Gazete Vatan Logo

Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, bugün itibarı ile...

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer'den İkinci dönem ile ilgili yeni açıklama geldi. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Özer yüz yüze eğitim ile ilgili süreç hakkında kamuoyuna sıklıkla açıklamalarda bulunuyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte tatilin uzayacağı yönünde iddialar gündeme gelmişti. Sömestr tatili bitti, öğrenciler ikinci döneme başladı. Ancak hala yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitime ara verileceği yönündeki iddialara son noktayı koydu. Özer, bugün itibariyle Türkiye genelindeki 850 bin dersliğin 434’ünde korona virüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirterek, “İnşallah bu dönemi de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz” dedi.

Yüz yüze eğitim ile ilgili  son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, bugün itibarı ile...

MEB resmen duyurdu. Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenci ve veli merak ediyordu. Yeniden uzaktan eğitim başlayacak mı? Yüz yüze eğitme ara verilmesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündeminde yer alıyor mu? Tek tek açıklandı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak, Ordu Valisi Tuncay Sonel’i ziyaret eden Bakan Özer, valilik kapısında Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekilleri ve protokol tarafından karşılandı.

"850 BİN DERSLİĞİN SADECE 434'ÜNDE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ"

Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, “7 Şubat tarihinde başlamış olduğumuz 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılını aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda okullarımızda tüm önlemleri alarak bu dönemi de inşallah yüz yüze eğitimle bitireceğiz. Bugün itibariyle 850 bin dersliğimizin sadece 434’ünde bir vak'a ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdik. Şu anda bizim eğitim sistemimizde bulunan dersliklerin toplam sayısının binde birinin çok altında sınıf omicron varyantı nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermiş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Konya Valiliğinde Vali Vahdettin Özkan’ı ziyareti sırasında da ikinci yarıyılın başlaması ve Covid-19 tedbirleri ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2. döneminde de kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edileceğini belirten Bakan Özer, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'nın 2. dönemine yüz yüze eğitimle aynı kararlılıkla başladık. Sağlık Bakanımız ve Sağlık Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemleri tüm okullarımızda 57 bin 108 devlet olmak üzere toplam 71 bin 300 okulumuzda nasıl önceden yüz yüze eğitimle devam ettiysek aynı kararlılıkla bu dönem de yolumuza devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi bizim eğitim sistemimiz çok devasa bir eğitim sistemi. Yaklaşık 850 bin dersliğin olduğu bir eğitim sistemi. Bugün itibari ile 850 bin derslikten sadece 50 tanesi vaka nedeniyle veya temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Şu an itibari ile Omicron varyantının yayılımları çok yüksek olmasına rağmen okullarımıza yansıması son derece düşük. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1’in çok çok altında. İnşallah maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek okullarımızı yüz yüze eğitimle devam ettireceğiz. Tabii bizim için çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Bu önlemler çok önemli. Sadece bu önlemlere riayet etmek okullar içinde değil okul dışında da çok önemli. Çünkü toplumda tüm sosyalleşme mekanları birbirine etki ediyor. Doğal olarak okullar da etkiliyor. O yüzden tüm toplumumuzdan istirhamımız okullarımızın açık kalması için sağlık kurallarına uymaları. İnşallah bu süreç başarılı bir şekilde birinci dönemde olduğu gibi devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

YÜZ YÜZE EĞİTİM 81 İLDE DEVAM EDECEK

Bakan Özer son verdiği röportajda da yüz yüze eğitimin önemine vurgu yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer;

Haberin Devamı

"6 eylülde tüm kademelerinde yüz yüze eğitime başladık ve sağlık bakanlığı ile süreci koordineli bir şekilde yönettik. Okullardaki eğitim sistemini denetleyen bir elektronik sistem kurduk. Bu beş ayda yüz yüze eğitime ara vermeden başarılı bir şekilde devam ettik. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz açısından zor bir süreçti. Bu sürecin kahramanları oldular. İkinci yarıyılda tüm öğretmen ve öğrenciler başarılar diliyorum. Eğitim 81 ilde tüm kademelerde devam edecek. Şu an alınabilecek tüm önlemleri okullarımızda alıyoruz. En az bir doz aşı olan öğretenlerimizin oranı yüzde 94, en az iki doz aşı olan öğretmen oranı ise yüzde 90 oldu. İngiltere, Fransa gibi ülkelere oranla çok yüksek." diye konuştu.