Akraba

Akraba

Son dakika akraba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akraba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akraba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akraba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akraba gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.347 akraba haberi bulunmuştur. Tüm akraba haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek?
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek? Günlük dil içerisinde yer alan sözcükleri duydukça insanların merakı artar. Bu kelimeler içerisinde ihsan sözcüğünü duymakta mümkündür. Genellikle isim olarak bilinen bu sözcük sahip olduğu anlamla da dikkat çeker. Ayrıca bu sözcüğün tek bir anlamı olmadığını bilmekte önemlidir. Çünkü sözcüğün birden çok anlamını görmek mümkündür. İhsan sözcüğü için iyilik etme ve bağışlama anlamları sıkça ifade edilir. 
22.04.2024 Gündem
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok
IBAN'ını kiraya verenlere kötü haber: Maliye peşinizde! Sadece para cezası yok Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor.
18.04.2024 Ekonomi
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak
IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu, KDV ve vergi cezası uygulanacak Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Maliye, IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düştü. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu anlaşıldı. Bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildi. Bu yöntemi kullanan işletme sahiplerine ağır cezalar geliyor. İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
Trafik kavgası husumeti ölümüne neden oldu!
Trafik kavgası husumeti ölümüne neden oldu! Adana’da sokak ortasında öldürülen gencin motosikletiyle babaannesini ziyarete gittiği sırada iki kişinin bir iş yerine silahlı saldırı düzenlemesi sonucu gelen maganda kurşunuyla hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
16.04.2024 Adana
Akraba evlilikleri açıklandı! 14 yıldır ilk yaşanıyor
Akraba evlilikleri açıklandı! 14 yıldır ilk yaşanıyor Gelenekçi toplumlarda görülen ve Türkiye'de geçmişte yaygın olan akraba evliliği 2010'da 34 bin 564 olan akraba evliliği sayısı, 2023'te 18 bin 26'ya düştü. Akraba evliliklerinin en yaygın olduğu Şanlıurfa'da 15 bin 155 evliliğin yüzde 17,7 oranla birinci olduğu açıklandı.
2.04.2024 Gündem
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Baba Cihantimur'un 'fenomenler' bağlantısı ortaya çıktı
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Baba Cihantimur'un 'fenomenler' bağlantısı ortaya çıktı 17 yaşındaki Timur Cihantimur, çarptığı sürücünün ölümüne neden olmuş ve annesi Eylem Tok tarafından Amerika'ya kaçırılmıştı. Olaya ilişkin 1 kişi tutuklanırken baba Bülent Cihan Timur'un da fenomenler soruşturmasında şüpheli sıfatı ile yer aldığı öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise dün yaptığı konuşmada yurt dışına kaçan Timur Cihantimur (17) ile annesi Eylem Tok'un iadesine ilişkin, "İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz" dedi.
13.03.2024 Gündem
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı"
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı" Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, dünyada 450 milyondan fazla kişiyi etkileyen nadir hastalıkların, tanısının bazen 30 yılı bulabildiğini ve bu süreçte kişide zaman, yeti, beceri kayıplarının yaşandığına vurgu yaparak, "Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı ve çift tarama programına alınmalıdır" dedi.
1.03.2024 Adana
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak? Evde akrabaları dışında mal sahibi ile ikamet eden misafirlere vergi alınacağı iddiası soyam medyada hızla yayıldı. Evde mal sahibi ile ikamet edenin akraba olmaması halinde, mal sahibinin “Misafir Vergisi” ödeneceğinin iddia edilmesinin ardından “Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
27.02.2024 Gündem
Kerem Bürsin ile akraba mı? Bergüzar Korel'den açıklama
Kerem Bürsin ile akraba mı? Bergüzar Korel'den açıklama Bergüzar Korel, dijital bir platformun davetine katıldığı gecede gazetecilerin sorularını yanıtladı. Korel, "Kerem Bürsin ile akraba mısınız?" sorusuna cevap verirken meslektaşı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
21.02.2024 Magazin
Gürsel Tekin'den çok sert tepki: Bu değişim falan değil, benim damarıma basmayın
Gürsel Tekin'den çok sert tepki: Bu değişim falan değil, benim damarıma basmayın CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, İmamoğlu ve CHP yönetimi hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. İstifa kararı hakkında konuşan Tekin, "Tabii ki kolay bir karar değildir. Akraba, kabile, yakın ilişkiler, arkadaşlık, dostluk üzerine siyaseti inşa etmeyi çalışırsanız siyaseti çürütürsünüz. Bu değişim falan değil. Daha fazla damarına basmayın" tepkisinde bulundu.
16.02.2024 Gündem
Akraba olduklarını açıkladı! 'Kardeşlerden biri Müslüm Gürses'in büyük dedesiymiş'
Akraba olduklarını açıkladı! 'Kardeşlerden biri Müslüm Gürses'in büyük dedesiymiş' Sitare Akbaş, Müslüm Gürses (Akbaş) ile akraba olduklarını açıkladı. Büyükbabasının kendisine anlattığı hikayeyi basın mensuplarıyla paylaşan ünlü isim, Akbaş soyadının hikayesini de anlattı.
15.02.2024 Magazin
Gürsel Tekin istifa mı etti? Eski CHP milletvekili Gürsel Tekin Esenyurt Belediye Başkan adayı mı olacak, neden istifa etti, nereden aday?
Gürsel Tekin istifa mı etti? Eski CHP milletvekili Gürsel Tekin Esenyurt Belediye Başkan adayı mı olacak, neden istifa etti, nereden aday? CHP'nin Esenyurt belediye başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi. Peki, Gürsel Tekin neden istifa etti? CHP’li milletvekili Gürsel Tekin nereden aday, Esenyurt Belediye Başkan adayı mı olacak? Gürsel Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında?
13.02.2024 Gündem
Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti! Zehir zemberek sözler
Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti! Zehir zemberek sözler Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin partisinden istifa ettiğini duyurdu. Tekin, "Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir." ifadelerini kullandı.
13.02.2024 Gündem
Adana'nın tanınmış ailelerinin mutlu günü
Adana'nın tanınmış ailelerinin mutlu günü Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreteri Sevilay Doğan’ın kızı Aslıhan Doğan ile Velipaşaoğlu ailesinin oğulları Muhammet Ali Velipaşaoğlu dünya evine girdi.
9.02.2024 Adana
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası gerçekleşti.
1.02.2024 Vitrin
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
Rüyada Patates Kızartması Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Patates Kızartması Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Patates Kızartması Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Patates Kızartması Yemek Nasıl Yorumlanır? Rüya, uykudayken içinde bulunduğumuz zaman dilimi içinde gördüğümüz ve sıkça anlattığımız önemli bir terimdir. Rüya, hayatımızda sık sık kullandığımız kelimeler arasında yer alır. Bu nedenle de rüyanın ne anlama geldiğini kolaylıkla öğrenebilir ve günlük hayatta da kullanabilirsiniz. Rüya, uyku durumunun içinde yer alan bir özelliktir. Aynı zamanda, hızlı göz hareketleri olarak da bilinen REM evresi ile bağlantılı bir işitsel ve duygu algılar bütünüdür. 
14.01.2024 Eğitim
Rüyada Hastanede Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Hastaneye Gitmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Hastanede Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Hastaneye Gitmek Nasıl Yorumlanır? İş hayatında meydana gelebilecek önemli başarılar üzerinden rüyada hastanede olduğunu görmek ifade edilir. Eğer bir hastalık var ise buna karşı şifa bulduğu veya bulacağına dair rivayet edilir. Rakiplere karşı rüya sahibinin iş hayatında önemli başarılar elde edebileceği üzerine delalet eder.
11.01.2024 Eğitim
Rüyada Eve Hırsızın Girdiğini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eve Hırsız Girmesi Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Eve Hırsızın Girdiğini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eve Hırsız Girmesi Nasıl Yorumlanır? Rüyada eve hırsız girdiğini görmek akraba ya da aile dostundan iyi bir haber almak anlamındadır. Rüyasında eve hırsızın girdiğini gören kişiler için bu rüya hayırlı yorumlanır.
11.01.2024 Eğitim
Rüyada Eski Komşuyu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eski Komşuya Gitmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Eski Komşuyu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eski Komşuya Gitmek Nasıl Yorumlanır? Aile içerisindeki problemlerin son bulması rüyada eski komşu görmek üzerinden yorumlanır. Aynı zamanda hiç umulmadık yerden gelecek güzel haberler ve ayrıca yüklü miras şeklinde ifade edilir. Yeni yere taşınmak, yeni iş ve yapılacak birçok farklı değişim üzerinden değerlendirilir. Bu değişimlerin özellikle rüya sahibi adına olumlu şekilde gelişeceğine yönelik yorumlar öne çıkar. Ayrıca kıskanç olan insanları anlatırken, kavgalı ve küs akrabalar ile yeniden görüşmek şeklinde eyalet eder.
11.01.2024 Eğitim
Balkon cinayeti sanığı: Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum, kazayla oldu
Balkon cinayeti sanığı: Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum, kazayla oldu Esenler'de 2 çocuk babası Erhan Kaşa (32)'ın balkonda vurularak öldürülmesiyle ilgili görülen davada müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Esetekin, "Toplamda kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bu kazayla meydana gelmiş bir olay, istemeyerek oldu. Ölen kişi benim kardeşim gibiydi, ona zarar vermek istemezdim" dedi.
26.12.2023 Gündem
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nde olan vahşeti hepimiz takip ettik. Medeni dünya bu hastane saldırılarını sessizce seyretti. Hatta İsrail'in kendini savunma hakkı diyenleri gördük." dedi.
20.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akraba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akraba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.