Yüksekokul

Yüksekokul

Son dakika yüksekokul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksekokul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksekokul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksekokul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksekokul gelişmeleri de dahil olmak üzere 535 yüksekokul haberi bulunmuştur. Tüm yüksekokul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
YKS tercih adı ve kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları
YKS tercih adı ve kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları YKS tercih adı ve tercih kodu nedir, nasıl bulunur? YKS tercih kodu araştırmaları, üniversite tercih işlemleriyle birlikte gündeme geldi. 27 Temmuz - 8 Ağustos arası yapılacak tercihler ile adaylar 24 tane okul tercih edecek. Tercihlerini yapmaya hazırlanan öğrenciler YKS tercih adı ve tercih kodu araştırmalarına hız verdi. Üniversite ön lisans ve lisans program kodları ile tercih sıralamasını oluşturacak arama motorlarına yöneldi ve üniversite ön lisans ve lisans program kodları araştırmasına başladı.
27.07.2023 Eğitim
2022 üniversite taban puanları (4 yıllık eşit ağırlık, sözel ve sayısal ile 2 yıllık sözel, sayısal, eşit ağırlık) üniversite taban puanlarına nereden bakılır?
2022 üniversite taban puanları (4 yıllık eşit ağırlık, sözel ve sayısal ile 2 yıllık sözel, sayısal, eşit ağırlık) üniversite taban puanlarına nereden bakılır? YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan listesi YKS sonuçlarının ilan edilmesiyle adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanmaya başlandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu. YKS taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları bu sene için belli olmadı. Adaylar geçtiğimiz yılın puanlarına göre tercih listelerini oluşturmaya başlayacak. Dolayısıyla 2022 üniversite taban puanları merak içinde araştırılıyor. İşte ÖSYM YÖK ATLAS sözel ve sayısal eşit ağırlık bölümlerde üniversite taban puanları 2022 ve başarı sıralamaları
21.07.2023 Eğitim
DGS puan hesaplama 2023 | DGS 30, 40, 50, 60, 70, 80 net kaç puan, DGS puanı nasıl hesaplanır,  DGS 1 net kuralı kalktı mı 2023, DGS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?
DGS puan hesaplama 2023 | DGS 30, 40, 50, 60, 70, 80 net kaç puan, DGS puanı nasıl hesaplanır, DGS 1 net kuralı kalktı mı 2023, DGS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? DGS 30, 40, 50, 60, 70, 80 net kaç puan, DGS yanlış doğruyu götürüyor mu? ÖSYM tarafından yapılan DGS geride kaldı. Ön lisans eğitimini lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler sınav sonuçlarını beklemeye başlarken puan hesaplamasını da yapmaya başladı. Yüksekokul ve ön lisans programlarından mezun adaylar arama motorlarına yönelerek DGS 30, 40, 50, 60, 70, 80 net kaç puan? DGS 30, 40, 50, 60, 70, 80 net kaç puan? DGS 1 net kuralı kalktı mı 2023, DGS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Sorularına yanıt arıyor. İşte DGS puan hesaplama sürecine dair merak edilenler…
17.07.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan ayırdık" dedi.
8.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Karşımıza aday çıkaramadılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Karşımıza aday çıkaramadılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'daki toplu açılış töreninde, "Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de 'Nasıl çıkarırız?' diye bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Bu şimdiden vadediyor. Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Demirtaş değil miydi? Çıkmış 'Onları çıkaracağım' diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet, kan emicilere bu ülkede yol vermez" dedi.
14.01.2023 Gündem
Uzman Çavuş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor?
Uzman Çavuş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı’nda uzman çavuş olarak görev yapanların 2022 maaşları ile 2023 yılı zam oranları araştırılan konuların başında geliyor. Uzman çavuş maaşları, memur maaşlarına yapılan zam oranına göre belirleniyor. Peki, En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Uzman çavuş maaşına zam gelecek mi? 2023’te uzman çavuş maaşı ne kadar olacak? İşte 2023 uzman çavuş maaşı zammı hesaplama!
21.12.2022 Çalışma Hayatı
Devlet Hava Meydanları (DHMİ) KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! İşte DHMİ başvuru şartları!
Devlet Hava Meydanları (DHMİ) KPSS’den en az 70 puanla personel alacak! İşte DHMİ başvuru şartları! Devlet Hava Meydanları (DHMİ) duyurdu! Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere asistan hava trafik kontrolörü ve stajyer hava trafik kontrolörü alınacak. Başvurular 14 Kasım’da online olarak alınmaya başlayacak. Peki, Devlet Hava Meydanları (DHMİ) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte DHMİ personel alımı başvuru şartları!
13.11.2022 Personel Alımı
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası’na personel alınacak! İşte başvuru şartları!
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası’na personel alınacak! İşte başvuru şartları! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Darphane ve Damga Matbaası’na sözleşmeli personel alınacak. Adayların KPSS’den en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Peki, Darphane personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!
7.11.2022 Personel Alımı
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
26.09.2022 Siyaset
YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS sınav ücreti ne kadar, ödemeler nereden yapılır? YDS sınav tarihi ve başvuru detayları!
YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS sınav ücreti ne kadar, ödemeler nereden yapılır? YDS sınav tarihi ve başvuru detayları! ÖSYM duyurdu! YDS başvuruları başladı. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden uygulanacak YDS için başvuru süreci ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, YDS başvurusu nasıl yapılır? YDS sınav ücreti ne kadar, ödemeler nereden yapılır? YDS’ye kimler girebilir? İşte YDS başvuru kılavuzu detayları…
6.09.2022 Eğitim
3 yeni fakülte kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı
3 yeni fakülte kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla 3 yeni fakülte kuruldu. Öte yandan 1 fakülte ile 1 yüksekokul kapatıldı. 
4.08.2022 Gündem
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi Bedelli askerlikte son dakika gelişmesi. Askerî Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlüler bu hizmetten faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...
12.07.2022 Gündem
3600 ek gösterge ne oldu? 3600 ek gösterge çıktı mı? 3600 ek gösterge Meclis’e geldi mi?
3600 ek gösterge ne oldu? 3600 ek gösterge çıktı mı? 3600 ek gösterge Meclis’e geldi mi? TBMM’yi yoğun bir hafta bekliyor. TBMM Genel Kurulu, 3600 ek gösterge başta olmak üzere pek çok kanun tekliflerini yasalaştırmak için mesai yapacak. Meclis gündemine gelmesi beklenen düzenlemeler arasında 3600 ek gösterge de bulunuyor. Haftalık çalışmasına 28 Haziran Salı günü başlayacak Genel Kurulda 5,3 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesi görüşülecek. Peki, 3600 ek gösterge ne oldu? 3600 ek gösterge çıktı mı? 3600 ek gösterge Meclis’e geldi mi? 3600 ek gösterge taslağında neler var? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenler…
27.06.2022 Memur
Maaşlara yansıyacak, emekliler de faydalanacak! Yeni düzenleme ile hepsi değişecek...
Maaşlara yansıyacak, emekliler de faydalanacak! Yeni düzenleme ile hepsi değişecek... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bedelli askerlik ve astsubayların göreve başlama statüleri ile ilgili önemli detaylara yer verildi. Meclis'e sunulan kanun teklifi ile birlikte bedelli askerlik yeniden düzenlenerek kapsamı genişletiliyor. Tasarı yasalaştığında, askerlik için bedel ne zaman ödenecekse o tarihteki memur katsayısı üzerinden hesap yapılacak. Şu an için bedelli askerlik tutarı 56 bin 506 lira. Astsubayların ise göreve başlama statüleri yeniden belirleniyor. Görevde olan ve emeklilerin kademesinin artırılması ile özlük hakları da iyileşecek, maaşlara yansıyacak. Bu uygulamadan emekliler de yararlanacak. Peki Meclis’te görüşülen yasa tasarısı ile neler değişecek, kimlere af geliyor, kimlere yeni imkanlar tanınıyor? İşte detaylar...
22.06.2022 Ekonomi
Duyuru yapıldı! 69 öğretim üyesi alınacak
Duyuru yapıldı! 69 öğretim üyesi alınacak Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre Mersin Üniversitesi akademik personel alacak.
23.05.2022 Ekonomi
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira... Faizsiz kredi kullanım imkanı! 100 bin liraya kadar kredi kullanımı mümkün. Başvurular alınmaya devam ediyor. Gerekli koşulları yerine getirenlerin kredileri olumlu sonuçlanıyor. Faizsiz kredi ile gençlerin iş hayatında daha fazla yer alması hedefleniyor. Öğrenci, işsiz, stajyer, kendi işini kurmak isteyen milyonlarca genç için önemli adımlar atılıyor. Gençler devlet tarafından destekleniyor. Kendi işini kurmak isteyenlere bir yıl anapara ödemesiz kredi imkanı sağlanıyor. Kamu bankaları tarafından sunulan kredi paketinde 60 aya kadar 350 bin TL kredi kullanılabiliyor. Bu krediye başvuruda yaş sınırı bulunuyor. Yeni mezun gençleri en az 12 ay istihdam etmeyi taahhüt eden işletmelere 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ayrıca gençlerin meslek sahibi olması için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Buraya katılan gençlere günlük olarak ödeme yapılıyor. Meslek öğrenen kişiler aynı zamanda para da kazanmış oluyor. İşte burs, staj, sağlık, meslek, iş kurma ve istihdam gibi konularda gençlere sağlanan avantajların detayları...
18.05.2022 Ekonomi
3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar artacak, açıklama geldi: 1400 lira ve...
3600 ek göstergede son dakika! Maaşlar artacak, açıklama geldi: 1400 lira ve... 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklama! Memur ve memur emeklisi yüz binleri ilgilendiriyor. Gözler 3600 ek gösterge çalışmasının nasıl sonuçlanacağına çevrilmiş durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmanın ay sonunda biteceğini söyleyerek 'Ek göstergede en kapsayıcı düzenleme olacak' dedi. Memur-Sen ise şimdi hükümetin teklifini masaya getirmesini bekliyor. Peki, Memur-Sen ne talep ediyor? Genel Başkan Ali Yalçın tek tek sıraladı...
11.05.2022 Memur
3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge Meclis’e ne zaman gelecek?
3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge Meclis’e ne zaman gelecek? Yüz binlerce memur ve memur emeklisinin yasalaşmasını beklediği 3600 ek gösterge için süreç tamamlanıyor. Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltileceği düzenlemeye son şekli veriliyor. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili mayıs ayı sonunu işaret etti. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge Meclis’e ne zaman gelecek? 3600 ek gösterge toplantısı ne zaman? 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge kimlere verilecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler…
10.05.2022 Memur
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Geri sayım başladı, tarih belli, oranlar...
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Geri sayım başladı, tarih belli, oranlar... Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili flaş gelişme! Zam geliyor. Detaylar belli oldu. Geri sayım başladı. Kritik tarih 10 Mayıs! 3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yılın son aylarında "Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini, önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" açıklamasını yapmasının ardından binlerce kişi 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? sorularının yanıtına odaklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge için mayıs ayını işaret etti. Polis, hemşire ve din görevlilerine verilecek 3600 ek gösterge çalışması bu ay tamamlanacak. Yapılacak son toplantının ardından düzenleme Meclis'e sevk edilecek. Ek göstergenin yükselmesiyle maaş, emekli aylıkları ve ikramiyelerde artışlar olacak. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? İşte, 3600 ek gösterge ile ilgili yapılan açıklamalar....
2.05.2022 Çalışma Hayatı
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli!
Kredi müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli! Kredi ile ilgili son dakika müjdesi! Düşük faizli, 12 ay geri ödemesiz 60 ay vadeli kredi fırsatı. Kredi fırsatı ile ilgili detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, girişimcilere yönelik yeni kredi paketlerini açıkladı. Bakan Nebati avantajlı faiz oranlarıyla azami 12 ay anapara ödemesiz dönem ve 60 aya varan vade imkanı sunulacağını duyurdu.
30.04.2022 Ekonomi
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira...
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Memur maaşları ve emekli aylıklarına gelecek olan zam için tarih ve oran belli oldu. Memur maaşlarına ve emekli aylarıyla ilgili tek tek hesaplama yapıldı. Milyonlarca vatandaşın beklediği Temmuz artışlarıyla ilgili ipuçları gelmeye devam ediyor. Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte üç aylık oran belli olmuştu. Buna göre üç aylık artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22.81, memur ve memur emeklileri için ise 22.31 olarak hesaplanmıştı. Şimdi Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre de 6 aylık enflasyon hesabını yaptı. Yapılan bu hesaplamalar sonucunda yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak. 2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun üzerine de artış gerçekleşecek. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
12.04.2022 Memur
Polis Günü ne zaman? Polis Günü mesajları, 10 Nisan Polis Haftası ile ilgili görseller, resimli mesajlar
Polis Günü ne zaman? Polis Günü mesajları, 10 Nisan Polis Haftası ile ilgili görseller, resimli mesajlar Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlanıyor! Türkiye’de her yıl 10 Nisan’ı içine alan hafta Polis Haftası olarak kutlanırken, yakınlarına bu özel günde yalnız bırakmak istemeyenler de bugünün anlam ve önemini anlatan mesajları araştırıyor. Polis Haftası nedeniyle, bu yılda da törenler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Peki, Polis Günü ne zaman? Türk Polis Teşkilatı ne zaman kuruldu? İşte Polis Günü mesajları, 10 Nisan Polis Haftası ile ilgili görseller, resimli mesajlar…
10.04.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Yüksekokul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksekokul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.