Gazete Vatan Logo

Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?

Emlak vergisi affı hakkında araştırmalar sürüyor. Borç yapılandırma paketi kapsamında olan emlak vergisi borçları silinecek mi sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamayı yaptı. Belediyelerin yılda iki kez tahsil ettiği emlak vergisine af geldi mi? İşte detaylar...

Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?Emlak vergisi affı var mı? 2023 Emlak vergisi borçları silindi mi?

Emlak vergisi silindi mi sorusu vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Borç yapılandırma paketi, pek çok borç için faiz silme ve yapılandırma imkanı tanıdı. 2 bin TL altındaki borçlar için de tasfiye imkanı geldi. Belediyelerin vatandaşlardan yılda iki kez tahsil ettiği emlak vergisi de yapılandırma kapsamına alındı. Peki emlak vergisi affı var mı?

EMLAK VERGİSİ BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan borç yapılandırma paketinin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı. 



Erdoğan “ Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle, vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Borçların yapılandırılmasına yönelik düzenlemede kritik tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Emlak vergisi borcu olan vatandaşların, borcun kaldırılıp kaldırılmadığını öğrenmek adına bağlı bulundukları belediyelere müracaat etmeleri gerekiyor. 

Haberin Devamı