Yasaklar

Yasaklar

Son dakika yasaklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasaklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasaklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasaklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasaklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.464 yasaklar haberi bulunmuştur. Tüm yasaklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçim günü alkollü mekanlar açık mı, alkol satışı yasak mı? 31 Mart alkol satışı kaça kadar yasak, alkol yasağı saat kaçta, ne zaman başlıyor?
Seçim günü alkollü mekanlar açık mı, alkol satışı yasak mı? 31 Mart alkol satışı kaça kadar yasak, alkol yasağı saat kaçta, ne zaman başlıyor? Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun kapsamında, oy verme günü olan 31 Mart'a ilişkin yasaklar da bulunuyor. Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Peki, seçim alkol yasağı saat kaçta başlıyor, seçim günü alkol yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, kaça kadar? İşte 31 Mart seçimleri alkol yasağı…
31.03.2024 Gündem
(SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI) AVM’ler, Pazar Yerleri, kafeler 31 Mart Pazar günü açık mı, kapalı mı? AVM'ler seçim günü kaçta açılıyor?
(SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI) AVM’ler, Pazar Yerleri, kafeler 31 Mart Pazar günü açık mı, kapalı mı? AVM'ler seçim günü kaçta açılıyor? Seçim günü kafelerin açık olup olmadığına dair araştırmalar seçime saatler kala sorgulanıyor. 31 Mart yerel seçimlerde oyunu kullanan vatandaşlar seçimi açık yer olup olmadığını araştırmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim günü uygulanacak olan yasakları açıkladı. Peki, seçim günü nereler açık, seçim günü kafeler açık mı? 31 Mart’ta kafeler kaçta açılacak, kapalı mı olacak?
30.03.2024 Gündem
Alkol yasağı ne zaman başlıyor 2024, seçim (alkol satışı) alkol yasağı saat kaçta bitiyor? Seçim günü alkol satışı yasak mı, kaça kadar yasak?
Alkol yasağı ne zaman başlıyor 2024, seçim (alkol satışı) alkol yasağı saat kaçta bitiyor? Seçim günü alkol satışı yasak mı, kaça kadar yasak? Türkiye 31 Mart’ta seçime gidiyor. Seçimden bir gün önce alkol yasağı var mı, seçimden 1 gün önce yasak var mı? Soruları ise seçim yasakları kapsamında araştırılmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından paylaşılan 2024 yerel seçim takvimine göre, propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı. Seçim günü uygulanacak olan yasaklar ile bir gün önce uyulması gereken yasaklar sorgulaması başladı. Peki, seçimden 1 gün önce yasaklar neler, seçimden 1 gün önce düğün yapılır mı?
30.03.2024 Gündem
Seçim günü kahveler açık mı, 31 Mart kahvehaneler kapalı mı? Seçimde kahveler kaçta açılıyor, kaça kadar kapalı, kıraathaneler 31 Mart Pazar günü kaçta açılacak?
Seçim günü kahveler açık mı, 31 Mart kahvehaneler kapalı mı? Seçimde kahveler kaçta açılıyor, kaça kadar kapalı, kıraathaneler 31 Mart Pazar günü kaçta açılacak? Seçim günü kıraathaneler açık mı, kahveler 31 Mart’ta kapalı mı? Seçim günü olan 31 Mart’ta kahvehaneler, kıraathaneler ve internet kafelerin açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Oy kullanma görevini yerine getirdikten sonra günlük yaşamına devam etmek isteyen vatandaşlar seçim günü açık olacak ve kapalı olacak yerleri öğrenmeye çalışıyor. Peki, seçim günü kahvehaneler kaça kadar kapalı, 31 Mart’ta kahveler kaçta açılacak?
29.03.2024 Gündem
Seçim günü AVM’ler açık mı, 31 Mart AVM’ler kapalı mı? Pazar günü AVM’ler kaçta açılıyor, kaç kadar açık, 31 Mart Pazar Günü seçimde AVM’ler açık olur mu?
Seçim günü AVM’ler açık mı, 31 Mart AVM’ler kapalı mı? Pazar günü AVM’ler kaçta açılıyor, kaç kadar açık, 31 Mart Pazar Günü seçimde AVM’ler açık olur mu? Seçim günü AVM’ler açık mı, 31 Mart Pazar günü AVM’ler kapalı mı, seçimde AVM’ler kaçta açılacak? Soruları seçime az bir süre kala gündeme geldi. Seçim günü AVM’lerin çalışma saatleri sorgulanıyor. İşte seçim günü AVM’lerin çalışma durumu…
29.03.2024 Gündem
Seçim günü seyahat yasak mı? 2024 seçim yasakları nelerdir, 31 Mart seçim günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu, yolculuk serbest mi?
Seçim günü seyahat yasak mı? 2024 seçim yasakları nelerdir, 31 Mart seçim günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu, yolculuk serbest mi? Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde seçimlere gidiyor. Seçim günü seyahat edecek vatandaşlar seçim yasakları ile ilgili aramalar arttı. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek. İşte 31 Mart seçim günü şehirler arası otobüsler çalışıyor mu, yolculuk serbest mi? sorusunun yanıtı...
26.03.2024 Gündem
Seçime kaç gün kaldı? Yerel Seçim hangi gün yapılacak? Seçim yasakları belli oldu!
Seçime kaç gün kaldı? Yerel Seçim hangi gün yapılacak? Seçim yasakları belli oldu! 31 Mart yerel seçim için geri sayım başladı. Tarih yaklaşırken de seçimle ilgili yasaklar ve ayrıntılar da araştırılmaya başlandı. Peki seçime kaç gün kaldı? Yerel seçim hangi gün yapılacak? 2024 seçim yasakları ve seçmen sorgulama hakkında bilgiler haberimizde.
26.03.2024 Gündem
Adana Demirspor’dan transfer yasağı sonrası açıklama geldi
Adana Demirspor’dan transfer yasağı sonrası açıklama geldi Lacivert-mavili kulüp, FIFA'nın uyguladığı transfer yasağı sonrası açıklama yaptı.
14.03.2024 Adana DemirSpor
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı?
8 Mart neden Dünya Kadınlar günü, dünya kadınlar günü ilk kez ne zaman kutlandı? Kadınlar gününün hikayesi nedir, Dünya Kadınlar Günü Türkiye'de ilk ne zaman kutlandı? Dünya çapında coşkuyla kutlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi 1800'lü yıllara dayanıyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hakları için mücadele ettiği bu önemli gün, tarihte birçok önemli dönüm noktasına sahne oldu. Her yıl 8 Mart'ta kutlanan bu gün, kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini yansıtıyor. Kadınların toplumdaki rollerinin ve katkılarının önemini vurgulayan bu gün, dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İlk kadınlar günü ne zaman kutlandı? Kadınlar günü nasıl ortaya çıktı, 8 Mart kadınlar günü ilk nerede kutlandı? 8 Mart neden Dünya Kadınlar günü ilan edildi?
8.03.2024 Gündem
Bu çay ocağında siyaset, tartışmak ve uyumak yasak
Bu çay ocağında siyaset, tartışmak ve uyumak yasak Sinoplu bir çay ocağı işletmecisi iş yerinde siyasi tartışma, küfür etme ve uyumayı yasakladı.
4.01.2024 Gündem
Yerel seçimlere ilişkin propaganda yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı
Yerel seçimlere ilişkin propaganda yasakları Resmi Gazete’de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin siyasi partiler ve bağımsız adaylarca gerçekleştirilecek seçim propagandasının usul ve esaslarını belirleyen genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.
20.12.2023 Gündem
Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Hayvan Çiftliği Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Hayvan Çiftliği Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Hayvan çiftliği kitabının yazarı George Orwell'dır. Toplamda 152 sayfadan oluşan bu kitap mecazi bir dille yazılmıştır ve ilk olarak İngiltere'de yayınlanmıştır. 
17.12.2023 Eğitim
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
Eris varyantıyla ilgili yeni açıklama! Maske takacak mıyız? Kısıtlama yasaklar geri gelecek mi?
Eris varyantıyla ilgili yeni açıklama! Maske takacak mıyız? Kısıtlama yasaklar geri gelecek mi? İngiltere'de ortaya çıkan Covid-19’un yeni varyantı EG.5 (Eris) virüsü dünyada bazı ülkelerde yayılmaya ve paniğe neden olmaya başlarken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den rahatlatan açıklama geldi.
16.09.2023 Sağlık
Evde çıplak dolaşmak yasaklandı! 9 ülke 9 ilginç yasak...
Evde çıplak dolaşmak yasaklandı! 9 ülke 9 ilginç yasak... Ülkelerin ilginç yasakları ilgi çekmeye devam ediyor. Her ülkenin kendine özgü yasaları vardır. Ancak bazıları var ki uygulanan yasaklar oldukça şaşırtıcı olabiliyor. İşte 9 farklı ülkede uygulanan ilginç yasaklar...
8.08.2023 Gündem
Diyarbakır'da oto yıkama 5, halı yıkama 3 gün yasak! Düğmeye basıldı
Diyarbakır'da oto yıkama 5, halı yıkama 3 gün yasak! Düğmeye basıldı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi.
8.08.2023 Yaşam
Su kullanımında yeni dönem! Kısıtlama getirildi: Yasaklayabiliriz
Su kullanımında yeni dönem! Kısıtlama getirildi: Yasaklayabiliriz Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte kuraklığa karşı 2560 sayılı İSKİ Kanunu’nun 2’nci maddesi gereğince su kaynaklarını korumak adına, tüketimin arttığı bu dönemde bazı yasaklar getirdi. 31 Ağustos’a kadar hortumla ev ve iş yeri önü ve kaldırım yıkama yasaklandı. Kurallara uymayanlar hakkında bin 295 lira idari para cezası uygulanacak. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, hava sıcaklığı nedeniyle su tüketiminin kişi başı iki katına çıktığını ve böyle devam etmesi halı yıkama fabrikalarının çalışmasını da birkaç gün yasaklamayı düşündüklerini belirtti.
5.08.2023 Gündem
Otomobil ve araç sahipleri için son gün! Ödemeyenlere için yasaklar getirildi
Otomobil ve araç sahipleri için son gün! Ödemeyenlere için yasaklar getirildi Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri ve yapılandırma kapsamındaki vergi borçları için son gün. MTV ödemelerinin ikinci taksidinin son gününde ödemeler nereden ve nasıl yapılacak? Mali Müşavir Murat Bal CNN Türk ekranlarında yanıtlarken, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) ödemeyenlere bir dizi yasaklar getirildi.
4.08.2023 Ekonomi
Ek MTV ödemesi ile ilgili yeni karar! Satış yasaklandı, işte son tarih
Ek MTV ödemesi ile ilgili yeni karar! Satış yasaklandı, işte son tarih Arabası olan herkesi ilgilendiriyor. EK MTV ödemesiyle ilgili yeni karar verildi. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulamasının esaslarını Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) ödemeyenlere bir dizi yasaklar getirildi. İşte detaylar...
29.07.2023 Ekonomi
Boşanma aşamasındaki eşi başından vurdu, 7 gün sonra hastanede öldü
Boşanma aşamasındaki eşi başından vurdu, 7 gün sonra hastanede öldü Adana'da, boşanma aşamasındaki eşi Erhan Arslan (25) tarafından başından vurularak ağır yaralanan Nuriye Arslan (30), hastanede 7 gündür verdiği yaşam savaşını kaybetti.
30.06.2023 Yaşam
Yasaklar ve uyarılar kaçak kıyma çekiminin önüne geçemedi
Yasaklar ve uyarılar kaçak kıyma çekiminin önüne geçemedi  Kurban Bayramı'yla birlikte kasaplar dışında farklı dükkanlarda da yasak olmasına rağmen kaçak kıyma çekimi yapılıyor. 'Kıyma çekilir' yazısı asılan bir çok dükkanda Kurban etleri, kilosu 5 liradan kıymaya çekiliyor. Esenler'de bayram dolayısıyla kapalı olan lokantada kıyma çekimi yapan iş yeri sahibi, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bayramın bir ve ikinci günlerinde kıymamızı çekiyoruz. Her çekim sonrası makinenin temizliğini yapıyorum" dedi. 
30.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Kadınlar Buluşması”nda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kredi kartı vaadi'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya sen bir kere parlamentoda yoksun. Nasıl borçları sileceksin... Cumhur ittifakı var çoğunluk, onların izni olmadan nasıl yapacaksın?" dedi.
26.05.2023 Gündem
Seçim sonuçları anlık olarak gazetevatan.com'da olacak
Seçim sonuçları anlık olarak gazetevatan.com'da olacak Yaklaşık 64 milyon seçmen sandık başına gidiyor. 'Yüzyılın seçimi' olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili genel seçim sonuçları gazetevatan.com'dan anlık olarak takip edilebilecek. Seçim sonuçları il il ve ilçe ilçe hazırlanan grafiklerle canlı olarak takip edilebilecek.
14.05.2023 Gündem
Seçim günü AVM’ler kapalı mı, seçim yasakları nelerdir?
Seçim günü AVM’ler kapalı mı, seçim yasakları nelerdir? 14 Mayıs seçim günü AVM’ler kapalı mı, seçim yasakları neler? 14 Mayıs seçim günü yasaklarının açıklanmasının ardından vatandaşların yasaklara yönelik aramaları da arttı. Peki, Seçim günü AVM’ler kapalı mı, restoran ve kafeler kapalı mı olacak? Seçim yasakları nelerdir?
5.05.2023 Gündem
Seçim yasakları başladı! Adaylar yapamayacak, makam aracı kuralı
Seçim yasakları başladı! Adaylar yapamayacak, makam aracı kuralı Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimler için belirlediği takvim işliyor. Buna göre seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek. Ancak dünden itibaren yasaklar da devreye girdi. İşte devreye giren o yasaklar...
5.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yasaklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasaklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.