Vergi Daireleri

Vergi Daireleri

Son dakika vergi daireleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi daireleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi daireleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Daireleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi daireleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 423 vergi daireleri haberi bulunmuştur. Tüm vergi daireleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermelerinin gerektiği bildirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL?
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL? Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti ödemelerinde son tarihe girildi. Motorlu taşıtlar vergisi, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. MTV 1. taksit ödemeleri 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. MTV ödemeleri vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden gerçekleştirilebilecek. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024?
30.01.2024 Ekonomi
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları sürücülerin hem can hem de mal güvenliğini korumak için belirlenmiştir. Her cezanın farklı kodları bulunmaktadır. Bu kodlardan birisi de 61/1G numaralı trafik cezası kodudur. Bu ceza kodu sürücülerin yanlış park etmesi sonucunda sürücülere kesilmektedir. 
5.08.2023 Gündem
Pandemi cezası iade formu! Maske cezası iadesi nereden alınır, maske cezası iade başvurusu nasıl yapılır?
Pandemi cezası iade formu! Maske cezası iadesi nereden alınır, maske cezası iade başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüs salgınının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, tahsil edilen cezalardan iade ediyor. Cezayı ödeyen vatandaşlar ceza paralarını geri alabilecek. Pandemi cezası iade formu da Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, Maske cezası iadesi nereden alınır, maske cezası iade başvurusu nasıl yapılır?
5.08.2023 Gündem
GİB açıkladı: Vergi daireleri bu akşam açık olacak
GİB açıkladı: Vergi daireleri bu akşam açık olacak Vergi daireleri tahsilatlar için bugün saat 21.00'e kadar açık bulundurulacak.
4.08.2023 Gündem
Bugün (26 Haziran) vergi dairesi açık mı? Vergi dairesi bayram tatili kaç gün 2023, Arefe günü ve bayramda vergi daireleri açık mı?
Bugün (26 Haziran) vergi dairesi açık mı? Vergi dairesi bayram tatili kaç gün 2023, Arefe günü ve bayramda vergi daireleri açık mı? Vergi dairesi pazartesi günü açık mı, Vergi dairesi bayram tatili kaç gün 2023? Vergi dairesi çalışma saatleri ve günleri bayrama az bir süre kala sorgulanmaya başlandı. Vergi işlemleri olan vatandaşlar vergi dairelerinin Arefe Günü ve Kurban Bayramı’nda açık olup olmadığını merak ediliyor. Peki, Pazartesi vergi dairesi açık mı, 26 Haziran vergi daireleri çalışacak mı? Vergi dairesi kurban bayramında açık mı, vergi dairesi bayram tatili kaç gün?
26.06.2023 Gündem
Paralar iade edilecek! Ödediyseniz hepsini geri alabilirsiniz, kural iptal edildi
Paralar iade edilecek! Ödediyseniz hepsini geri alabilirsiniz, kural iptal edildi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının iade edilemeyeceğine ilişkin kural Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarı geri talep edebilecek.
24.05.2023 Ekonomi
Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, vergi affı çıktı mı? 2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi, vergi yapılandırma ne zaman çıkacak?
Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, vergi affı çıktı mı? 2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi, vergi yapılandırma ne zaman çıkacak? Vergi affı yapılandırılması meclise geliyor. Meclis Genel Kurulda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Vergi affı ile vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak. Peki, Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, vergi affı çıktı mı? 2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi, vergi yapılandırma ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman yasalaşacak?
9.03.2023 Ekonomi
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı?
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı? GSS borçlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Borç yapılandırma pakeri kapsamında vergi, SGK, emlak vergisi borçlarına yapılandırma ve taksit imkanı sağlanacağı duyurulmuştu. Bu gelişmeden sonra "GSS prim borçları silinecek mi, Genel Sağlık Sigortası affı var mı" soruları merak edildi. İşte detaylar...
31.01.2023 Gündem
Borç yapılandırma müjdesi! Detaylar belli oldu: Yüzde 10 indirim
Borç yapılandırma müjdesi! Detaylar belli oldu: Yüzde 10 indirim Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir İş Dünyası Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu Borç yapılandırması hakkında konuşan Nebati, yapılandırmada vadenin 4 yıl olacağını belirtirken peşin ödemede yüzde 10 indirim sağlanacağını söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?
Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi? Emlak vergisi affı hakkında araştırmalar sürüyor. Borç yapılandırma paketi kapsamında olan emlak vergisi borçları silinecek mi sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamayı yaptı. Belediyelerin yılda iki kez tahsil ettiği emlak vergisine af geldi mi? İşte detaylar...
24.01.2023 Ekonomi
Vergi borçları silindi mi? Vergi affı çıktı mı, neleri, hangi borçları kapsıyor, vergi borcu yapılandırması ne zaman çıkar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi affı açıklaması!
Vergi borçları silindi mi? Vergi affı çıktı mı, neleri, hangi borçları kapsıyor, vergi borcu yapılandırması ne zaman çıkar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi affı açıklaması! Vergi borçları affı araştırması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası arttı. Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, sosyal güvenlik kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kamu kurumlarının alacaklarını içeren düzenlemeye yönelik açıklama yapıldı. Peki, 2023 Vergi affı ne zaman çıkar, kimleri, neleri ve hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma paketi kapsamı nedir, hangi borçlar silinecek? İşte 2023 Yeni borç yapılandırma paketi hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Ekonomi
Kamu borçlarına yapılandırma müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketin ayrıntılarını madde madde sıraladı
Kamu borçlarına yapılandırma müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketin ayrıntılarını madde madde sıraladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Kamu borçlarına yapılandırma müjdesi veren Erdoğan, "Vergi, gümrük, SGK, belediye, il özel idareleri gibi kamu alacaklarını düzenleyecek bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Borçların cezalarını kaldırıyoruz, düzenleme ile borçları taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Artık üniversite okuyan gençlerimiz ne kadar kredi aldıysa o kadar geri ödeyecekler. Endeks borçlarının da taksitle ödemesi kolaylığını getiriyoruz. Kamu alacaklarını yapılandıran teklifi hazırlıyoruz. 31 aralık 2022 tarihinden önce kamuya olan ve 2 bin TL'yi geçmeyen vergi borçlarından vazgeçiyoruz." dedi.
23.01.2023 Gündem
26/1 Trafik cezası kodu nedir? 26/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Trafik cezası ödeme nasıl yapılır?
26/1 Trafik cezası kodu nedir? 26/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Trafik cezası ödeme nasıl yapılır? Araçlarda mecburi olarak bulundurulması gerekenler plaka, renk, ışık, yazı ve sembol gibi işaretlerdir. 26/1 trafik cezası kodu mecburi olan ayrım işaretlerinin bulundurulmaması cezasıdır. Peki, 26/1 Trafik cezası kodu nedir? 26/1 cezası ne kadar, nasıl itiraz edilir? Trafik cezası ödeme yöntemleri nelerdir? Trafik cezası kredi kartı ile nasıl ödenir? İşte detaylar…
1.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza...
IBAN şartı getirildi! TBB'den onay alınacak, yapmayana ceza... Gelir İdaresi Başkanlığı harekete geçti. IBAN şartı getirildi. Cezai yaptımı bulunuyor. YouTuber, Blogger, TikToker'lar için geçerli. Sosyal medyadan gelir sağlayan kişilerin yüzde 15'lik vergi istisnasından yararlanabilmeleri için Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açması ve istisna belgesi alması gerekiyor. Eğer Türkiye’de kurulu bankalarda hesap açılmadığı, elde edilen gelirin tamamının açılan banka hesabına yatırılmadığı veya eksik yatırıldığı tespit edilirse, kişi vergi cezası ile karşı karşıya kalabilir.
8.08.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Devlet el atıyor! 81 ilde harekete geçildi Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ev fiyatlarında yaşanan yüksek artış ile ilgili hükümet harekete geçti. 81 ilde ev fiyatlarıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Hükümetin sağladığı kolaylıkları fırsat bilen ve ikinci el konut fiyatlarını fahiş artışlarla sabote eden isimlerle ilgili çalışmalar hız kazandı. 81 ilde harekete geçilirken bu tür indirimlerde sözleşme günü tapuda satıştan cayan ev sahipleriyle ilgili de adımlar atılıyor. Tespitler yapılırken bu şekilde ev sattığı sabit olan isimler için de vergi incelemesi söz konusu. İşte 0.99 ve 0.89'luk konut kredisi indirimi sonrası konut ilanları ile satılık olan ev fiyatlarında oynama yapan fırsatçılarla ilgili son dakika gelişmeleri...
17.05.2022 Ekonomi
Bugün eczaneler açık mı 23 Nisan? Eczaneler kaça kadar açık, 23 Nisan’da eczaneler çalışıyor mu?
Bugün eczaneler açık mı 23 Nisan? Eczaneler kaça kadar açık, 23 Nisan’da eczaneler çalışıyor mu? 23 Nisan eczaneler açık mı, eczaneler bugün çalışıyor mu? sorusuna yanıt aranıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olduğundan vatandaşlar internet üzerinden eczanelerin çalışma saatini araştırıyor. Peki bugün eczaneler açık mı 23 Nisan?
23.04.2022 Gündem
23 Nisan noter açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan nöbetçi noter listesi!
23 Nisan noter açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan nöbetçi noter listesi! 23 Nisan'da noterler açık mı 2022? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl hafta sonuna denk geliyor. Hafta sonu olmasının dışında 23 Nisan’ın resmi tatil olması noterlerin akıbeti hakkında araştırma yapılmasına neden oldu. Tespit tutanağı, vekaletname, beyanneme gibi işlemlerin yapıldığı noterler 23 Nisan açık mı, 23 Nisan noterler çalışıyor mu?
21.04.2022 Gündem
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de!
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de! Muhtar maaşlarına zam! Resmi Gazete’de yayımlandı ve belli oldu! Resmi Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenleme yapıldı. Karar göre, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi. Peki, 2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…
15.04.2022 Çalışan Hakları
Tapu masrafı ile ilgili açıklama! Paralar iade ediliyor, eğer ödeme yaptıysanız...
Tapu masrafı ile ilgili açıklama! Paralar iade ediliyor, eğer ödeme yaptıysanız... Tapu masrafları ile ilgili açıklama geldi. Paralar iade ediliyor. Eğer ödeme yaptıysanız paranızı geri alabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen binalar vergi ve harçlardan muaf tutuldu. Bu muafiyet 4 yıldır yürürlükte olmasına rağmen mağduriyet yaşanabiliyor. Bazı tapu müdürlüklerinde, belediyelerde ve noterlerde işlemlerden harç ve vergi talep edilebiliyor. Böyle bir durum yaşadıysanız ve ödeme yaptıysanız geriye dönük iade alabilirsiniz. İade için vergi dairesine başvurulması gerekiyor. Genellikle ödenen harçlar iade ediliyor ancak edilmediği takdirde vergi mahkemelerinde dava açılması gerekiyor. Bu davanın da 5 yıl içinde açılması gerekli. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...
12.04.2022 Ekonomi
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı nedir? İşte Yurt dışı çıkış harcı 2022!
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı nedir? İşte Yurt dışı çıkış harcı 2022! Yurt dışına seyahat edenleri ilgilendiriyor! Yurt dışı çıkış harcı arttı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla yurt dışı çıkış harcı yükseltildi. Peki, Yurt dışı çıkış harcı nedir? 2022 Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli? İşte Yurt dışı çıkış harcı 2022!
18.03.2022 Ekonomi
Trafik cezalarıyla ilgili flaş açıklama! İptal ediliyor! Emsal karar
Trafik cezalarıyla ilgili flaş açıklama! İptal ediliyor! Emsal karar Trafik cezalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Plakaya yazılan cezalar iptal ediliyor. Mahkemeden konuyla ilgili çok kritik bir karar geldi. Adana'dan Osmaniye'ye giderken emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle plakaya kesilen 144 lira ceza, Bahçe Sulh Ceza Hakimliği tarafından iptal edildi. Mahkemenin, ‘Ceza kişiye kesilir' diyerek iptal ettiği karar emsal niteliği taşıyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde trafik cezalarına zam gelmişti. Buna göre ruhsat bulundurmayanlar 166 TL, emniyet kemeri takmayanlara 196 TL, yayalara öncelik vermeyenlere 860 TL ceza kesilecek.
7.01.2022 Gündem
Vergi daireleri ile ilgili flaş karar! GİB duyurdu
Vergi daireleri ile ilgili flaş karar! GİB duyurdu Vergi daireleri ile ilgili flaş karar! Süre uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden duyurdu. Vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık olacak. Yapılandırılan borçların birinci taksitinin ödeme süresi bugün sona eriyor. Kanundan yararlanan mükelleflere kolaylık sağlanması ve muhtemel yoğunluğun önlenmesi amacıyla vergi daireleri bugün saat 21.00'e kadar açık olacak.
1.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Daireleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi daireleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.