Akdeniz Foku

Akdeniz Foku

Son dakika Akdeniz foku haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Akdeniz foku ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Akdeniz foku haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akdeniz Foku

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akdeniz foku gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 akdeniz foku haberi bulunmuştur. Tüm akdeniz foku haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdeniz foklarını korumak için ilginç yöntem
Akdeniz foklarını korumak için ilginç yöntem Nesli tükenen hayvanlar denildiğinde ilk akla gelen deniz memelisi Akdeniz foklarını korumak için ilginç bir önlem alındı.
9.07.2023 Gündem
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti
Ege'de korkutan tekne müsilajı! Tuvalet, bulaşık ve balast atıkları kirletti Gökova-Karacasöğüt koyu, Ege Denizi’nin doğa harikası yerlerinden biri. 1988’den beri Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan Karacasöğüt’te müsilaj görüldü. Ege Denizi’nin doğa harikası koylarını barındıran Gökova Körfezi içinde yer yer müsilaj görülmesi doğa severleri ve çevrecileri tedirgin etti.
4.07.2023 Gündem
Havalar ısındı, halk denize akın etti
Havalar ısındı, halk denize akın etti Aydın'da havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar denize akın etti. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk nedeniyle milli park girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.
5.06.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak İzmir'deki 'Ege Turizm Merkezi Çeşme Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme Projesi ile ilgili oluşturulan plan henüz nihai plan değildir. Buradaki hedeflerimizden biri, sezonu 12 aya yaymak. Bu proje ile birlikte hava trafiği İzmir'de 12 ay başlamış olacak. İzmir tüm dünyaya direkt uçuşlarla birçok noktadan bağlanmış olacak. Ege Bölgesi turist sayısının ve gelirin yüzde 10'unu oluşturuyor. Hedefimiz, Ege'nin turizm payını yüzde 20'ye çıkarmak" dedi.
21.03.2022 Ekonomi
Bodrum'da Akdeniz foku görüldü
Bodrum'da Akdeniz foku görüldü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerden Akdeniz foku, limanda balık avlarken, balıkçılar tarafından görüntülendi.
14.01.2022 Yaşam
Bodrum açıklarında Akdeniz foku görüldü
Bodrum açıklarında Akdeniz foku görüldü Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında balıkçılar tarafından nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan türler arasında yer alan Akdeniz foku görüntülendi.
29.12.2021 Yaşam
Görenler şaşkına döndü! Balıkçılar buldu, tam 300 kilo...
Görenler şaşkına döndü! Balıkçılar buldu, tam 300 kilo... Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında balıkçılar tarafından, ölü Akdeniz foku bulundu. Balıkçı Oben Şahin'in (36) teknesinin arkasına bağlayarak Mut Kanalı'na getirdiği yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki erkek fok, Akdeniz Deniz Koruma Derneği yetkililerine teslim edildi.
29.08.2021 Yaşam
Antalya'da ölü Akdeniz foku kıyıya vurdu
Antalya'da ölü Akdeniz foku kıyıya vurdu Antalya'nın Kemer ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz foku ölüsü kıyıya vurdu.
15.01.2020 Yaşam
Antalya'da ölü Akdeniz foku, kıyıya vurdu
Antalya'da ölü Akdeniz foku, kıyıya vurdu ANTALYA'nın Kemer ilçesinde nesli tükenmekte olan Akdeniz foku ölüsü kıyıya vurdu.
14.01.2020 Yaşam
'Akdeniz fokunun yatak odasına girmeyin' çağrısı
'Akdeniz fokunun yatak odasına girmeyin' çağrısı Akdeniz Foku Araştırma Grubu (AFAG) Koordinasyon Kurulu Başkanı Cem Orkun Kıraç, Akdeniz fokunun evi olarak adlandırılan Antalya falezlerindeki mağaralara araştırma dalışı yaptı. Kıraç, tur teknelerine, balıkçılara, kanoculara ve falezlerde yüzen vatandaşlara, "Mağaralar Akdeniz fokunun yatak odası, buraya girmeyin" dedi.
30.09.2019 Yaşam
Antalya'da görüntülendi! 'Pek bilinmeyen bir olay... Parçalayarak yedi'
Antalya'da görüntülendi! 'Pek bilinmeyen bir olay... Parçalayarak yedi' Antalya'nın Demre ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foku görüntülendi. Yakaladığı vatoz balığını yerken görülen Akdeniz foku daha sonra gözden kayboldu.
23.07.2019 Gündem
Datça'da yıllar sonra ilk kez görüntülendi!
Datça'da yıllar sonra ilk kez görüntülendi! Muğla'nın Datça ilçesinde, denizde 7 yıl aradan sonra Akdeniz foku görüntülendi.
7.06.2019 Yaşam
Herkes şaşkın! Aylardır aynı yerde duruyor
Herkes şaşkın! Aylardır aynı yerde duruyor Bodrum'daki Gümbet Koyu'nu, nesli tükenme tehlikesi altındaki beyaz ve dişi Akdeniz foku mesken tuttu. Koydaki bir otelle rezidansın iskelesinde dinlenen foku gören birçok vatandaş o anların fotoğrafını ve videosunu çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.
29.05.2019 Yaşam
Pet şişe getirenlere kontör yükleyeceğiz
Pet şişe getirenlere kontör yükleyeceğiz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, pet ve cam şişeler, süt içilen karton kutular gibi ürünlerin kullanımını azaltmak ve bunları geri dönüşümde kullanmak için depozito uygulamasına geçileceğini belirterek, "Amacımız üretilen kapların yüzde 80-90'ının, bu uygulamaya geçmiş gelişmiş ülkelerde olduğu gibi toplanması. Bu uygulamayla o pet şişeleri getirenlere kontör yükleyeceğiz, otobüsle alakalı bilet uygulamasında destek olacağız." dedi.
30.01.2019 Gündem
İzmir'de ölü Akdeniz foku bulundu
İzmir'de ölü Akdeniz foku bulundu İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında ölü Akdeniz foku bulundu.
16.04.2018 Yaşam
Badem  akrabasını yolladı!
Badem akrabasını yolladı! Bodrum’daki Gümüşlük Koyu’na son 1 haftada zaman zaman gelen Akdeniz foku, görenleri şaşırttı.
14.01.2018 Yaşam
Görürseniz korkmayın dünyada 400 tane kaldı
Görürseniz korkmayın dünyada 400 tane kaldı Düden Şelalesi'nde Akdeniz foku görüldü
3.08.2017 Yaşam
Deniz canlıları "aşırı avlanma" tehdidi altında
Deniz canlıları "aşırı avlanma" tehdidi altında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Karakulak, balina, yunus, fok, deniz kaplumbağası, orkinos, kılıç balığı, köpek balığının aşırı avlanmadan etkilenen türler olduğunu belirterek, "Avcı türler kaybolunca, yani büyük boylu türlerin kaybolmasıyla, deniz ekosistemi daha çok küçük boylu türlerden oluşmaya başlar. Besin zinciri bozulabilir. Predatör türlerin kaybolması, deniz ekosisteminde deniz analarının aşırı olarak çoğalmasına yol açabilir." dedi.
28.06.2017 Yaşam
‘Rahatsız etmeyin uyusun’ bandı
‘Rahatsız etmeyin uyusun’ bandı Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı, Menderes’in Özdere mevkisinde kayalıklara bir Akdeniz foku gelmesi üzerine, Kuşadası’nda faaliyet gösteren EKODOSD üyelerine bilgi verdi.
27.02.2017 Yaşam
Sahilde bulunan yavru Akdeniz foku korumaya alındı
Sahilde bulunan yavru Akdeniz foku korumaya alındı Antalya’nın Gazipaşa İlçesi sahilinde bulunan yavru Akdeniz foku, korumaya alındı.
26.09.2016 Yaşam
Koç ve Badem denizde buluştu!
Koç ve Badem denizde buluştu! Kalp krizi sonucu kaybettiğimiz işadamı Mustafa Koç ile tedavisini üstlenip evlat edindiği Akdeniz foku Badem’i yan yana yüzerken tasvir eden heykel törenle su altına indirildi
30.07.2016 Magazin
Bu şehirler çok yavaş
Bu şehirler çok yavaş İtalya’da 1999 yılında başlayan “yavaş şehir” hareketi günümüzde 30 ülkeye yayılmış durumda. Türkiye de geleneksel yaşam ve üretim biçimlerini koruyan şehirlerin yer aldığı bu ağa dahil. İşte 11 yavaş şehrimiz.
16.04.2016 Arşiv
Türkiye’de 100, Marmara’da 10-15 Akdeniz foku kaldı
Türkiye’de 100, Marmara’da 10-15 Akdeniz foku kaldı AKDENİZ sahilleri ve Batı Afrika’nın bir tek sahilinde yaşayan Akdeniz foku, 4 ülkedeki 4 kurumun araştırmalarına göre dünyada sadece 650-700 civarında kaldı...
29.09.2021 Gündem
Hayat yaşandığı kadar vardır
Hayat yaşandığı kadar vardır Dün 56 yaşında hayata veda eden Mustafa V. Koç, ünlü yazar Çetin Altan vefat ettiği zaman instagram’dan onun sözlerini paylaşmıştı. Adeta yaşam felsefesini özetleyen bu sözler şöyle: “Hayat yaşandığı kadar vardır. Gerisi ya hafızalardaki hatıra ya da hayallerdeki ümittir. Hüsranı ise bir tek yerde kabul ediyorum. Yaşamak mümkünken yaşamamış olmakta.”
21.01.2016 Ekonomi
Yolunu kaybeden yavru fok limana sığındı
Yolunu kaybeden yavru fok limana sığındı Antalya’da önceki gece yaşamı olumsuz etkileyen fırtına ve yağmur nedeniyle yönünü şaşıran yavru Akdeniz foku, Kaleiçi Yat Limanı’na girdi...
18.01.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Akdeniz Foku ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akdeniz foku haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.