CELAL SEL KİMDİR? Yeni İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel nereli, kaç yaşında, daha önceki görevleri ne? İşte Emniyet Müdürü Celal Sel’in hayatı ve kariyeri
CELAL SEL KİMDİR? Yeni İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel nereli, kaç yaşında, daha önceki görevleri ne? İşte Emniyet Müdürü Celal Sel’in hayatı ve kariyeri Yeni İzmir Emniyet Müdürü Celal Sel kimdir, kaç yaşında, nereli? Emniyet Müdürlerinin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile 52 ilin ise emniyet müdürü değişti. Bu iller arasında İzmir'de yer aldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Celal Sel getirildi. İşte Yeni İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel’in biyografisi…
2.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye yakışır muhteşem tesisi İstanbul'a kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye yakışır muhteşem tesisi İstanbul'a kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine inşası devam eden Basketbol Gelişim Merkezi'nin şantiyesinde incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'ye ve Türk sporuna yakışır muhteşem tesisi İstanbul'a kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Sağlam, güvenli UEFA standartlarına sahip tesisimizin çalışmaları devam ediyor." dedi.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz görevdeyken Selo içeriden çıkamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz görevdeyken Selo içeriden çıkamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara mitinginde açıklamalarda bulunarak "Ekonomiden zerre kadar anlayanlar düşünsün, ne diyor bay bay Kemal; Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen bir defa hangi görevdesin? Nasıl oluyor da olmayan bir şeyi getiriyorsun? Herhalde bunlar daha önce getirdikleri esrar, eroin vs. bunların bedelini geri döndürme gibi gayreti var" dedi.
30.04.2023 Gündem
İcra satış müdürü ve zabıt katibi, önemli ihale dosyalarını örgüte haber vermiş
İcra satış müdürü ve zabıt katibi, önemli ihale dosyalarını örgüte haber vermiş İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa'da çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında adliyede görevli icra satış müdürü S.C ve zabıt katibi A.Y.'nin bulunduğu 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli S.C. ve A.Y.'nin, adliyedeki önemli ihale dosyalarını suç örgütüne önceden haber verdikleri, örgütün de ihaleye katılacaklara baskı ve tehdit uygulayarak çekilmelerini sağlayıp ihaleleri aldıkları öğrenildi.
30.03.2023 Gündem
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 391'e yükseldi.
9.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girişinin yasaklandığını duyurdu.
8.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
'Çök-Kapan-Tutun'! 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' 81 il ve KKTC'de 18.57'de gerçekleştirildi
'Çök-Kapan-Tutun'! 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' 81 il ve KKTC'de 18.57'de gerçekleştirildi Türkiye'nin 81 ili ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 18:57'de 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' düzenlendi. İlk kez yapılan tatbikat sırasında telefonlara mesaj geldi, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurular yapıldı.
12.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Görev yerleri değişti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Görev yerleri değişti! Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 2 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, 11 ile ise emniyet müdürü atandı.
12.08.2022 Gündem
Veliler dikkat! Bakan Özer duyurdu, bunu yapmayın
Veliler dikkat! Bakan Özer duyurdu, bunu yapmayın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4.’sü Erzurum'da düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’na katıldı. Toplantıda yatırımlarla ilgili konuşan Bakan Özer, “Erzurum'daki 278 milyonluk Milli Eğitim Bakanlığı yatırımını 888 milyona çıkarmış bulunuyoruz” dedi. Öte yandan bağış yapmak ile kayıt yapmanın arasında fark olduğunu ifade eden Bakan Özer, “Bağış yapmak isteyen bağış yapabilir ama bu ülkede hiç kimseden kayıt için devlet okullarından bağış alınamaz. Biz nasıl yıllardan beri yardımcı kaynaklardaki kronik problemleri çözdüysek, çocuklara yardımcı kaynakları ücretsiz olarak gönderdiysek, okullarımızın da tüm ihtiyaçlarını biz karşılayacağız” açıklamalarında bulundu.
26.07.2022 Eğitim
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Bakan Varank: “Kılıçdaroğlu’nun ‘yapılmıyor’ dediği yatırımlar Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parlıyor"
Bakan Varank: “Kılıçdaroğlu’nun ‘yapılmıyor’ dediği yatırımlar Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parlıyor" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Emin olun Kılıçdaroğlu’nun ‘yapılmıyor’ dediği yatırımlar Türkiye’nin dört bir yanında güneş gibi parlıyor. Ama tabii görmek için göz, idrak etmek için de akıl lazım” dedi.
3.07.2022 Siyaset
Bakan Soylu tarih vererek duyurdu: Suriye’de 240 bin ev yapacağız
Bakan Soylu tarih vererek duyurdu: Suriye’de 240 bin ev yapacağız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib’de yapılan evlerin bu yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek, “Suriye’de toplamda 240 bin evi yapıp tamamlayacağız. Dönmeyi kabul ettikleri anda o evlerde yaşayacaklar. Belli bir süre yaşadıktan sonra o evler kendi evleri olacak. Biz İngiltere, Amerika, Hollanda değiliz. Biz 1960’a kadar insanları kategorize eden ve öldürmeyi kendine hak gören Belçika da değiliz. Gittiğimiz yeri sömürmek için değil ecdat yadigarını bırakmak için gideriz. Kimse endişe etmesin” dedi.
26.06.2022 Siyaset
19 Mayıs tüm yurtta coşku ile kutlanıyor! Binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti
19 Mayıs tüm yurtta coşku ile kutlanıyor! Binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet Ata'nın huzuruna çıkıyor. Ayrıca Anıtkabir'i 81 il ve KKTC'den gelen gençler ziyaret etti.
19.05.2022 Siyaset
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira...
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Memur maaşları ve emekli aylıklarına gelecek olan zam için tarih ve oran belli oldu. Memur maaşlarına ve emekli aylarıyla ilgili tek tek hesaplama yapıldı. Milyonlarca vatandaşın beklediği Temmuz artışlarıyla ilgili ipuçları gelmeye devam ediyor. Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte üç aylık oran belli olmuştu. Buna göre üç aylık artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22.81, memur ve memur emeklileri için ise 22.31 olarak hesaplanmıştı. Şimdi Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre de 6 aylık enflasyon hesabını yaptı. Yapılan bu hesaplamalar sonucunda yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak. 2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun üzerine de artış gerçekleşecek. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
12.04.2022 Memur
Memur ve emekliye zam! Oran belli oldu! Yüzde 20! Hesaplara yatacak! Tarih verildi
Memur ve emekliye zam! Oran belli oldu! Yüzde 20! Hesaplara yatacak! Tarih verildi Memur ve emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Memur maaşları ve emekli ikramiyeleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur maaşlarına ve emekli ikramiyelerine gelecek olan zam oranı belli oldu. Emekli aylıkları ve memur maaşlarına gelecek zam ile ilgili tarih verildi. Yapılacak düzenlemeye bağlı olarak çalışma süresine göre değişmekle birlikte 3600 ek göstergenin ikramiye ve maaşlara yüzde 10 ile yüzde 20 oranında artış olarak yansıması bekleniyor. Örneğin, 6.854 lira alan ve ek göstergesi artırılan öğretmenin maaşı düzenleme sonrası 685 lira artacak. Aynı şekilde 9.710 lira maaş alan polis memurunun maaşı 971 lira yükselecek. Benzer durum ikramiyelerde de yaşanacak ve 17 bin ila 27 bin lira arasında artış getirecek. Çalışma yılına göre bu rakam 30 bin liraya kadar çıkabilecek. 25 yıllık bir hizmeti olan kamu görevlisinin ikramiyesinde 24-26 bin liraya yakın bir artış olacak. 25 yıl çalışıp 220 bin lira ikramiye alacak bir kamu görevlisinin, 3600 ek gösterge sonrası ikramiyesi 244 bin liraya çıkacak. 2008 öncesi memuriyete başlayanlarda 3600 ek göstergenin etkisi ise maaştan çok emekli ikramiyesi ve emekli maaşında görülecek, ikramiyeyi ve maaşı artıracak. 3600 ek gösterge emeklilerde ise aylık 700 lira ile 800 lira arasında bir artış yaratacak. 3000 ek gösterge üzerinden emekli olmuş bir öğretmenin ek göstergesi 3600’e çıktıktan sonra aylık 720 lira maaşından artış olacak. 3600 ek göstergenin bir avantajı daha var; o da istihdamı arttırmak. Birçok kamu çalışanı emeklilik için 3600 ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Birçok kişi de kamuda istihdam için sırada bekliyor. Düzenleme yapıldıktan sonra emeklilik nedeniyle boşalan kadrolara yeni memur alımı yapılabilecek. İşte milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren tüm detaylar...
7.04.2022 Memur
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Ve oran belli oldu! Tarih verildi!
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Ve oran belli oldu! Tarih verildi! Memur maaşlılarına ve emekli aylıklarına zam geliyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına gelecek olan zam oranı belli oldu. Emekli aylıkları ve memur maaşlarına gelecek zam ile ilgili tarih verildi. Yapılan hesaplamalara göre Kamu görevlilerinin çalışma sürelerine göre değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 21 ile 22 oranında etkileyeceği ön görülüyor. Örneğin, 6 bin TL emekli maaşı alan bir öğretmen, 3600 ek göstergeye çıkarılması durumunda maaşı 7 bin 200 liraya çıkıyor. Ortalama 1234 lira artışa tekabül ediyor. Bu artış çalışma sürelerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Bakanlık, ek gösterge rakamlarını kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konuma göre değerlendiriyor. Kamudaki bürokratik hiyerarşi dikkate alınarak, polis ile il emniyet müdürü, hemşire ile il sağlık müdürü gibi statü farkları gözetilerek ek gösterge düzenlemesine gidilecek. Artış puanlarında hiyerarşi, unvan, sorumluluk görevi önemi belirleyici olacak. Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenirken, şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak. Memur emekli olurken derecesi, kademesi, hizmet süresi, ek göstergesi belirleyici oluyor. Ekim 2008 öncesi işe başlayan memurun emekli aylığı hesaplanırken katsayı sistemi dikkate alınıyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 40 bin liranın üzerinde artacak. İşte emekli aylığı, memur maaşı ve 3600 ek gösterge ile ilgili tüm detaylar...
5.04.2022 Memur
Memur maaşları ve emekli aylıkları artacak! Maaşlara en az 1.250 lira ikramiyeye 40 bin lira zam! Tek tek hesaplandı! Tarih verildi
Memur maaşları ve emekli aylıkları artacak! Maaşlara en az 1.250 lira ikramiyeye 40 bin lira zam! Tek tek hesaplandı! Tarih verildi Emekli ve memur maaşlarına zam geliyor. Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlarla ilgili detaylar belli oluyor. Maaşlarına zam alacak memurlar tek tek açıklandı. Emekli maaşlarına en az 1250 lira zam gelecek. Memurların hem gelirini hem de emekli aylığını artıracak 3600 ek göstergede ayrıntılar netleşiyor. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Bakanlık, ek gösterge rakamlarını kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konuma göre değerlendiriyor. Kamudaki bürokratik hiyerarşi dikkate alınarak, polis ile il emniyet müdürü, hemşire ile il sağlık müdürü gibi statü farkları gözetilerek ek gösterge düzenlemesine gidilecek. Artış puanlarında hiyerarşi, unvan, sorumluluk görevi önemi belirleyici olacak. Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenirken, şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak. Memur emekli olurken derecesi, kademesi, hizmet süresi, ek göstergesi belirleyici oluyor. Ekim 2008 öncesi işe başlayan memurun emekli aylığı hesaplanırken katsayı sistemi dikkate alınıyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 40 bin liranın üzerinde artacak. İşte emekli aylığı, memur maaşı ve 3600 ek gösterge ile ilgili tüm detaylar...
4.04.2022 Memur
Polis memurlarının şark süreleri kaç yıl oldu? İşte il il polislerin hizmet süreleri!
Polis memurlarının şark süreleri kaç yıl oldu? İşte il il polislerin hizmet süreleri! Polislerin şark görev sürelerinde değişikliğe gidilmiş, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. 62 bin 630 personeli ilgilendiren hizmet süreleri ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Polis memurlarının şark süreleri ne oldu? İşte il il polislerin hizmet süreleri!
18.03.2022 Memur
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih verildi! Tek tek hesaplandı
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih verildi! Tek tek hesaplandı Memur, emekli milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları yükseliyor. Tarih belli oldu. Milyonlarca emekli ve memurun gözü o tarihe çevrildi. Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta planlanıyor. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini, aylığını etkileyecek ek gösterge düzenlemesiyle kamuda dengeler değişirken personel rejiminde de büyük bir dönüşüm yaşanacak. Müfettişler, uzmanlar, şube müdürleri başta olmak üzere kariyer meslekleri, idari kadrolara yönelik düzenleme yapılacak. Halen 4 yıllık fakülte mezunu öğretmen ve polisler ile dini yükseköğrenim mezunu imam – hatipler 3000 ek göstergeye, hemşireler ise 2200 ek göstergeye tabiler. Otuz yıl hizmeti bulunanlardan ek göstergesi 3000 olanlar şu an 5 bin 592 TL, ek göstergesi 2200 olanlar ise 5 bin 435 TL emekli aylığı alıyorlar. Hepsi 3600 ek göstergeye çıkartıldığında emekli aylıkları 6 bin 826 TL’ye yükselecek. Otuz yıllık hizmeti bulunanlardan söz konusu meslek mensuplarının emekli ikramiyesi ise halen sırasıyla 202 bin ve 196 bin lira düzeyinde bulunuyor. 3600 ek gösterge bugün yürürlüğe girmiş olsa emekli ikramiyeleri 246 bin liraya çıkacak. Tazminat yansıtma oranlarının artırılması halinde bu rakamlar daha da artacak. Yerel yönetimler, üniversitelerdeki yöneticilerin de ek göstergeleri yükselecek. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 30 bin liranın üzerinde artacak. 2008 öncesi işe başlayıp 30 yıl hizmeti olan memurların tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten yüzde 145'e çıkacak.
17.03.2022 Memur
3600 ek göstergede son dakika gelişmesi! Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu, bu hafta...
3600 ek göstergede son dakika gelişmesi! Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu, bu hafta... 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak? Ek göstergede son durum ne? Kimlerin maaşı ve emekli ikramiyesi 3600 ek gösterge ile birlikte artacak? Detaylar ortaya çıktı. Bu hafta sendikalar ile müzakere edilecek olan tasarı alternatifli hesaplamalar içeriyor. Buna göre memurların hem maaşları hem de emeklilik ikramiyeleri artacak. Peki taslak ne içeriyor. Hangi unvanlarda ek gösterge kaç olacak? Yardımcı hizmetler sınıfı ve mahalli idareler personeline ne gibi avantajlar gelecek? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri...
14.02.2022 Memur
İzmir Valisi Köşger: Geçen yıl 25 bin 783 narkotik operasyonu gerçekleştirildi
İzmir Valisi Köşger: Geçen yıl 25 bin 783 narkotik operasyonu gerçekleştirildi İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentin temel sorunlarından birinin uyuşturucu olduğunu belirtti. Kentte gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi veren Vali Köşger, 2021 yılında 25 bin 783narkotik operasyonu düzenlendiğini belirterek, "30 bin 254 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 1.575 şüpheli şahıs bu işlemlerden tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda 26 ton 160 kilogram kimyasal, 2 ton 646 kilogram esrar, 121 bin 892 gram metamfetamin, 72 kilogram 761 gram bonsai ve sentetik madde, 36 kilogram kokain, 6 kilogram eroin, 501 bin 327 adet sentetik ecza, 52 bin 885 adet ecstasy ele geçirilmiştir" dedi.
21.01.2022 Gündem
Emekli maaşlarına zam! Ve belli oldu 943 TL...
Emekli maaşlarına zam! Ve belli oldu 943 TL... Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Harekete geçildi ve ilk rakam ortaya çıktı. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Emekli maaşları da ikramiyeleri de zamlanacak. Milyonlarca memuru ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 Ek Gösterge çalışması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile başladı. Yasanın 2022’nin sonunda çıkması bekleniyor. Böylece memurların emekli maaşları ve ikramiyeleri artacak. Daha önce yapılan taslağın kapsamı genişliyor. 3600 ek gösterge hayata geçtiğinde 30 yıllık hizmeti bulunan öğretmen, polis ve 4 yıllık yükseköğrenim mezunu imam – hatiplerin emekli aylığı yüzde 22.06 oranında (943 TL) artarak 5 bin 213 TL’ye, bir yıllık ikramiye tutarı da 6 bin 265 TL’ye yükselecek.
13.10.2021 Emekli
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum...
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum... Türkiye'de peş peşe çıkan orman yangınlarında bir hafta doldu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 174 yangının 167 tanesi söndürüldü. Marmaris'te devam eden yangında, TOMA'lar yerleşim yerline 80 metre kala yangını söndürdü. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte çıkan yangınlardaki mücadelede son durum...
4.08.2021 Gündem
Türkiye'yi yasa boğan orman yangınlarında son durum! Alevler mahalleyi sardı... Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Artık ne yapacağımızı şaşırdık...
Türkiye'yi yasa boğan orman yangınlarında son durum! Alevler mahalleyi sardı... Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Artık ne yapacağımızı şaşırdık... Türkiye'nin ciğerleri yanıyor. Kahreden haberler Muğla'dan peş peşe geldi. Bodrum ilçesinde Gökpınar, Aşağı Mazı ve Yukarı Mazı mahallerinde yanan çam ağaçlarının yola devrilmesi ve kaya parçalarını sürüklemesi nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamıyor. Manavgat ve Gündoğmuş dışındaki yerlerde yangın kontrol altına alındı. Milas ilçesindeki yangın rüzgarın etkisiyle Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim şu anda yapabileceğimiz tek şey meskun mahalleri korumak." dedi ve Çökertme Mahallesi'ndeki yangına dikkat çekti. İşte Bodrum, Manavgat, Marmaris ve Milas'ta devam eden yangınlarda son durum...
2.08.2021 Gündem