Emlak Vergisi

Emlak Vergisi

Son dakika emlak vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emlak vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emlak vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emlak Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emlak vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 995 emlak vergisi haberi bulunmuştur. Tüm emlak vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evi olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Hesaplama tablosu belli oldu
Evi olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Hesaplama tablosu belli oldu Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı. Türkiye'de konutu olan herkesin ödeyeceği emlak vergisi için örnek hesaplama tablosu belli oldu. Vatandaşlar ise "Kimler vergiden muaf? Ödemeler nereye yapılacak? Belediyeye bildirmek zorunlu mu? Şehir farkı oluyor mu?" sorularına yanıt arıyor. İşte tüm detaylar...
31.03.2024 Ekonomi
İşte örnek hesaplamalarla emlak vergisi! Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor
İşte örnek hesaplamalarla emlak vergisi! Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor 1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Türkiye’de konutu olan herkes emlak vergisi ödeyecek. Ödemeler banka ya da e-devletten yapılabiliyor.
31.03.2024 Ekonomi
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
27.02.2024 Ekonomi
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
25.02.2024 Ekonomi
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi? 2 milyona yakın kişi EYT ile emeklilik hakkına geçtiğimiz yıl kavuşmuştu. Bu yıl 400 bin kişi daha bu hakkı kazanacak. EYT'nin emlak vergisinden muaf tutulmasının yolu açıldı. Fırsattan yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Emekliye vergi kolaylığı için başvuru yapılması şart mı? İşte detaylar...
14.02.2024 Çalışma Hayatı
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı Kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
15.12.2023 Ekonomi
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
25.11.2023 Ekonomi
Evi, iş yeri, arsası, arabası, helikopteri, uçağı olanlar dikkat! 13 gün kaldı, ödemeyince faiz işliyor
Evi, iş yeri, arsası, arabası, helikopteri, uçağı olanlar dikkat! 13 gün kaldı, ödemeyince faiz işliyor Kasım ayıyla birlikte vergi ödemelerinin bir dönemi daha kapanıyor. Evi, iş yeri, dükkanı, arsası, otomobil, kamyon, minibüs, kamyonet, çekici, karavan, helikopter, uçağı olanlar hem Emlak Vergisi hem de ek MTV'yi ödemesi gerekiyor. Ödeme yapılmazsa faiz işlemeye başlıyor. Bazı durumlarda MTV ve Emlak Vergisi'nden muafiyet oluşabiliyor.
17.11.2023 Ekonomi
Evi, arsası, arazisi, işyeri olanları yakından ilgilendiriyor! İkinci taksit dönemi başladı
Evi, arsası, arazisi, işyeri olanları yakından ilgilendiriyor! İkinci taksit dönemi başladı Türkiye sınırları içinde taşınmazı bulunan herkesin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinde ikinci taksit dönemi başladı. Ödemeler kasım sonuna kadar devam edecek. Emlak vergisi nasıl hesaplanıyor, kimler muaf, ödemeler nereye, seneye ne kadar artış olacak? İşte detaylar.
13.11.2023 Ekonomi
Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte, engelli vatandaşların satın alabileceği araçlarda uygulanacak yeni üst limit belli oldu. Peki, Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
6.11.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ'de yüzde 25 indirim
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ'de yüzde 25 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özhaseki “TOKİ’den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek" ifadelerini kullandı.
14.09.2023 Ekonomi
Emlak vergisi iki katına çıkacak mı? Ek Emlak vergisi ödenecek mi?
Emlak vergisi iki katına çıkacak mı? Ek Emlak vergisi ödenecek mi? Ek emlak vergisi ödenecek mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin iki katına çıkarılması ve 2023 yılına mahsus olmak üzere ek ödeme yapılacağının açıklanmasıyla gözler emlak vergisine çevrildi. Peki emlak vergisi iki katına çıkacak mı?
7.07.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere fiyat uyarısı! 'Elinizde paranız varsa alın'
Ev almak isteyenlere fiyat uyarısı! 'Elinizde paranız varsa alın' Yatırım yapmak ya da oturmak için ev almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Seçim döneminin sona ermesi ile birlikte gayrimenkul sektöründeki gelişmeler de yakından takip ediliyor. Seçim öncesinde çok sayıda kişi tereddüt ederek ev almaya yanaşmadı. Satışları, konut kredisi sorunları ve fiyatların yükselmesi de doğrudan etkiledi. Peki önümüzdeki dönemde ev fiyatları artacak mı? Uzman isim sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ev satın almak isteyenler için de tavsiye verdi. İşte detaylar...
9.06.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
Devlete olan borçların yapılandırılması ve ilk taksitin ödeme süresi uzatıldı
Devlete olan borçların yapılandırılması ve ilk taksitin ödeme süresi uzatıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, devlete olan borçların yapılandırılması için 31 Mayıs'ta sona erecek başvuru süresi 30 Haziran'a, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
26.05.2023 Gündem
Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süresi 6 Haziran'a kadar uzatıldı. Borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz'a kadar uzatıldı.
25.05.2023 Ekonomi
Yeşim Akbaş'ın ölümü ile ilgili yeni gelişme! Gizemli mesaj ortaya çıktı
Yeşim Akbaş'ın ölümü ile ilgili yeni gelişme! Gizemli mesaj ortaya çıktı Manisa'nın Demirci ilçesindeki polis lojmanında başından tabanca ile vurulmuş halde bulunan ve hastanede yaşamını yitiren güzellik salonu işleten Yeşim Akbaş'ın (26) telefonunda, birlikte olduğu ve olay sonrası tutuklanan komiser yardımcısı Doğancan Yıldız'ın (32) intihar iddiasıyla çelişen bir mesaj bulundu. Akbaş'ın, ölümünden yaklaşık 40 dakika önce gönderdiği son mesajda işletmesindeki lazer epilasyon cihazı için servis yetkilisine 'Bekliyorum sizi Gürkan Bey' diye yazdığı ortaya çıktı.
25.05.2023 Yaşam
EYT'liler vergiden muaf mı? Emlak vergisinden kimler muaf, EYT vergi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır, hangi şartlarda ve ne zaman EYT’liden emlak vergisi alınmayacak?
EYT'liler vergiden muaf mı? Emlak vergisinden kimler muaf, EYT vergi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır, hangi şartlarda ve ne zaman EYT’liden emlak vergisi alınmayacak? Emekli aylığına hak kazanan EYT'liler emlak vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanmadığını sorguluyor. Emekli olup sürekli ikâmet edilen tek bir yazlık için vergi verilmiyor. Bu yıl emekli olan EYT'liler, aylıklarının bağlanmasının ardından emeklilerin yararlandığı emlak vergisi muafiyetinin kendileri için de geçerli olup olmadığını merak ediliyor. Peki, EYT'liler vergiden muaf mı, EYT vergi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır, hangi şartlarda EYT’liden emlak vergisi alınmayacak? EYT’lilere vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?
25.05.2023 Ekonomi
EYT'lilere bir müjde daha! Ödeme yapmayacaklar
EYT'lilere bir müjde daha! Ödeme yapmayacaklar Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler için iyi haber geldi. Onlar da ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacak. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene ait vergi oranı sıfır olarak uygulanacak
25.05.2023 Çalışma Hayatı
Borcu olanlara güzel haber! Faizler siliniyor, işte son tarih: Vergi, trafik, adli, idari para cezası ve KYK kredi borcu
Borcu olanlara güzel haber! Faizler siliniyor, işte son tarih: Vergi, trafik, adli, idari para cezası ve KYK kredi borcu Borç yapılandırmasıyla ilgili son dakika gelişmesi. Milyonları yakından ilgilendiriyor. Kamu borçlarına yönelik yapılandırma süreciyle ilgili süre uzatıldı. Vatandaşın yüzünü güldüren yapılandırma yasası vergi borcu olanlara da büyük fırsat sunuyor. Geçmiş yıllara ait emlak vergisi borcu bulunanlar da bu tarihe kadar başvurup, yapılandırma imkanlarından yararlanabilecek. İşte madde madde yapılandırma kapsamına giren borçları kapsayan yapılandırma rehberi ve son başvuru tarihi...
23.05.2023 Ekonomi
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı?
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı? "Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırma süresi ne zaman bitiyor?” Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan vergi affı düzenlemesiyle vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi gibi borçlar yapılandırılabilecek.
23.05.2023 Gündem
Faizler siliniyor! Borcu olana güzel haber, başvuru için son günler...
Faizler siliniyor! Borcu olana güzel haber, başvuru için son günler... Borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Vatandaşın yüzünü güldüren yapılandırma yasası vergi borcu olanlara da büyük fırsat sunuyor. Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’ta sona erecekken bu tarih, borçluları da yakından ilgilendiriyor. Geçmiş yıllara ait emlak vergisi borcu bulunanlar da bu tarihe kadar başvurup, yapılandırma imkanlarından yararlanabilecek.
21.05.2023 Ekonomi
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Yazlık sahibi olanlar dikkat, tapuda konut gerçekte işyeri
Emlak vergisinde muafiyet detayı! Yazlık sahibi olanlar dikkat, tapuda konut gerçekte işyeri Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebilecek. Kredi kartı ile de ödeme yapılabiliyor. Bazı kişilere ise emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için birtakım koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Nafaka ve yetim aylığının vergi avantajına engel teşkil edip etmediği de merak edilen konular arasında. Tapuda konut olarak kayıtlı taşınmazlar üzerinden günlük-saatlik kiralama yapılarak gelir de elde edilebiliyor. Tapuda konut olarak görünen gayrimenkul, fiilen işyeri olarak kullanılıyor bu durumda... Mülk sahiplerinin günlük-saatlik kiralama yapılan taşınmazları için; emlak vergisini düşük oranlı konut olarak değil, daha yüksek oranlı işyeri olarak ödemeleri gerekiyor. Peki tek konuta tanınan emlak vergisi avantajından nafaka ve yetim aylığı alanlar da yararlanabiliyorlar mı? Emlak vergisinden kimler muaf? Eş çalışıyorsa muafiyet ortadan kalkar mı? Yayla evi ve yazlık vergi muafiyetini engeller mi? İşte detaylar...
4.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emlak Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emlak vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.