ay ara verildi. Sonra yeniden başladı. Genellikle hafta sonları bu su daha çok oluyor" diye konuştu.
3.04.2022 Gündem
İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı! 'Gitmeyin, tutma mekanizmamız yok'
İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı! 'Gitmeyin, tutma mekanizmamız yok' İstanbul'da son günlerde etkili olan kar yağışı ve sağanakların ardından İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, uyarılarda bulundu. Vatandaşlara dere yataklarında bulunmamalarını söyleyen Mermutlu, "Elmalı Barajı, Kazandere Barajı, Istrancalar'daki beş barajımız taşıyor.  Ömerli Barajı'nın taşması halinde Riva Deresi üzerinde risk oluşabiliyor. Darlık Barajı taştığında Şile Pot Deresi üzerinde, Alibeyköy Barajı taşarsa Alibeyköy Deresi üzerinde Elmalı Barajı'nın ise Göksu Deresi üzerinde risk var. Yöre halkını uyarıyoruz. Lütfen derelerde ve dere yataklarında bulunmasınlar çünkü ani bir taşkında bunu tutma mekanizmamız yok" dedi.
21.03.2022 Gündem
İstanbul'da tedirgin eden görüntü! Alibeyköy Barajı'nda suyun rengi kahverengiye döndü
İstanbul'da tedirgin eden görüntü! Alibeyköy Barajı'nda suyun rengi kahverengiye döndü İstanbul’da karların erimesiyle Alibeyköy Barajı'nda doluluk oranı yüzde 53’e yükseldi. Ancak derelerden gelen çamurlu suyun etkisiyle barajda suyun rengi kahverengiye döndü.
5.02.2022 Gündem
Son 10 yılın en düşük ikinci seviyesinde! Balıklar yüzüyordu artık keçiler otluyor
Son 10 yılın en düşük ikinci seviyesinde! Balıklar yüzüyordu artık keçiler otluyor İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 41.44'e geriledi. Doluluk oranının yüzde 17.03 olarak ölçüldüğü Alibeyköy barajında eskiden su dolu alanlar keçilerin otladığı meralar haline geldi. Barajda son 10 yılın en düşük ikinci seviyesi yaşanıyor.
27.11.2021 Gündem
Alibeyköy Barajı'nda korkutan balık ölümleri
Alibeyköy Barajı'nda korkutan balık ölümleri İstanbul'un en önemli su kaynaklarından Alibeyköy Barajı'nda onlarca ölü balık kıyıya vurdu.
24.07.2021 Yaşam
Alibeyköy Barajı'na giren 15 yaşındaki genç boğuldu
Alibeyköy Barajı'na giren 15 yaşındaki genç boğuldu Alibeyköy Barajı'na giren 15 yaşındaki Adil Halife boğuldu. Gencin cansız bedeni Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
5.06.2021 Gündem
İSKİ'den flaş açıklama! Yüzde 81...
İSKİ'den flaş açıklama! Yüzde 81... İstanbul'un barajlarında doluluk yüzde 81.11 olarak ölçüldü. Doluluk oranı yüzde 66.26'a ulaşan Alibeyköy Barajı'ndaki son durum havadan görüntülendi.
24.04.2021 Gündem
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 78'e yükseldi
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 78'e yükseldi İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 80'e dayandı. İSKİ verilerine göre bugün için doluluk oranı yüzde 78.51 olarak ölçüldü. Yağışlı sistemlerle birlikte İstanbul'un barajlarında son bir hafta içinde 43 milyon 860 bin metre küp daha su birikti. Yaklaşık 4 ay önce doluluk seviyesi yüzde 28'lere kadar inen Alibeyköy barajı havzasında kuruyan alanlar yeniden suyla doldu. İstanbul'un 4 barajında doluluk oranı yüzde 90'ı geçti
9.04.2021 Gündem
İstanbul'da barajlarda doluluk yüzde 70'e ulaştı
İstanbul'da barajlarda doluluk yüzde 70'e ulaştı İstanbul'da barajların genel doluluk oranı yüzde 69,83'e ulaştı. Su seviyesinin yüzde 63,13'e yükseldiği Alibeyköy Barajı, havadan da görüntülendi.
25.03.2021 Gündem
Barajlarda ne kadar su var? İşte barajların doluluk oranı 2021 ve açıklanan son veriler!
Barajlarda ne kadar su var? İşte barajların doluluk oranı 2021 ve açıklanan son veriler! İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yükseldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 64,06 olarak ölçüldü. Barajlardaki doluluk oranı geçen yıl aynı tarihte ölçülen yüzde 64,17'yi geride bıraktı. Bu hafta etkili olacak yağışlı sistemin ardından doluluk oranlarındaki artışın süreceği tahmin ediliyor. Peki, Barajlarda ne kadar su var? İstanbul barajlarında ne kadar su var? İşte barajların doluluk oranı 2021 kaç oldu? İSKİ baraj doluluk oranları 2021!
22.03.2021 Gündem
Barajlarda son durum! Bugün itibariyle...
Barajlarda son durum! Bugün itibariyle... İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 65.21 çıktı. Barajlardaki doluluk oranı geçen yıl aynı tarihte ölçülen yüzde 64.17'yi geride bıraktı. Bu hafta etkili olacak yağışlı sistemin ardından barajların doluluk oranlarındaki artışın sürmesi bekleniyor.
22.03.2021 Gündem
İstanbul'daki barajlarda son durum!
İstanbul'daki barajlarda son durum! İstanbul'da etkili olan yağmurlu ve kar yağışlı sistemler barajların doluluk oranını olumlu yönde etkiledi. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 51.33 olarak ölçüldü. Barajlarda şu anda 445 milyon metre küp su birikti. Bu su miktarı hesaplamalara göre bu su hiç yağmur yağmaması durumunda bile yaklaşık 160 gün yetiyor. Doluluk oranı yüzde 48.14'e çıkan Terkos baraj gölünde çamura saplanan sandallar yeniden yüzmeye başladı. Bölgedeki son durum havadan fotoğraflandı.
22.02.2021 Gündem
İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 47.20'ye yükseldi
İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 47.20'ye yükseldi İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 47.20'ye yükseldi. Su seviyesinin 53,09'a çıktığı Alibeyköy Barajı, havadan fotoğraflandı.
15.02.2021 Gündem
İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 43.45'e ulaştı! Tek tek açıklandı
İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 43.45'e ulaştı! Tek tek açıklandı İstanbul'un barajlarında doluluk oranlarında artış devam ediyor. İSKİ verilerine göre, barajlardaki doluluk oranı yüzde 43.45 olarak ölçüldü. Baraj havzalarında son 25 gündeki artış 24.29 olarak kayıtlara geçti. Su seviyesinin yükselmeye devam ettiği Alibeyköy barajının son durumu havadan görüntülendi. İstanbul'da 5 barajda doluluk oranı yüzde 50'yi aştı.
3.02.2021 Gündem
Kar yağışı İstanbul'a 10 günlük su kazandırdı! Yüzde 30 seviyesini geçti
Kar yağışı İstanbul'a 10 günlük su kazandırdı! Yüzde 30 seviyesini geçti Yaklaşık 15 gün öncesine kadar susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan Megakent İstanbul, son yağan yağmur ve kar yağışları ile rahat bir nefes aldı. Kentte 3 gündür etkili olan kar yağışı 10 günlük su kazandırdı. Barajların doluluk oranı ise aylar sonra yüzde 30 seviyesine çıktı. Su seviyesinin karların erimesi ile daha da artması tahmin ediliyor.
18.01.2021 Gündem
AFAD'dan bataklık alanda kurtarma tatbikatı
AFAD'dan bataklık alanda kurtarma tatbikatı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, Alibeyköy Barajı'ndaki alanda tatbikat yaptı. Tatbikat gereği bataklık alana saplanan bir kişi kurtarıldı, bu tür durumlarda nasıl davranılması gerektiği anlatıldı.
11.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alibeyköy Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alibeyköy barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.