Verem

Verem

Son dakika verem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan verem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını verem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Verem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan verem gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 verem haberi bulunmuştur. Tüm verem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor Gayrimenkul, kıymetli madenler, kredi teminatı, emtia gibi gerçek dünya varlıklarının blokzincirine taşınarak erişilebilir hale gelmesini tanımlayan tokenizasyon kavramı, ekosistemin 2024 başlıkları arasında yerini aldı. Güncel bir rapor, emtia tabanlı kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,1 milyar doları aştığını gösterdi. Söz konusu raporda, emtia tabanlı kripto para projelerinde çoğunlukla altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin tercih edildiğini söyleyen Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,“Kıymetli madenlerin pazar hakimiyetine rağmen daha farklı emtialara yönelen projelere de rastlamak mümkün. Örneğin bir proje, 1 sterlin değerindeki uranyum bileşiğine endekslenen uranyum tabanlı bir kripto para birimi geliştirdi” dedi.
2.04.2024 Gündem
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı'
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) görevli bilim insanları TÜBİTAK projesi kapsamında Urla ilçesinde uzun yıllar veba, kolera, çiçek, sıtma, verem gibi salgın hastalıklarda kullanılan 'Karantina Adası'nda araştırma yürütecek. Proje yürütücülerinden Dr. Muhammed Dağ, "Günümüzde hala pandemi ve salgın hastalıklar devam etmekte. Geçmişte karantina sürecindeki sıkıntılar ve bulunan çözüm yollarının günümüze taşınması oldukça önemli" dedi.
10.10.2023 Gündem
İmamoğlu: Doğru bir şekillenme oldu artık sahayı konuşacağız
İmamoğlu: Doğru bir şekillenme oldu artık sahayı konuşacağız İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Doğru bir şekillenme oldu, artık sahayı, memleketimizi konuşacağız. Bu yolculukta hem ben hem Sayın Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere, altılı masaya altı lidere katkı sunan, adayımızın da 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olması için elinden geleni yapan bir süreç tarifiyle, güçlü bir yolculuğa başladık" dedi.
9.03.2023 Gündem
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022 Sağlık
Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi'den flaş açıklama: Fenerbahçe 5 yıldızlı formayla sahaya çıkarsa...
Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi'den flaş açıklama: Fenerbahçe 5 yıldızlı formayla sahaya çıkarsa... Gelecek sezon Fenerbahçe 5 yıldızlı formayla sahaya çıkarsa tavrınız ne olur? sorusuna cevap verem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükeşi, Türk futboluyla ilgili merak edilen konulara da açıklık getirdi.
10.07.2022 Süper Lig
Çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı, çiçek aşısı ne zaman kalktı? Çiçek aşısı izi nasıl olur?
Çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı, çiçek aşısı ne zaman kalktı? Çiçek aşısı izi nasıl olur? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile çiçek aşının geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişi yapıldığını söyledi. Söz konusu gelişmelerin ardından “Çiçek aşısı en son hangi yıl yapıldı, çiçek aşısı ne zaman kalktı? Çiçek aşısı izi nasıl olur?” soruşlarına yanıt aranmaya başlandı.
26.05.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
30.04.2022 Gündem
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir? İşte Halikarnas Balıkçısı hayatı ve eserleri
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir? İşte Halikarnas Balıkçısı hayatı ve eserleri Halikarnas Balıkçısı adıyla bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı doğum gününde unutulmadı. Halikarnas Balıkçısı yazdığı roman ve hikayelerle Bodrum’a büyük katkılar sağladı. Bodrum’un girişinde tatilcileri selamlayan şiiriyle akıllarda kalan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı doğum günüde anılıyor. Peki, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir? İşte Halikarnas Balıkçısı hayatı ve eserleri
17.04.2022 Yaşam
Türksat 4B uydusu BİLİMFEST’te
Türksat 4B uydusu BİLİMFEST’te Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında 9 milyon yeni tüberküloz hastasının olduğunu ve bunun 1,5 milyonunun öldüğünü belirttiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ekbiç Kadıoğlu, günümüzde hala her gün 4 bin 100 kişinin verem hastalığı nedeniyle öldüğünün ve Türkiye’de 12-15 milyon kişinin enfekte olduğunu, vücutlarında uyur durumda verem mikrobunu taşıdıklarının tahmin edildiğini ifade etti.
25.03.2022 Bilim ve Teknoloji
15 milyon kişi verem olabilir
15 milyon kişi verem olabilir Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında 9 milyon yeni tüberküloz hastasının olduğunu ve bunun 1,5 milyonunun öldüğünü belirttiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ekbiç Kadıoğlu, günümüzde hala her gün 4 bin 100 kişinin verem hastalığı nedeniyle öldüğünün ve Türkiye’de 12-15 milyon kişinin enfekte olduğunu, vücutlarında uyur durumda verem mikrobunu taşıdıklarının tahmin edildiğini ifade etti.
25.03.2022 Sağlık
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor
Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi! Sperm sayısını büyük ölçüde azaltıyor ABD’li bilim insanları, belirgin yan etkileri olmayan ve hormon içermeyen bir erkek doğum kontrol hapının fare deneylerinde yüzde 99 başarılı olduklarını açıkladı.
24.03.2022 Sağlık
Covid-19 verem hastalarında ağır seyredebilir
Covid-19 verem hastalarında ağır seyredebilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Dirican, Covid-19’un bağışıklık sisteminin düşük olduğu tüberküloz hastalarında ağır seyredebileceğini söyledi.
24.03.2022 Sağlık
108 yaşında koronavirüsü yendi: 'Herkes dikkat etsin'
108 yaşında koronavirüsü yendi: 'Herkes dikkat etsin' Rize’de 25 gün süren tedavinin ardından koronavirüsü yenen Gülten Saruhan (108), "Bu hastalığı da atlattık; insanlar dikkat etsinler, bu hastalıktan kurtulalım" dedi.
24.03.2022 Gündem
FED faiz kararı 2022 saat kaçta, ABD FED toplantısı ne zaman? FED faiz artırırsa dolar, altın, bitcoin ne olur?
FED faiz kararı 2022 saat kaçta, ABD FED toplantısı ne zaman? FED faiz artırırsa dolar, altın, bitcoin ne olur? “FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak, Amerika FED toplantısı ne zaman?” Fed toplantısı ve ardından açıklanacak faiz kararı için gözler ABD’ye çevrildi.  Altın, petrol, dolar, borsa, kripto para gibi birçok alanı etkileyen ABD Merkez Bankası toplantısının faizlerde bu ay artışa gidip gitmeyeceği şimdiden araştırılmaya başlandı. Peki, FED faiz kararı ne olur, FED faiz kararı sonrası altın, bitcoin ve dolar ne olur? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED toplantısı saat kaçta?
15.03.2022 Ekonomi
Pera Palas nerede, tarihi ne? Pera Palas kimin, otel gezilebilir mi?
Pera Palas nerede, tarihi ne? Pera Palas kimin, otel gezilebilir mi? Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi 3 Mart Perşembe günü dijital platformdaki ekran macerasına başladı. İzleyiciyi Kurtuluş Savaşı yıllarına götürüp, İstanbul’un etkileyici atmosferini ekrana yansıtan dizi sonrası Pera Palas ile ilgili merak edilenler arttı. Peki, Pera Palas nerede, tarihi ne? Pera Palas kimin, otel gezilebilir mi?
4.03.2022 Kültür Sanat
Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler?
Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler? Evlilik hazırlıklarının ilk aşamasını nikah başvurusu ve evrakları almaktadır. Bu aşamada çiftleri en fazla zora sokan da başvurular ve evraklardır. Peki Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam
Pandemi ile mücadele edilirken verem tedavisi aksadı!
Pandemi ile mücadele edilirken verem tedavisi aksadı! Solunum Derneği (TÜSAD) Tüberküloz Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Dursun Tatar, pandemi ile mücadele sırasında tüberküloz (verem) tanı ve tedavisinde aksamalar yaşandığını belirtirken, belirtilerin dikkate alınmasını önerdi. Veremin enfeksiyon nedenli ölümlerin en büyük nedenlerinden olduğunu vurgulayan Tatar, “Veremden korunmanın en etkin yolu erken tanı ve tedavi. Veremden korkmayın ama sakın geç kalmayın” uyarısı yaptı.
8.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı?
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı? Champix yasaklandı mı, sigara bırakma ilacı champix toplatıldı mı? Pfizer firması, sigarayı bırakma ilacı Chantix'i ABD'de tamamen toplatma kararı aldı. Sebep olarak, ilaçta nitrozamin isimli kanserojen maddeden yüksek miktarda bulunması gösterildi.
5.01.2022 Sağlık
Verem hastalığı sinsi olsa da ilaçla tedavisi mümkün
Verem hastalığı sinsi olsa da ilaçla tedavisi mümkün Kişiye özel sağlık tavsiyeleri veren Online Medikal Danışmanlık Platformu eKonsey.com doktorlarından Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Batırel, ‘Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası’ nedeniyle hastalıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Batırel, “Sinsi bir hastalık olan verem, bir çok insanın hayatını karartmaya devam ediyor. En sık belirtileri arasında gece terlemesi, halsizlik, yorgunluk ve öksürük bulunan verem, bulaşıcı bir hastalıktır. İlaçla tedavisi mümkün olan verem hastalığında çok nadir de olsa ameliyat gerekebiliyor” dedi.
4.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Verem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki verem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.