Gazete Vatan Logo

19 Mayıs tüm yurtta coşku ile kutlanıyor! Binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyet Ata'nın huzuruna çıkıyor. Ayrıca Anıtkabir'i 81 il ve KKTC'den gelen gençler ziyaret etti.

19 Mayıs tüm yurtta coşku ile kutlanıyor! Binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençler ile 11 ülkeden 20 gencin yanı sıra sporcular, Bakanlık personeli, federasyon temsilcileriyle Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Bakan Kasapoğlu gerçekleşen törende konuşma yaparak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

"AZİZ EMANETİNİZ EMİN ELLERDE"

Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Kasapoğlu şunları söyledi; Aziz Atatürk... Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihini gençlerimizle birlikte yine coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Bir asır önce hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğimiz bu topraklarda biz de bugün aynı ruhla cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz. Gururla ifade etmek isterim ki; 'Bütün ümidim gençliktedir' diyerek işaret ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları bugün yalnız ülkemizin değil sahip oldukları adalet, vicdan ve merhamet gibi erdemlerle bütün insanlığın ümididir. Daha güçlü Türkiye idealine işte bu iftihar vesilesi gençlerimizle yürüyor ve yarınlara umutla bakıyoruz. 'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olmanın onuru ve minnettarlığıyla sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmetle, hürmetle anıyorum. Yarınlara umutla bakıyoruz. Aziz emanetiniz emin ellerde. Ruhunuz şad olsun.

Haberin Devamı

BAKAN KASAPOĞLU: HEDEF; ATATÜRK'ÜN 10. YIL NUTUK'UNDA ÇİZDİĞİ YÖNDÜR

Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bağımsızlık ateşi 103 yıl önce bugün, Samsun'da yakıldı. Aziz milletimizin boyun eğmeyeceğini, hiçbir koşulda himaye altına girmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vesileyle milli bağımsızlığımız için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, minnetle anıyorum. Onlar Cumhuriyetimizi gençliğe emanet ettiler. Dün olduğu gibi bugün de bilimde, sporda, sanatta ve hayatın tüm alanlarında milli mücadele ruhunu taşıyan tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Hedef; Atatürk’ün 10. Yıl Nutuk’unda çizdiği yöndür: 'Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkartacağız' 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.

Haberin Devamı

 

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi partilerin İstanbul İl Başkanlığı temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 103 yıl önce gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’de coşkulu bir törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentur, siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir"

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalarda, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın ardından Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Eskici, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yakmış olduğu meşalenin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103’üncü yıl dönümü. Sevgili gençler ve sporcu kardeşlerim! 19 Mayıs, milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkmasının adıdır. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluşunun başlangıcı değil; yeni Türk Devleti’nin de çağdaş değerlerle millet dayanışması içerisinde yerini aldığı gündür. 19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı, aynı zamanda tüm dünyaya haykırılan bir varoluş narasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerine kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Lakin vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar verilmiştir. En büyük ilham kaynağımız şanlı tarihimiz ve ecdadımızdır. Milli değerlere bağlı ve şuurlu nesiller olmanız istiklalimiz ve istikbalimiz için oldukça önemlidir” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı şölen alanına döndü

Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici'nin konuşmasının ardından İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri kürsüye çıkarak şiir, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Yanıtı'nı okudular. Daha sonra ise kutlamalarda bir çok genç dans ve spor gösterisi sundu. Ege Üniversitesi Halk oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları zeybek gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Karate Kata, Taekwondo ve jimnastik gösterileri gerçekleştirildi. Tören alanında; Ege Üniversitesi bünyesindeki Davul Ritim Grubu da sahne alırken Egem Dans Halk Oyunları tarafından yapılan Kafkas dans gösterisi ilgiyle izlendi.

Denizden de kutlandı

Öte yandan kutlamalar çerçevesinde, denizden Anadan- Ataya yelken, kürek, kano turu gerçekleştirildi. Karşıyaka Spor Kulübü'nün yelken kulübü sporcuları, Karşıyaka'dan Konak'a yelkenle geçerek; Vali Köşger'e Türk Bayrağı armağan etti. Vali Köşger de bayrağı öperek teslim aldı. Törende dağcılık sporcularının Telekom binasından iniş gösterisi de görsel şölen oluşturdu. Tören, meydanda öğrencilerin ay-yıldız oluşturmasıyla sona erdi.