Virüs Salgını

Virüs Salgını

Son dakika virüs salgını haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan virüs salgını ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını virüs salgını haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Virüs Salgını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan virüs salgını gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.146 virüs salgını haberi bulunmuştur. Tüm virüs salgını haberleri aşağıda listelenmiştir.
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik
Putin'den müzakere açıklaması: Hiçbir zaman reddetmedik Hindistan başkanlığındaki G20 Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik” dedi.
22.11.2023 Dünya
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Gülay Yılmazel, enfeksiyon hastalıklarında tanımlanan pandemi terimini artık diyabet içinde kullandıklarını belirterek, “Diyabet, 21. yüzyılın pandemisi olarak karşımıza çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm bölgelerinde prevalansında da ciddi bir artış var” dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Kalıcı olarak yeneceğiz
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Kalıcı olarak yeneceğiz Sakarya’da katıldığı programda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2020 yılında dünya ekonomisi daralırken, bizler yüzde 1,9 büyümeyi başardık. 2021 yılındaysa ekonomimiz yüzde 11,4 ile hem 12 yıllık kesintisiz büyüme sürecini devam ettirdi hem de son 50 yılın en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Böylece ülkemiz birçok yüksek gelirli ülkenin büyüme oranlarını da ikiye katladı. Bu yılın ilk altı ayında da yüzde 7,5 büyümeyi başardık. İhracatımız 2021 yılında yüzde 33 oranındaki artışla Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Böylece Türkiye, küresel ölçekte ilk 30 büyük ihracatçı ülke içinde ihracatını en çok artıran 6. ülke oldu” dedi.
7.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'de köprülerimizde araçlar gidip geliyor. Hani ekonomide her şey çökmüştü, batmıştı. Yollar tıklım tıklım dolu. Bu ekonomik canlılığı gösteriyor." dedi. Erdoğan ayrıca, "Rusya ve Ukrayna arasında savaş var. Tarım tahıl koridorundan tahılı Karadeniz'den dünyaya dağıtan hangi ülke? Esir takasını Türkiye yaptı. Takası yapıp ülkelerine gönderdik. Ve şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri ve dünya bizleri konuşuyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi nitelikte adımlar atıyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi nitelikte adımlar atıyoruz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 20 yıldır eğitimin yaygınlaştırılması ve fırsat eşitliği için tarihi nitelikte adımlar atıyoruz." dedi.
20.09.2022 Siyaset
Havalimanlarında 8 ayda 118,5 milyondan fazla yolcu ağırlandı
Havalimanlarında 8 ayda 118,5 milyondan fazla yolcu ağırlandı Ocak-Ağustos döneminde havalimanlarında toplam yolcu sayısının yüzde 56,9 artarak 118 milyon 599 bini aştığı bildirildi.
7.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Süper güçlerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Süper güçlerden Türkiye'ye ortak yatırım teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki ödül töreninde konuştu. Erdoğan, "Ekonomik büyümesini istikrarlı olarak sürdüren sayılı ülkeler arasındayız. Geçtiğimiz yıl kaydettiğimiz yüzde 11 büyümeyle G-20 ülkeleri içinde ilk sıraya yerleştik." dedi. Erdoğan, süper güç ülkelerin SİHA konusunda Türkiye'ye ortak yatırım teklifi yaptıklarını söyledi.
6.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası resmen duyurdu! Enflasyonla ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası resmen duyurdu! Enflasyonla ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası son dakika kararları açıkladı. Enflasyonla ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, "Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, bu istismarcıların kötü niyetlerini ellerinde patlatmakta kararlıyız. Fiyatlarda durulma eğilimi başlamıştır." dedi. Erdoğan ayrıca, ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlara da müjde verdi.
1.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Yılbaşında gerekeni yine yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Yılbaşında gerekeni yine yapacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında önemli açıklamalarda bulundu.
23.07.2022 Siyaset
Tedavisi yok, yüzde 90 öldürücü! Yeni kabus patladı
Tedavisi yok, yüzde 90 öldürücü! Yeni kabus patladı Dünya yeni gelen virüs haberiyle sarsıldı. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs ve varyantlarından sonra yeni virüs salgını dünyayı alarma geçirdi. Bu virüsün şu ana kadar tedavisi yok ve yüzde 90 oranında da öldürücü etkiye sahip olduğu belirtildi. Uzmanlardan peş peşe uyarılar yapıldı. Dünyanın en ölümcül hastalıklarından birinin ortaya çıkması yeni bir salgın mı geliyor korkusu yarattı. 'Marburg’ virüsünden ölen iki hastanın haberini alan Dünya Sağlık Örgütü acilen harekete geçti. İşte son dakika haberinin detayları...
8.07.2022 Dünya
Bakan Nebati'den flaş enflasyon ve döviz kuru açıklaması
Bakan Nebati'den flaş enflasyon ve döviz kuru açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyanın ortak sorunu olan enflasyonun kendileri için birinci mücadele alanı olduğunu belirterek, "Ekonomideki büyük başarı tüm dünyanın dikkatini çekiyor. 2008’de kriz teğet geçti. 2020 yılı herkesi şaşırttı, 2021’de öyle oldu. Özellikle aramızdaki bir kısım insanı da şaşırttı. 2022’de öyle olacak inşallah.” dedi. Öte yandan döviz kurundaki istikrarı Kur Korumalı Mevduat hesabıyla sağladıklarını belirten Nebati, Ukrayna savaşına rağmen döviz kurundaki istikrarın bozulmadığına dikkat çekti.
11.06.2022 Ekonomi
Dolar neden yükseliyor? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar oldu? 9 Mayıs 2022 dolar kuru!
Dolar neden yükseliyor? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar oldu? 9 Mayıs 2022 dolar kuru! Dolar yükseliyor! Küresel piyasalarda talebin artmasıyla birlikte dolar, güne yükselişle başladı. Analistler, Çin'de yeni tip corona virüs salgını tedbirlerinin devam etmesinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırdığını belirtiyor. Peki, Dolar neden yükseliyor? Dolar kaç TL? Dolar ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 dolar kuru!
9.05.2022 Ekonomi
Binlerce kişi Kakava Hıdırellez Şenliğine gece saat 04.00’te akın etti, gün ağarıncaya kadar eğlendi
Binlerce kişi Kakava Hıdırellez Şenliğine gece saat 04.00’te akın etti, gün ağarıncaya kadar eğlendi Edirne’de dün başlayan Kakava Hıdırellez şenlikleri gün ağarıncaya kadar aralıksız devam etti. Eğlencenin tavan yaptığı şenlikte, tutulan dilekler Tunca Nehrine atıldı, ağaçlara bağlandı. Kendini müziğin ritmine kaptıran yerli ve yabancı binlerce kişi eğlenceli görüntüler oluşturdu.
6.05.2022 Yaşam
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısı ertelendi mi? Maskeler kalkacak mı?
Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısı ertelendi mi? Maskeler kalkacak mı? Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ile ilgili yeni gelişme! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Bilim Kurulu’nda kritik kararlar alınması bekleniyordu. Bakan Koca'nın, "Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak" dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında okullarda maske kullanımı olmak üzere pek çok yeni kararın alınması beklenirken toplantının ertelendiği duyuruldu. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu toplantısı kararları ne zaman açıklanacak? Okullarda maske kalkacak mı? Bilim Kurulu toplantısı ne zamana ertelendi? İşte detaylar…
20.04.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İnternetten alışverişe yeni düzenleme geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İnternetten alışverişe yeni düzenleme geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9’a varan faiz oranı ile Türk Lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9’a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk Lirası finansmanı sağlıyoruz” dedi. Öte yandan Piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "E-ticaret üzerinden yapılan satışlara düzenleme getiriyoruz." dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.04.2022 Gündem
Android telefon krizi! 170 milyon sipariş iptal edildi...
Android telefon krizi! 170 milyon sipariş iptal edildi... Akıllı telefon üreticilerini zorlu bir yıl bekliyor. Bir yandan maliyetler artarken diğer yandan talepler azalıyor. Son analizlere göre 2022'de planlanan akıllı telefon üretimi 170 milyon azaltıldı.
6.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Birkaç aya gündemimizden çıkarmayı umuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Birkaç aya gündemimizden çıkarmayı umuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Aileleri ile İftar programında "Artık salgın belasından büyük ölçüde kurtulduk. Birkaç aya bunu gündemimizden çıkarmayı umuyoruz." dedi.
2.04.2022 Siyaset
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu...
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu... Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. 3.5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den 8 indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz." dedi.
28.03.2022 Siyaset
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu. SGK, kovid salgını boyunca, 11 Mart 2020 tarihinden bu yana vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attı. Bu süreçte covid-19 vakalarına yönelik tanı ve tedavi hizmetlerini "acil hal” kapsamına alarak tanı ve tedavilerden ilave ücret almadı. Kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme bedelini karşıladı. Reçete ve rapor süresi bitenlerin ilaca erişimi sorunsuz şekilde devam etti. Sigortalıların geçici iş göremezlik ödemelerini ortalama 7 gün içerisinde tamamlanırken, piyasayı rahatlatmak adına işverenlerin prim ödemeleri ertelendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin işverenin 40 milyar TL’ye yakın prim ödemesi 6 ay süreyle ertelendi. En düşük emekli aylığı bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri halinde emekli aylıklarının evlerinde ödenmesi sağlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 6 ayda emekli aylığı bağlanırken bu süreçte ortalama 11 gün içerisinde bağlanmaya başlandı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini bayramdan önce ödendi.
11.03.2022 Ekonomi
Yüz yüze eğitim ile ilgili  son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, bugün itibarı ile...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, bugün itibarı ile... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer'den İkinci dönem ile ilgili yeni açıklama geldi. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Özer yüz yüze eğitim ile ilgili süreç hakkında kamuoyuna sıklıkla açıklamalarda bulunuyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte tatilin uzayacağı yönünde iddialar gündeme gelmişti. Sömestr tatili bitti, öğrenciler ikinci döneme başladı. Ancak hala yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitime ara verileceği yönündeki iddialara son noktayı koydu. Özer, bugün itibariyle Türkiye genelindeki 850 bin dersliğin 434’ünde korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirterek, “İnşallah bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz” dedi.
10.02.2022 Eğitim
Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon Senegal! Mısır yıkıldı
Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon Senegal! Mısır yıkıldı Afrika Uluslar Kupası'nda normal ve uzatma süresi 0-0 beraberlikle sonuçlanan maçta Mısır'ı penaltılarla 4-2 yenen Senegal ilk kez şampiyon oldu.
6.02.2022 Futbol
Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor?
Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor? Pekin'de düzenlenen Kış Olimpiyatları başladı. Görkemli açılış töreniyle başlayan Kış Olimpiyatları’na 90 ülkeden 2 bin 900 civarında sporcu katılıyor. Kış Olimpiyatları corona virüs salgını ve ülkedeki siyasi durum nedeniyle gündemde. Peki, Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor? İşte Kış Olimpiyatları ile ilgili merak edilenler…
5.02.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Asya ile olan ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz”
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Asya ile olan ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz” Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka Dışişleri Bakanı Gamini Lakshman Peiris ile düzenlenen basın toplantısında, “Asya ile olan ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz” dedi.
28.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında muhtarlara maaş müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında muhtarlara maaş müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda konuşma yaptı. Muhtarlara maaş müjdesini veren Erdoğan, 'Muhtar maaşlarının asgari ücretinin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. ' dedi.
19.01.2022 Siyaset
İran’dan Van’a uçak seferleri yapılacak! 31 Ocak’ta başlıyor
İran’dan Van’a uçak seferleri yapılacak! 31 Ocak’ta başlıyor Van’ın ekonomisine büyük katkı sunan İranlı turistler, 31 Ocak tarihi itibariyle Tahran kentinden uçakla Van’a taşınacak.
18.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Virüs Salgını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki virüs salgını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.