Yeni Dünya

Yeni Dünya

Son dakika yeni dünya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni dünya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni dünya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Dünya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni dünya gelişmeleri de dahil olmak üzere 31.445 yeni dünya haberi bulunmuştur. Tüm yeni dünya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Cesur Yeni Dünya 20. yüzyılda popüler olan distopik eserlerden birisidir. Kaleme alındığı ilk dönemde çok ses getiren eser halen en çok tercih edilen kitaplar arasında yer almaktadır. 
17.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri 'Açık Yapıt', Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek 'Açık Yapıt', Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime giriyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz İş dünyası Cumhuriyetin 100’üncü yılına, global ekonomide durgunluk beklentilerine rağmen yüksek motivasyonla girmişti. Sanayiciler üretim ve ihracat artışıyla küresel bir ekonomik güç olma vizyonuna odaklanmış durumda.
29.10.2023 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Ateşkes derhal tesis edilmeli
MHP lideri Bahçeli: Ateşkes derhal tesis edilmeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez zorunluluktur. Hak yerini bulmadan, ikazla belirtiliyorum ki sıkılı yumruklar açılmayacaktır." dedi. Tezkere oylamasında MHP olarak 'evet' diyeceklerini belirten Bahçeli, "Irak ve Suriye tezkeresine de sonuna kadar destek olup evet oyu kullanacağız. Sınır ötesi operasyonun arkasındayız." ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Gündem
İngiliz medyası Hakan Fidan'ın sırrını yazdı: Türkiye'yi ciddiye alsalar iyi olur
İngiliz medyası Hakan Fidan'ın sırrını yazdı: Türkiye'yi ciddiye alsalar iyi olur İngiltere merkezli Middle East Eye haber sitesi, yayınladığı Türkiye analizinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sırrını açıkladı ve mevkidaşlarının Fidan ve Türkiye'yi ciddiye alması gerektiğini yazdı...
5.08.2023 Dünya
Melek Zeynep Bulut'un "Açık Yapıt" adlı yerleştirmesi Londra Tasarım Bienali’nde Public Award’ı kazandı
Melek Zeynep Bulut'un "Açık Yapıt" adlı yerleştirmesi Londra Tasarım Bienali’nde Public Award’ı kazandı Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, 1-25 Haziran 2023 tarihleri arasında Londra Tasarım Bienali’nde Somerset House’da yer aldı. Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden, ironik bir anıtı simgeleyen “Açık Yapıt”, 47 ülke ve çeşitli üniversiteler arasından seçilerek Public Award’ı kazandı.
21.06.2023 Kültür Sanat
Mersin’de üretiliyor, dünyaya ihraç ediliyor! ‘Fiyatlardan memnunuz’
Mersin’de üretiliyor, dünyaya ihraç ediliyor! ‘Fiyatlardan memnunuz’ Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli merkezlerinden olan Mersin'de yenidünya bahçelerinde sezonun son meyveleri hasat ediliyor.
25.05.2023 Ekonomi
Nesrin Cavadzade göğüslerini çiçeklerle kapattı! 'Modellere taş çıkarırsın'
Nesrin Cavadzade göğüslerini çiçeklerle kapattı! 'Modellere taş çıkarırsın' Ekranlardan bir süredir uzak olan oyuncu Nesrin Cavadzade, sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden biri. Güzelliği ve fiziği ile dikkat çeken güzel oyuncu iddialı tarzıyla da sık sık gündem oluyor. Nesrin Cavadzade'nin son pozu yine olay oldu. Tamamen transparan bir elbise giyen Cavadzade, göğüslerini ise çiçeklerle kapattı.
8.05.2023 Magazin
Kızılcık Şerbeti Leman'ı kim oynuyor? Sevim Erdoğan kimdir? Sevim Erdoğan dizileri...
Kızılcık Şerbeti Leman'ı kim oynuyor? Sevim Erdoğan kimdir? Sevim Erdoğan dizileri... Kızılcık Şerbeti Leman kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Cuma akşamları ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisine Leman karakterini Sevim Erdoğan oynuyor. 1986 doğumlu olan Sevim Erdoğan'ın dizileri de merak konusu oldu. Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya ve Ceren Karakoç'un rol aldığı Kızılcık Şerbeti Leman'ı kim oynuyor? İşte Sevim Erdoğan dizileri..
7.04.2023 Televizyon
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan The Economist'e tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "The Economist dergisinin kapağında görüyorsunuz. Batı basınında seçimlere giderken Türk milletinin hür iradesini vesayet altına almaya çalışan bir bakış açısının yaygınlaştırılmaya başladığını görüyoruz. Tabii bu yeni değil biz alıştık. Her seçim döneminde bunu yaptılar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Yine yanılacaklar, geçmişte yanıldıkları gibi" dedi.
20.01.2023 Gündem
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı
Aslan payı filonun kurulmasında! Her şey Berat Albayrak'ın bu sözleri ile başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfini duyurdu. Enerji Uzmanı Doç. Dr. Yunus Furuncu, bu keşiflerdeki aslan payının filonun kurulmasında olduğunu ifade etti. Furuncu, "Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde alınan gemiler ile kurulan filo enerji yolculuğundaki en stratejik hamleydi." diye konuştu.
26.12.2022 Ekonomi
Nostradamus'un dehşete düşüren 2023 kehaneti: İnsanlar birbirini yiyecek
Nostradamus'un dehşete düşüren 2023 kehaneti: İnsanlar birbirini yiyecek Kahin Nostradamus'un kehaneti dünyayı dehşete düşürdü. Fransız kahin Nostradamus dünyamızı şekillendiren birçok olayı önceden tahmin etmiş olmasıyla biliniyor. Yeni yıla günler kala ünlü kahinin 2023 tahminleri duyanları ürpertti; 'İnsanlar birbirini yiyecek' dedi. İşte detaylar...
24.12.2022 Dünya
Dünya Kupası'nda her şey değişiyor, takım ve grup sayısında yükseliş! FIFA'dan yeni içerik
Dünya Kupası'nda her şey değişiyor, takım ve grup sayısında yükseliş! FIFA'dan yeni içerik Dünya futbolunun patronu FIFA, ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası'nda formatta bir dizi değişiklikler yapacak. Takım ve bununla birlikte grup sayısı artacak. Bonus puan gündemde. İşte detaylar...
2.12.2022 Şampiy10
Pazarlama Duayeni Philip Kotler, Global Marketing Summit 2022’de konuştu
Pazarlama Duayeni Philip Kotler, Global Marketing Summit 2022’de konuştu 18 Ekim’de başlayan ve 4 gün sürecek olan Global Marketing Summit’in açılış konuşmasını dünyanın en önemli pazarlama gurularından Philip Kotler yaptı.
20.10.2022 Ekonomi
Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katıldı
Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katıldı Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katılacağını açıkladı.
11.10.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Kalıcı olarak yeneceğiz
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Kalıcı olarak yeneceğiz Sakarya’da katıldığı programda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2020 yılında dünya ekonomisi daralırken, bizler yüzde 1,9 büyümeyi başardık. 2021 yılındaysa ekonomimiz yüzde 11,4 ile hem 12 yıllık kesintisiz büyüme sürecini devam ettirdi hem de son 50 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Böylece ülkemiz birçok yüksek gelirli ülkenin büyüme oranlarını da ikiye katladı. Bu yılın ilk altı ayında da yüzde 7,5 büyümeyi başardık. İhracatımız 2021 yılında yüzde 33 oranındaki artışla Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Böylece Türkiye, küresel ölçekte ilk 30 büyük ihracatçı ülke içinde ihracatını en çok artıran 6. ülke oldu” dedi.
7.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin sanayi üretiminde, ekonomik büyümede ve ihracatta müthiş bir ivme yakaladığını ifade ederek, “Yeni dünya düzeninin sunduğu fırsatları doğru bir şekilde kullanarak bu potansiyeli daha da geliştirecek ve Allah'ın izniyle ülkemizi global bir üretim üssü haline getireceğiz” dedi.
3.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Büyük Zafer'in 100. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını müjdeleyeceğimiz yenir bir milat olacaktır." ifadelerini kullandı.
29.08.2022 Siyaset
İşte enerjide milli adımın hikayesi! Dev hamlenin fitilini ateşleyen konuşma
İşte enerjide milli adımın hikayesi! Dev hamlenin fitilini ateşleyen konuşma Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle görev yerine uğurlandı. Gözler ise Abdülhamid Han gemisinin, 6 Nisan 2017'de dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı konuşmayla başlayan hikayesine çevrildi. İşte tarih tarih Abdülhamid Han gemisinin hikâyesi...
9.08.2022 Ekonomi
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti!
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti! Tahıl koridoru anlaşmasından hemen sonra Ukrayna’nın Odessa şehrini vuran Rusya’dan üst üste çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Afrika ziyaretinde yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yaratırken yeni bir döneme başladıklarını açıkladı ve bu dönemi tanımlayan sözler kullandı…
25.07.2022 Dünya
Rasim Özdenören kimdir? Rasim Özdenören kaç yaşındaydı? İşte 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdenören’in şiirleri ve sözleri!
Rasim Özdenören kimdir? Rasim Özdenören kaç yaşındaydı? İşte 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdenören’in şiirleri ve sözleri! Türk edebiyatının usta yazarlarından, 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi, ‘Gül Yetiştiren Adam’ Rasim Özdenören hayatını kaybetti. 82 yaşında, hayatını kaybeden Türk edebiyatının usta kalemlerinden Rasim Özdenören sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Peki, Rasim Özdenören kimdir? Rasim Özdenören kaç yaşındaydı? İşte 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdenören’in şiirleri ve sözleri!
23.07.2022 Kültür Sanat
Rasim Özdenören hayatını kaybetti
Rasim Özdenören hayatını kaybetti Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören, yoğun bakıma alınmıştı. Gelen son dakika haberine göre; Rasim Özdenören'in hayatını kaybettiği öğrenildi.
23.07.2022 Yaşam
Gıda sektörüne teknolojik altyapı tasarla, geliştir, test ve analiz et!
Gıda sektörüne teknolojik altyapı tasarla, geliştir, test ve analiz et! Gıda ve içecek sektörü; yenilikçi ürünlerini tasarlayacağı, geliştireceği ve analiz edeceği teknolojik bir altyapıya kavuştu. Sektörde faaliyet gösteren tüm firma ve girişimlere açık olan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hayata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut tarafından açılan tesis, ileri teknoloji barındıran özellikleriyle dikkat çekiyor.
11.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Dünya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni dünya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.