Saros Körfezi

Saros Körfezi

Son dakika Saros Körfezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Saros Körfezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Saros Körfezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saros Körfezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saros körfezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 saros körfezi haberi bulunmuştur. Tüm saros körfezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazlıklarını belgesiz kiraya veren 6 kişiye 600 bin lira ceza! Jandarma tespit etti
Yazlıklarını belgesiz kiraya veren 6 kişiye 600 bin lira ceza! Jandarma tespit etti Edirne'de Saros Körfezi sahillerinde yazlıklarını internet sitesi üzerinden ‘turizm amaçlı kiralama izin belgesi’ olmadan kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye, 600 bin lira idari para cezası kesildi.
22.04.2024 Ekonomi
Bayram sonrası tatilcilerin dönüş yolculuğu devam ediyor! İşte yollardaki son durum
Bayram sonrası tatilcilerin dönüş yolculuğu devam ediyor! İşte yollardaki son durum 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin bitimine 1 gün kala tatilcilerin kente dönüş yolculuğu sürüyor. Tekirdağ'dan İstanbul yönüne doğru araç yoğunluğu artarken yetkililer yoğunluğun yarın da artarak sürmesinin beklendiğini belirtti. Burdur- Ankara D-650 karayolunda da zaman zaman yoğunluk yaşandı.
13.04.2024 Gündem
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı DenizTemiz Derneği / TURMEPA ve Garanti BBVA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında Eylül 2021-Aralık 2023 döneminde yaklaşık 177 bin kişinin günlük üretimine eşit 200 ton katı ve sıvı atık toplandığı açıklandı.
21.03.2024 Vitrin
Zıpkınla 22 kiloluk akya böyle avlandı
Zıpkınla 22 kiloluk akya böyle avlandı Çanakkale Boğazı'nda tüpsüz zıpkınla trofe avları yapan rekortmen dalgıç Ozan Önen (42), Saros Körfezi'nde 22 kilogram ağırlığında 1,30 metre uzunluğunda akya avladı.
22.08.2023 Yaşam
Zıpkınla 22 kiloluk akya avladı
Zıpkınla 22 kiloluk akya avladı Çanakkale Boğazı'nda tüpsüz zıpkınla trofe avları yapan rekortmen dalgıç Ozan Önen (42), Saros Körfezi'nde 22 kilogram ağırlığında 1,30 metre uzunluğunda akya avladı.
22.08.2023 Haber
Yer Edirne: Denizin ortasında korku dolu anlar
Yer Edirne: Denizin ortasında korku dolu anlar Edirne'de oyuncak şişme botla denize açılan ve sürüklenen anne ile 5 yaşlarındaki oğlunu kurtarmak isteyen 3 kişi de denizde mahsur kaldı. 5 kişinin kurtarılma anları saniye saniye kameraya yansıdı.
21.08.2023 Yaşam
Saros’ta deniz yatağında uyuyakaldı, 4 mil açıkta kurtarıldı!
Saros’ta deniz yatağında uyuyakaldı, 4 mil açıkta kurtarıldı! Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Yayla köyü sahilinde, deniz yatağında uyuyakalan ve yaklaşık 4 mil açığa sürüklenen kişi, kurtarıldı.
26.06.2023 Yaşam
Çanakkale Eceabat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Çanakkale Eceabat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi Ege Denizi'nde Saros Körfezi yakınlarında Çanakkale açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
4.05.2023 Gündem
Prof.Dr. Eyidoğan: Marmara Denizi'ndeki fay, tüm Marmara'yı etkileyecek deprem yaratır
Prof.Dr. Eyidoğan: Marmara Denizi'ndeki fay, tüm Marmara'yı etkileyecek deprem yaratır Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara Denizi'nin içinden geçen Kuzey Marmara fayının, tüm Marmara'yı etkileyecek bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "En son yapılan bilimsel çalışmalara göre 7 ve daha büyük bir depremin başta İstanbul olmak üzere Marmara Denizi çevresindeki 7 ili ve 50 ilçeyi etkileme oranı, 2016 - 2030 yılı arası yüzde 50 ve oldukça yüksek" dedi.
30.03.2023 Gündem
Depremden sonra harekete geçildi! Alüvyon ve kayalık bölgeler belirlenecek
Depremden sonra harekete geçildi! Alüvyon ve kayalık bölgeler belirlenecek Kuzey Anadolu Fay zonuna yakınlığıyla bilinen Edirne ve ilçelerinde mikrobölgeleme araştırmasıyla yer altının tomografisi, ultrasonu çekilecek.
15.03.2023 Gündem
Saros Körfezi’nde deniz suyu metrelerce çekildi
Saros Körfezi’nde deniz suyu metrelerce çekildi Ege Denizi'nin kuzeyinde yer alan Saros Körfezi'nin Edirne’nin Keşan ilçesindeki kıyılarında, deniz suyu yer yer 60-70 metre çekildi.
28.02.2023 Gündem
Saros Körfezi nerede, nereye bağlı? Saros Körfezi fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?
Saros Körfezi nerede, nereye bağlı? Saros Körfezi fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?  Marmara Denizi’nin içerisinden devam edip Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden geçen ve Saros Körfezi’nin içerisine devam eden fay hattının, Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan jeoloji mühendisi Can Yılmaz, “Bu hattın Edirne genelinde en yakın yeri Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğu görülmektedir. Enez ilçemiz de bu hatta 25-30 kilometre yakınlıkta yer almaktadır” dedi. Peki, Saroz Körfezi nerede, nereye bağlı? Saros Körfezi fay hattı hangi ilçelerden geçiyor? 
21.02.2023 Gündem
Jeoloji mühendisi, 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri' diyerek uyardı
Jeoloji mühendisi, 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri' diyerek uyardı Edirne’nin Saros Körfezi’nden başlayıp, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğunu belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, “Bu bölgelerin oluştuğu alanlar alüvyon düzlüklerden dolayı ve depreme yakınlığını dikkate aldığımızda tehlikeli durumunun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi” açıklamasında bulundu.
21.02.2023 Gündem
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek Doğal gaz ticaret merkezi olma hedefiyle altyapı çalışmalarına hız veren Türkiye, 3'üncü FSRU terminalini Saros Körfezi'nde devreye almak için gün sayıyor. Saros'un devreye alınmasıyla Türkiye'nin günlük gazlaştırma kapasitesinin 150 milyon metreküp seviyesini geçeceği hesaplanıyor.
19.01.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması!
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması! Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den doğal gaz açıklaması geldi. Bakan Dönmez, "Saros Körfezi FSRU'yu inşallah Ocak 2023'te devreye alacağız diyerek Umman'da LNG alımı ile ilgili müzakerelerin olumlu gittiğini ifade etti.
13.12.2022 Ekonomi
Oltasına takılan 3 metrelik köpek balığını tekrar denize saldı
Oltasına takılan 3 metrelik köpek balığını tekrar denize saldı Çanakkale Boğazı'nda tekneyle balık avlayan Hakan Karakaş'ın oltasına yaklaşık 3 metre boyunda boz camgöz türü köpek balığı takıldı. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Karakaş, ardından balığı oltadan kurtarıp denize bıraktı.
3.09.2022 Yaşam
Tatilcilerin dönüşü yoğun trafik oluşturdu! Önlemler alındı
Tatilcilerin dönüşü yoğun trafik oluşturdu! Önlemler alındı Hafta sonu tatillerini Trakya bölgesindeki turistik beldelerde geçiren tatilcilerin İstanbul'a dönüş yolunda araç yoğunluğu oluştu.
28.08.2022 Gündem
Dolu mu yağacak? Dolu uyarısı yapılan iller hangileri? AKOM dolu uyarısı…
Dolu mu yağacak? Dolu uyarısı yapılan iller hangileri? AKOM dolu uyarısı… Dolu yağacak mı, dolu uyarısı yapılan iller hangileri? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamada, İstanbul bugün öğle saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi altına gireceği, saat 22.00’e kadar etkili olması beklenen yağışla birlikte bazı bölgelerde dolu yağışına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.
24.08.2022 Yaşam
İstanbul dahil birçok il için alarm verildi! AFAD ve Meteoroloji'den son dakika uyarısı, haritada ortaya çıktı
İstanbul dahil birçok il için alarm verildi! AFAD ve Meteoroloji'den son dakika uyarısı, haritada ortaya çıktı AFAD ve Meteoroloji'den son dakika yağmur açıklaması geldi. İstanbul dahil birçok il için alarm verildi. Meteoroloji radar görüntüsünde ortaya çıktı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 11 il için yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İstanbul'da sağanak yağış yer yer etkili olmaya başladı. Öte yandan kuvvetli yağmur ve dolu yağış uyarılarının ardından Bilecik'te kapalı otoparkta yer kalmazken, araçlarının doludan etkilenmesini önlemek isteyen vatandaşlar tüm önlemleri aldı. "Umarım tahminim gerçekleşmez" diyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, tatil bölgelerindeki vatandaşları uyararak yağışların beklendiği saatleri paylaştı. İstanbul'da ise yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 41-42 derece olacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, İstanbul'da kuvvetli yağışın yarın öğlen beklendiğini söyledi.
24.08.2022 Gündem
Meteoroloji'den turuncu ve sarı kodlu uyarı! AKOM duyurdu: İstanbul'a dolu ve gök gürültülü sağanak yağış geliyor...
Meteoroloji'den turuncu ve sarı kodlu uyarı! AKOM duyurdu: İstanbul'a dolu ve gök gürültülü sağanak yağış geliyor...   Meteoroloji günlerdir birçok ili kuvvetli yağışa karşı uyarıyor. Bugün de 11 kentte kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.
24.08.2022 Gündem
AFAD ve Meteoroloji peş peşe uyardı!  Prof. Dr. Orhan Şen 'Umarım gerçekleşmez' diyerek saat verdi...
AFAD ve Meteoroloji peş peşe uyardı! Prof. Dr. Orhan Şen 'Umarım gerçekleşmez' diyerek saat verdi... Meteoroloji son dakika duyurdu. İstanbul dahil çok sayıda kent için art arda uyarılar yapıldı. Çok kuvvetli geliyor. İller tek tek açıklandı. Çok kuvvetli olacak. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün başlaması beklenen kuvvetli yağışla ilgili 11 il için uyarı geldi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, tatil bölgelerindeki vatandaşları uyararak yağışların beklendiği saatleri paylaştı. İstanbul'da ise yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 41-42 derece olacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, İstanbul'da kuvvetli yağışın yarın öğlen beklendiğini söyledi. AFAD ayrıca Tekirdağ’da yaşayanları kısa mesajla uyardı.
24.08.2022 Gündem
Uğur böcekleri her yeri istila etti! 'Felaket şekilde geldiler, çok kötü ısırıyorlar'
Uğur böcekleri her yeri istila etti! 'Felaket şekilde geldiler, çok kötü ısırıyorlar' Edirne'nin Enez ilçesinde turistik sahil bölgesi olan Saros Körfezi uğur böceklerinin istilasına uğradı. Sayıları oldukça fazla olan uğur böcekleri ara ara vatandaşları ısırdıkları için tatilciler tedirgin oluyor.
16.06.2022 Yaşam
Bakan Dönmez Doğu Akdeniz gazı ile ilgili önemli açıklama: Yeni adımlar atılabilir!
Bakan Dönmez Doğu Akdeniz gazı ile ilgili önemli açıklama: Yeni adımlar atılabilir! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Belki önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz gazının da Türkiye üzerinden pazarlara ulaşmasıyla alakalı yeni adımlar atılabilir” dedi.
9.06.2022 Ekonomi
Türkiye'de ortaya çıktı, çok nadir görülüyor, tam 1 ton ağırlığında...
Türkiye'de ortaya çıktı, çok nadir görülüyor, tam 1 ton ağırlığında... Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizindeki Gökçeada ilçesi açıklarında kılıç balığı avcılığı yapan balıkçılar, derin sularda yaşayan ve çok sık görülmeyen balinalardan ay balığına kadar popülasyon içerisinde yer alan birçok canlıyı görüntüledi.
29.05.2022 Yaşam
AKINCI B’den gururlandıran test uçuş performansı
AKINCI B’den gururlandıran test uçuş performansı Selçuk Bayraktar, AKINCI B'nin uzun dayanım test uçuşuyla ilgili görüntülerini paylaştı.
15.04.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Saros Körfezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saros körfezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.