Ziyaretçi

Ziyaretçi

Son dakika ziyaretçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ziyaretçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ziyaretçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ziyaretçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ziyaretçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.122 ziyaretçi haberi bulunmuştur. Tüm ziyaretçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Dünyanın hiçbir yerinde 2 milyon nüfuslu bir şehirde 2,5 - 3 milyon ziyaretçi sayılı bir etkinlik göremezsiniz'
'Dünyanın hiçbir yerinde 2 milyon nüfuslu bir şehirde 2,5 - 3 milyon ziyaretçi sayılı bir etkinlik göremezsiniz' 13- 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Adana 12. Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl 1,5 milyon kişiyi ağırlayarak kendi rekorunu kırdı. Tüm kültür ve sanat alanlarındaki etkinliklere yer vermeye çalıştıklarını ifade eden Portakal Çiçeği Karnavalı Direktörü İlhami Günsel, karnavala ve gelecek yıla dair hedeflerine dair gazetevatan.com’a özel açıklamalarda bulundu.
24.04.2024 Adana
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’dan bu yana düzenlenen çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi
22.04.2024 Adana
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar..
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar.. Türkiye'nin 3'üncü büyük ovasına sahip Muş'ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141 TL ceza kesileceği açıklanan lalelere ziyaretçiler, dokunmaya çekindiklerini belirtiler.
22.04.2024 Gündem
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Antalya'daki faica sonrası da Ordu'da teleferiğe yoğun ilgi
Antalya'daki faica sonrası da Ordu'da teleferiğe yoğun ilgi Antalya'daki teleferik kazasının ardından İzmir'de teleferiğe ilgi azaldığı belirtilirken, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki teleferik tesislerindeki ziyaretçi sayısına ise etki etmediği bildirildi. ORBEL A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Günaydın, "Herhangi bir olumsuz durum yaşanmıyor. Vatandaşlarımız normal günlerde olduğu gibi ilgi gösteriyor" dedi.
13.04.2024 Gündem
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
İstanbul'a ziyaretçi akını! 2 ayda 2 milyon 457 bin turist geldi
İstanbul'a ziyaretçi akını! 2 ayda 2 milyon 457 bin turist geldi Dünya turizminin göz bebeği İstanbul 2024 yılının ilk 2 ayında 2 milyon 457 bin 518 yabancı ziyaretçi ağırladı. İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,08 artış gösterdi. Türkiye’ye ilk 2 ayda gelen 4 milyon 341 bin 606 yabancı ziyaretçi sayısının yarısını ağırlayan İstanbul’u Şubat ayında en çok Ruslar tercih etti.
26.03.2024 Ekonomi
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
Mart ayında sahiller doldu taştı
Mart ayında sahiller doldu taştı Antalya’da hava sıcaklığının 20 dereceye ulaşmasını fırsat bilenler, Ramazan ayı öncesinde Konyaaltı sahiline akın ederek denize girip güneşlendi.
10.03.2024 Gündem
Adana Aladağ’da görsel şölen! Vatandaşlar akın etti
Adana Aladağ’da görsel şölen! Vatandaşlar akın etti Adana’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar doğal tabiat parklarına akın etti. Doğada görsel şölen yaşanırken haftanın stresini tabiat parkında atan vatandaşlar hafta sonunun keyfini çıkardı.
3.03.2024 Adana
Kızılcık Şerbeti'nin Abdullah'ı Settar Tanrıöğen'in son sağlık durumu!
Kızılcık Şerbeti'nin Abdullah'ı Settar Tanrıöğen'in son sağlık durumu! Beyin kanaması geçirerek iki kez ameliyat olan 'Kızılcık Şerbeti'nin 'Abdullah'ı Settar Tanrıöğen'in sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi. Yapılan açıklamada Tanrıöğren’in bir süre daha hastanede tedavisine devam edileceği belirtildi.
22.02.2024 Magazin
23 Çağdaş Sanat Galerisi Art Show sergisinde buluşuyor
23 Çağdaş Sanat Galerisi Art Show sergisinde buluşuyor 20-25 Şubat 2024 tarihleri arasında, 23 çağdaş sanat galerisi Ritz Carlton Residences'da toplamda 4.800m2’lik 6 katlı bir alanda Art Show adı altında bir sergi gerçekleştiriyor.
15.02.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı Türkiye’nin en büyük kış turizm merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatilinin son günlerinde vatandaşların akınına uğradı. Aileleriyle birlikte Uludağ’da doyasıya eğlenen gençler, hem kayak yaptı hem de güneşli havanın tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının -7 derece olduğu Uludağ’da kayak pistleri dolup taşarken, yoğunluk havadan görüntülendi.
3.02.2024 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm rakamlarını açıkladı. Bakan Ersoy, "2024 yılında 60 milyon ziyaretçi hedefliyoruz." dedi.
31.01.2024 Ekonomi
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Altınok'tan 'kentsel dönüşüm' açıklaması
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Altınok'tan 'kentsel dönüşüm' açıklaması AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, "Ankara'mızın birçok noktasında acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Şereflikoçhisar'dan geçen fay hattında bir kırılma olursa, Ankara'da çok yıkım ve ölüm olur. Bir de bu binalar eskidi, her tarafları dökülüyor. Ankara'mızın birçok eskiyen dokusunda kentsel dönüşüm planlarımız olacak" dedi. Öte yandan Altınok, "Hızlı bir şekilde tamirini, tadilatını, onarımını yaparak, Ankapark'ı hizmet açacağız" diye konuştu.
23.01.2024 Gündem
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor
Tapuda ve noterlerde yeni dönem! 81 ilde uygulanıyor Kamu ve özel kurumlarda sahte kimlikle yapılan işlemler, doğrulama cihazları sayesinde başlamadan tespit edilecek. 81 ildeki tapu müdürlükleri, noterlik ve bankalarda kullanılan cihaz, çipli kimlik kartı ve kişinin parmak izlerini İçişleri Bakanlığı, Nüfus Müdürlüğü veri tabanındaki bilgileriyle eşleştirip doğru kişi olup olmadığını sorguluyor. Kimliğin sahte olduğu anlaşıldığında şüpheli kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.
22.01.2024 Gündem
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cuma namazına giriş yoğunluğunun azaldığı görüldü. 
19.01.2024 Gündem
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim adamları girebiliyor. İçerisinde pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman, Avrupa çapında önemli bir alana sahip olarak dikkat çekiyor.
7.01.2024 Gündem
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı UNESCO Dünya Doğal Kültürel Miras listesinde yer alan ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini 2023 yılında, 4 milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turist ziyaret ederek tüm zamanların rekorunu kırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, "2023 yılında tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılarak yeni bir rekor elde ettik" dedi.
4.01.2024 Gündem
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru Denizli'deki UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 'beyaz cennet' Pamukkale'yi 2023'te 2 milyon 200 bin kişi ziyaret etti. 2022 yılında 1 milyon 850 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale, kendi rekorunu kırdı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale Hierapolis Örenyeri'nin ışıklandırılması ve gece müzeciliğine açılmasıyla bu rakamın 2024 yılında daha da artacağını söyledi.
31.12.2023 Gündem
9 AVM’den konkordato talebi
9 AVM’den konkordato talebi Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da aralarında olduğu 9 AVM'nin 600 milyon euroluk banka borçları nedeniyle konkordato talep ettiği, mahkemenin ise 3 aylık geçici mühlet kararı verdiği öğrenildi.
28.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ziyaretçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ziyaretçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.