Gazete Vatan Logo

2022 üniversite taban puanları (4 yıllık eşit ağırlık, sözel ve sayısal ile 2 yıllık sözel, sayısal, eşit ağırlık) üniversite taban puanlarına nereden bakılır?

YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjan listesi YKS sonuçlarının ilan edilmesiyle adaylar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanmaya başlandı. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu. YKS taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları bu sene için belli olmadı. Adaylar geçtiğimiz yılın puanlarına göre tercih listelerini oluşturmaya başlayacak. Dolayısıyla 2022 üniversite taban puanları merak içinde araştırılıyor. İşte ÖSYM YÖK ATLAS sözel ve sayısal eşit ağırlık bölümlerde üniversite taban puanları 2022 ve başarı sıralamaları

2022 üniversite taban puanları (4 yıllık eşit ağırlık, sözel ve sayısal ile 2 yıllık sözel, sayısal, eşit ağırlık) üniversite taban puanlarına nereden bakılır?

2022 yılında üniversitelerin ön lisans ve lisans taban ile tavan puanları, başarı sıralaması, kontenjanları adaylara pusula oldu. Adaylar geçen seneki puanları öğrenmek için Yükseköğretim Kurulu'nun resmi internet sitesi ''yokatlas.yok.gov.tr'' üzerinden geçmiş yıllara ait taban puanlar, üniversite kontenjanlarını sorguluyor. İşte 2022 üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları…

2022 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

YKS TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI 2022 İÇİN TIKLAYINIZ

2 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

ÖSYM YKS KILAVUZUNDA NELER YER ALACAK?

ÖSYM tarafından açıklanacak YKS tercih kılavuzunda adayların tercih takvimi yer alacak. Ayrıca 2022 yılına ilişkin üniversitelerin alım yaptığı puanlar yer alacak.

Öğrenciler tercih ekranında Program kodu, Fakülte/Yüksekokul adı, program adı, puan türü, genel kontenjan, en küçük puan, en yüksek puan gibi kriterlere dikkate ederek tercihlerini şekillendirecek.

Henüz yeni tercih takvimi belli olmadı. Geçtiğimiz yıl sınav sonuçları 18 Temmuz’da erişime açılmış tercihler ise 27 Temmuz’da başlamıştı.

Haberin Devamı