Vergi İndirimi

Vergi İndirimi

Son dakika vergi indirimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi indirimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi indirimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi İndirimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi indirimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.422 vergi indirimi haberi bulunmuştur. Tüm vergi indirimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi
Yurtdışındaki dövizi getirmek için hükümetten flaş hamle! Dövizi getirene ek vergi indirimi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurtdışındaki dövizin ülkeye getirilmesini teşvik etmek için kazanç istisna oranının yüzde 50’den yüzde 80’e çıkarılacağını açıkladı. Şimşek, “Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını dövizi Türkiye’ye getirmek şartıyla arttırıyoruz” dedi.
23.11.2023 Ekonomi
Öğrencisiyle evlenen öğretmen hakkında suç duyurusu! Detayları şok etti
Öğrencisiyle evlenen öğretmen hakkında suç duyurusu! Detayları şok etti Manisa'da karne almaya gidip eve dönmeyen, 1 ay sonra da kendisinden 30 yaş büyük muhasebe öğretmeni M.G. (48) ile evlenip hamile kaldığı belirtilen lise öğrencisi B.A.’nın (18) ailesi, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Mervan Karaca, öğretmen M.G.’nin, B.A. ile 18 yaşını doldurmadan ilişki yaşadığını söyleyerek, "Şüpheli şahsın ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
25.08.2023 Yaşam
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar SGK resmen açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nca, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı AK Parti gençlere verdiği ilk elektronik eşya alımında vergi muafiyeti sözü için adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ilk kabine toplantısında gündeme gelecek. AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında masaya gelen konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ne değerlendirmede bulundu? İşte detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor! Masada önemli 4 konu var
Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor! Masada önemli 4 konu var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Kritik toplantının gündeminde 4 kritik ana başlık olacak. Gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı konusu da Kabine Toplantısı'nda masaya gelecek.
20.08.2023 Gündem
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yeni plan devreye alınacak. Eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’da öncelikli hedef, enflasyonun tek haneye düşürülmesi olacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda tasarruf özelinde yapılan çalışmalara göre ise mesleki eğitim merkezlerindeki bazı projelerin birleştirilmesiyle 20 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor.
31.07.2023 Ekonomi
Maaşlarla ilgili nefes aldıracak gelişme! Vergi indirimi geliyor
Maaşlarla ilgili nefes aldıracak gelişme! Vergi indirimi geliyor Maaşlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Asgari ücrete kadar olan kazançların vergi dışı bırakılmasının ardından ücretten alınan vergilerde de indirim geliyor. Ücretlerin Gelir Vergisi Kanunu'ndaki ikinci dilimine girmesi önlenecek. Böylece ücretlerin vergi dilimi değişikliği nedeniyle yıl içinde düşmesi gündemden kalkacak. Vergi diliminin yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor.
31.07.2023 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatı! Vergi indirimi sonrası maaş bağlanıyor
Erken emeklilik fırsatı! Vergi indirimi sonrası maaş bağlanıyor Milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı. Vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabilirsiniz. İşte haberin detayları...
29.06.2023 Ekonomi
Başvuru için son 15 gün! Öğrenciler 1000 TL bayram ikramiyesine kavuşuyor, Kurban Bayramı'nda hesaplara bekleniyor!
Başvuru için son 15 gün! Öğrenciler 1000 TL bayram ikramiyesine kavuşuyor, Kurban Bayramı'nda hesaplara bekleniyor! Üniversite öğrencileri 1000 TL bayram ikramiyesi için gün sayıyor. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin aldığı ikramiyeler bu kez öğrencilerin cebine girmeye hazırlanıyor. AK Parti Seçim Beyannamesi'nde yer almıştı. 1000 TL tutarındaki bayrama ikramiyesi için artık gün sayılıyor. Milyonlarca öğrenciye cep telefonu alımında vergi indirimi de geleceği müjdelenmişti. 28 Haziran Kurban Bayramı'nın ilk günü. O güne kadar başvuru sürecinin ve ödeme takviminin de netleşmesi bekleniyor. Peki öğrencilere 1000 TL ikramiye başvurusu başladı mı, ne zaman sonuçlanır? İşte detaylar...
11.06.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı prim borcu olanlar dikkat! Son tarih 31 Mayıs
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı prim borcu olanlar dikkat! Son tarih 31 Mayıs Vergi, SGK, prim, idari para cezası, öğrenim kredisi, trafik cezası olan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Borçlar siliniyor. Detaylar tek tek açıklandı. MTV’de borcun yüzde 10 detayına dikkat çeken Mali Müşavir Murat Bal, borçların silinmesi ile ilgili dava uyarısında bulundu.
10.05.2023 Gündem
Vergisiz İphone fiyatları 2023! İphone 11, 12, 13, 14 vergisiz fiyatı ne kadar 2023, İphone vergi oranı yüz kaç? İphone vergi indirimi ne zaman?
Vergisiz İphone fiyatları 2023! İphone 11, 12, 13, 14 vergisiz fiyatı ne kadar 2023, İphone vergi oranı yüz kaç? İphone vergi indirimi ne zaman? iPhone vergisiz fiyatı ile birlikte aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cep telefonu ve bilgisayar alınımında vergi muafiyeti sağlanacağını açıklamasının ardından “Vergisiz İphone 11, 12, 13, 14 fiyatı ne kadar?” sorularına yanıt arıyor. Üniversitede okuyan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere KDV ve ÖTV olmadan cep telefonu ve bilgisayar alabilecek. İşte vergisiz iphone fiyat listesi ve iphone vergi oranı...
13.04.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine ‘dublör' tuzağı! Büyük vurgun tapuda ortaya çıktı
Ev sahiplerine ‘dublör' tuzağı! Büyük vurgun tapuda ortaya çıktı Antalya’da 50 milyon TL değerinde gayrimenkulü bulunan bir kişi adına, dublör kullanılarak noterden vekalet çıkartıp gayrimenkullerin satışını yapmaya çalışan 11 şüpheli yakalandı. Olayı organize eden 2 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.04.2023 Yaşam
Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek, üniversite öğrencilerine vergi indirimi şartları nelerdir, vergisiz telefon nasıl, nereden alınır? Telefon vergi muafiyeti (indirimi)
Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek, üniversite öğrencilerine vergi indirimi şartları nelerdir, vergisiz telefon nasıl, nereden alınır? Telefon vergi muafiyeti (indirimi) Öğrencilere vergi indirimi şartları nelerdir, öğrencilere telefon vergi indirimi nasıl yapılır, vergi muafiyeti ne zaman? Sorularının yanıtı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından merakla sorgulanıyor. Beyannamede, asgari ücretli ve emeklilere önümüzdeki dönemde enflasyon üstü zam yapılacağı belirtilirken, yükseköğretimde okuyan öğrencilere cep telefonuna ve bilgisayar alımında bir defaya mahsus vergi muafiyetinin getirildiği aktarıldı. Peki, öğrencilere vergi muafiyeti ne zaman gelecek, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon şartları nelerdi, telefon vergi indirimi nasıl olacak? İşte üniversite öğrencilerine telefon vergi indirimi hakkında merak edilenler…
12.04.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Fesih ve tazminat hakkı doğuyor Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise felaketin yaşandığı bölgede çalışma hayatını düzenleyecek yeni bir karar daha geldi.
23.02.2023 Gündem
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
Bağışlarda vergi indirimi sağlanıyor
Bağışlarda vergi indirimi sağlanıyor Gerek şahıslar gerekse şirketler, Türkiye Kızılay Derneği’ne yaptıkları nakdi bağışların tamamını vergiye tabi gelirlerinden düşebiliyorlar. Depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamı gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusu yapılabilecektir. Aynı şekilde, Türk Kızılayınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağışların tamamı da indirime konu edilebilecektir. Bağışların indirilebilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacaktır.
14.02.2023 Ekonomi
Asgari ücrette 4 senaryo! Hepsine zam geliyor, işte yeni liste
Asgari ücrette 4 senaryo! Hepsine zam geliyor, işte yeni liste Asgari ücretin belli olmasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bu haberde. Hepsine zam geliyor. Gelirler artıyor. Salı günü belirlenmesi beklenen yeni asgari ücretin artmasıyla birlikte, maaş geliri elde eden bütün çalışanların vergi dışı bırakılacak kazanç tutarı da artacak. Öte yandan asgari ücrette yeni liste ortaya çıktı. İşte yeni asgari ücrette 4 senaryo...
19.12.2022 Çalışan Hakları
İlaç raporları uzatıldı mı? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli? İlaç raporları süresi yenilendi mi?
İlaç raporları uzatıldı mı? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli? İlaç raporları süresi yenilendi mi? Süreli rapor ile ilaç alanların 31 Aralık 2022’de sona eriyordu. Koronavirüsle mücadele döneminde hayat geçirilen uygulama ile tüm raporların süresi aralık ayının son gününe uzatılmıştı. İlaç raporlarının geçerliğinin bitmesine kısa bir süre kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ilaç raporları ile ilgili açıklama geldi. Peki, İlaç raporları uzatıldı mı? İlaç raporları ne zamana kadar geçerli? İlaç raporları süresi yenilendi mi? İlaç raporu sorgulama nasıl yapılır? SGK ilaç raporu uzatma nasıl yapılır? Süreli sağlık raporları ne zaman bitecek? İşte detaylar…
19.12.2022 Sağlık
Süreli sağlık raporları ile ilgili son dakika açıklaması! Uzatıldı
Süreli sağlık raporları ile ilgili son dakika açıklaması! Uzatıldı Sağlık Bakanlığı'nca süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023’e kadar geçerli sayılmaya devam edileceği duyuruldu.
17.12.2022 Gündem
Doğalgaz yardımı nasıl alınır, ne zaman verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilir?
Doğalgaz yardımı nasıl alınır, ne zaman verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilir? Çalışan vatandaşları fatura borçlarını silecek yeni düzenleme yürürlüğe girdi. 2023 yılı Haziran ayına kadar çalışanların maaşlarına 1.000 TL ek ödeme yapılacak. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeme yapan işverenler için vergi indirimi yapılacağı söylendi. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, ne zaman verilecek? 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilir?
18.11.2022 Eğitim
1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek, herkese mi veriliyor? Çalışanlara doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022, kaç ay devam edecek?
1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek, herkese mi veriliyor? Çalışanlara doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022, kaç ay devam edecek? Çalışanlara doğalgaz gideri karşılığı nakit olarak aylık 1.000 TL ödenecek. 9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7420 sayılı Kanunla yakacak giderleri kısmını işçi maaşlarına eklenecek. Peki, 1000 TL doğalgaz yardımı kimlere verilecek, herkese mi veriliyor? Çalışanlara doğalgaz yardımı şartları nelerdir, ne zamana kadar, kaç ay yatacak?
17.11.2022 Çalışan Hakları
Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı onaylandı nasıl alınır?
Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı onaylandı nasıl alınır? İşverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL’ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, 1000 TL’yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine 900 TL ila 2500 TL arasında doğalgaz yardımı veriliyor. Doğalgaz yardımı başvurusu yapanlar “Doğalgaz yardımı onaylandı nasıl alınır?” ve “Doğalgaz yardımı tamamlandı ne demek?” sorularına yanıt arıyor.
15.11.2022 Ekonomi
Dünya otomotiv devinden Türkiye kararı! Sakarya'ya üretim tesisi kurulacak
Dünya otomotiv devinden Türkiye kararı! Sakarya'ya üretim tesisi kurulacak Sakarya’daki fabrikasında ürettiği araçların büyük bir kısmını 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 6 milyar 952 milyonluk dev yatırıma hazırlanıyor. Proje bazlı devlet yardımı verilen hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile batarya üretim tesisinde, yılda 162 bin şarj edilebilir hibrit otomobil ve 44 bin batarya paketi üretilecek.
22.10.2022 Otomobil
Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları
Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları Halka arz olacak şirketlerden duyurular gelmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere yenileri eklenecek. Bazı şirketler Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz onayı alırken bazı şirketlerin başvuruları değerlendiriliyor. Peki, Hangi şirketler halka arz olacak? İşte yeni halka arz olacak hisseler!
12.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi İndirimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi indirimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.