Uyuz

Uyuz

Son dakika uyuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 160 uyuz haberi bulunmuştur. Tüm uyuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Gündem
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
Tekerleme Örnekleri... En Zor Tekerlemeler... Diksiyon Geliştiren Tekerleme Örnekleri...
Tekerleme Örnekleri... En Zor Tekerlemeler... Diksiyon Geliştiren Tekerleme Örnekleri... Düzgün bir diksiyona sahip olmak, birçok iş alanı için önemli bir kriterdir. Sunuculuk, oyunculuk, yöneticilik ya da hitabet sanatıyla uğraşan her insanın düzgün bir diksiyona sahip olması beklenir. Bununla birlikte, daha düzgün konuşmak, söylemlerini daha anlamlı cümlelerle ifade etmek isteyen insanlar da özel diksiyon kurslarında eğitim alırlar. 
4.02.2024 Gündem
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uyuz tedavisi için genelde krem ve bazı losyonlar tercih edilir. Vücut kremleri veya zerdeçal ve çay ağacı yağı da uyuzun geçmesini hızlandırabilir.
17.01.2024 Sağlık
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
Temas ile bulaşıyor, uzman isim açıkladı: Gece kaşınıyorsanız dikkat
Temas ile bulaşıyor, uzman isim açıkladı: Gece kaşınıyorsanız dikkat Temas yoluyla bulaşan uyuz hastalığında vaka sayısı hızla artıyor. Uyuz hastalığı ile ilgili açıklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tosun, hastalığın kışa geçiş aylarında arttığını ifade etti.
20.11.2023 Yaşam
Uyuz hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler
Uyuz hastalığından korunmak için dikkat edilmesi gerekenler Uyuz hastalığının hızla yayılım gösterdiğini ve kişilerin hayat kalitesini düşürdüğünü söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin, “Özellikle toplu taşımada, kalabalık ortamlarda hijyene dikkat edilmeli. Havlu, nevresim, iç çamaşırı gibi kişisel eşyalar kesinlikle ortak kullanılmamalı" dedi.
18.11.2023 Sağlık
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı Uyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023 Sağlık
Polisin dikkati rezaleti ortaya çıkardı! Uyuşturucu alışverişinde tulumla yakalandı...
Polisin dikkati rezaleti ortaya çıkardı! Uyuşturucu alışverişinde tulumla yakalandı... Ağaçların olduğu bölgeye çok sayıda kişinin girdiğini farkeden polis ekipler, drone ile yaptığı kontrolde uyuşturucu ticareti yapıldığını tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden S.K.'nın uyuz olduğu ve uyuşturucu alışverişine giderken tulum giydiği belirtildi.
19.10.2023 Gündem
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir?
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir? Toprak dumanı adı ile de bilinen şahtere otu haşhaş ailesine özgü yıllık otsu çiçekli bir bitkidir. Şahtere otunun bağırsak sorunlarından kalp sorunlarına kadar geniş bir alanda tıbbi anlamda faydaları bulunmaktadır.
30.06.2023 Sağlık
Serhat Parıl: Kraliçe dizisinde rol almak beni heyecanlandırdı
Serhat Parıl: Kraliçe dizisinde rol almak beni heyecanlandırdı Kanal D’nin sevilen dizisi "Kraliçe", her çarşamba ekranda. Dizide, ülkenin en ünlü basketbolcularından birinin adının büyük bir skandala karışması sonucu eşinin hayatının altüst olması işleniyor. Serhat Parıl ise “Kraliçe”de ‘Avukat Mahir’ karakterini canlandırıyor. Parıl, “Bu projenin bir parçası olmak beni heyecanlandırdı” dedi.
12.04.2023 Magazin
Mustafa Ergüvenoğlu kimdir? Ergüvenoğlu inşaatın yaptığı evler hangileri?
Mustafa Ergüvenoğlu kimdir? Ergüvenoğlu inşaatın yaptığı evler hangileri?  Maraş merkezli depremler Hatay'ın Antakya ilçesinde de yüzlerce binanın yerle bir olmasına neden oldu. Ergüvenoğlu ailesinin yaptığı 3 kamu binası, 12 apartman ise depremden hiç hasar almadı, sapasağlam ayakta kaldı. Peki, Mustafa Ergüvenoğlu kimdir? Ergüvenoğlu inşaatın yaptığı evler hangileri? 
24.02.2023 Gündem
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Türkiye’de 5-6 yıldır uyuz vakalarında artış yaşanıyor
Türkiye’de 5-6 yıldır uyuz vakalarında artış yaşanıyor Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Sinan Özçelik, son 5-6 yıldır Türkiye’deki uyuz vakalarında artış yaşandığını ve aile tedavisinin önemli olduğunu kaydederek, “Ailede tedaviyi uygulamayan kişiler olduğu için aylardır hatta 2 yıldır kaşınan uyuz vakaları geliyor” dedi.
23.01.2023 Sağlık
Berdan Mardini: Adaya giderken çantama tayt koydum
Berdan Mardini: Adaya giderken çantama tayt koydum Tayt giymesiyle bir süre gündemden düşmeyen Berdan Mardini, Survivor yarışmacılarından biri olmayı başarmıştı. Dominik'e doğru yola çıkmak için geldiği havalimanında görüntülenen Mardini, hiç kimseden korkusu olmadığını açıkladı. Adaya giderken yanına tayt alan Mardini, yarışmada asla ağlamayacağını ve iddialı olduğunu söyledi.
9.01.2023 Magazin
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Dermatoloji Uzmanı Dr. Cemile Karabaş, son yıllarda uyuz vakalarından dolayı polikliniklerde artış yaşandığına dikkat çekerek, “Erken teşhis bulaşmanın önüne geçer” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Sinan Akçıl'ın sözleri Ferhat Göçer'i kızdıracak!  'Uyuz oluyorum o doktora'
Sinan Akçıl'ın sözleri Ferhat Göçer'i kızdıracak! 'Uyuz oluyorum o doktora' Şarkıcı ve söz yazarı Sinan Akçıl, Özlem Esra Ada’nın sunduğu 'Pembe Masa' adlı programa konuk oldu. Çarpıcı açıklamalar yapan şarkıcı, 2019 yılında aralarının bozulduğu Ferhat Göçer'e yüklendi. Akçıl, yıllar önce kendisine 'medya maymunu' diyen Göçer için, "Ferhat’ı Ferhat yapan şarkıların üçte biri bana ait" açıklamasını yaptı.
18.10.2022 Magazin
Uyuz hastalarını sevindiren gelişme! Şifalı su bulundu
Uyuz hastalarını sevindiren gelişme! Şifalı su bulundu Sivas’ta kuraklık nedeniyle kuruyan Gümüşdere köyündeki 'uyuz gölü', şifa arayan uyuz hastalarını üzmüştü. Uyuz gölünün alternatifi, Şarkışla ilçesinde ortaya çıktı.
12.10.2022 Yaşam
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Uyuz hiç bitmedi, ancak son 3 yılda bir artış oldu. Artışın temel nedenlerinden biri Covid-19 pandemisi nedeniyle insanları kapalı ortamlarda yaşamaya bir anlamda zorunlu halde tutmamız oldu. Tekrar açılımla birlikte insanlar dış ortama çıktıklarında daha geniş gruplara yayma söz konusu oldu. Dünyada da benzer eğilimler var. Dolayısıyla durumu bir genel artış olarak değerlendirmek, önlemlerimizi almak gerekecek" dedi.
2.10.2022 Gündem
Hayatı zindana döndü! Hastalığına 11 aydır teşhis konulamıyor, gitmediği yer kalmadı
Hayatı zindana döndü! Hastalığına 11 aydır teşhis konulamıyor, gitmediği yer kalmadı Kayseri’de 11 ay önce kaşınmaya başlayan görme engelli adama, gittiği hastanede uyuz teşhisi konuldu. Verilen ilaçları kullanmasına rağmen kaşıntısı geçmedi. Hayatı zindana dönen adam birçok doktora daha gitse de hiçbir sonuç alamadı. Gecesi gündüzünün birbirine karıştığını ve günlük hayatta da çok zorlandığını belirten Yusuf Kış, 'Lütfen benim sesimi duysunlar' dedi.
30.05.2022 Yaşam
Samsak Döveci hikayesi nedir? Samsak Döveci kim söylüyor? Samsak Döveci hangi yöreye ait? Samsak Döveci sözleri ve anlamı!
Samsak Döveci hikayesi nedir? Samsak Döveci kim söylüyor? Samsak Döveci hangi yöreye ait? Samsak Döveci sözleri ve anlamı! Dünyaca ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı’nın hazırlayıp sunduğu ve her pazar TRT Müzik ekranlarında yayınlanan Nefesten Sese isimli programda seslendirilen “Samsak Döveci” adlı eski bir Kütahya türküsü günlerdir sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor. Peki, Samsak Döveci hikayesi nedir? Samsak Döveci kim söylüyor? Samsak Döveci hangi yöreye ait? Samsak Döveci sözleri ve anlamı!
3.05.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Uyuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.