Kış Turizmi

Kış Turizmi

Son dakika Kış turizmi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kış turizmi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kış turizmi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kış Turizmi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kış turizmi gelişmeleri de dahil olmak üzere 262 kış turizmi haberi bulunmuştur. Tüm kış turizmi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu
Türkiye İspanya'yı geçti Almanya'da liste başı oldu Yaz sezonu için Almanya'dan Antalya'ya yapılan erken rezervasyonlar Türkiye'yi turizmde liste başı yaptı. Alman Seyahat Acentaları Birliği'nin hazırladığı rapora göre; Almanya'nın her yıl ilk tercihi olan İspanya bu sezon ikinci sıraya düştü.
5.03.2024 Ekonomi
Lastikçilerde '25 Kasım kış lastiği' yoğunluğu
Lastikçilerde '25 Kasım kış lastiği' yoğunluğu İstanbul'da ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla 25 Kasım'a çekildi. Meteorolojik verilere dayanılarak alındığı bildirilen karar sonrasında oto lastikçilerinde yoğunluk oluştu. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüs şoförlerinin kış lastiğine geçiş için sıra beklediği görüldü.
22.11.2023 Gündem
Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı
Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Sabaha karşı başlayan kar yağışı, karla karışık yağmur olarak devam ederken, hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçüldü. Uludağ'a yoğun kar yağışı ise pazar günü bekleniyor.
16.11.2023 Vatan TV
Kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; ekipler teyakkuzda
Kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; ekipler teyakkuzda Türkiye'nin nemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 83 santimetreye çıktı. Bursa kent merkezinde de kar yağışı etkili oldu. Hem Karayolları hem de belediye ekipleri, akşama etkisini artıracak kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçti.
5.02.2023 Yaşam
Beklenen kar yağışları başladı! Birçok il beyaza büründü yollar kapandı
Beklenen kar yağışları başladı! Birçok il beyaza büründü yollar kapandı Hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin üstünde seyrettiği yurtta beklenen kar yağışları etkili olmaya başladı. İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı Doğu Anadolu'da yolların kapatırken, kış turizmi merkezlerinin de kayak sezonlarını açmalarına neden oldu. Birçok ilde vatandaşlar beyaz güzelliğin tadını doyasına çıkardı.
31.01.2023 Yaşam
Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı
Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da beklenen kar yağışı dün öğle saatlerinde başladı. Aralıksız süren yağışla Uludağ’da kar kalınlığı 32 santimetreye ulaştı.
28.01.2023 Yaşam
Uludağ’da kar yağışı başladı! Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı
Uludağ’da kar yağışı başladı! Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da beklenen kar yağışı öğle saatlerinden itibaren başladı. Kar yağışıyla birlikte Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
27.01.2023 Yaşam
Uludağ’da beklenen kar başladı! 'Telefonlarımız susmuyor'
Uludağ’da beklenen kar başladı! 'Telefonlarımız susmuyor' Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da beklenen kar yağışı dün gece başladı. Gece boyu süren yağışla birlikte Uludağ’da kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.
11.01.2023 Yaşam
Uludağ'da yoğun kar yağışı başladı!
Uludağ'da yoğun kar yağışı başladı! Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, yoğun kar yağışı başladı. Kar kalınlığı, yer yer 5 santimetreye kadar ulaştı.
24.11.2022 Yaşam
Sezonun ilk karı yağdı! Kardan adam yaptılar
Sezonun ilk karı yağdı! Kardan adam yaptılar Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi'nde bugün etkili olan kar yağışı sonrası sezonun ilk kardan adamı yapıldı.
7.11.2022 Yaşam
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan göç dalgası, kiraların yükselmesine neden oldu. Yaşanan artışlar sonrası devlet, özel önlemler aldı. Ancak fırsatçı ev sahipleri yüksek kira bedelleri talep etmeye devam ediyor. Öyle ki Antalya'da kiralık daire fiyatları; 40 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca mülk sahipleri bir yıllık kira bedelini de peşin olarak talep ediyor.
20.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
18.10.2022 Ekonomi
Mevsimin ilk karı yağdı! Belediye başkanı fotoğrafla paylaştı
Mevsimin ilk karı yağdı! Belediye başkanı fotoğrafla paylaştı Yurdun genelinde soğuk hava etkisi hissettiriyor. Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı'na sezonun ilk karı yağdı.
22.09.2022 Yaşam
Bakan Soylu'dan 'güçlendirilmiş sistem' yorumu: Millet bu treni geri döndürecek değil
Bakan Soylu'dan 'güçlendirilmiş sistem' yorumu: Millet bu treni geri döndürecek değil İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Varsın birileri, eski vesayeti allayıp pullayıp tekrar canlandırmaya, güya 'güçlendirilmiş sistem' diye tekrar başımıza bekçi dikmeye kalksın. Devletimiz bugün güçlüdür, devletimiz bugün hızlıdır, devletimiz bugün etkili ve acziyete düşmeyen bir devlettir. Millet bu treni geri döndürecek değildir" dedi.
1.03.2022 Siyaset
Buz tutan Çıldır Gölü'nde festival
Buz tutan Çıldır Gölü'nde festival Ardahan'ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası tanıtımı amacıyla organize edilen '7'nci Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali' düzenlendi. Festival kapsamında buz tutan göl üzerinde yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
13.02.2022 Yaşam
Yurtlarda kalan öğrencilere internet kotası müjdesi! İki kat artırılacak
Yurtlarda kalan öğrencilere internet kotası müjdesi! İki kat artırılacak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Kasapoğlu, 2021 yılında gerçekleşen ve 2022 yılında gerçekleşmesi hedeflenen projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kasapoğlu, bahar döneminde yurtlardaki ücretsiz internet kotasının iki kat artırılarak 32 GB’ye çıkarılacağını açıkladı.
7.02.2022 Gündem
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Elazığ'ın neyi meşhur? Elazığ'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'nin doğusunda yer alan kendine has özellikleri ile ön plana çıkan şehirlerden biri de Elazığ olarak ifade edilmektedir. Elazığ gerek yemek kültürü gerekse de tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin odağı haline gelmektedir. Mutfak kültürünün oldukça gelişmiş olduğu Elazığ'da normal öğünler dışında kuşluk ve yatsılık adı verilen öğünler de bulunmaktadır.
1.02.2022 Yaşam
Bolu'nun neyi meşhur? Bolu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Bolu'nun neyi meşhur? Bolu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Aşçı şehri olarak anılan Bolu, doğası ve yemekleriyle meşhur şehirlerimizden biri. En meşhur aşçıların Bolu’dan çıkması nedeniyle şehir önemli gastromi şehirleri arasında gösteriliyor. Bolu, kaplıcaları, gölleri, doğal güzellikleri ve yemekleriyle öne çıkıyor. Peki, Bolu'nun neyi meşhur? Bolu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri ne? Bolu’da ne yenir? İşte Bolu’da gezilecek yerler!
31.01.2022 Kültür Sanat
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar yayıldı
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüs Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar yayıldı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların tatil olmasıyla birlikte büyük kentlerden Anadolu’ya bir insan hareketliliği oluştuğunu belirterek, “Bu hareketlilikte İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerden Anadolu’ya virüs taşınıyor. Giderken yanlarında virüsü de götürüyorlar maalesef. Aslında virüsün eli ayağı yok. Kendisi gelip de bize bulaşmıyor. Bir insan bize bulaştırıyor. Bu dönemde insan hareketliliğini minimuma indirmemiz lazım” dedi.
27.01.2022 Gündem
Kış turizminin gözdesi Palandöken tıklım tıklım! Doluluk yüzde 90...
Kış turizminin gözdesi Palandöken tıklım tıklım! Doluluk yüzde 90... Kış turizminin göz bebeği Palandöken, özellikle hafta sonları dolup taştı. Kızak ve kayak pistlerinde 'İğne atsan yere düşmeyecek' dedirten görüntüler ortaya çıktı. Sömestir tatiline hazırlık yapan otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı. Yerli ve yabancı turistler kayak yaparak tatilin tadını doyasıya çıkarıyor.
16.01.2022 Gündem
Kış turizmi patladı, rezervasyon oranı yüzde 70 oldu
Kış turizmi patladı, rezervasyon oranı yüzde 70 oldu Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, sömestir öncesi otellerdeki rezervasyon oranı, yüzde 70 oldu. Otel müdürü Murat Pınarcı, yaklaşık 10 günleri daha olduğunu, satışları kapatacaklarını söyledi.
14.01.2022 Gündem
Türkiye'de yılbaşı kutlamaları başladı! 16 gün boyunca sürecek
Türkiye'de yılbaşı kutlamaları başladı! 16 gün boyunca sürecek Muğla'nın Bodrum ilçesi yeni yılı 16 gün sürecek yılbaşı partisiyle kutlayacak. Bugün başlayacak kutlamalar öncesinde ilçede tüm hazırlıklar tamamlandı. Meydan ve sokakların süslenmesinin yanı sıra otel ve restoranlar yılbaşına özel 'gala yemekli' eğlence programları hazırladı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, "Şu an da yılbaşı programlarını soran birçok müşterimiz mevcut. Yılbaşı yaklaştıkça talebin artacağı ve kalabalıklaşacağını bekliyoruz" dedi.
19.12.2021 Yaşam
Avrupa ve Rusya'dan talep yağıyor! Resmen patladı, şimdiden yüzde 100'e ulaştı
Avrupa ve Rusya'dan talep yağıyor! Resmen patladı, şimdiden yüzde 100'e ulaştı Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan gelen turistler, Christmas ile birlikte 10 günü bulan tatil programlarını değerlendirmek için Antalya’da açık olan 5 yıldızlı otelleri doldurmaya başladı. Noel Baba, kardan adam, geyikler ve yılbaşı ağacı gibi yılbaşının renkli figürleriyle süslenen ve ışıklandırılan otellerde yüzde 100’e yakın doluluk bekleniyor.
13.12.2021 Ekonomi
Fransızlar böyle böyle duyurdu: Kış güneşi ve beyaz kumlu plajlar! Türkiye'ye dalın...
Fransızlar böyle böyle duyurdu: Kış güneşi ve beyaz kumlu plajlar! Türkiye'ye dalın... Avrupalılar için kış tatil rotası olarak Türkiye'yi öneren Fransa merkezli Euronews çarpıcı bir habere imza attı. Katy Darttford imzalı 'Kış güneşi ve beyaz kumlu plajlar için Türkiye'ye dalın' başlıklı haberde, Türkiye'nin geniş bir yelpaze sunduğu belirtildi.
17.11.2021 Ekonomi
Talep patlaması yaşanıyor, yüzde 148 arttı! Kış tatili için en ucuz dönem ve rotalar...
Talep patlaması yaşanıyor, yüzde 148 arttı! Kış tatili için en ucuz dönem ve rotalar... Resmen talep patlaması yaşanıyor. Yüzde 148 arttı. En ucuz dönem ve en çok tercih edilen yerler tek tek açıklandı. Sezon kış turizmine dönerken birçok yerde hazırlıklar başladı. Aşılamanın hızı ve pandeminin yavaşlamasıyla talebin yeniden artış gösterdiği kış tatili için uzmanlar en ucuz dönemleri ve en çok tercih edilen rotaları açıkladı.
25.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kış Turizmi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kış turizmi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.