Gazete Vatan Logo

Vaka sayısı 20 Temmuz 2022! Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Vaka artışı 40 katına çıktı, hastane yükü 3 kat kadar arttı" ifadesini kullanınca vatandaşlar günlük vaka sayılarını sorgulamaya başladı. Öte yandan pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin yeniden kapanma olur mu sorusuna Bakan Koca, "Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam" dedi. Peki, Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu? Vaka sayısı 20 Temmuz 2022 ne oldu?

Vaka sayısı 20 Temmuz 2022! Bugün vaka sayısı kaç, günlük vaka sayısı belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca burada yaptığı açıklamada Avrupa'daki Kovid-19 dalgasını Türkiye'nin 4-5 hafta önce görmeye başladığını belirterek “Şu dönem günlük vaka sayısında Almanya, İtalya, Fransa gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde yüz binleri geçen vakalar görüyoruz. Bizde ise giderek artan bir vaka sayısı olduğunu görüyoruz.  Vaka sayısının artışı ile birlikte hastane yükü, aynı oranda artmıyor. Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda, ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Vaka sayısı kaç oldu?


11-17 Temmuz korona vaka sayısı henüz açıklanmadı. En son olarak 4-10 Temmuz 2022 tarihli vaka sayısı tablosu yayınlanmıştı. 

Vaka sayıları günlük değil, haftalık açıklanıyor.

Haberin Devamı