Kiralık Daire

Kiralık Daire

Son dakika kiralık daire haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kiralık daire ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kiralık daire haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kiralık Daire

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kiralık daire gelişmeleri de dahil olmak üzere 323 kiralık daire haberi bulunmuştur. Tüm kiralık daire haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Ev sahiplerine kötü haber! Bildirim yapmayan yandı, binlerce liranızdan olabilirsiniz
Ev sahiplerine kötü haber! Bildirim yapmayan yandı, binlerce liranızdan olabilirsiniz  Ev sahibi - kiracı ilişkileri son yılların en çok konuşulan konuları arasında bulunuyor. Özellikle kiralık daire fiyatlarındaki fahiş artış mülk sahiplerinin evlerini yüksek bedel karşılığı kiraya vermeye yöneltiyor. Bu durum ise; ev bulmakta zorlanan kiracı ve ev sahipleri arasındaki ilişkinin hukuki zemine taşınmasına yol açıyor.
2.02.2024 Ekonomi
10 bin 500 TL’ye tek oda! Kira zammını fırsata çevirdiler
10 bin 500 TL’ye tek oda! Kira zammını fırsata çevirdiler Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle bütçesine uygun ev bulamayan kiracılar farklı çözüm yolları arıyor. Özellikle oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyükşehirlerde oda fiyatları kiralık daire fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 10.500 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak Avukat Eser Eserçelik kiracıları 'Tazminat ödeyebilirsiniz.' diyerek uyardı.
22.01.2024 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'yıkıma kadar' kiralık daire! 'Fiyat o nedenle uygun'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'yıkıma kadar' kiralık daire! 'Fiyat o nedenle uygun' Kentsel dönüşüme girmesi planlanan evlerin boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir yıl süreyle kiracı arıyor. İlanlarda evin dönüşüme gireceği, yani riskli olduğu açıkça belirtiliyor. Bütçesine göre ev bulamayanlar da kiralıyor. ‘Yıkım öncesi kiralık ilanları’ kira sorununun ne denli büyük olduğunu gösteriyor.
12.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşıyor. Hal böyle olunca ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk ofislerinde anlaşmaya çalışıyor. Tarafların anlaşması halinde yüzde 25'lik artış sınırı zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle 1500 TL olan kira bedelinin 20 bin TL'ye çıkabiliyor.
31.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek'
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek' Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşırken, sektör temsilcileri yeni sistemin kira fiyatlarına olumlu etki yağacağı görüşünde.
26.10.2023 Ekonomi
Kiracıları yakından ilgilendiren uyarı! 'Kesinlikle ödeme yapmayın'
Kiracıları yakından ilgilendiren uyarı! 'Kesinlikle ödeme yapmayın' Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin'de konut stoku tükendi, ev kiraları 20 bin TL'ye kadar yükseldi. Fırsatçıların internet sitelerindeki kiralık ev ilanlarını kopyalayıp ilana koyup dolandırıcılık yaptıklarını söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, "Vatandaşlarımız ev sahibi ya da emlakçı ile yüz yüze gelmeden, evi görmeden kesinlikle bir ödeme yapmasın" diye konuştu.
2.10.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinin aklında tek bir soru var: 'Kiracımı nasıl çıkartırım?'
Ev sahiplerinin aklında tek bir soru var: 'Kiracımı nasıl çıkartırım?' Bursa’da emlakçıların son günlerde telefonları susmuyor. Arayanların çoğu satılık veya kiralık ev sormak yerine 'Kiracımı nasıl çıkartırım?' diye soruyor.
1.10.2023 Gündem
Kiralık evde yeni dönem! Fiyatların artacağı tarih de açıklandı
Kiralık evde yeni dönem! Fiyatların artacağı tarih de açıklandı Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Kiralık evde yeni dönem resmen başladı. Her şey değişti, piyasa tersine döndü. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, ev sahiplerinin kiracı tercihlerinin değiştiğini belirterek, "Eskiden ev sahipleri öğrencilere, bekara ev vermezlerdi. Şimdi ise üniversitede son sınıf ya da 3'üncü sınıf öğrencileri tercih ediliyor” dedi. Akgün, bunun nedenini de açıkladı.
6.08.2023 Ekonomi
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu İstanbul Sultangazi'de son aylarda 'sahte kiralık daire' ilanları ile birçok kişi dolandırıldı. Mağdur olanların bir kısmı savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, gayrimenkul danışmanları 'Kapora dolandırıcılığı'na karşı vatandaşları uyardı.
20.06.2023 Gündem
Eskişehir’de kiralık ev bulmak zorlaştı! Emlakçılar birbirini arıyor, fiyatlar 3-4 kat arttı
Eskişehir’de kiralık ev bulmak zorlaştı! Emlakçılar birbirini arıyor, fiyatlar 3-4 kat arttı Eskişehir’in geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla göç alması emlak sektöründe kiralık daire bulmayı zorlaştırırken, kira fiyatlarının 2 yıl öncesine göre 3 ila 4 kat arttığı belirtiliyor.
20.06.2023 Ekonomi
Hostes oteldeki yöntemini itiraf etti: Yatağın altına su şişesi atın
Hostes oteldeki yöntemini itiraf etti: Yatağın altına su şişesi atın Genç hostes Esther, işi gereği birçok yabancı ülkede otelde konaklamak zorunda kalıyor. Esther, otellerde güvende kalabilmek için uyguladığı yöntemi takipçileriyle paylaştı. Yatak altına su şişesi atması ve kasaya ayakkabı koyması izleyenleri şaşırttı. İşte detaylar...
13.06.2023 Dünya
Yükselen kira ve ev fiyatları sonrası talep patlaması yaşandı!
Yükselen kira ve ev fiyatları sonrası talep patlaması yaşandı! Yüksek konut kiraları, hem büyükşehirler içinde hem de şehirler arası taşınmaları artırdı. Küçülen ev tercihleri nedeniyle fazla eşyalar ise depolama yapan şirketlere emanet ediliyor. Son iki yıldır artan depo talebinin büyümeye devam etmesi bekleniyor.
10.06.2023 Ekonomi
Boya yaptıkları evleri kiralık diye siteye koyup kaparo almışlar! 'Allah belamı versin dolandırıcı değilim'
Boya yaptıkları evleri kiralık diye siteye koyup kaparo almışlar! 'Allah belamı versin dolandırıcı değilim' Konya’da boyacılık yapan 2 kişi gittikleri evlerin fotoğrafını çektikten sonra kiralık ilan olarak sosyal medyada yayınlayarak kaparo dolandırıcılığı yaptıkları sırada kiralık ev arayan vatandaş rolündeki polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin mağdur ile telefon yazışmasında ise “Allah belamı versin dolandırıcı değilim. Dolandırıcı olsam, çoktan engeller hattı kırardım” diye kendini savunması dikkat çekti.
7.06.2023 Yaşam
Boya yaptıkları daireleri ilan sitelerine kiralık diye koyup kaparo almışlar
Boya yaptıkları daireleri ilan sitelerine kiralık diye koyup kaparo almışlar Konya’da boyacılık yapan 2 kişi gittikleri evlerin fotoğrafını çektikten sonra kiralık ilan olarak sosyal medyada yayınlayarak kaparo dolandırıcılığı yaptıkları sırada kiralık ev arayan vatandaş rolündeki polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin mağdur ile telefon yazışmasında ise “Allah belamı versin dolandırıcı değilim. Dolandırıcı olsam, çoktan engeller hattı kırardım” diye kendini savunması dikkat çekti.
7.06.2023 Yaşam
Deprem bölgesindeki kiralık evlerde yeni dönem! 'Binlerce kişi var'
Deprem bölgesindeki kiralık evlerde yeni dönem! 'Binlerce kişi var' Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da binalarda bulunan kiralık yazısının yerini 'kiralık değildir' yazısı aldı.
29.05.2023 Yaşam
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle bazı ev sahipleri evini kiraya vermekten kaçınıyor. Bazıları ise evini boş tutmayı tercih ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vatandaşa uyarılarda bulundu.
5.05.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! 'Keyfi zam' yapan yargılanabilir
Ev sahipleri dikkat! 'Keyfi zam' yapan yargılanabilir Kira fiyatlarındaki astronomik artış özellikle büyükşehirlerde artarak devam ediyor. İstanbul ve Ankara gibi kentlerde kiralık daire fiyatları asgari ücreti geçmiş durumda. Öte yandan devlet tarafından kiracıların korunmasına yönelik çeşitli tedbirler alınıyor. Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınır, bu tedbirlerin en önemlilerinden biriydi. Temmuz ayında süresi bitecek olan düzenlemenin uzatılması gündemde. Ancak mülk sahipleri artış sınırını delmenin yollarını arıyor. İstanbul Barosu Avukatlarından Eser Eserçelik ev sahiplerine 'keyfi zam' yapamayacaklarını hatırlatarak yargılanabilecekleri uyarısında bulundu.
27.04.2023 Ekonomi
Kira zammını fırsata çevirdiler, 8 bin 500 TL’ye tek oda!
Kira zammını fırsata çevirdiler, 8 bin 500 TL’ye tek oda! Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle bütçesine uygun ev bulamayan kiracılar farklı çözüm yolları arıyor. Özellikle oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyük şehirlerde oda fiyatları kiralık daire fiyatlarıyla yarışır hale geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 8.500 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak Avukat Eser Eserçelik kiracıları 'Tazminat ödeyebilirsiniz.' diyerek uyardı.
7.04.2023 Ekonomi
Ev sahibi kiraya yüzde 191 zam istedi sonra yaptıkları ise şoke etti
Ev sahibi kiraya yüzde 191 zam istedi sonra yaptıkları ise şoke etti Kira artışlarına yönelik ev sahiplerinin haksız davranışlarına bir yenisi daha eklendi. Ev sahibi hamile kiracısını yasal olmayan yüksek zamma mahkum etmeye çalıştı. Başarılı olamayınca tahliye davası açıldı. Mahkeme ertelendi ve bu sırada binaya çürük raporu verildi. Kiracı tahliye etmek isteyince de ev sahibi "Çürük binada ben mi oturacağım, çıkamazsınız" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
E-Devlet’ten gelen ihtarı kontrol etmedi, ailesi ve eşyalarıyla birlikte evden çıkartıldı
E-Devlet’ten gelen ihtarı kontrol etmedi, ailesi ve eşyalarıyla birlikte evden çıkartıldı Antalya’da 2 çocuk babası, kiralık ev tutarken imzaladığı tahliye taahhütnamesi dolayısıyla ev sahibi tarafından gönderilen ihtarı E-Devlet’ten kontrol etmeyince kapısında icra memurlarını gördü. Apar topar evden çıkartılan aile, eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Antalya’da ev bulmanın çok zor olduğunu belirten baba, “İlanlar bile Rusça. 10 bin liradan aşağıya ev yok. Ev ve eşyamızı geçtik, okuttuğun çocuklarımın eğitimini kurtarmak istiyorum” dedi.
25.03.2023 Gündem
Kiracılar dikkat! Zam sınırında son 3 ay
Kiracılar dikkat! Zam sınırında son 3 ay Kiralardaki artış pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından güvenli konut arayışı artarken, kiralık daire fiyatlarındaki artış da sürüyor. Fahiş artışın önüne geçilebilmesi getirilen yüzde 25'lik zam sınırında ise son 3 aya girildi.
23.03.2023 Ekonomi
Kira artışları devam ediyor! '10 bin TL'nin altında ev yok'
Kira artışları devam ediyor! '10 bin TL'nin altında ev yok' Deprem sonrası afet bölgesinden başta komşu iller olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanına göç başladı. Vatandaşlar deprem riski taşıyan illerde ise; riskin düşük olduğu ilçeleri tercih ediyor. İl değiştirme imkanı olanlar 'güvenli' şehirlere yönelirken, bu süreçte İstanbul ilk kez dışa göç veriyor. Peki yaşanan iç göç kiralık daire fiyatlarını nasıl etkiledi? Önümüzdeki günlerde kiralarda düşüş eğilimi görülecek mi?
13.03.2023 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Meral Akşener, Altılı Masa'daki gerilimi ilk kez anlattı: Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı
Meral Akşener, Altılı Masa'daki gerilimi ilk kez anlattı: Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacağı belli oldu. CHP’li büyükşehir belediye başkanları ile görüşen Kılıçdaroğlu, Akşener’e, bir yanına Mansur Yavaş diğer yanına Ekrem İmamoğlu’nu alarak verdiği pozla yanıt verdi. Akşener ise yaşanan süreç ile ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.
5.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kiralık Daire ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kiralık daire haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.