Gazete Vatan Logo

Nasır Bandı Nasıl Kullanılır? Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Nasır bandı, vücuttaki nasırın üzerine yapıştırılarak belirli bir süre orada tutulmasıyla derinin yumuşamasını sağlayan bir banttır. Yumuşayan deriden nasırın kolaylıkla soyulması da beraberinde gelmektedir. Görünüşü itibariyle yara bandını anımsatan ancak özel bir yapıya sahip olan nasır bandı sıklıkla kullanılmaktadır. Nasırın durumuna göre geçici ya da kalıcı rahatlama sağlayabilen medikal bir üründür. Aynı zamanda nasır bandı kullananların birçoğu bu üründen memnun kaldığını belirtmiştir.

Nasır Bandı Nasıl Kullanılır? Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Nasır Bandı Nasıl Kullanılır?

Nasır bandı özelikle ayakların çeşitli bölgelerinde nasır problemi yaşayan bireylerin kullanmış olduğu medikal bir üründür. Bu bant bazı hastalarda kalıcı bir etki sağlarken bazı hastalarda ise daha geçici bir durum yaratabiliyor. Bandı ilk defa kullanacak olan kişilerin mutlaka kullanım detaylarına dikkat etmesi gerekir.

Nasır Bandı Kullanırken Yapılması Gerekenler

Nasır problemi yaşayan kişiler nasır bandını kullanırken şu kriterleri mutlaka göz önünde bulundurmalıdır.

Nasır bantları çeşitli büyüklükte tasarlanmaktadır. Bu nedenle nasırın boyutuna en uygun olanını almak gerekir.

İlaçlı nasır bandını yapıştırırken yapışkanlı yüzeyinden ayırmak ve o şekilde kullanmak gerekir.

Bant üzerindeki renkli kısımları nasırın üzerine gelecek şekilde yapıştırmaya dikkat edilmelidir.

Nasır bandını yapıştırırken de oldukça dikkat etmek önemlidir. Bu süreçte nasırlı olmayan normal deriye temas etmemesine dikkat etmek gerekir.

Yapışan nasır bandının sabit kalması ve oynatmaması önemlidir. Bunun için yara bandı ile sabitlemek de bir sakınca yoktur.

Haberin Devamı

2 ya da 3 gün süre ile nasırlı bölgede kalması gerekir.

Uygulama tamamlandığında nasır etkisi hala devam ediyor ise yeni bir bant yapıştırılabilir.

Nasır Bandı Ne Kadar Süre Kalmalıdır?

Nasır bandının ayak üzerindeki nasır da durma süresi 2 ila 3 gün arasında değişir. Bu sürenin değişmesi nasır bandının markasına, türüne ve boyutuna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu nedenle nasırın durumu ne kadar ciddi ise o kadar kaliteli bir bant kullanılması tavsiye edilir.

Nasır bantları iyi ya da kötü nasır üzerinde oldukça etkilidir. Ancak normal deriye temas etmesi hâlinde kızarıklık ve ya daha farklı bir alerjik reaksiyon göstermesi mümkündür. Bu nedenle sağlıklı deriye teması konusunda dikkat etmek gerekmektedir.

Nasır Bandı Nasıl Çıkarılır?

Kullanılan bandın süresi dolduktan sonra cerrahi pens yardımı ile kolaylıkla deriden çıkarmak mümkündür. Nasır bandının bulunduğu bölgeye tentürdiyot sürülerek hijyen sağlanmalıdır. Ancak evde herhangi bir cerrahi pens yok ise elleri temizlemek şartıyla çıplak elle de çıkarılabilir.

Haberin Devamı

Fakat sonrasında yine tentürdiyot sürmek önemlidir. İlk çıkartıldığı zaman nasır değişik bir renkte görünebilir. Bu durumda herhangi bir endişe duymaya gerek yoktur.​​

Nasır Bandını Kimler Kullanabilir?

Nasır bandı küçük olmasına rağmen büyük etkiler gösteren medikal bir üründür. Bu nedenle her sağlık ürününde olduğu gibi kimlerin kullanıp kimlerin kullanamayacağına dikkat etmek gerekir. 

- Küçük bebekler

- Diyabetik hastalar

- Doktorların uygun görmediği diğer hastalar dışında nasır bandını herkes rahatlıkla kullanabilir.