Yazılımcı

Yazılımcı

Son dakika yazılımcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yazılımcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yazılımcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yazılımcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yazılımcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 yazılımcı haberi bulunmuştur. Tüm yazılımcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı
Hamas liderinin en yakın koruması Mossad ajanı çıktı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mossad’ın Türkiye’deki ajanlarına yönelik yaptığı operasyonla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
8.01.2024 Dünya
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı Yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen paraları aklamak ve zimmetlerine geçirmek isteyen dolandırıcıların yeni yöntemi ihtiyaç sahibi olan kişilerin banka hesaplarını kara para akışında kullanmak için kiralamak. Hatta bu dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kurdukları gruplarla kiralık hesap arıyor.  Hesabını kiraya veren ve hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılan Mustafa Kazan, "Biz bir cahillik yaptık, tuzağa düştük. Mağdur olan benim ama, bankalar tarafından insanlar karşısında dolandırıcı olarak görünen de benim" dedi. Kazan'ın telefonla ulaştığı dolandırıcılardan biri, "Biz vergi kaçırmak için bu yöntemi kullanıyoruz" derken, bir diğeri ise dolandırıcılık olayların arttığını söyleyerek, kendisiyle çalışırsa dolandırılmayacağını taahhüt etti. 
10.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
5 bin kişi için iş fırsatı! Almanya'da ‘beyaz yaka'lı olma imkanı
5 bin kişi için iş fırsatı! Almanya'da ‘beyaz yaka'lı olma imkanı Almanya’da 2 milyona yakın açık bulunan eğitmen, yazılımcı ve mühendislik gibi meslekler için Türkiye’deki akıl gücüne başvuruluyor. Yıl sonuna kadar 5 bin kişinin, kritik görevlerde yer almak için ülkeye götürülmesi planlanıyor.
30.05.2023 Ekonomi
MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı Irak’ın Gare bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla terör örgütü PKK/KCK’nın sözde iletişim sorumlusu Emre Şahin’i etkisiz hale getirdi.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan duyurdu: Savunma sanayi tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, "Savunma Sanayii sektörünün üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Mesela Adıyaman'da kablo ve konektör üretim tesis kuruyoruz" ifadelerini kullandı.
21.05.2023 Gündem
Bakan Nebati: Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz
Bakan Nebati: Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gençlerimize sunacağımız tüm bu kapsayıcı destek ve gayretlerimizi uluslararası bir zemine de taşıyacağız. Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri davet ederek uluslararası ve geniş katılımlı Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz" dedi.
10.05.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında "Genç kardeşlerimizin hikayeleri çok önemli. Dünyadaki çoğu teknoloji hamlelerine bakarsanız hep ufak takımlar görürsünüz. Teknolojinin festivalini ilk kez TEKNOFEST'te yaptık. 2,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı" dedi.
9.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik'' dedi.
29.12.2022 Gündem
E-ticaret hacmi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 116 arttı
E-ticaret hacmi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 116 arttı TÜBİSAD, Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi’nin (ETBİS) 2022 yılının ilk 6 ayı için açıkladığı verileri yorumladı. Verilere göre sipariş adetleri yüzde 38, sepet tutarı yüzde 57 arttı. Pandemi nedeniyle bir önceki yıl kan kaybeden sektörler bu yıl yükselişe geçti.
16.12.2022 Ekonomi
Yeni "tosuncuk kardeşler" vakası! 300 milyon TL'lik vurgun ortaya çıktı
Yeni "tosuncuk kardeşler" vakası! 300 milyon TL'lik vurgun ortaya çıktı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Çiftlik Bank ile 2018 yılında 132 bin 222 kişiyi dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçmıştı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın , 2021 yılında teslim olmuştu. Bir 'tosuncuk' vakası da Samsun ve Konya'da ortaya çıktı. 2 erkek kardeşin oluşturduğu sistemle 300 milyon TL'lik vurgun yapıldı. İşte yeni "tosuncuk kardeşler" vakasının detayları...
6.12.2022 Gündem
Afşin Kum kimdir? Sıcak Kafa ve Kübra’nın yazarı Afşin Kum nereli, kaç yaşında?
Afşin Kum kimdir? Sıcak Kafa ve Kübra’nın yazarı Afşin Kum nereli, kaç yaşında? Yazar Afşin Kum Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği’nin ardından Bilgi Üniversitesinde sinema-televizyon bölümünde eğitim gördü. Kitaplarıyla öne çıkan Afşin Kum kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.11.2022 Kültür Sanat
'Yüz kızartıcı' çetenin oyununu böyle ortaya çıkardı! Dolandıranı da dolandırmışlar
'Yüz kızartıcı' çetenin oyununu böyle ortaya çıkardı! Dolandıranı da dolandırmışlar Yazılımcı menajeri Gülşah Akın (40) geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden kendisine iletilen mesajla hayatının şokunu yaşadı. Mesajda kendisine hakkında 'yüz kızartıcı' bir paylaşım yapıldığı iddia edilerek, gönderilen linke tıklanması isteniyordu. Ancak dolandırıcılar bu kez yanlış kişiyi hedef almıştı.
24.10.2022 Yaşam
Burcu Esmersoy 46 yaşına giriyor! Doğum günü pozları...
Burcu Esmersoy 46 yaşına giriyor! Doğum günü pozları... Yazılımcı Nazım Akmandil ile nikah masasına oturmak için gün sayan Burcu Esmersoy, ekim ayında 46 yaşına girecek. Ünlü sunucu, Instagram hesabından 'Doğum günü haftası başlasın' notuyla yeni pozlarını paylaştı.
29.09.2022 Magazin
Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri kapsıyor! Maaşlara zam geliyor, kabul edildi!
Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri kapsıyor! Maaşlara zam geliyor, kabul edildi! Emekli, memur milyonları kapsıyor. Müjdeli haber geldi. Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmesi. Oran belli oldu. Milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. Emekli aylığı da belli bir oranda yükselecek. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? İşte son dakika haberinin detayları...
22.09.2022 Emekli
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak!
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Yazılımcı Yetiştirme Programı’ başlıyor. İBB’den yapılan açıklamaya göre, program sonunda en az 100 kadın yazılımcı istihdama kazandırılacak. Eğitimler 3 Ekim’de başlıyor. Peki, İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…
23.09.2022 Personel Alımı
Bakan Varank gençlerle buluştu: İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz
Bakan Varank gençlerle buluştu: İnovatif metotlarla yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılım öğrenen gençleri çat kapı ziyaret etti. Vadi İstanbul’da bulunan 42 İstanbul’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, “Burası, katılımcı arkadaşlarımıza hiçbir eğitmen olmadan tamamen oyunlaştırma ve proje modeliyle yazılım öğreten bir okul. Bu tip inovatif eğitim metotlarıyla Türkiye’deki yazılımcı kapasitesini arttırmak istiyoruz.” dedi. Bakan Varank ziyarette gençlere Masterchef yarışmasının İtalyan jüri üyesi Danilo Zanna’nın özel tarifi ile yapılan tiramisu ikram etti.
12.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Türkiye, teknoloji tabanlı işlerde büyük ivme kazandı
Bakan Varank: Türkiye, teknoloji tabanlı işlerde büyük ivme kazandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde DIGIAGE Oyun Geliştirme Yaz Kampı'nda 51 ülkeden 600 gençle bir araya geldi. Varank, "Türkiye, teknoloji tabanlı işlerde müthiş bir ivme yakaladı. Bundan 3 sene önce Türkiye'de bir tane Unicorn yani milyar dolarlık şirket yokken şu anda 6 Unicorn'umuz var. Bunlardan 3'ü oyun ve yazılım firmaları. Bu alana gençlerin de ilgi duyması ile beraber yakaladığımız ivme, Türkiye'yi farklı bir boyuta taşıyacak" dedi.
10.09.2022 Ekonomi
Türkiye’nin ilk Decacorn’u Açık Kaynak Platformu’nda
Türkiye’nin ilk Decacorn’u Açık Kaynak Platformu’nda Yazılım ekosistemini geliştirmeye amaçlayan Türkiye Açık Kaynak Platformu’na bir destek de teknoloji şirketi Trendyol’dan geldi. Türkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşan ilk decacorn’u olan Trendyol, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun destekçileri arasında yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Karadeniz’in açılış gününde tüm yazılım ve teknolojileri Türk mühendislerinin imzasını taşıyan Trendyol’a Platin plus teşekkür plaketini verdi. Trendyol, platformun kurduğu Ekol 42 okulları başta olmak üzere açık kaynak yazılım projelerine destek sağlayacak. Bu okullarda eğitim gören öğrencileri istihdam edecek.
31.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Burcu Esmersoy nikah masasına oturmaya hazırlanıyor!
Burcu Esmersoy nikah masasına oturmaya hazırlanıyor! 45 yaşındaki Burcu Esmersoy, yazılımcı sevgilisi Nazım Akmandil ile aşkı doludizgin sürüyor. Aşk dolu günler geçiren ünlü çiftin yakında nikah masasına oturacağı iddia ediliyor.
18.08.2022 Magazin
Bakan Bilgin'den zam sonrası flaş açıklama!
Bakan Bilgin'den zam sonrası flaş açıklama! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memur zammı ve EYT çalışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin kamuda çalışan sözleşmeli personellerde dahil olmak üzere tüm kamu çalışanların ücret artışından faydalanacağını belirtti. Bilgin EYT için ise tarih verdi. İşte detaylar...
4.07.2022 Ekonomi
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de 'Metaverse' kelimesini duyanların oranı yüzde 60'a yaklaştı. Bazı insanlar işini bu sanal evrene taşımak isterken, bazıları da kurum ya da şirketlerde kariyer planları yapıyor. Bu sanal dünyada yerini almak isteyenler için de birçok firma Metaverse uzmanlığı eğitimleri veriyor. Peki, bu eğitimlerin içeriği ne, kursta alanın sertifikayla iş kurmak ya da işe girmek mümkün mü? Uzmanlara sorduk.
2.07.2022 Çalışma Hayatı
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi!
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika kararı! Kritik gelişme sonrası milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. İşe 3600 ek gösterge ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...
30.06.2022 Memur
Memur maaşlarında, emekli aylık ve ikramiyelerinde büyük artış! Lise mezunları için 4.238 lira fark göründü, 5 milyonu aşkın kişiyi kapsıyor...
Memur maaşlarında, emekli aylık ve ikramiyelerinde büyük artış! Lise mezunları için 4.238 lira fark göründü, 5 milyonu aşkın kişiyi kapsıyor... Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika kararı! Harekete geçildi. Milyonlarca kişinin maalında büyük artış olacak. AK Parti, 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. Lise ve altı memurların emekli ikramiyelerinde yaklaşık 4.238 lira fark oluşacak.
29.06.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Yazılımcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yazılımcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.