Zorunlu

Zorunlu

Son dakika zorunlu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zorunlu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zorunlu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zorunlu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zorunlu gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.544 zorunlu haberi bulunmuştur. Tüm zorunlu haberleri aşağıda listelenmiştir.
M5 metro arızası düzeldi mi, Üsküdar Samandıra metro hattı çalışıyor mu? M5 (Üsküdar Samandıra) metro arızası son durum
M5 metro arızası düzeldi mi, Üsküdar Samandıra metro hattı çalışıyor mu? M5 (Üsküdar Samandıra) metro arızası son durum Üsküdar – Samandıra metro arızasında son durum hattı kullanacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. M5 Üsküdar-Samandıra hattında geçtiğimiz günlerde bir kaza meydana gelmişti. Eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki metronun çarpışması sonucunda metro hattında aksamalar oldu. Üsküdar-Samandıra metro hattındaki arızanın 2 günü geçmesine rağmen giderilememesi sonrası Üsküdar-Samandıra Metrosu çalışıyor mu, kapalı mı? M5 Üsküdar-Samandıra hattı arızası düzeldi mi?
25.04.2024 Yaşam
İstanbul'daki metro arızası! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama
İstanbul'daki metro arızası! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama Üsküdar Samandıra metro hattındaki arıza 2 gün geçmesine rağmen çözülemedi. İstasyonlarda yoğunluk oluşurken, işe geç kalma endişesi yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kabaktepe "CHP’li İBB Belediyesi gerçekleri açıklamak yerine İstanbulluları kandırmanın derdine düşmüş, tuhaf, tutarsız ve sahte açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltıyor. Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama." dedi.
24.04.2024 Gündem
İstanbul'da metro hattında eğitim seferi sırasında kaza! 25 Nisan’da normale dönecek
İstanbul'da metro hattında eğitim seferi sırasında kaza! 25 Nisan’da normale dönecek İstanbul'da M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün sabah meydana gelen ve yaklaşarıza nedeniyle seferler gecikmeli olarak yapılıyor. İBB'ye bağlı Metro İstanbul, "temas" sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.
23.04.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "13'üncü Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
Araç muayenesinde yeni dönem! Resmen değişti, artık zorunlu olmayacak
Araç muayenesinde yeni dönem! Resmen değişti, artık zorunlu olmayacak Araç sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. TÜVTÜRK'te milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başladı. O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil. İşte son dakika haberin detayları...
20.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler Araç muayene istasyonları için yeni dönem resmen başladı. Türkiye'nin 81 şehrinde faaliyet gösteren TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında yeni döneme girilirken, araç sahiplerinin muayene süreçlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için dikkat etmeleri gereken önemli adımlar tek tek açıklandı. Sektör uzmanı Mesut Karaca muayene işlemlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi vererek vatandaşa uyarılarda bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak
Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak Arabası olan herkese kritik uyarı yapıldı. TÜVTÜRK'te milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başladı. O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil.
18.04.2024 Ekonomi
Restoran ve kafelerde servis ücreti kurnazlığı!
Restoran ve kafelerde servis ücreti kurnazlığı! Restoran ve kafelerde fiyat listeleri zorunluluğu getirilmesinin ardından ticaret bakanlığı servis ücretlerini de sıkı denetliyor. İşletmeler kurallara uyuyor ama bazıları yabancı müşterinden servis ücreti almaya devam ediyor.
14.04.2024 Ekonomi
Köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz? Bugün yollar bedava mı, 13 Nisan yollar ücretsiz mi?
Köprü ve otoyollar kaç gün ücretsiz? Bugün yollar bedava mı, 13 Nisan yollar ücretsiz mi? 13 Nisan yollar ücretsiz mi, bugün yollar bedava mı? Bayram nedeniyle köprü ve otoyolların ücretsiz olması nedeniyle geri dönüş yoluna giren vatandaşlar bugün yolların ücretli olup olmadığını sorguluyor. Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başladı.
13.04.2024 Yaşam
Her araca takılması zorunlu olacak! Yeni uygulamanın detayları belli oldu
Her araca takılması zorunlu olacak! Yeni uygulamanın detayları belli oldu Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama geliyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu hale getirilecek. Akaryakıt alırken artık şart olacak. İşte yeni düzenlemenin detayları...
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan ve 2013 yılında hayata geçirilen arabuluculuk uygulaması kapsamında 5 milyondan fazla dosyanın arabulucuya gittiğini ve 3 milyon 679 bin 537 dosyanın bu sayede anlaşma ile çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Fiyat yazmayana ceza yağdı
Bakanlık harekete geçti! Fiyat yazmayana ceza yağdı Ticaret Bakanlığı lokanta, kafe, pastane ve restoranlarda fiyat listelerini görünür şekilde asmayan, müşteriye bildirmeksizin yeme içme ücretlerine ilave ‘servis’ ücreti alan işletmelere ceza yağdırıyor.
8.04.2024 Ekonomi
Nicolo Zaniolo sürprizi! Transfer kararı belli oldu
Nicolo Zaniolo sürprizi! Transfer kararı belli oldu Galatasaray'ın sezon başında şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Aston Villa'ya kiraladığı Nicolo Zaniolo ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Premier Lig ekibinin, tecrübeli futbolcuya dair düşüncesinin değiştiği aktarıldı.
7.04.2024 Şampiy10
TESK Başkanı'ndan Bayram öncesi trafik açıklaması
TESK Başkanı'ndan Bayram öncesi trafik açıklaması Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatillinde şehirlerarası yolculuğa çıkacak vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Bayram tatilini keyifle geçirebilmek için trafik kurallarına mutlaka riayet etmeli ve ihmallerden kaçınmalıyız” dedi.
6.04.2024 Gündem
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti Kadir Gecesi tesbih namazının kılınışı, ne zaman ve saat kaçta olduğu, kılınacak rekat sayısı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Tesbih namazı nasıl kılınır, Kadir Gecesi olması nedeniyle Kadir Gecesi namazı kapsamında aranan konu başlıklarından biri oldu. Kadir Gecesi namazları arasında yer alan tesbih namazı ile ilgili olarak Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı, tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta? Sorularına aranan yanıt yoğunlaştı. Kadir Gecesi, İslam inancında son derece kutsal kabul edilen bir gecedir. Bu mübarek zaman diliminde, Müslümanlar Allah'ın rahmet ve mağfiretinin en yoğun olarak tecelli ettiğine inanır. Dolayısıyla, Kadir Gecesi'nde tesbih namazı kılmak, bu özel gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için önemli bir fırsattır. Peki, Tesbih namazı nedir, neden kılınır?
5.04.2024 Yaşam
Evi olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Hesaplama tablosu belli oldu
Evi olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Hesaplama tablosu belli oldu Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı. Türkiye'de konutu olan herkesin ödeyeceği emlak vergisi için örnek hesaplama tablosu belli oldu. Vatandaşlar ise "Kimler vergiden muaf? Ödemeler nereye yapılacak? Belediyeye bildirmek zorunlu mu? Şehir farkı oluyor mu?" sorularına yanıt arıyor. İşte tüm detaylar...
31.03.2024 Ekonomi
Seçim kağıdı zorunlu mu, olmadan oy kullanabilir miyim? Seçmen bilgi kağıdı e devletten alınır mı, seçmen kağıdı olmayan oy kullanabilir mi?
Seçim kağıdı zorunlu mu, olmadan oy kullanabilir miyim? Seçmen bilgi kağıdı e devletten alınır mı, seçmen kağıdı olmayan oy kullanabilir mi? Yaklaşık 61 milyon seçmen 31 Mart’ta oy kullanacak. 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçecek olan vatandaşlar seçmen bilgi kağıtlarına yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Peki, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı, seçmen bilgi kağıdı zorunlu mu? Seçmen kağıdı olmayan biri oy kullanılabiliyor mu?
30.03.2024 Gündem
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak
Türkiye sandık başına gidiyor! Sonuçlar anbean gazetevatan.com'da olacak Türkiye yarın yerel yönetimlerde görev yapacak isimleri seçmek için sandığa gidiyor. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 beldede binlerce aday yarışacak. Yayın yasaklarının kalkmasının ardından en hızlı ve en ayrıntılı seçim sonuçları gazetevatan.com'da olacak...
30.03.2024 Gündem
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres
Erken emekli olabiliyorlar! Çalışanlar arasında hızla yayılıyor: En büyük neden stres Erken emeklilik pek çok çalışanın hayalini süslüyor. Özellikle EYT düzenlemesinin ardından 'Ne zaman emekli olabilirim?' araştırması yapanların sayısı arttı. Ancak bazı durumlarda kişinin isteği dışında emeklilik süreci hızlanabiliyor. Sağlık nedeni ile zorunlu olarak emekli olanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Peki hangi hastalıklar nedeni ile erken emekli olmak mümkün oluyor? İşte detaylar...
29.03.2024 Çalışma Hayatı
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Kimliksiz oy kullanılır mı? 31 Mart yerel seçiminde seçmen kağıdı zorunlu mu?
Kimliksiz oy kullanılır mı? 31 Mart yerel seçiminde seçmen kağıdı zorunlu mu? 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kaldı. milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. oy kullanmaya gidecek olan milyonlarca seçmen oy kullanırken seçmen kağıdı ve kimlik gerekliliği ile ilgili soruların yanıtlarını arıyor. Peki Seçmen kağıdı olmadan oy verilebilir mi, zorunlu mu? Oy verirken kimlik gerekir mi, eski kimlik geçerli sayılıyor mu?
24.03.2024 Gündem
Emekli maaşının en az asgari ücret kadar olması gerek
Emekli maaşının en az asgari ücret kadar olması gerek Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, “Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, devletimizin yöneticilerine Hazine ve Maliye Bakanımıza, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza açık çağrıda bulunuyorum. En düşük emekli maaşının 17 bin lira olan asgari ücret düzeyine çıkarılması lazım. Vatandaş rahat etsin. Siyasi faydasını kim görürse görsün” dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zorunlu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.