Alerjik Reaksiyon

Alerjik Reaksiyon

Son dakika alerjik reaksiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alerjik reaksiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alerjik reaksiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alerjik Reaksiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alerjik reaksiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 276 alerjik reaksiyon haberi bulunmuştur. Tüm alerjik reaksiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
11.01.2024 Gündem
Denize girenlere kritik uyarı yapıldı! Plajlarda 'trakonya' tehlikesi
Denize girenlere kritik uyarı yapıldı! Plajlarda 'trakonya' tehlikesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, zehirli bir balık türü olan trakonyaya dikkat çekip, denize girenleri uyardı. Prof. Dr. Tanrıkul, "Trakonyanın sırt yüzgeci ve solungaç kapaklarının üzerindeki dikenler, plajdaki kişilerin ayaklarına batabiliyor. Özellikle yoğun olan plajlarda üzerlerine basanlar olması nedeniyle de zehirlenme vakaları yaşanıyor" dedi.
8.08.2023 Yaşam
Nasır Bandı Nasıl Kullanılır? Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Nasır Bandı Nasıl Kullanılır? Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Nasır bandı, vücuttaki nasırın üzerine yapıştırılarak belirli bir süre orada tutulmasıyla derinin yumuşamasını sağlayan bir banttır. Yumuşayan deriden nasırın kolaylıkla soyulması da beraberinde gelmektedir. Görünüşü itibariyle yara bandını anımsatan ancak özel bir yapıya sahip olan nasır bandı sıklıkla kullanılmaktadır. Nasırın durumuna göre geçici ya da kalıcı rahatlama sağlayabilen medikal bir üründür. Aynı zamanda nasır bandı kullananların birçoğu bu üründen memnun kaldığını belirtmiştir.
4.07.2023 Sağlık
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır? Bamya Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır? Bamya Tohumu Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bamya bitkisinin lif açısından oldukça güçlü ve sağlıklı kısmından elde edilmiş olan bölüm tohumu olarak bilinmektedir. Özellikle birçok farklı vitamini ve mineral yapısı kapsamında zengin ve yararlı olduğunu ifade etmek mümkündür. Koyu kırmızı ya da kahverengi renklere sahip olan bu tohumlar ayrıştırılmak suretiyle kurutulmaktadır.
24.06.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir?
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir? Yavşan otu Kuzey Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerine özgü çiçekli bir bitkidir. Adaçayı rengindeki bitki yaygın olarak bira yapımında kullanılır, ancak diğerlerinin yanı sıra kaygı, sindirim sorunları ve düzensiz adet dönemleri gibi sağlık durumlarını önlediği veya tedavi ettiği düşünülmektedir
17.06.2023 Sağlık
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı İklim krizi mevsimsel alerjilerin giderek daha yaygın hale gelmesine neden oluyor. Alerji Mevsimi her geçen yıl daha uzun sürüyor ve daha şiddetli oluyor. Bunların başında ise bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit geliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat ise bu süreçte ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara ve sinüzitlere karşı uyarıda bulundu.
21.05.2023 Sağlık
Emre Altuğ babasını son yolculuğuna uğurladı!
Emre Altuğ babasını son yolculuğuna uğurladı! Oyuncu ve şarkıcı Emre Altuğ'un bir süredir zatürre tedavisi görmekte olan babası Tuncer Altuğ, 12 Mayıs'ta hayatını kaybetti. Acı haber sonrası ünlü şarkıcı İstanbul'da bir mekanda vereceği konserini iptal ettiğini duyurdu. Altuğ babasını son yolculuğuna uğurladı.
15.05.2023 Magazin
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Geçse de yeniden çıkabiliyor. Bir tedavisi yok. İyi huylu ve bulaşıcı değildir. Halk arasında ağız yaraları olarak da bilinen aft, yaygın olan ve birçok insanı etkileyebilen bir hastalık. Nadir de olsa birkaç ciddi hastalığın olası bir belirtisi olabilir. Peki aftöz ülser belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Aftöz ülserlerinden ne zaman korkmalıyız? İşte uzman isimden önemli açıklamalar...
12.05.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız
Sağlık Bakanlığı sonuçları açıkladı! Sekiz üründen üçü ruhsatsız Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk üç ayında denetlediği el dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabunların da içinde olduğu ‘biyosidal ürünler’in risk analizleriyle ilgili sonuçları açıkladı.
11.05.2023 Gündem
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir Ciltteki yaşlılık belirtilerinin önüne geçmek için gerçekleştirilen botoks uygulamasına talebin arttığını ve bu işlemi tek başına yapmak isteyen pek çok kişinin internette satılan botoks ürünlerine rağbet gösterdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Merdiven altı klinikler çoğaldı, onaysız estetik ürünleri satılmaya başlandı. Menşei belli olmayan ürünlerle evde kendi kendine yapılan uygulamalar ve uzman olmayan kişilerin gerçekleştirdiği işlemler sağlığa zarar verebilir; hastalarda alerjik reaksiyonlara, göz kapağı düşüklüğüne, yeme ve konuşma güçlüğüne sebep olabilir” dedi.
2.03.2023 Sağlık
Nefes darlığı, morarma, dilde şişme… Uzmanı ilaç alerjisine karşı uyardı
Nefes darlığı, morarma, dilde şişme… Uzmanı ilaç alerjisine karşı uyardı Bilinçsiz ilaç kullanımının ilaç alerjisine ve buna bağlı hayati riske neden olabileceğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hande İkitimur, “Kişide bir ilaca karşı alerjik reaksiyon geliştiyse, aynı ilacı tekrar aldığında daha büyük reaksiyon gelişebilir. Bu reaksiyonlar döküntü, kızarıklık, kaşıntı gibi hafif de olabilir. Daha ciddi durumlarda ise küçük dilde şişme, nefes darlığı, dudaklarda şişme ve göz altlarında morarma şeklinde görülebilir. İlaç alerjisi çabuk müdahale edilmesi gereken ciddi bir sorundur” dedi.
18.01.2023 Sağlık
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
14 yıllık bu sırrı öğrendi annesini, bbasını ve 3 kardeşini katletti!
14 yıllık bu sırrı öğrendi annesini, bbasını ve 3 kardeşini katletti! ABD'nin Alabama eyaletinde meydana gelen olay tüm ülkeyi dehşete düşürdü. Yaşı henüz 10'lu yaşların başındayken annesi ve anneannesinin mücevherlerini çaldığında bu olay aile içinde büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Okulunda olay çıkarmak ya da deney amaçlı küçük canlı hayvanları çakmakla yakmak gibi saldırgan tutumlar içindeydi. Bu davranışlar karşısında anne ve babasının elinden hiçbir şey gelmiyordu. Son olay ise ailenin kaderini tamamen değiştirdi.
20.07.2022 Dünya
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık...
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık... Yeni yasak kararının detayları belli oldu. Almanya, Avusturya, Belçika gibi çok sayıda ülkeyi kapsıyor. Artık yapılamayacak. Kısıtlama getirildi. Avrupa Birliği pek çok ara renk (yeşil, turuncu, mor ve tonları) dövme boyalarının kullanımını insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Dövmeciler artık daha az ara renk boya üretileceğini belirtirken, siyah beyaz dövmelerin daha fazla yapılacağını söylüyor.
13.07.2022 Yaşam
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
Çiğ köftede büyük oyun! Çarpıcı detay
Çiğ köftede büyük oyun! Çarpıcı detay Yakın bir zamana kadar çiğ köfte başta olmak üzere hazır gıdaların çoğunda kıvam ve lezzet artırıcı olarak bulunan MSG'nin bağımlılık yaptığı iddiaları oldukça yaygın. Uzmanlar çarpıcı bir detaya dikkat çekti.
18.04.2022 Yaşam
Egzamanın oluşmasını engelleyen 8 önlem!
Egzamanın oluşmasını engelleyen 8 önlem! “Dermatit” olan egzama cildi kurutan, kaşıntı ve kabarcıklarla kendini belli eden bir deri hastalığıdır. Toplumda çok sık görülen ve değişik tipleri olan egzama, birden fazla sebebe bağlı olarak görülebiliyor. Kış aylarında nem oranının düşmesi ve soğuk hava nedeniyle daha sık görülen egzamanın tedavi edebilmesi için sorunun kaynağının belirlenmesi önem taşıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk egzama belirtileri ve korunma yöntemlerini anlattı.
22.02.2022 Sağlık
Kalp hastalarına yeni umut! Ameliyat çözüm olmaktan çıktı!
Kalp hastalarına yeni umut! Ameliyat çözüm olmaktan çıktı! Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Hasan Pekdemir, by-pass dışında hiçbir tedavi şansı olmayan yüzde yüz tıkalı kalp damarlarının tedavisinde tek çözümün ameliyat olmadığını ve özel kronik total oklüzyon (CTO) telleri ve kateterleri hastalara yeni bir umut kapısı olduğunu belirtti.
18.02.2022 Sağlık
Hızlı yaşlandırıyor, kalp krizi riskini artıyor! Hepsi çok zararlı, alerjik reaksiyon...
Hızlı yaşlandırıyor, kalp krizi riskini artıyor! Hepsi çok zararlı, alerjik reaksiyon... Hızlı yaşlandırıyor, proteinlere ve lipitlere ve cildin kolajenine zarar vererek kırışıklıkların gelişimini teşvik ediyor. Kalp hastalığı riskini artırıyor, damarları sertleştiriyor, derideki kan akışını zayıflatarak erken yaşlanmaya neden oluyor. Vücuttaki C vitamini miktarını düşürüyor, alerjik reaksiyonlara neden oluyor, şişkinliğe ve kalıcı kızarıklığa neden oluyor.
18.02.2022 Sağlık
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir İlaç alındıktan sonra dakikalar veya saatler içinde deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, nefes darlığı, hırıltılı solunum, burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma, karın ağrısı gibi belirtilerin ilaç alerjisi işareti olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “İlaç alerjisi tipik olarak daha çok genç ve orta yaşlı erişkinlerde görülür, çocuklarda çok sık görülmez. Kadınlarda daha yaygındır” dedi.
8.02.2022 Sağlık
Diş beyazlatma akımı ölüme kadar götürüyor!
Diş beyazlatma akımı ölüme kadar götürüyor! Sosyal medyada beğeni peşinde koşanlar, bu sefer de diş beyazlatma videoları yayınlamaya başladı. Bu videoların bazılarında kişi karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise dişlerinin beyazlığının sırrının muz kabuğu, karbonat, limon veya tuz ile diş fırçalamak olduğunu öne sürüyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız, "Alüminyum folyonun içerisinde ağır metaller var, bu zehirlenmeye götürür. İçine konulan limon, karbonat, sirke tarzı şeyler onun daha çok aşınmasına sebep olur ve tükürük yoluyla bunlar yutulur. Bu sağlık açısından çok tehlikeli, diş açısından da dişin minesini yumuşatan dişe zarar verip gerçek sağlıklı dokuyu aşındıran eylemlerdir bunlar. Bu metallere karşı alerjik bir reaksiyonu varsa ölüme kadar götürebilir" dedi.
7.02.2022 Yaşam
El dezenfektanları alerjik maddeler içerir mi?
El dezenfektanları alerjik maddeler içerir mi? Covid-19 pandemisiyle beraber hayatımızda daha çok yer tutmaya başlayan el dezenfektanları alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) 2. Başkanı Prof. Dr. Füsun Kalpaklıoğlu “Dezenfektanların doğal etiketli çeşitlerinde bile içerdikleri koku ve botanik özlerle tahrişe yol açarak alerji riskini arttırabileceği için kokusuz ürünler tercih edilmeli” dedi.
6.02.2022 Sağlık
Estetik operasyonlar için en uygun mevsim kış!
Estetik operasyonlar için en uygun mevsim kış! Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, estetik operasyonlar için en uygun mevsimin kış olduğunu belirterek, "Estetik ameliyatlar günümüzde her mevsimde başarıyla yapılabiliyor. Ancak sonbahar, özellikle de kış mevsimi, iyileşme süreci açısından çok daha avantajlı" dedi.
14.12.2021 Sağlık
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Alerjik Reaksiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alerjik reaksiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.