Yetki Belgesi

Yetki Belgesi

Son dakika yetki belgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yetki belgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yetki belgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yetki Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yetki belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 798 yetki belgesi haberi bulunmuştur. Tüm yetki belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Haberleşme sektöründe rekor büyüme!
Haberleşme sektöründe rekor büyüme! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı son çeyreğinde elektronik haberleşme sektörü operatör gelirlerinin 70,1 milyar TL’ye ulaştığını açıklayarak, “2023 yılında bir önceki yıla göre tam tamına yüzde 72,3’lük rekor bir artış yaşanarak toplam gelir 224 milyar TL’yi aştı. Ayrıca tüm işletmecilerin yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 68,6 gibi önemli oranda artarak 2023 yılında 52,4 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte mobil abone sayısı da 92,2 milyona ulaşırken bunun 84,9 milyonunu ise 4,5G aboneleri oluşturdu” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da yeni atama
Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da yeni atama Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da (Kalyon GY) İcra Kurulu Üyesi görevine Gökhan Yıldız getirildi.
8.03.2024 Çalışma Hayatı
Al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödememişti! Ünlü fenomene büyük şok
Al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödememişti! Ünlü fenomene büyük şok Otomobilin karaborsaya düştüğü dönemde sosyal medyada çektiği al-sat videolarıyla ünlenen “6ilerimetehan” lakaplı Metehan Meşe’ye geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 bin lira ceza kesilmişti. Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi.
13.01.2024 Gündem
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor Ulaştırma Bakanlığı’nın taslağına göre, kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet 10 yaşından büyük olmayacak. Kurye gönderiyi taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, “makul sürede” ulaştırmakla yükümlü olacak.
7.12.2023 Gündem
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine ilişkin, "Artık emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması gerekiyor. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanı ile çalışacaksanız; bir sözleşme devreye giriyor. Bu sözleşmeler hep vardı ancak düzenleme ile zorunlu hale getirildi. Artık sözleşme olmadan ilanlar, bu partallarda yayınlanmayacak. Kaçak emlakçılığın önüne geçilecek" dedi.
7.09.2023 Ekonomi
Okul yolunda ‘komşu turizm': 2 bin TL nerede 500 TL nerede! Uzmanlardan ceza uyarısı
Okul yolunda ‘komşu turizm': 2 bin TL nerede 500 TL nerede! Uzmanlardan ceza uyarısı Zamlar, okul servis taşımayacağını da etkiledi. Yüksek okul servis ücretlerinden şikayetçi olan ve farklı alternatifler arayan bazı veliler, 'komşu turizm'e yöneldi. Bir komşunun diğer komşuların çocuklarını okula taşıdığı bu yöntem de şimdilerde sorgulanmaya başladı. Bu yöntemi uyguladığını söyleyenler, "Servis 2 bin TL ise arkadaş 500 TL'ye götürüyorsa ona veriyorum yani 2 bin TL nerede 500 TL nerede?" dedi.
26.08.2023 Yaşam
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Antalya Havalimanı'nın tüm zamanların rekoruna imza attığını duyurdu
23.07.2023 Gündem
Yönetmelik değişti! e-Devlet'ten yapılıyor, yüzde 75 indirim fırsatı
Yönetmelik değişti! e-Devlet'ten yapılıyor, yüzde 75 indirim fırsatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
17.07.2023 Gündem
İkinci el araç ticaretinde hile videosu çekmişti! Bakanlık duyurdu: Aldı-sattı yakalandı
İkinci el araç ticaretinde hile videosu çekmişti! Bakanlık duyurdu: Aldı-sattı yakalandı İkinci el araba ticaretinde yapılan hilelerle ilgili videolar çeken Metehan Meşe'ye 300 bin TL idari para cezası kesildiğini Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan duyurdu.
14.07.2023 Gündem
Gayrimenkul sahibi herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor
Gayrimenkul sahibi herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 4 Temmuz’dan itibaren noterlerde gayrimenkul satışı ve taşınmaz satışı yapılabileceğini söyledi. Uygulama kapsamında taşınmaz satış sözleşmesi işlemleri noterliklerde de gerçekleştirilebilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Taşınmaz alım satım işlemleri tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra artık ek bir noter ücreti ödenerek noterliklerde de yapılabilecek” diyerek detayları açıkladı.
3.07.2023 Gündem
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu İstanbul Sultangazi'de son aylarda 'sahte kiralık daire' ilanları ile birçok kişi dolandırıldı. Mağdur olanların bir kısmı savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, gayrimenkul danışmanları 'Kapora dolandırıcılığı'na karşı vatandaşları uyardı.
20.06.2023 Gündem
Araba ticaretinde 'change' kabusu! Sahtekarların şasi numarası oyunu ortaya çıktı
Araba ticaretinde 'change' kabusu! Sahtekarların şasi numarası oyunu ortaya çıktı Dolandırıcılar çalıntı araçları, ağır hasarlı ve trafiğe çıkamayacak durumdaki araçlardan aldıkları motor ve şasi numaralarıyla satmaları büyük mağduriyetlere neden oluyor. Araba alacak vatandaşlara kritik uyarılarda bulunan İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, mağduriyet yaşamamak için yapılması gerekenleri bir bir anlattı.
16.06.2023 Gündem
Otomobil bayisi ve galericilere ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı açıkladı
Otomobil bayisi ve galericilere ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı açıkladı Ticaret Bakanlığı "Tüketicilerin otomobile erişiminin kolaylaştırılması için alternatif politika araçlarının veya düzenlemelerin uygulamaya alınması konusunda gerekli tüm adımlar atılacaktır" açıklamasını yaptı. Bu kapsamda 6 ay 6 bin kilometre kuralına uymayan otomobil bayi ve galericilere 35 milyon lira ceza kesildi.
12.06.2023 Ekonomi
Araç satışıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti, iptal ediliyor
Araç satışıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti, iptal ediliyor Araç satışlarıyla ilgili yeni bir karar verildi. Sıfır otomobil alırken tüketicilerin yaşadığı problemler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni düzenlemeye giden Bakanlık bundan böyle araç satışından kaçınan, yüksek fiyat talebinde bulunan veya tüketiciyi aksesuar almaya zorlayan firmaların yetki belgesini iptal edecek.
6.05.2023 Ekonomi
Cep telefonu, akıllı saat, oyun konsolu, modem, bilgisayar! Yenilenmiş cihazların kapsamı genişledi...
Cep telefonu, akıllı saat, oyun konsolu, modem, bilgisayar! Yenilenmiş cihazların kapsamı genişledi... İkinci el ürün yenileme merkezlerinin faaliyet alanı genişletildi. Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin satışı hakkındaki yönetmelikte değişiklik yaptı. Cep telefonlarında pil kapasitesi yüzde 85'in altına düşmüşse pil yenisiyle değiştirilecek, sermaye artırımları gerçekleştirilecek ve akıllı saat, bilgisayar, oyun konsolu ve modem de yenilenmiş cihazlar kapsamına alındı.
18.04.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarına büyük zam geldi, ağır hasar kayıtlı arabaya talep arttı! Peş peşe uyarı geldi
Araba fiyatlarına büyük zam geldi, ağır hasar kayıtlı arabaya talep arttı! Peş peşe uyarı geldi Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Bayram öncesi araba fiyatlarına büyük zam geldi. Fiyatları sıfır ve ikinci el araçlara göre daha uygun olan ağır hasar kayıtlı araçlara talep arttı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ağır hasar kayıtlı araç konusunda vatandaşa peş peşe uyarılarda bulundu.
14.04.2023 Ekonomi
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor Dolandırıcıların yeni hedefi ev sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5000 olan bir evi, 3000 liraya gösteriyor. Kiranın uygun olduğunu gören vatandaşlar ise hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bu dakikadan sonra oluyor. Fırsatçıların kurduğu tuzak bununla da bitmiyor. Mağdur, ev hakkındaki gerçeği öğrenince bir kez daha şoke oluyor.
5.04.2023 Ekonomi
Yeni yöntemin adı: Mesai bitti! Aman dikkat, günde 5-6 kez yapıyorlar
Yeni yöntemin adı: Mesai bitti! Aman dikkat, günde 5-6 kez yapıyorlar Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti. Ev ve araba alacaklar kişilere kritik uyarı yapıldı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kendilerini 'emlakçı' olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemini açıkladı. Çağlar, "Günde 5-6 dolandırıcılık şikayeti alıyoruz" dedi. İşte haberin detayları...
27.03.2023 Gündem
Araba ve ev almak isteyenlere kapora tuzağı! Parayı alıp sırra kadem basıyorlar
Araba ve ev almak isteyenlere kapora tuzağı! Parayı alıp sırra kadem basıyorlar Araba ve ev almak isteyenlere büyük tuzak! Dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. Her gün onlarca kişiyi tuzağa düşürüyorlar. Fiyatların ciddi oranda arttığına dikkati çeken uzmanlar, “Yoldan geçen bir tane aracın fotoğrafını çekip, siteye yüklüyor. Piyasada değeri 100 bin TL ise 98 bin TL yazıyor, benim vatandaşım da ‘uygun fiyat’ diyerek direkt para gönderiyor. Ertesi gün telefonla kişiyi arayınca ulaşamıyor” uyarısında bulundu. İşte son günlerde artan dolandırıcılık olayının detayları.
10.03.2023 Gündem
Ehliyet yaş sınırı düşürüldü!  Otobüs kullanacak şoförler dikkat
Ehliyet yaş sınırı düşürüldü! Otobüs kullanacak şoförler dikkat Resmen değişti. Ehliyet alacaklar dikkat. Şoför açığının kapatılması ve gençlerin istihdamına katkı sağlanması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırı 26'dan 24'e indirildi.
14.01.2023 Ekonomi
Tütün kaçakçılığına hapis cezası! Resmen yürürlüğe girdi
Tütün kaçakçılığına hapis cezası! Resmen yürürlüğe girdi Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasası Kanunu'na değişiklik getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan tütün ticareti yapanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.
10.12.2022 Gündem
Tütün satmak yasak mı? Tütün yasası ne? Tütün satışına hapis mi geliyor?
Tütün satmak yasak mı? Tütün yasası ne? Tütün satışına hapis mi geliyor? Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yoğun gündemle başlıyor. Meclis Genel Kurulu’nda tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasına ilişkin kanun teklifi de genel kurul gündemine gelecek. Peki, Tütün satmak yasak mı? Tütün yasası ne? Tütün satışına hapis mi geliyor? İşte detaylar…
21.11.2022 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den Manisa'da 6'lı masaya sert tepki: Bu bir FETÖ yönetimidir
MHP lideri Bahçeli'den Manisa'da 6'lı masaya sert tepki: Bu bir FETÖ yönetimidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu meydan okuyor ancak hala adayım diyemiyor. Malum belediye başkanlarını Sayın Erdoğan ile eş tutup rakip gösteriyorlar. Bu bir FETÖ yönetimidir. Yenemiyorsan yıprat taktiğidir." açıklamasında bulundu.
23.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yetki Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yetki belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.