Yılbaşı

Yılbaşı

Son dakika yılbaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yılbaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yılbaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yılbaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yılbaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.443 yılbaşı haberi bulunmuştur. Tüm yılbaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Noterler 15 Temmuz’da açık mı, noter resmi tatilde çalışır mı? 15 Temmuz noterler kapalı mı 2024?
Noterler 15 Temmuz’da açık mı, noter resmi tatilde çalışır mı? 15 Temmuz noterler kapalı mı 2024?15 Temmuz noterler açık mı 2024, noterler 15 Temmuz’da kapalı mı? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatillerde devlet daireleri kapalı oluyor. Bu kapsamda noterlerin çalışma saatleri sorgulanmaya başlandı. Peki, noter resmi tatilde çalışır mı?
13.07.2024Gündem
15 Temmuz resmi tatil mi, hangi gün? Özel sektör tatil yapacak mı, kamuya idari tatil mi?
15 Temmuz resmi tatil mi, hangi gün? Özel sektör tatil yapacak mı, kamuya idari tatil mi?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümüne az bir süre kala vatandaşlar resmi tatile yönelik araştırmalarını hızlandırdı. 8 yıl önce yaşanan darbe girişimini anmak, hayatını kaybedenlere rahmet dilemek için bu yıl da 15 Temmuz tüm ülkede çeşitli etkinliklerle anılacak. Peki, 15 Temmuz bu yıl hangi gün idrak edilecek, 15 Temmuz resmi tatil mi? Kamu ve özel sektör 15 Temmuz’da tatil mi yapacak?
9.07.2024Gündem
2024 Hicri Yılbaşı bugün mü? Diyanet Muharrem ayı 10. günü ve Aşure Günü tarihi
2024 Hicri Yılbaşı bugün mü? Diyanet Muharrem ayı 10. günü ve Aşure Günü tarihiİslam aleminin hicri yılbaşı başladı. Bu ay içerisinde idrak edilecek Aşure Günü ne zaman, Muharrem ayı 10. günü hangi gün gibi sorular gündemde. 10. güne dikkat çekilen pek çok hadis konuyla ilgili kaynak gösteriliyor. Peki; 2024 Aşure Günü tarihi ne zaman?
7.07.2024Gündem
Muharrem ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?
Muharrem ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?İslam alemi yeni yılına 'merhaba' diyor. 1 Muharrem olarak bililenen Hicri Yılbaşı 7 Temmuz itibarıyla idrak edilemeye başladı. Muharrem orucu tutmak isteyen Müslümanlar araştırmalara hız kazandırdı.
7.07.2024Gündem
MUHARREM AYI VE HİCRİ YILBAŞI KUTLAMA MESAJLARI 2024: Dualı, kısa, uzun, farklı, değişik, anlamlı Muharrem ayı kutlama mesajları
MUHARREM AYI VE HİCRİ YILBAŞI KUTLAMA MESAJLARI 2024: Dualı, kısa, uzun, farklı, değişik, anlamlı Muharrem ayı kutlama mesajlarıMuharrem ayı ve Hicri yılbaşı kutlama mesajları 2023’ün en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. ynı zamanda Hicri yılbaşı olan bu günlerden itibaren aşura gününe kısa bir zaman kalacak. Kısa-uzun, anlamlı, dualı en güzel Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı mesajları ve sözleri ise bugünlerde ayrı bir önem kazanıyor. Sizler de yakınlarınızın Muharrem ayı ve hicri yılbaşını tebrik etmek istiyorsanız haberimizden farklı, yeni ve resimli Muharrem ayı mesajlarını bulabilirsiniz.
7.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında ara karar: 10 sanık tahliye edildi
Sinan Ateş davasında ara karar: 10 sanık tahliye edildiEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci gününde 5 tanığın ifadesi alındı. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada tutuklu 10 sanık tahliye edildi.
5.07.2024Gündem
Ehliyet ve kimliklerle ilgili yeni detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyor
Ehliyet ve kimliklerle ilgili yeni detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyorEhliyet ve kimliklerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca sürücünün değiştirmesi gereken ehliyeti bulunuyor. Yılbaşı itibarıyla eski ehliyetler yürürlükten kalkacak. Herhangi bir polis kontrolünde eski ehliyeti bulunanlara ceza uygulanacak. Öte yandan İşte eski ve yeni kimlik ile ehliyetlerle ilgili flaş gelişme...
4.07.2024Gündem
15 temmuz resmi tatil mi 2024, özel sektör idari izinli mi? 15 Temmuz'da bankalar açık mı?
15 temmuz resmi tatil mi 2024, özel sektör idari izinli mi? 15 Temmuz'da bankalar açık mı?15 Temmuz'un resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 15 Temmuz bu sene pazartesi gününe denk geliyor. FETÖ'nün hain darbe girişimine gösterilen direnişin sembolü olan 15 Temmuz TBMM'de, resmi tatil kanun teklifi görüşülmüş ve karara bağlanmıştı. 15 Temmuz, 2017 yılında yürürlüğe girdi.
1.07.2024Gündem
15 Temmuz resmi tatil mi 2024, özel sektörde 15 Temmuz’da tatil mi?
15 Temmuz resmi tatil mi 2024, özel sektörde 15 Temmuz’da tatil mi?15 Temmuz resmi tatil mi? sorusu temmuz ayına kısa bir süre kala sorgulanmaya başlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yılda yurt genelinde anma törenleri ve etkinliklerle anılacak. Pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz'da resmi kurumların çalışma durumu ise sorgulanıyor. FETÖ'nün darbe girişimine gösterilen direnişin sembol günü olan 15 Temmuz TBMM'de görüşülen kanun teklifiyle, 2017 yılı itibariyle resmi tatil olarak kabul edildi. Peki, Özel sektöre 15 Temmuz tatil mi?
29.06.2024Gündem
Ehliyet ve kimliklerle ilgili flaş detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyor
Ehliyet ve kimliklerle ilgili flaş detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyorEhliyet ve kimliklerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca sürücünün değiştirmesi gereken ehliyeti bulunuyor. Yılbaşı itibarıyla eski ehliyetler yürürlükten kalkacak. Herhangi bir polis kontrolünde eski ehliyeti bulunanlara ceza uygulanacak. İşte eski ve yeni kimlik ile ehliyetlerle ilgili flaş gelişme...
27.06.2024Gündem
Aşure günü ne zaman 2024, muharrem ayı ne zaman başlıyor? 2024 aşure ayı hangi ay?
Aşure günü ne zaman 2024, muharrem ayı ne zaman başlıyor? 2024 aşure ayı hangi ay?İslam dünyası, Aşure Günü'nün ne zaman kutlanacağını merakla bekliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), Muharrem ayını "Allah'ın ayı" olarak tanımlamış ve bu ayda yapılan aşureler, evlere bolluk ve bereket getirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 Hicri Yılbaşı Takvimi'ne göre Muharrem ayının başlangıç tarihi netleşti. Peki, Aşure günü ne zaman? 2024 Muharrem ayı başlangıç tarihi…
21.06.2024Gündem
Bankalar 20-21 Haziran açık mı, kamu bankaları ne zaman açılıyor? 20 Haziran Perşembe bankalar açık mı?
Bankalar 20-21 Haziran açık mı, kamu bankaları ne zaman açılıyor? 20 Haziran Perşembe bankalar açık mı?16 Haziran’da başlayan Kurban Bayramı 19 Haziran'da sona eriyor. 20-21 Haziran Perşembe ve Cuma günleri sadece kamu çalışanlarına idari izin olarak verilmişti. Söz konusu karar nedeniyle bankaların perşembe ve cuma günü açık olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Bankalar perşembe açık mı, bankalar 20-21 Haziran açık mı? Kamu bankaları ne zaman açılıyor?
19.06.2024Gündem
Araba alacak herkesi yakından ilgilendiriyor! 10 yıl süresi var, paranızı geri alabilirsiniz
Araba alacak herkesi yakından ilgilendiriyor! 10 yıl süresi var, paranızı geri alabilirsinizSıfır araba vatandaşları ilgilendiriyor. Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
11.06.2024Ekonomi
19 Mayıs'ın ertesi günü tatil mi, 20 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs’ta liselere okul var mı?
19 Mayıs'ın ertesi günü tatil mi, 20 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs’ta liselere okul var mı?Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak Türk milletini dirilişe ve bağımsızlığa götürecek olan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını ilan tarihi olan 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etmişti. 19 Mayıs bu yıl Pazar gününe denk geldiğinden öğrenciler ve veliler 19 Mayıs’ın ertesi günü olan 20 Mayıs’ta okulların açık olup olmadığını sorguluyor. Peki, 20 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, 20 Mayıs’ta okul var mı? Liselere 20 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs’ın ertesi günü tatil mi?
18.05.2024Gündem
Çılgın Sayısal Loto 300 milyon TL’yi aşan dev ikramiye! Vatandaşlar soluğu bayide aldı
Çılgın Sayısal Loto 300 milyon TL’yi aşan dev ikramiye! Vatandaşlar soluğu bayide aldıÇılgın Sayısal Loto’da 300 milyon TL’yi aşan ikramiye çekilişi bugün gerçekleşecek. Şanslarını denemek isteyen vatandaşlar ise bayilere akın etti. Kuruluşundan bu yana 50’nin üzerinde ikramiye veren İstanbul’un ‘şanslı bayisi’ olarak bilinen Bahçekapı Gişesi’nde de hareketlilik başladı. Bayinin 3’üncü kuşak yetkilisi Ergün Yıldız, en son 2017 ve 2020 yılında büyük ikramiye verdiklerini ifade ederek, “Çekilişin uzun süre devretmesi dolayısıyla yoğunluk oluyor. Tarihi gişe olduğumuz için de insanlar bizi tercih ediyor. Şanslı yer olarak görülüyoruz. Özellikle şehir dışından gelen müşterilerimiz çok fazla, bizden daimi oynayan, kargoyla isteyen müşterilerimiz var. Çünkü biz bileti aşkla, inanarak satıyoruz. Biz şansı değiştiren gişeyiz” dedi.
18.05.2024Gündem
Yılbaşı geçesi acımasızca hayatını kaybetmişti! Sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi
Yılbaşı geçesi acımasızca hayatını kaybetmişti! Sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildiİstanbul'un Fatih İlçesinde yılbaşı gecesi 17 yaşındaki Melek Nur Özgener'i başından vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Ercan Şahin hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede Ercan'ın “Çocuğa Karşı Kasten Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendiği açıklandı.
14.05.2024Gündem
1 Mayıs okullar tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi, banka, sağlık ocakları, eczaneler, noter, hastaneler kapalı mı?
1 Mayıs okullar tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi, banka, sağlık ocakları, eczaneler, noter, hastaneler kapalı mı?1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Çarşamba günü resmi tatil olduğundan nerelerin açık olup olmadığı sorgulanıyor. İşçi ve emekçinin bayramı olarak da bilinen 1 Mayıs sebebiyle gözler okullara çevrildi. Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, bankalar, sağlık ocakları, eczaneler, noter ve hastaneler ile beraber tüm kamu kurumları kapalı oluyor. Peki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi, banka, sağlık ocakları, eczaneler, noter, hastaneler kapalı mı?
27.04.2024Gündem
1 Mayıs işçi bayramı üniversiteler tatil mi, üniversiteler 1 Mayıs’ta açık mı? 1 Mayıs Çarşamba günü kapalı mı?
1 Mayıs işçi bayramı üniversiteler tatil mi, üniversiteler 1 Mayıs’ta açık mı? 1 Mayıs Çarşamba günü kapalı mı?1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi üniversite öğrencileri "1 Mayıs'ta üniversiteler tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olarak kutlanıyor.
26.04.2024Yaşam
Bugün borsa açık mı (23 Nisan), 23 Nisan'da borsa kapalı mı? Borsa bugün tatil mi?
Bugün borsa açık mı (23 Nisan), 23 Nisan'da borsa kapalı mı? Borsa bugün tatil mi?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Salı gününe gelmesi nedeniyle borsanın çalışma durumu sorgulanıyor. Resmi tatil olduğundan salı günü hangi kurumların tatil olup kapalı olduğu merak ediliyor. Peki, 23 Nisan borsa açık mı, kapalı mı, resmi tatil mi?
23.04.2024Yaşam
22 Nisan okullar resmi tatil mi? Hafta sonu tatili 23 Nisan tatili birleşti mi, 22 Nisan Pazartesi yarım gün mü?
22 Nisan okullar resmi tatil mi? Hafta sonu tatili 23 Nisan tatili birleşti mi, 22 Nisan Pazartesi yarım gün mü?Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bir gün öncesi olan 22 Nisan’ın tatil olup olmadığı sorgulanıyor. 23 Nisan günü resmi tatil olarak idrak ediliyor. Peki, 23 Nisan öncesi 22 Nisan Pazartesi okullar resmi tatil mi? 22 Nisan okullar var mı, pazartesi günü yarım gün mü?
18.04.2024Gündem
22 Nisan yarım gün mü 2024, okullarda 22 Nisan öğleden sonra tatil mi? 22 Nisan 2024 okullar tatil mi?
22 Nisan yarım gün mü 2024, okullarda 22 Nisan öğleden sonra tatil mi? 22 Nisan 2024 okullar tatil mi?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 23 Nisan günü resmi tatil olarak idrak ediliyor. 23 Nisan’ın bir gün öncesi olan 22 Nisan’ın yarım gün olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 22 Nisan öğleden sonra tatil mi, 22 Nisan okullar tatil mi? 22 Nisan yarım gün mü?
17.04.2024Yaşam
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacakTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024Ekonomi
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını bildirdi. "Hedefimiz 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
11.04.2024Ekonomi
10 Nisan borsa açık mı, Borsa İstanbul bayramda kapalı mı? Borsa ne zaman tatil?
10 Nisan borsa açık mı, Borsa İstanbul bayramda kapalı mı? Borsa ne zaman tatil?Ramazan Bayramı geldi çattı, Borsa açık mı kapalı mı diye merak edenler de arttı. 8-9-10-11-12 Nisan’da borsanın çalışma durumu sorgulanıyor. Borsa bayramda kapalı mı? 10 Nisan borsa açık mı?
6.04.2024Yaşam
2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor? 2031 Ramazan başlangıcı
2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor? 2031 Ramazan başlangıcıRamazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder. Peki, 2031 Ramazan Bayramı ve yılbaşı denk mi geliyor, 2031 Ramazan Bayramı ne zaman? 2031 ramazan başlangıcı…
20.03.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yılbaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yılbaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.