Harita

Harita

Son dakika harita haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan harita ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını harita haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harita

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harita gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.443 harita haberi bulunmuştur. Tüm harita haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024 Gündem
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı! Bakan Göktaş: 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak
Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı! Bakan Göktaş: 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını, hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.
21.03.2024 Ekonomi
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü?
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü? Bir sene önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı.
6.02.2024 Gündem
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklama! Hemen PTT'ye gidin, 3.500 TL ödeme yapılıyor
Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklama! Hemen PTT'ye gidin, 3.500 TL ödeme yapılıyor İhtiyaç sahiplerine ödenen doğal gaz destek tutarı ve ödeme takvimi ile ilgili yeni açıklama geldi. Bakan Göktaş detayları duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde yeni yılın ilk ödemelerinin başladığını belirterek, Ocak ayı döneminde 383 bin haneye toplamda 304,5 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı. Peki doğal gaz desteklerinden kimler yararlanabilir? Doğal gaz yardımı kaç lira? İşte merak edilen soruların yanıtları...
24.01.2024 Ekonomi
Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır?
Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır? Teknoloji günümüzde durmadan gelişmeye devam ederken, birçok farklı ürün hayatımıza dahil olmaya başladı. Bazı eşyaları kayıp etme veya konulduğu yeri hatırlamama durumları birçok insan tarafından yaşanmaktadır. İşte bu noktada Airtag ürünü devreye giriyor.
21.01.2024 Bilim ve Teknoloji
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu!  Alman gazeteden skandal harita
Türkiye'nin hava harekatı dünya basınında yankı buldu! Alman gazeteden skandal harita Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin imha edildiği hava saldırıları dünya basınında geniş yer buldu. Alman gazetesi ise skandal bir harita ile okurlarının karşısına çıktı.
14.01.2024 Gündem
Mossad’a espiyonaj yapan 100 dolarlık casuslar! Detaylar ortaya çıktı
Mossad’a espiyonaj yapan 100 dolarlık casuslar! Detaylar ortaya çıktı MOSSAD için casusluk yaptıkları öne sürülen çoğu Suriyeli ve Filistinli şüphelilerin, kendi vatandaşlarına ait bilgileri 100-200 dolar karşılığında İsrail’e sattıkları ortaya çıktı. İşte küçük paralara ancak kilit bilgiler toplayan muhbirlerin yaptığı faaliyetler ve MOSSAD’ın para trafiğinin detayları...
7.01.2024 Gündem
Harita Genel Müdürlüğü personel alımı: Lise diploması yetiyor, KPSS puan sınırı yok! Son başvuru tarihi belli oldu!
Harita Genel Müdürlüğü personel alımı: Lise diploması yetiyor, KPSS puan sınırı yok! Son başvuru tarihi belli oldu! Harita Genel Müdürlüğü personel alımı hakkında ilgililerin araştırmaları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı personel temin dairesi tarafından yapılan açıklamada Harita Genel Müdürlüğü bünyesinde pek çok kategoride personel alımı yapılıyor. Son başvuru tarihinin 31 Ocak 2024 olacağı MSB Harita Genel Müdürlüğü personel alımında KPSS puan sınırı yok. Peki Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü personel alım şartları nedir, başvuru ne zaman? İşte detaylar...
1.01.2024 Personel Alımı
Robotik temizlik artık daha akıllı
Robotik temizlik artık daha akıllı Dreamebot D10s Pro, sizin gibi temizlik yapabilecek kadar akıllı bir robot süpürge olarak dikkat çekiyor. Hem süpürme hem paspas özelliklerini birarada bulunduran robot süpürge, minimalist şarj istasyonu ile hem yerden tasarruf sağlıyor hem de kesintisiz temizlik olanağını evinize getiriyor.
27.12.2023 Advertorial
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir?
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir? Söz konusu haritaları olduğu zaman tematik harita özellikle günümüzde önemli bir yer taşımaktadır. Çünkü bu haritalar aynı zamanda belli bir konum üzerinden yine belli bir konu dahilinde farklı renklendirme eşliğinde belirleme olanağı tanır. Böylece mekana ait olan bilgiler değişik konu üzerinden ilişkilendirilerek belli bir kalıba sokulur. Bu durum genelde renklendirme ya da sembol kullanımı ile birlikte harita üzerinde gerçekleşmektedir. Günümüzde ise farklı harita türleri üzerinden hazırlanan bu tematik yapı birçok değişik alanda yaygın kullanılmaktadır.
21.12.2023 Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları: Tarım Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman?
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları: Tarım Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Tarım Bakanlığı personel alımı ne zaman? Tarım ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapmak üzere 2024 yılı içerisinde çeşitli branşlarda toplam 7 bin 158 personel alımı yapacak. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2023 ne zaman, başvuru şartları ne? Sorularının yanıtı ve Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kontenjanları…
20.12.2023 Personel Alımı
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Lejant Nedir? İmar Planında Ve Haritalarda Lejant Neyi Gösterir?
Lejant Nedir? İmar Planında Ve Haritalarda Lejant Neyi Gösterir? Haritalar dağ, otoyol ve de şehirler şeklinde olan özellikleri belirtmek için stilize edilmiş şekiller, semboller ve renkler kullanır. Lejant, harita üzerinde bu sembollerin anlamlarını açıklayan küçük bir kutu veya tablodur. Açıklama, mesafeleri belirlemenize yardımcı olacak bir harita ölçeği de içerebilir.
18.12.2023 Eğitim
Coğrafya Nedir, Neden Önemlidir? Coğrafya Bilimi Neleri İnceler?
Coğrafya Nedir, Neden Önemlidir? Coğrafya Bilimi Neleri İnceler? En önemli bilim alanları ve bilim dalları içerisinde coğrafya yer alır. Hem dünyayı keşfetmek ve öğrenmek hem de gelecekte yaşanacak olası felaketleri anlama noktasında ön plana çıkar. Tabii coğrafyanın önemini belirtilen birçok farklı parametre bulunmaktadır. Bu parametreler ele alındığında günümüzde hala keşfedilmeyi bekleyen pek çok farklı yeryüzü şekilleri ve benzeri unsurlar öne çıkar. Yanlış olduğu ve incelediği hususlar insanlığın gelişme ve ilerlemesi noktasında oldukça önemlidir.
16.12.2023 Eğitim
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Coğrafi bölgelerin tamamında ilgili bölgeyi tanımlamak amaçlı CBS büyük önem taşımaktadır. Bu durum aynı zamanda Coğrafi bilgi sistemi şeklinde anlatılabilir. Bu sistemi kullanan kişiler ise Coğrafi bilgi sistemi bölümü mezunu olarak farklı yerlerde görevlerini gerçekleştirirler.
16.12.2023 Eğitim
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 1. sınıf Türkçe konuları oldukça kapsamlıdır. Öğrencinin artık okuma yazmayı tam olarak öğrenmesi ile birlikte Türkçeyi doğru kullanması amaçlanmaktadır. 2023/2024 müfredatında Türkçe dersinde sözcük türler, anlam bilgisi, noktalama işaretleri, metin türleri gibi birçok konuya yer verilmiştir.
1.12.2023 Eğitim
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi Durmuş Yılmaz istifa mı etti, Durmuş Yılmaz kimdir? Son zamanlarda gündeme gelen haberlerin ardından, eski Merkez Bankası Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifa ettiği merak ediliyordu. Yılmaz, parti üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Durmuş Yılmaz milletvekili mi?
10.11.2023 Gündem
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden... Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
26.10.2023 Gündem
Refah sınır kapısı açıldı mı? Refah sınır kapısı nerede (harita) refah sınır kapısı nedir?
Refah sınır kapısı açıldı mı? Refah sınır kapısı nerede (harita) refah sınır kapısı nedir? İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ederken Gazze’ye insani yardım için Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nda yüzlerce TIR bekliyor. ABD Başkanı Biden kapının sınırlı miktarda yardım için açılacağını duyurdu. Söz konusu duyurunun ardından vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Refah sınır kapısı nerede, Refah Sınır kapısı açık mı? Mısır Refah Sınır kapısı açılacak mı?” sorularına yanıt arıyor.
21.10.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Gazze'de insanlı dışı muamele var
MHP lideri Bahçeli: Gazze'de insanlı dışı muamele var MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ortadoğu'da özellikle Gazze ve İsrail arasındaki acımasız faaliyetlerden çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Şu an Gazze, insanlık dışı bir muamele ile karşı karşıya bırakılmıştır. Su yok, elektrik yok. Her türlü imkanlardan mahrum bırakılmıştır. Dünya bu olayları da seyretmektedir. Bu seyri geçmişle mukayese ettiğimiz zaman, 927 yıldan bu yana başlatılmış bir Haçlı Seferi’nin yeni bir ruhu doğuyor. Bu dikkati çekici bir konudur" ifadelerini kullandı.
14.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Harita ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harita haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.