Varyant

Varyant

Son dakika varyant haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan varyant ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını varyant haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Varyant

haberleri sayfasında son dakika yaşanan varyant gelişmeleri de dahil olmak üzere 512 varyant haberi bulunmuştur. Tüm varyant haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya'da sel: 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya'da sel: 1 kişi hayatını kaybetti Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Antalya'da gece saatlerinden bu yana kuvvetli yağış ve şimşek etkili oluyor. Antalya'da kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskınları yaşanırken valilikten açıklama geldi. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
13.02.2024 Gündem
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi. Şener, "Her varyant bizi birazcık diken üstünde tutsa da aşılı popülasyonların, özellikle genç yaşta ise herhangi bir yandaş hastalığı yoksa çok korkacağı bir şey yok" dedi.
24.12.2023 Gündem
JN1 varyantı nedir? Covid-19 yeni varyantı JN.1 varyantı belirtileri neler, Covid-19 varyantı hangi ülkelerde var, Türkiye'de görüldü mü?
JN1 varyantı nedir? Covid-19 yeni varyantı JN.1 varyantı belirtileri neler, Covid-19 varyantı hangi ülkelerde var, Türkiye'de görüldü mü? Salgın olarak birçok dünya ülkesini etkileyen koronovirüsün yeni bir varyantı ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni varyant JN.1 olarak isimlendirdi ve uyarıda bulundu. DSÖ, Omicron alt varyantı JN.1'i hızla yayılması nedeniyle “dikkate alınması gereken varyant” kategorisine aldı. Peki, Covid-19 JN.1 varyantı nedir, Covid-19 yeni varyantı JN1 belirtileri neler? Yeni varyant JN.1 hangi ülkelerde görüldü, Türkiye’de var mı?
21.12.2023 Gündem
Koronavirüs geri döndü! Kâbusun yeni adı: JN.1, dünyada hızla yayılıyor
Koronavirüs geri döndü! Kâbusun yeni adı: JN.1, dünyada hızla yayılıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın birçok ülkesinde görülen koronavirüsün bir alt varyantı JN.1'i, hızla yayılması nedeniyle “dikkate alınması gereken varyant” kategorisine aldı.
21.12.2023 Gündem
Tesla Cybertruck satışa çıkıyor! Fiyatı belli oldu
Tesla Cybertruck satışa çıkıyor! Fiyatı belli oldu Tesla CEO'su Elon Musk'ın "radikal" bir ürün diye nitelediği Cybertruck adlı elektrikli pikabın satışları Perşembe günü başlayacak.
2.12.2023 Dünya
5 Kasım maraton nedeniyle kapalı yollar! Maraton saat kaçta, nerede? Maraton koşusunda hangi yollar yollar?
5 Kasım maraton nedeniyle kapalı yollar! Maraton saat kaçta, nerede? Maraton koşusunda hangi yollar yollar? İstanbul'da pazar günü düzenlenecek 45. İstanbul Maratonu dolayısıyla bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. Peki, Maraton saat kaçta, nerede? Maraton koşusunda hangi yollar yollar? 5 Kasım maraton nedeniyle kapalı yollar…
4.11.2023 Gündem
İstanbul'da hafta sonu toplu taşıma ücretsiz! Bu yolları kullanacak olanlar dikkat
İstanbul'da hafta sonu toplu taşıma ücretsiz! Bu yolları kullanacak olanlar dikkat İstanbul'da İBB'ye bağlı toplu taşıma araçları hafta sonu ücretsiz olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yarın gerçekleştirilecek Büyük Filistin Mitinginde trafiğe kapanacak yollar belli oldu.
27.10.2023 Gündem
TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili…
TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili… 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'e yönelik operasyonlar devam ederken, “Tufan Füzesi” tehdidi geldi. “Tufan füzesini ilk kez kullanmak zorunda kalacağız.” açıklaması sonrası Tufan Füzesi için yapılan araştırmalar arttı.
11.10.2023 Gündem
'Pirola' kabusu başlıyor! Eris bitmeden yeni varyant ortaya çıktı
'Pirola' kabusu başlıyor! Eris bitmeden yeni varyant ortaya çıktı Covid’te varyantlar bitmiyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ümit Savaşcı, Covid-19'un yeni varyantı Pirola'nın Türkiye'de de görülebileceğini söyledi.
29.09.2023 Yaşam
65 yaş üstü vatandaşlara kritik maske uyarısı!
65 yaş üstü vatandaşlara kritik maske uyarısı! Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü açıklaması pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? Uzmanlar değerlendirdi.
27.09.2023 Sağlık
Maske uyarısı! Eris varyantında riski azaltıyor
Maske uyarısı! Eris varyantında riski azaltıyor Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü açıklaması pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Prof. Dr. Azap risk grubundaki vatandaşlar için maske uyarısında bulundu.
26.09.2023 Sağlık
Borsada düşüş mü yükseliş mi gerçekleşecek? Yeni haftanın şifresi belli oldu
Borsada düşüş mü yükseliş mi gerçekleşecek? Yeni haftanın şifresi belli oldu BİST100 endeksi geçen hafta yüksek volatilitede hareket etti. Pandemiye ilişkin varyant haberi ile baskılanan endeks, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in yurt dışı görüşmelerinden gelen haber akışları ile TCMB faiz kararı sonrasında haftayı pozitif kapattı. BIST100 yeni haftaya da yüzde 0,82 oranında 66,18 puan artışla 8.105,36 puandan başladı. Peki yeni haftada neler olacak? İşte ayrıntılar...
25.09.2023 Ekonomi
Eris varyantı daha öncekilerden çok farklı! 'Eski aşılar artık korumaz'
Eris varyantı daha öncekilerden çok farklı! 'Eski aşılar artık korumaz' Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünyada hızla yayılan Eris varyantının, Türkiye’de de 9 kişide görüldüğünü açıklaması pek çok soruyu da beraberinde getirdi. "Çok daha bulaşıcı ama korkmayın" çağrıları ne anlama geliyor? Eris varyantının en sık görülen belirtisi ne? Uzmanlar değerlendirdi.
21.09.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan Eris açıklaması: Halkımız için gündem olmaya değer değil
Bakan Koca'dan Eris açıklaması: Halkımız için gündem olmaya değer değil Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Eris' varyantının sınırlı sayıda Türkiye'de de görüldüğü bilgisini paylaşarak, "Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler; ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.
19.09.2023 Gündem
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir Türkiye'de Eris varyantının görüldüğünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurmuştu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
15.09.2023 Gündem
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü
Bakan Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü Eris varyantı Türkiye'de... Sağlık Bakanı Koca 'Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
15.09.2023 Gündem
Baş ağrısı ve kuru öksürük şikayeti olanlara kötü haber! Eris varyantının habercisi...
Baş ağrısı ve kuru öksürük şikayeti olanlara kötü haber! Eris varyantının habercisi... Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Eris varyantının, Omicron varyantının alt türü olarak 50'yi aşkın ülkede görüldüğünü ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.
13.09.2023 Sağlık
Sıcaktan bunalanlar sahile koştu!
Sıcaktan bunalanlar sahile koştu! Antalya'da yüksek nem ve sıcak havadan bunalanlar Konyaaltı Sahili'ne geldi.
3.09.2023 Yaşam
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi SağlıK Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni alt varyantı olan Eris'e ilişkin, "Özellikle son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, bizi asla endişelendirmesin. Asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
23.08.2023 Sağlık
Koronavirüs salgını geri mi dönüyor? Eris varyantı sonrası peş peşe maske kararları geldi
Koronavirüs salgını geri mi dönüyor? Eris varyantı sonrası peş peşe maske kararları geldi Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 3 Ağustos’ta tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Eris sonrası ABD'den peş peşe maske kararları geldi.
23.08.2023 Sağlık
Eris varyantı kabusu büyüyor! Yeniden aşı olacak mıyız?
Eris varyantı kabusu büyüyor! Yeniden aşı olacak mıyız? Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 3 Ağustos’ta tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Hepimizin aklındaysa şu soru var: Tekrar aşı olacak mıyız olmayacak mıyız?
20.08.2023 Sağlık
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı Koronavirüsün gündemdeki yeni adı ‘Eris’ olurken Dünya Sağlık Örgütü de ‘bu varyantı izlemeye aldığını’ duyurdu. 51 ülkede görülen Eris varyantı en hızlı hastalık artışına yol açsa da ağır hastalık ve ölüm riski açısından korkutmuyor.
19.08.2023 Yaşam
Yeni kabus Eris! Vakalar artışa geçti, hemen bulaşıyor, bu belirtiler varsa dikkat
Yeni kabus Eris! Vakalar artışa geçti, hemen bulaşıyor, bu belirtiler varsa dikkat İngiltere’de ortaya çıkan ve hızla yayılanOmicron'un alt varyantı olan Eris virüsü, Covid-19 pandemisini yeniden hatırlattı. EG.5.1 olarak da bilinen Eris virüsü, son dönemde başta İngiltere olmak üzere, corona virüs vakası sayılarında artışa neden oldu.
12.08.2023 Sağlık
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronaviris salgını gündemden düştü. Ancak yeni varyant dünyada endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir COVID-19 varyantının ortaya çıkma riskinin devam ettiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise; koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
10.08.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Varyant ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki varyant haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.