Vaka Artışı

Vaka Artışı

Son dakika vaka artışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vaka artışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vaka artışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vaka Artışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vaka artışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 392 vaka artışı haberi bulunmuştur. Tüm vaka artışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kene vakaları artışa geçti! Uzmanlardan kritik uyarı
Kene vakaları artışa geçti! Uzmanlardan kritik uyarı Doğu Karadeniz Bölgesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi paniği yaşanıyor. Vakalar, yazın gelmesiyle birlikte arttı. Uzmanlardan uyarılar art arda geldi.
5.07.2023 Sağlık
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları!
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları! Pakistan’da bin 265 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle yüz binlerce insanın çeşitli hastalıklara yakalandığı açıklandı.
4.09.2022 Dünya
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı!
Koronavirüs vaka artışına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan 'eylül' uyarısı! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, 'Haftalık Koronavirüs Tablosu'ndaki vaka sayısı artışına ilişkin, "Şu anda yavaş bir artış söz konusu. Belki 2-3 hafta sonra eylül gibi bu sayılar artabilir ancak aşı varken bu pikin daha yavaş bir seyirle yükseleceği düşüncesindeyim" dedi.
16.08.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı Sağlık Bakanlığı'nın "Hayata Eve Sığar" uygulamasındaki Covid-19 yoğunluk haritasında Kırıkkale'nin büyük bir bölümü, "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge döndü.
28.07.2022 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Geri döndü! 40 kat arttı Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Pandeminin ateşinin yaz başında söndüğüne dikkat çeken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yangının söndürüldüğünü ancak soğutma çalışmalarını beklemeden gevşemenin vaka sayılarını artırdığını vurguladı. Öte yandan kapanma geri gelecek mi? Dünya genelinde Omicron varyantı kaynaklı Kovid-19 vaka sayısında artış görülmesinin ardından gözler kısıtlamalara çevrildi. Tam normalleşmeye geçen Türkiye'de kısıtlamaları yeniden uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.
21.07.2022 Gündem
Vaka sayısı 20 Temmuz 2022! Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu?
Vaka sayısı 20 Temmuz 2022! Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Vaka artışı 40 katına çıktı, hastane yükü 3 kat kadar arttı" ifadesini kullanınca vatandaşlar günlük vaka sayılarını sorgulamaya başladı. Öte yandan pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin yeniden kapanma olur mu sorusuna Bakan Koca, "Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam" dedi. Peki, Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu? Vaka sayısı 20 Temmuz 2022 ne oldu?
20.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca'dan vaka artışı açıklaması! '40 katına kadar çıkmış durumda'
Sağlık Bakanı Koca'dan vaka artışı açıklaması! '40 katına kadar çıkmış durumda' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi.
19.07.2022 Gündem
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı, korkunç vaka artışı
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı, korkunç vaka artışı Türkiye’nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. 4-10 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan tabloya göre 117 bin 95 yeni vaka kaydedildi, 31 kişi hayatını kaybetti.
13.07.2022 Gündem
Aşı kuyrukları yeniden başladı! Hastaneler doldu taştı
Aşı kuyrukları yeniden başladı! Hastaneler doldu taştı Eskişehir'de 'hatırlatma' dozu sisteminin açılması ile randevu alıp gelenler, hastane önlerinde kuyruk oluşturdu. Bugün 1000 kişinin randevu alıp, aşı olduğu belirtildi.
11.07.2022 Yaşam
Vaka sayılarında patlama yaşanıyor! Yüzde 50'yi geçti, o illerde...
Vaka sayılarında patlama yaşanıyor! Yüzde 50'yi geçti, o illerde... Koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Uzman isimden korkutan açıklama geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, koronavirüs vakalarının hızla yükseldiğini belirterek, "Ülkemizde 10 bin civarında pozitif vakamız var. Haftalık 60 bin civarı veriliyor ama her gün sayı artıyor. Vaka artışı yüzde 10 ila 20 civarında ilerlerken şimdi yüzde 50yi gördü. Bayramlarda mümkün mertebe bir araya gelmemek gerekiyor. Sarılıp öpüşmeden maskeleri takıp selamlaşarak bayramı kutlamalıyız" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
9.07.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
Sağlık ocakları pazar günü açık mı? Aile Sağlık Merkezi çalışma saatleri nedir, Aile hekimliği hafta sonu çalışıyor mu?
Sağlık ocakları pazar günü açık mı? Aile Sağlık Merkezi çalışma saatleri nedir, Aile hekimliği hafta sonu çalışıyor mu? Sağlık ocağı hizmetlerinden faydalanmak isteyenler hafta sonu aile hekimliklerinin çalışıp çalışmadığını Aile Sağlık Merkezlerinin açık olup olmadığını sorguluyor. Ufak sağlık sorunları, ilaç yazdırma ve ya da aşı uygulamaları gibi durumlar kolaylıkla Sağlık Ocaklarında hallediliyor. Peki, aile hekimliği hafta sonu açık mı, sağlık ocağı cumartesi Pazar çalışıyor mu? İşte Sağlık ocakları çalışma saatleri…
22.01.2022 Gündem
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu...
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu... Sömestr tatili ile ilgili flaş açıklama! Sömestr tatili süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Aşılama nedeniyle vatandaşlarda oluşan rehavet, vaka sayısının artmasına ve yeni varyantın yayılmasına da yansıdı. Prof. Dr. Haydar Sur, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, pandemiyle mücadelede alınan önlemlere uymanın toplumsal bir sorumluluk olarak hissedilmesi gerektiğini hatırlatarak bireysel önlemlere uyulmasının önemine dikkat çekti. Sur, sömestr tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağına dair de değerlendirmelerde bulundu. İşte sömestr tatili, Omicron varyantı ve aşılama süreci ile ilgili açıklama...
20.01.2022 Gündem
İstanbul'da vaka artışlarının nedeni ne? Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: İki sebep var...
İstanbul'da vaka artışlarının nedeni ne? Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: İki sebep var... Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul'da Covid-19 vaka sayılarındaki artışın iki nedeni olduğunu söyleyerek, "Birincisi, odağın oradan başlaması; oraya gelen yabancı sayısı fazla. İkinci neden de İstanbul’un yaşam koşulları" dedi.
19.01.2022 Gündem
Yasak geldi! O ilimizde flaş karar, saat 24:00'den sonra artık...
Yasak geldi! O ilimizde flaş karar, saat 24:00'den sonra artık... O ilimizde flaş yasak kararı. Resmen açıklandı. Hepsini kapsıyor. Eskişehir Valiliği, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni önlemler aldı. En çok vaka artışı üçüncü il olan kentte saat 24.00’ten sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile nikah ve düğünlerde canlı müzik yapılması yasaklandı.
7.01.2022 Gündem
Test ve aşı kuyruğu! Patlama yaşanıyor
Test ve aşı kuyruğu! Patlama yaşanıyor Vaka sayıları patladı. Hastanelerde test ve aşı kuyrukları oluşmaya başladı. Omicron varyantının etkisiyle günlük vaka sayısı 60 bini geçti. Hastanelerde test ve aşı kuyruğu her gün artıyor. Virüsün pandeminin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı yayıldığını söyleyen uzmanlara göre toplumsal bağışıklık sağlanabilir.
6.01.2022 Gündem
İllere göre vaka haritası açıklandı! Zirvedeki şehir değişti...
İllere göre vaka haritası açıklandı! Zirvedeki şehir değişti... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarını açıkladı.
5.01.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kalabalık yılbaşı kutlamalarının bu hafta içinde vakalara yansıyabileceğini söyledi. İlhan, "Biraz daha vakalar yukarı doğru yol alabilir. PCR testi için başvuru sayısı neredeyse 2 kat arttı. Neredeyse her 5-6 testten 1'i pozitif çıkmaya başladı. Bu da 'Omicron' sürecinin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar hızlı şekilde vakaların arttığını gösteriyor" dedi.
5.01.2022 Gündem
Bir ilde koronavirüs alarmı! Etkinlikler iptal edildi
Bir ilde koronavirüs alarmı! Etkinlikler iptal edildi Eskişehir'de en az iki doz aşı olan kişilerin oranı yüzde 85'e ulaşmasına rağmen artan koronavirüs vakalarının ardından hastanelerde test kuyrukları uzadı. Covid-19 nedeniyle evlerinde tedavi görenlerin sayısı, son 1 haftada 8 bin 678'den 14 bin 485 kişiye yükseldi. Valilik, toplu etkinlikler için maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaparken, Büyükşehir Belediyesi ise ocak ayında yapılması planlanan sergi, tiyatro ve konser organizasyonlarının iptal edildiğini duyurdu.
3.01.2022 Yaşam
Yılbaşından itibaren 'Omicron' vakaları artacak
Yılbaşından itibaren 'Omicron' vakaları artacak İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, özellikle yılbaşını takiben ‘Omicron’ varyantının ciddi şekilde artmasının beklendiğini söyledi. Çamlı, vaka sayılarındaki artış nedeniyle hastane sistemlerinin sıkıntıya girebileceğini de dile getirdi.
1.01.2022 Sağlık
'Çocuklar arasında koronavirüs vakaları 3 kat arttı'
'Çocuklar arasında koronavirüs vakaları 3 kat arttı' Eskişehir Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Tekin Yılmaz, son dönemde çocuklar arasındaki koronavirüs vakalarının 3 kat arttığını ve bunun endişeye neden olduğunu söyledi. Çocuklarda görülen grip ve koronavirüs vakalarını birbirinden ayırmanın sadece PCR testi ile mümkün olduğunu belirten Yılmaz, “Okullarda kapanan sınıfların sayısı, temaslı öğrencilerin sayısı da çok artmış durumda. Şu an çocuklar genel olarak bunu mevsimsel grip gibi geçiriyorlar ama ayırmak açısından mutlaka testlerinin yapılması lazım. 3 günlük bebeğimiz de var Covid-19 olan, 18 yaşında çocuğumuz da” dedi.
31.12.2021 Sağlık
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online...
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Üniversite, lise, ortaokul ve ilkokullarda online... Koronavirüs salgınında yeni varyatların ortaya çıkması sonrası yeni tedbirlerin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyordu. Özellikle eğitim sürecinin nasıl devam edeceği hem öğrenciler hem de veliler tarafından sıklıkla araştırılıyordu. Omicron varyantının üniversite öğrencileri arasında görülme sıklığının artması sonucu pek çok üniversiteden uzaktan eğitim kararı geldi. Üniversitelerin ardından lise, ortaokul ve ilkokullar da da uzaktan eğitime geçiş olacak mı?  İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek yaptığı açıklamada yılbaşına dikkat çekerek vaka sayılarında patlama görülebileceğini, söyledi. Tükek uzaktan eğitim ile ilgili de; “Üniversite eğitimi; online bir seçenek. Çok da güzel uygulandı geçen sene, salgın bu seyirde devam eder, üniversite öğrencileri arasında bu şekilde artmaya devam ederse gerçekten gündeme gelir. Öğrencilerimizin sık enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması zaten bunu doğal olarak gerektirir. Şu anda da ona doğru bir gidiş var gibi gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o şekilde artışlar görürsek biz de eğitime online devam edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da vaka sayısı artar bunun önüne geçilemez hale gelirse o zaman orada da özellikle Omicron dalgasıyla birlikte influenza da şu an çok aktif dolayısıyla şu dönem geçene kadar belki kısa bir süre online’a dönülebilir.
29.12.2021 Gündem
İllere göre vaka haritası açıklandı! Çanakkale koronavirüs artışında birinci sırada...  Marmara'da vaka rekoru...
İllere göre vaka haritası açıklandı! Çanakkale koronavirüs artışında birinci sırada... Marmara'da vaka rekoru... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide korona virüs vaka oranını gösteren haftalık insidans haritasını açıkladı. Bu sonuçlara göre, Çanakkale ilk 10 il arasında birinci çıktı.
27.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vaka Artışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vaka artışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.