Gazete Vatan Logo

Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor?

Pekin'de düzenlenen Kış Olimpiyatları başladı. Görkemli açılış töreniyle başlayan Kış Olimpiyatları’na 90 ülkeden 2 bin 900 civarında sporcu katılıyor. Kış Olimpiyatları corona virüs salgını ve ülkedeki siyasi durum nedeniyle gündemde. Peki, Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor? İşte Kış Olimpiyatları ile ilgili merak edilenler…

Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor?

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Kış Olimpiyatları görkemli bir törenle başladı. Corona virüs salgınının gölgesinde başlayan Kış Olimpiyatları, 90'dan fazla ülkeden toplam 2 bin 900 civarında sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Oyunların sona ereceği 20 Şubat'a kadar toplam 109 dalda madalya dağıtılacak. Peki, Kış Olimpiyatları hangi kanalda? 2022 Kış Olimpiyatları’na Türkiye’den kaç sporcu katılıyor? İşte Kış Olimpiyatları ile ilgili merak edilenler…

KIŞ OLİMPİYATLARI HANGİ KANALDA?

Çin’in başkenti Pekin’de 4-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları, TRT ve D-Smart’tan canlı yayınlanacak.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK SPORCULAR KİMLER?

4 Şubat'tan itibaren 90'dan fazla ülkeden toplam 2 bin 900 civarında sporcu Pekin'de madalya hedefiyle ter dökecek. Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi ise 7 sporcu temsil edecek.

Milli sporcuların listesi şu şekilde:

Özlem Çakıroğlu

Berkin Usta

Fatih Arda İpçioğlu

Özlem Ceren Dursun

Ayşenur Duman

Yusuf Emre Fırat

Furkan Akar Pekin

109 DALDA MADALYA DAĞITILACAK

Haberin Devamı

Oyunların sona ereceği 20 Şubat'a kadar toplam 109 dalda madalya dağıtılacak. Bu, Pyeongchang'daki 2018 Kış Oyunları'na oranla yedi ilave disiplin anlamına geliyor.

Örneğin kayakla atlama, kısa pist ve snowboard gibi disiplinlerde programa yeni karma müsabaka dalları eklendi.

Yaz Oyunları'nın aksine Kış Olimpiyatları'nda sadece birkaç süperstar var. ABD'li kayak yarışçısı Mikaela Shiffrin ve artistik buz pateninde olimpiyat şampiyonu Japonya Hanyu Yuzuru ilk akla gelenler.

Hollandalı sürat patencisi Ireen Wüst de olağanüstü bir atlet. Almanların en büyük madalya umutları arasında yer alan kızakçılar Felix Loch, Natalie Geisenberger ve Francesco Friedrich de yıldız sporcular arasında gösterilebilir.

PEKİN'DE CORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Çinli organizatörler, "Sorunsuz Kış Olimpiyatları" vaadini gerçeğe dönüştürmek için yoğun bir gayret gösteriyor.

Son derece katı şekilde uygulanan"No Covid" stratejisikapsamında, gerektiğinde milyonluk metropollerde bile kapanma uygulanabiliyor.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar için ülkeye gelecek herkesin, gerek yolculuk öncesinde gerekse varıştan sonra PCR testi yaptırması zorunlu. Bu testlerin her gün tekrarlanması gerekiyor.