Anıtkabir

Anıtkabir

Son dakika ANITKABİR haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ANITKABİR ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ANITKABİR haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anıtkabir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anıtkabir gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.520 anıtkabir haberi bulunmuştur. Tüm anıtkabir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.
23.04.2024 Gündem
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.
23.04.2024 Gündem
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi Yapı denetim görevlisi Ömer Toktaş’ın, denetim sırasında silahlı saldırıya uğraması nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
2.02.2024 Adana
Adana Veteranlar Karması Anıtkabir'e gidecek
Adana Veteranlar Karması Anıtkabir'e gidecek Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) 48. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle hentbolun paydaşları Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağı ve bu kapsamda Anıtkabir ile hentbolun kurucu başkanı Prof.Dr. Yaşar Sevim’in kabrini ziyaret edecek ve ardından gösteri maçları yapacak.
2.02.2024 Adana
Alper Gezeravcı'dan '10 Kasım' videosu
Alper Gezeravcı'dan '10 Kasım' videosu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, 10 Kasım'da Anıtkabir ziyaretine ilişkin video sosyal medyada paylaşıldı.
22.01.2024 Vatan TV
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına tutuklama
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına tutuklama Anıtkabir'de "Lanet olsun Cumhuriyet'e" ve "Şeriat gelecek" sloganları attıktan sonra gözaltına alınan Y.T., tutuklandı.
2.01.2024 Gündem
Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu! İşte Hasan Arat'ın yönetim kurulu listesi
Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu! İşte Hasan Arat'ın yönetim kurulu listesi Siyah-beyazlı kulübün BJK Emlakjet Spor Salonu'nda yapılan olağanüstü seçimli genel kurulunda Hasan Arat başkan seçildi. Arat 7271, rakibi Serdal Adalı ise 4557 oy aldı.
4.12.2023 Beşiktaş
Bakan Tekin ve öğretmenlerden Anıtkabir'e ziyaret
Bakan Tekin ve öğretmenlerden Anıtkabir'e ziyaret  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenler ve şehit öğretmen yakınlarıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.
24.11.2023 Gündem
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma törenleri düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aşkla çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini her alanda yüceltemeye devam ediyoruz. Milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır." dedi.
10.11.2023 Gündem
Atatürk, en çok eğitime önem verdi!
Atatürk, en çok eğitime önem verdi! Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
10.11.2023 Gündem
Ata’yı mutlu eden madalyanın gerekçesi: Milletine neşe içinde yaşama yolu açtı
Ata’yı mutlu eden madalyanın gerekçesi: Milletine neşe içinde yaşama yolu açtı Uluslararası kurumların üyelik daveti, ödül ve madalyalarına karşı seçici olan Atatürk, vefatından bir yıl önce Mark Twain Cemiyeti’nce verilen madalyayı kabul edince çevresindekiler şaşırmıştı. Atatürk’ün sürpriz tavrının nedeni madalyanın gerekçesinde gizliydi.
10.11.2023 Gündem
10 Kasım'da Anıtkabir ziyaret saatleri güncellendi! 10 Kasım 2023 Anıtkabir kaçta açılıp kapanıyor?
10 Kasım'da Anıtkabir ziyaret saatleri güncellendi! 10 Kasım 2023 Anıtkabir kaçta açılıp kapanıyor? Gazi Mustafa Kemal'in 85. ölüm yıldömünde yattığı istirahatgarı Anıtkabir ziyaret edilir. Anıtkabir'in ziyaret saatleri de bugün de ayrıca güncellenir. Atamızı anacağımız bu önemli günde Ankara'daki Anıtkabir'i ziyaret etmek de görevlerimizinden biridir. Peki Anıtkabir açılış ve kapanış saati ne? Anıtkabir hafta sonunda açık mı? Detaylar haberimizde.
9.11.2023 Gündem
10 Kasım bayrak yarıya iner mi? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü saygı duruşu kaç dakika?
10 Kasım bayrak yarıya iner mi? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü saygı duruşu kaç dakika? 10 Kasım bayrak yarıya iner mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümünde tüm Türk halkı ortak bir kedere teslim olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Atatürk'ü anma gösterilerinde saygı duruşunda bulunulacak. Saat 9'u 5 geçe bulunulacak saygı duruşu kaç dakika? Detaylar haberimizde.
9.11.2023 Gündem
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının yeni görüntüleri ortaya çıktı! Gömleklerinin ceketlerinin düğmelerini kopararak uğurladılar
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının yeni görüntüleri ortaya çıktı! Gömleklerinin ceketlerinin düğmelerini kopararak uğurladılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün renklendirilmiş görüntülerine Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Başdanışmanı, araştırmacı Ahmet Gürel ulaştı. Araştırmacı Gürel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakledildiği törenin renkli görüntülerine ulaştı.
9.11.2023 Gündem
Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e naklinin renkli görüntüleri ortaya çıktı
Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e naklinin renkli görüntüleri ortaya çıktı Araştırmacı Ahmet Gürel (74), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakledildiği törenin renkli görüntülerine ulaştı. İtalyanlar tarafından sonradan renklendirildiği öğrenilen görüntülerde, Atatürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşının top arabasıyla taşınması ve Anıtkabir'de düzenlenen törenden kareler yer aldı.
9.11.2023 Vatan TV
Kılıçdaroğlu değişime de yenildi! Selvi Hanım'dan Özgür Özel'e tepki
Kılıçdaroğlu değişime de yenildi! Selvi Hanım'dan Özgür Özel'e tepki CHP’nin 8. Genel Başkanı, Özgür Özel oldu. İsmet İnönü tarafından siyasete sokulan Bülent Ecevit gibi, ekibinde önemli görevler üstlendiği Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Özel, Ecevit’in ölüm yıl dönümünde koltuğa oturmayı başardı. Kurultayın ilk gününde Özgür Özel'in konuşmasına Selvi Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği anların görüntüsü ortaya çıktı.
6.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1802'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 39 bin 145'e ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.
2.11.2023 Gündem
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira Geçen günlerde kilosu 30 liraya kadar düşen hamsi, yeniden 60 liraya yükseldi.
30.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Anıtkabir'de ziyaretçi rekoru
Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Anıtkabir'de ziyaretçi rekoru Türkiye Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir'i, 1 milyon 182 bin 425 kişi ziyaret etti.
30.10.2023 Gündem
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa Vatandaşların dün akın ettiği iki önemli adres vardı: Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe ve ebedi istirahatgâhı Anıtkabir. Vatandaşlar, bu önemli günde Ata’ya minnetlerini gösterdi.
30.10.2023 Gündem
Cumhuriyet'in 100. yılına özel geçit töreni! İstanbullular tarihi anlara şahitlik etti
Cumhuriyet'in 100. yılına özel geçit töreni! İstanbullular tarihi anlara şahitlik etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri’ne katıldı. Türk Yıldızları'nın İstanbul semalarında gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni topladı. O anlar ise CNN TÜRK canlı yayınında ekranlara geldi.
29.10.2023 Gündem
Anıtkabir'de 100'üncü yıl coşkusu! 7'den 70'e vatandaşlar akın etti
Anıtkabir'de 100'üncü yıl coşkusu! 7'den 70'e vatandaşlar akın etti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta sabahın ilk saatlerinden itibaren başlarken, sokaklar ve caddeler ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, ise vatandaşların akınına uğradı. SoloTürk’ün gösterisi, vatandaşlar tarafından alkış aldı. İşte dikkat çeken görüntüler…
29.10.2023 Gündem
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici
Cumhuriyetin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu: Atatürk ile aynı mesleği yapmak onur verici Türkiye’nin ilk kadın generali CNN Türk’e konuştu. Tuğgeneral Özlem Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel demeç verdi.
29.10.2023 Gündem
Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 100. yıl mesajı
Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anıtkabir'de 100. yıl mesajı Başkent Ankara'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine "Aziz Atatürk, 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak Cumhuriyet'imizin 2. asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir." yazdı.
29.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anıtkabir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anıtkabir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.