Yerel Mahkeme

Yerel Mahkeme

Son dakika yerel mahkeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerel mahkeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerel mahkeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerel Mahkeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerel mahkeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.662 yerel mahkeme haberi bulunmuştur. Tüm yerel mahkeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası Kayseri'de, iş insanı kardeşler Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu (54) zaman aşımından düşen bir davadan dolayı, düzenlediği sahte mahkeme kararlarıyla 41 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla, tutuksuz yargılanan avukat Orhan Kaftanoğlu'na (79) verilen 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasını, Yargıtay, aynı suçtan başka dosya daha olduğundan bozdu. Dosyaların birleştirilmesiyle yeniden yargılanan avukat, yine aynı oranda cezalandırılıp, 7 yıl 7 ay da meslekten menedildi.
1.04.2024 Gündem
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı Ordu’da, bir kamu kurumunda çalışan 3 işçi, kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubundaki yazışmaları nedeni ile işten çıkarıldı. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran işçiler, aleyhte karar alınması üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
5.03.2024 Gündem
Elektronik tebligat sisteminden ‘sahte borç bildirimi' ile 650 bin lira dolandırıldı
Elektronik tebligat sisteminden ‘sahte borç bildirimi' ile 650 bin lira dolandırıldı Konya'da bir kişi, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine (UETS) tanımadığı bir yerden gelen sahte borç bildirimiyle haciz ihbarnamesine süresinde itiraz etmediği için 650 bin lira para ödemek zorunda kaldı. Konyalı Selim Tuncer, UETS'ye gelen iki ayrı haciz dosyasına ise itiraz ederek, para ödemekten kurtuldu.
3.02.2024 Gündem
Sürücülere kritik uyarı!  ‘Bilinçli taksir suçu’ oluşturabilir
Sürücülere kritik uyarı! ‘Bilinçli taksir suçu’ oluşturabilir Avukat Fatih Şen, kar yağmasına gerek olmadan mevzuatta belirtildiği gibi kış lastiklerinin takılması gerektiğini söyleyerek, “İhmalden kaynaklı ve bilinçli taksiri oluşturan ölümlü kazalarda sürücü direkt cezaevine gidecek” dedi.
20.12.2023 Gündem
Yargıtay, boşanma aşamasındaki eşini yaralayan sanığa verilen 11 yıl hapsi fazla buldu
Yargıtay, boşanma aşamasındaki eşini yaralayan sanığa verilen 11 yıl hapsi fazla buldu Kayseri'de, boşanma aşamasındaki eşi Sinem Karadeniz'i (26) sokak ortasında bıçaklayıp ağır yaraladığı gerekçesiyle 15 yıl hapse çarptırılan Ali Karadeniz'e (30), istinafın cezayı yüksek bulmasının ardından yeniden yargılandığı davada 'haksız tahrik' indirimi uygulanıp verilen 11 yıl 3 ay hapis cezası, bu kez Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, kadının, eşiyle evlilik birliği devam ederken başkasıyla ilişkisi olduğu, bu yüzden de sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı gerekçesiyle sanık Ali Karadeniz'e fazla ceza verildiğini belirterek dosyada bozma kararı verdi.
3.11.2023 Gündem
Ofiste cinsel içerikli grup kurdu, hayatının şokunu yaşadı
Ofiste cinsel içerikli grup kurdu, hayatının şokunu yaşadı Sosyal medyada, mesai arkadaşlarını da üye yaparak bir yazışma grubu kuran işçi, güven sarstığı gerekçesiyle işten kovuldu. İşverenin, 'Firma ismini kullanarak kurulan grupta müstehcen paylaşımlarda bulunuyordu' suçlamasında bulunduğu işçi, mahkemeden de eli boş döndü.
21.10.2023 Yaşam
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin, bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, “kadının kaynanasına hakaret ettiği” gerekçesiyle bozduğu ortaya çıktı.
24.09.2023 Yaşam
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren mal varlığı kararı! Tasarruf yetkisi kısıtlanacak
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren mal varlığı kararı! Tasarruf yetkisi kısıtlanacak Yargıtay’dan evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal bir karar geldi. Yüksek mahkeme, mal varlığını elden çıkarmaya çalışan erkeğin eşinin açtığı ‘mal varlığı üzerindeki tasarruf yetkisine sınırlama getirilmesi’ davasının reddedilmesini hukuka aykırı bularak bozdu. Aile bireylerinden mal kaçırmaya dikkati çeken KADINHAKDER Başkanı Av. Çisil Tuana Tezsever, “Bu karar, eşlerin malvarlıklarının devrinde diğer eşin rızasının aranmasına yönelik düzenlemeye gidilmesi konusunda baskı oluşturacaktır” dedi.
7.08.2023 Gündem
Yargıtay'dan evlilik vaadiyle dolandırılanları ilgilendiren karar
Yargıtay'dan evlilik vaadiyle dolandırılanları ilgilendiren karar Yargıtay evlilik vaadiyle dolandırılanları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Dini nikah kıydığı kadının üzerine evini devreden adam, bir gün sonra terk edilince soluğu mahkemede aldı. Yargıtay da mağdur adamı haklı buldu. Yargıtay 1. Hukuk Dairesi, "Birlikte yaşanılacağı düşünülerek taşınmaz temlik edilip; bir gün sonrasında davalı evi terk ettiği için aldatmanın koşulları oluşmuştur" dedi.
23.06.2023 Gündem
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam
Arkadaşını öldüren sanığa 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16,5 yıl hapis cezası onandı
Arkadaşını öldüren sanığa 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16,5 yıl hapis cezası onandı Kayseri'de, alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada arkadaşı Süleyman Köşker’i (35) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Korkut'a (34), 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile verilen 16 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.
27.04.2023 Gündem
Boşanma aşamasındaki eşine kabusu yaşatmıştı! Yargıtay'dan flaş karar
Boşanma aşamasındaki eşine kabusu yaşatmıştı! Yargıtay'dan flaş karar İzmir'de 3 yıl önce boşanma davası açan 2 çocuğunun annesi Aycan Kıncı'yı (25) konuşmak için çağırdığı dönercide, barışma teklifini kabul etmeyince 38 yerinden bıçaklayarak yaralayan Burak Kıncı'ya (28) verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay'da onandı.
26.04.2023 Yaşam
Kiracıları sevindirecek karar: Tamamen geçersiz sayılır
Kiracıları sevindirecek karar: Tamamen geçersiz sayılır Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren karar verildi. Yargıtay, belli bir tarihi içermeyen tahliye taahhüdünün geçersiz olduğuna hükmetti.
26.04.2023 Ekonomi
Nafaka tartışması vahşetle bitti! Yargıtay cezayı onayladı
Nafaka tartışması vahşetle bitti! Yargıtay cezayı onayladı Kayseri'de, nafaka tartışmasında eski eşi Fatma Abravcı'yı (43) 25 bıçak darbesiyle öldüren Yasin Tatay'a (40) 'kasten öldürme' suçundan verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.
15.04.2023 Gündem
Kadınlar tazminat ödeyecek! Yargıtay kararına ünlü isimlerden tepki yağdı
Kadınlar tazminat ödeyecek! Yargıtay kararına ünlü isimlerden tepki yağdı Yargıtay Genel Kurulu, bir boşanma davasında "Aldatan kadının kusuru, kendisine hakaret edip fiziksel şiddet uygulayan erkekten daha ağırdır" şeklinde bir karar verdi. Diğer davalar için de emsal teşkil edecek olan bu kararı hukukçular ve ünlü isimler değerlendirdi.
26.03.2023 Gündem
Yargıtay'dan sıfır araç sahiplerini yakından ilgilendiren emsal karar
Yargıtay'dan sıfır araç sahiplerini yakından ilgilendiren emsal karar Yargıtay, sıfır araç alıp sorun yaşayan tüketicileri sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, sıfır aracın dört kapısının sökülüp takılmasının ekonomik değeri düşüren gizli ayıp olduğunu, aracın ayıpsız benzeri ile değiştirilmesi gerektiğine hükmetti.
10.03.2023 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Elazığ depreminde 7 kişinin öldüğü apartmanın davasında proje sahibine iyi hal indirimi ve tahliye
Elazığ depreminde 7 kişinin öldüğü apartmanın davasında proje sahibine iyi hal indirimi ve tahliye Elazığ’da 3 yıl önce meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan 7 kişinin yaşamını yitirdiği Ayken Apartmanı’nın betonarme projesini yapan Yavuz Cihangiroğlu’nun, yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp adli kontrolle tahliye edilmesi kararına aileler, avukatları aracıyla istinaf mahkemesine itirazda bulundu.
3.03.2023 Yaşam
Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı! Milyonları ilgilendiriyor
Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı! Milyonları ilgilendiriyor Kış soğuk yüzünü göstermeye başladı. Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı yapıldı. Öte yandan sürücülere kış lastiği hatırlatması yapıldı. Avukat Cansen Erdoğan, kış lastiği zorunluluğuna uymayan sürücülerin kazaya karışması durumunda büyük cezaların beklediğini belirtti. Sürücüler ise havaların soğumasıyla birlikte bakım için sanayilere akın etti. İşte arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.02.2023 Gündem
Ahmet Kural ameliyat oldu! Sağlık durumu...
Ahmet Kural ameliyat oldu! Sağlık durumu... Bir süredir rahatsız olan Ahmet Kural, geçtiğimiz günlerde belinden ameliyat oldu. Ünlü oyuncu, beş saat süren osteoid osteoma kemik tümörü operasyonu için masaya yattı.
1.02.2023 Magazin
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor'
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor' Boşanmalarda bir eşin, diğerine ödemesine karar verilen yoksulluk nafakasına çoğunlukla süresiz hükmediliyor. Binlerce kişi ise bu karar nedeniyle mağdur olduğunu iddia ediyor. Peki süresiz nafaka ödenmesi hangi durumlarda ortaya çıkıyor? Avukatlar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2023 Gündem
Yargıtay'dan 'izinsiz ses kaydı delil olmaz' kararı
Yargıtay'dan 'izinsiz ses kaydı delil olmaz' kararı Boşanmak istediği eşinin telefon görüşmelerini kaydeden kadın, mahkemeye delil olarak sundu. Ancak Yargıtay, hukuka aykırı olarak kaydedildiği için ikili arasında geçen telefon konuşmasının delil olarak kullanılamayacağına karar verdi.
17.01.2023 Gündem
Şiddet uygulayıp her şeyini aldı! Boşanma ile ilgili dikkat çeken karar
Şiddet uygulayıp her şeyini aldı! Boşanma ile ilgili dikkat çeken karar Konya’da şiddet gördüğü iddiasıyla evi terk edip boşanma davası açan 1 çocuk annesi Fadimana Cesur’un (28), eşinde kalan ziynet ve ev eşyalarının iadesi için açtığı davada yerel mahkeme 87 bin 45 TL değerindeki ziynet eşyaları ile ev eşyasının bir kısmının iadesine karar verdi. İtiraz üzerine dosyanın taşındığı üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Hukuk İdaresi, ziynet eşyalarının iadesinin reddine, ev eşyalarının ise bir kısmının iadesine karar verdi. Fadimana Cesur’un avukatı Hüsnü Yıldırımer, kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi.
13.01.2023 Yaşam
Yargıtay’dan çocuklu boşanmış eşleri ilgilendiren nafaka kararı
Yargıtay’dan çocuklu boşanmış eşleri ilgilendiren nafaka kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, çocukları bulunan boşanmış eşleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Özel okul ödemeleri ilgili olarak iştirak nafakası borcuna ilişkin bir açıklama bulunmadığından; iştirak nafakası borcu devam etmektedir" dedi.
31.12.2022 Gündem
Eşini yakarak öldürdü televizyon programlarına çıkıp aradı!
Eşini yakarak öldürdü televizyon programlarına çıkıp aradı! Kayseri'de, kayıp ihbarı yaptığı eşi Fatma Birgül Yalçınkaya'yı (52) televizyon programlarına çıkıp, arayan ve ardından yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan işçi Osman Yalçınkaya'ya (59) verilen müebbet hapis, Yargıtay tarafından onandı.
15.12.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yerel Mahkeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerel mahkeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.