65 Yaş Ve Üzeri

65 Yaş Ve Üzeri

Son dakika 65 yaş ve üzeri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 65 yaş ve üzeri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 65 yaş ve üzeri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

65 Yaş Ve Üzeri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 65 yaş ve üzeri gelişmeleri de dahil olmak üzere 920 65 yaş ve üzeri haberi bulunmuştur. Tüm 65 yaş ve üzeri haberleri aşağıda listelenmiştir.
THY'den indirimli bilet kampanyası! Tarihler verildi
THY'den indirimli bilet kampanyası! Tarihler verildi Türk Hava Yolları 65 yaş ve üzeri yolculara yurt içi seyahatlerinde yüzde 25 indirim imkanı sağlıyor.
19.03.2024 Ekonomi
Her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor! 6 adımı takip ederek riski azaltın
Her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor! 6 adımı takip ederek riski azaltın ABD'de her 40 saniyede bir kişi felç geçiriyor ve bunların yaklaşık 4'te 3'ünü 65 yaş ve üzeri kişiler oluşturuyor. NYU Langone Health'te görev yapan kardiyolog Doris Chan, “İnsanlar yaşlandıkça arterleri daha az esnek hale gelme eğilimindedir ve arterlerinin tıkanma olasılığı daha yüksektir” diyor. Bu, beyne giden bir kan damarı bir kan pıhtısı tarafından tıkandığında felç riskini ciddi biçimde artırmakta.
29.10.2023 Sağlık
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Önemli açıklama geldi
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Önemli açıklama geldi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Gündem
Bakan Yanık: Yaşlı nüfusumuz hızla artıyor
Bakan Yanık: Yaşlı nüfusumuz hızla artıyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Ülkemizde de dünyadaki eğilime benzer bir şekilde yaşlı nüfusumuz hızla artıyor. Son beş yılda yüzde 22,6’lık artış oranı ile 2022 yılı itibarıyla 65 yaş ve üzeri nüfusun toplam nüfus içerisindeki oranı yüzde 9,9’a erişti" dedi.
29.04.2023 Gündem
Kimler ücretsiz zatürre aşısı olabilir? Zatürre aşısı 65 yaş üstüne ücretsiz mi?
Kimler ücretsiz zatürre aşısı olabilir? Zatürre aşısı 65 yaş üstüne ücretsiz mi? Akciğer iltihabı zatürre her yıl dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan bir hastalıktır. Hastalıktan korunmanın en önemli ve risksiz yolu ise aşı yaptırmaktır. Peki, Kimler ücretsiz zatürre aşısı olabilir? Zatürre aşısı 65 yaş üstüne ücretsiz mi?
12.11.2022 Sağlık
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz'
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yüzde 9,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 9,7’sini 65 yaş ve üzeri nüfusun oluşturduğunu kaydetti. Bakan Yanık, "Türkiye’de yaklaşık her 10 kişiden biri 65 yaş ve üzeri. Ülkemizdeki yaşlanma süreci de dünyadaki demografik süreçle aynı yönde ve maalesef aynı hızda ilerliyor. Ülkemizdeki yaşlı nüfus 2017-2021 döneminde yüzde 19,6 oranında artış gösterdi. 6 milyon 895 bin 385 kişiden 8 milyon 245 bin 124 kişiye çıktı" dedi.
6.10.2022 Siyaset
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor Dozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022 Sağlık
Bakan Yanık: Sayın İlgezdi, herhangi bir ülkedeki yaşlıların yüzde 84'ünün öldüğüne inanmıyorsunuzdur umarım
Bakan Yanık: Sayın İlgezdi, herhangi bir ülkedeki yaşlıların yüzde 84'ünün öldüğüne inanmıyorsunuzdur umarım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Paylaştığımız verinin ülkelerin yaşlı nüfusunun tamamı değil de bakım altındaki yaşlıların vefat oranı olduğu çok belli. Sayın İlgezdi, herhalde herhangi bir ülkedeki yaşlıların yüzde 84'ünün öldüğüne inanmıyorsunuzdur umarım” dedi.
9.09.2022 Siyaset
Bakan Yanık: Suriyelileri peyderpey gönderiyoruz, 2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak
Bakan Yanık: Suriyelileri peyderpey gönderiyoruz, 2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir esnafın Suriyeli sığınmacıların akıbetini sorması üzerine, "Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız ve 2023'ten sonra bunların hiçbirisi kalmayacak" dedi.
7.08.2022 Siyaset
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor!
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor! Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreç olarak yaşamımızda rol oynuyor. Zamana bağlı olarak, hastalık söz konusu olmaksızın anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikler meydana geliyor. Beslenme sorunları, kronik hastalıklar yaş aldıkça etkisi artan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra kas gücü ile performans kayıpları ile ortaya çıkan ve son yıllarda ciddi bir artış gösteren “sarkopeni” önlenmediği takdirde yaşlıların sağlık koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
27.04.2022 Sağlık
Ödemelerle ilgili flaş karar! Zam geldi, bin 500 TL'ye çıkarıldı
Ödemelerle ilgili flaş karar! Zam geldi, bin 500 TL'ye çıkarıldı Gelir desteği ödemeleriyle ilgili son dakika kararı. Zam yapıldı. Toplu taşıma hizmeti veren araçlara verilen gelir desteği ödemelerinde miktar değişti. Engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri yakından ilgilendiriyor. Resmen yürürlüğe girdi. Engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerin yararlandığı ücretsiz seyahat hakkı kapsamında toplu taşıma hizmeti veren araçlara verilen gelir desteği ödemelerinde artış yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, artış yapılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek, “Bu kapsamda Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 1.330 TL desteği 1.995 TL’ye, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde ise 1000 TL’den 1.500 TL’ye çıkardık.” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
7.04.2022 Ekonomi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Yaşlılara Saygı Haftası açıklaması!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Yaşlılara Saygı Haftası açıklaması! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir hukuk devletidir. Bu bağlamda kültürümüzde çok değerli bir konumu haiz bulunan, hayat kıdemi fazla büyüklerimiz olan yaşlılarımıza, ihtiyaç duydukları kamu hizmetlerinin yaşlı nüfus oranındaki artıştan etkilenmeden, sürekli ve sürdürülebilir şekilde ve her durumda üstün kalitede sunulması gerektiği tartışmasızdır. Bu çerçevede demografik dönüşüm süreci içerisindeki ülkemiz nüfusunun yaş gruplarına göre dağılımında yaşanan değişimin incelenmesi, yaşlı nüfusumuzun artışıyla oluşacak yeni ihtiyaç ve fırsat alanlarının ele alınması, yaşlılarımızın hayatın çeşitli alanlarında yaşadıkları veya yaşamaları muhtemel sorunların tespiti, söz konusu olası sorun alanları için gereken önlemlerin alınması ve yaşlılarımıza yönelik kamu hizmetlerinin bölgesel ve bireysel niteliklere göre çeşitlendirilerek, aksatılmadan ve daha nitelikli şekilde sunulması için kamu kurumlarımız tarafından alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasında büyük fayda görmekteyim” dedi.
22.03.2022 Siyaset
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek?
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri için uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Molnupiravir ilacının kullanımının önemli olduğunu dikkat çekerek, “65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.” dedi. Peki, Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Molnupiravir ne için kullanılır? İşte detaylar…
18.02.2022 Sağlık
65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Bakan Koca'dan flaş uyarı!
65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Bakan Koca'dan flaş uyarı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Geldiğimiz noktada en çok korumamız gereken 65 yaş ve üzeri büyüklerimizdir. Hatırlatma dozu aşıları yapılmalıdır." dedi.
3.02.2022 Gündem
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu
65 yaş ve üzeri için son dakika kararı! Bakan Koca resmen duyurdu Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yayımladı. Bakan Koca, "Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gelecek hafta itibariyle başlayacaktır. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızda ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızda erken dönemde Molnupiravir ilacının kullanımı temin edilecektir" dedi.
2.02.2022 Gündem
Bakan Yanık: 6 Tazelenme Üniversitesi'nde 5 bin 665 yaşlımıza eğitim veriliyor
Bakan Yanık: 6 Tazelenme Üniversitesi'nde 5 bin 665 yaşlımıza eğitim veriliyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2021 yılı itibarıyla 6 'Tazelenme Üniversitesi'nde toplamda 5 bin 665 yaşlımıza eğitim veriliyor. 2021-2022 öğretim yılı için de 8 üniversiteyle daha protokol aşamasına geldik. Ülkemizde uygulanan bu özgün eğitim modelinin tanıtılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması, aktif ve sağlıklı yaşlanma vizyonumuz perspektifinde büyük önem arz ediyor" dedi.
15.12.2021 Gündem
Ulaşımda yeni uygulama! Bakan duyurdu...
Ulaşımda yeni uygulama! Bakan duyurdu... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Herkes için Hareketlilik Mobil' uygulamamız seyahat planlamadan, biletlemeye, canlı destek modülünden refakatçi modülüne kadar hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin ulaşım sürecine ilişkin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bütünsel bir mobil uygulama olacak. Unutmayalım. Bizim, her anlamda ve herkes için erişilebilir ulaşıma 84 milyon biletimiz var" dedi.
3.12.2021 Ekonomi
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün
Grip ve zatürreden aşı ile korunmak mümkün Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, grip riskini ve ciddi komplikasyonlarını azaltmanın en iyi yolunun her yıl aşı yaptırmak olduğunu belirterek, "6 aydan daha büyük tüm bireyler, ideal olarak ekim ayı sonuna kadar yıllık grip aşısı olmalıdır." ifadesini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, bugün itibariyle aktif vakaların yüzde 50'den fazlasının 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu açıkladı. Bakan ayrıca Biontech aşısı olan vatandaşlar için, "Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. Doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur." dedi.
6.10.2021 Gündem
Yasaklar geri mi geliyor? Yeni yasak ve tedbir kararı alınır mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!
Yasaklar geri mi geliyor? Yeni yasak ve tedbir kararı alınır mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sema Turan, yaptığı açıklamada, artan vaka sayıları ve ölüm oranlarını değerlendirdi. Peki, Yasaklar gelecek mi? Yasak ve tedbirler geri mi geliyor?
23.09.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Artış devam ederse her türlü önlemi konuşuruz
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Artış devam ederse her türlü önlemi konuşuruz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, vaka sayısındaki artışın devam etmesi halinde her türlü önlemin konuşulabileceğini belirterek, "Toplu bir takım önlemler almak istemiyoruz ama eğer şiddet bu şekilde devam ederse bu her zaman önemli bir konu olarak gündemimizde olacak. Bu aslında tamamen aşılama ile ilişkili. Aşılanan, 2 dozunu olmuş birey sayısı artıkça alınacak önlemlerde buna bağlı olarak azaltılabilir. O yüzden vaka sayısı artmaya devam ederse sırasıyla, tüm dünyada olduğu gibi bizde her türlü önlemi konuşmaya başlarız. Ama şu aşamada önceliğimiz aşılama. Aşılama konusunda hassasiyet istiyoruz dedi.
22.09.2021 Gündem
Kovid-19 salgınında alzaymıra bağlı ölümler yüzde 16 arttı
Kovid-19 salgınında alzaymıra bağlı ölümler yüzde 16 arttı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının dünyayı etkisi altına aldığı 2020 yılında, halk arasında "bunama" olarak da bilinen alzaymır hastalığına bağlı ölümlerde yüzde 16 artış yaşandı.
21.09.2021 Sağlık
Yaşlılarımızı koruyamadık! Yüzde 50 artış var
Yaşlılarımızı koruyamadık! Yüzde 50 artış var Pandeminin başından beri risk grubu olan 65 yaş ve üzeri kesim, Kovid'den korunmak için aylarca evde kaldı, öncelikli olarak aşılandı. Kovid rsikini büyük ölçüde atlatan yaşlıların şimdi de uzun süre evde kalmaya bağlı kırıklarla başı dertte. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, normalde kış aylarında artan kırık vakalarını, acillerde tüm yaz boyunca gördüklerini söyledi ve gelen hastaların daha çok 65 yaş üzeri yaşlı grup olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. İkizceli, Türkiye genelinde bu yaş grubunda kırığa bağlı acil başvurularında yaz boyunca yüzde 50 artış yaşandığını söyledi.
19.09.2021 Sağlık
65 yaş ve üzeri bireyler zatürre ve grip aşısı olmalı!
65 yaş ve üzeri bireyler zatürre ve grip aşısı olmalı! Kış ayları yaklaştıkça özellikle riskli gruptaki hastaların zatürre ve grip aşısı olmaları öneriliyor. Zatürre aşısının bağışıklığı canlı tutarak Covid-19 virüsü üzerine oluşabilecek ikinci bir bakteriyel enfeksiyonu önlediğini belirten uzmanlar, grip hastalığının zatürreye dönüşmesini önleyebilmek için de grip aşısının yapılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, 65 yaş altındaki hastalıkları olan bireyler ile 65 yaş üzeri bireylerin grip ve zatürre aşısı olmaları gerektiğinin altını çiziyor.
13.09.2021 Sağlık
Konserler olacak mı, konser yasağı kalktı mı? Konserler ne zaman başlayacak?
Konserler olacak mı, konser yasağı kalktı mı? Konserler ne zaman başlayacak? Kademeli normalleşme sürecinin 3. aşaması başladı. İçişleri Bakanlığı 27 Haziran'da yayımladığı genelgeyle kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabında kalkan ve devam edecek kısıtlamalara yönelik alınan kararları kamuoyu ile açıklandı. Peki, Konserler yasak mı? Konser yasağı bitti mi?
1.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

65 Yaş Ve Üzeri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 65 yaş ve üzeri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.