Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi

Son dakika üsküdar üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üsküdar üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üsküdar üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üsküdar Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üsküdar üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 661 üsküdar üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm üsküdar üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hatice Kübra Tongar kimdir? Yazar Hatice Kübra Tongar’ın yazdığı kitaplar ve özgeçmişi
Hatice Kübra Tongar kimdir? Yazar Hatice Kübra Tongar’ın yazdığı kitaplar ve özgeçmişi Annelik ve çocuk üzerine yazdığı kitaplarla popülerleşen yazar Hatice Kübra Tongar "Allah nerede?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu. Söz konusu videonun ardından Hatice Kübra Tongar ile ilgili araştırmalar arttı. Peki, Yazar Hatice Kübra Tongar kimdir, kitapları neler, kaç yaşında, nereli?
25.04.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor!
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor! Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan ‘challenge’ (meydan okuma) akımı, çocuk ve gençlerin sağlığını, hatta hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.
20.08.2023 Yaşam
Aromalı elektronik zehir internette kol geziyor
Aromalı elektronik zehir internette kol geziyor Gençleri aromalarla zehirleyen elektronik sigaralar, satışı yasak olmasında rağmen internette adeta kol geziyor.
24.06.2023 Gündem
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim?
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yaptı. Peki, Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Rektör ataması nasıl yapılır? ? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? İşte rektör atamaları Mart 2023…
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı.
15.03.2023 Gündem
Miss Turkey 2022 adayları ve isimleri! Miss Turkey finalistleri kimler? Yarışacak adaylar belli oldu!
Miss Turkey 2022 adayları ve isimleri! Miss Turkey finalistleri kimler? Yarışacak adaylar belli oldu! Miss Turkey yarışmasının adayları açıklandı. İşte jürinin belirlediği 20 finalist ve isimleri…
15.09.2022 Güzeller
Buse Varol ikinci üniversitesini okuyacak!
Buse Varol ikinci üniversitesini okuyacak! Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıklandı. Sınava girenler arasında Alişan'ın eşi Buse Varol da vardı. Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan isimler arasında yer alan Varol, dün akşam takipçilerinin sorularını yanıtladı. İki çocuk annesi oyuncu, kazandığı üniversiteyi ve okuyacağı bölümü açıkladı.
17.08.2022 Magazin
Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler…
Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 dış temsilcilikteki büyükelçi merkeze alınırken, 25 dış temsilciliğe yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Merkeze alınan isimlerden biri de Merve Kavakçı oldu. Peki, Merve Safa Kavakçı kimdir? Merkeze alınan Merve Kavakçı kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte hayatı hakkında merak edilenler…
2.06.2022 Gündem
Rapçi Ceza: Artık ölsem de gam yemem!
Rapçi Ceza: Artık ölsem de gam yemem! Üsküdar Üniversitesi'nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde liseli öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk Bilim ve Fikir Festivali 8’inci kez düzenlendi. Türk rap müziğinin başarılı ismi Ceza, festival kapsamında düzenlenen bahar konserinde sahneye çıktı. Ceza, ilk kez Üsküdar’da verdiği konserin kendisi için çok anlamlı olduğunu söyledi.
14.05.2022 Magazin
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...'
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...' Rusya-Ukrayna savaşı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde son dönemde büyük bir tedirginliğe neden oldu. Peki Ukrayna işgalinden sonra Rusya'nın Baltık ve Kuzey Avrupa coğrafyasını hedef alması yakın bir gelecekte söz konusu olabilir mi? Uzmanlar, "Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.
19.03.2022 Dünya
En büyük tarihi hata olur! Uzmanlardan Avrupa Birliği'ne Ukrayna uyarısı: Türkiye'ye ihtiyacı var...
En büyük tarihi hata olur! Uzmanlardan Avrupa Birliği'ne Ukrayna uyarısı: Türkiye'ye ihtiyacı var... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girnesiyle başlayan süreç, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) alınmasını hızlandırabilir mi? Uzmanlar, barış üzerine inşa edilmiş bir yapı olan AB'ye işgale uğrayan bir ülkenin alınmasının etkileri konusuna dikkat çekerken, AB'nin bir kez daha Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu da vurguladı.
16.03.2022 Dünya
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının…
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının… Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
4.03.2022 Yaşam
Kaldırımda virüs bulaşır mı? Açık havada maske kullanmalı mı?
Kaldırımda virüs bulaşır mı? Açık havada maske kullanmalı mı? Yapılan çalışmalar açık alanda koronavirüs bulaşma riskinin 20 kat daha az gözlemlendiğini ortaya koyuyor. Bulaşmaların %90’ının dış değil, iç mekanlarda gerçekleştiğini vurgulayan uzmanlar, pandeminin getirdiği kaygılar ile önlemlerin zaman zaman abartılabildiğini ifade ediyor. Uzmanlar açık alanda bulunurken, koşu yaparken ya da araçta tek yolculuk yaparken maske kullanılmasına gerek olmadığını belirterek akılcı maske kullanımının ise kapalı alanlarda ve kısa sürede değişimle mümkün olduğuna dikkat çekiyor.
5.02.2022 Sağlık
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu...
Sömestr tatili ile ilgili açıklama geldi! Sömestr tatili süresi uzatılacak mı? Herkes merak ediyordu... Sömestr tatili ile ilgili flaş açıklama! Sömestr tatili süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Aşılama nedeniyle vatandaşlarda oluşan rehavet, vaka sayısının artmasına ve yeni varyantın yayılmasına da yansıdı. Prof. Dr. Haydar Sur, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, pandemiyle mücadelede alınan önlemlere uymanın toplumsal bir sorumluluk olarak hissedilmesi gerektiğini hatırlatarak bireysel önlemlere uyulmasının önemine dikkat çekti. Sur, sömestr tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağına dair de değerlendirmelerde bulundu. İşte sömestr tatili, Omicron varyantı ve aşılama süreci ile ilgili açıklama...
20.01.2022 Gündem
Sosyal medya uzmanlığı mesleği gelecek vaat ediyor
Sosyal medya uzmanlığı mesleği gelecek vaat ediyor Yeni bir alan olduğu için herkes tarafından dile getirilen sosyal medya uzmanlığı, gelecek vaat eden bir meslek olarak kabul ediliyor. Görev tanımını netleştiren bir sistemin var olmadığına dikkat çeken uzmanlar, bir sosyal medya uzmanının her şeyden önce birçok konuya hakim olması ve süreci doğru yönetmesi gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar; sosyal medya uzmanlarının sadece içerik paylaşan bir çalışan olmadığını, gerektiğinde fenomenlere veya herhangi bir sosyal medya içeriği hazırlayanlara sanatsal destek sağlayan bir menajer görevi üstlendiklerini belirtiyor.
18.01.2022 Gündem
Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı? Turkovac aşısı ne kadar etkili?
Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı? Turkovac aşısı ne kadar etkili? Yerli inaktif Covid-19 Turkovac aşısı, acil kullanım onayı aldı. Aşı çalışmalarını yapan uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı’nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak, Turkovac ile yapılan hatırlatma dozu aşılarının kanda antikor miktarının artışını sağladığını belirtti. Peki, Hatırlatma aşısı Turkovac mı olmalı?
23.12.2021 Sağlık
Otizmin ilacı, bireysel ihtiyaçlara göre planlanmış özel eğitim
Otizmin ilacı, bireysel ihtiyaçlara göre planlanmış özel eğitim Prof. Dr. Ekinci "Otizmin tedavisi özel eğitimdir. İhtiyacı olanın tanı alması, ihtiyacı olan çocukların çocuk psikiyatri hekimine ulaşması, tanıdan sonra da kaliteli ve ihtiyaçlarına göre planlanmış özel eğitime ulaşması çok önemli" dedi.
12.10.2021 Sağlık
Otizmin ilacı, bireysel ihtiyaçlara göre planlanmış özel eğitim
Otizmin ilacı, bireysel ihtiyaçlara göre planlanmış özel eğitim Prof. Dr. Ekinci "Otizmin tedavisi özel eğitimdir. İhtiyacı olanın tanı alması, ihtiyacı olan çocukların çocuk psikiyatri hekimine ulaşması, tanıdan sonra da kaliteli ve ihtiyaçlarına göre planlanmış özel eğitime ulaşması çok önemli" dedi.
11.10.2021 Sağlık
Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi? YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı! Üniversite öğrencileri için aşı zorunlu mu?
Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi? YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı! Üniversite öğrencileri için aşı zorunlu mu? Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye gidebilecek mi? YÖK tarafından yeni eğitim öğretimin yüz yüze gerçekleşeceği açıklandı. YÖK’ün açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri, ''Üniversiteler ne zaman açılacak, sorusuna yanıt ararken “Aşı olmayan öğrenciler üniversiteye girebilir mi, üniversite öğrencilerine aşı zorunlu mu, sorularını sormaya başladı.
19.08.2021 Eğitim
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim
Sünnet için hangi yaş uygun?
Sünnet için hangi yaş uygun? Çocuklarda sünnetin 0-6 ay arasında yapılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu zaman diliminde yapılamıyorsa 6 yaştan sonraya bırakılmasını öneriyor. Uzmanlar, uzayan sürecin kaygı artışına yol açması nedeniyle kardeşler arasındaki yaş farkının 1’den fazla olması durumunda büyük çocuğun bekletilmemesi gerektiğini belirtiyor. Ailelere çocukta kaygı ve korkuyu artıracak söylemlerde bulunmamaları uyarısında bulunan uzmanlar, sünnet sürecinin gerçekçi biçimde anlatılmasını tavsiye ediyor.
25.06.2021 Sağlık
Antikor açıklaması: T hücreleri korona ile savaşıyor
Antikor açıklaması: T hücreleri korona ile savaşıyor Prof. Dr. Güner Sönmez, “Aşı olanlar sadece antikorun koruduğunu düşünüyor ancak bağışıklık sistemimizin bir antikor yanıtı, bir de hücresel yanıtı var. Sadece antikor düzeyleri değil, B ve T hücreleri de koronavirüs ile savaşmayı sağlıyor” dedi.
23.04.2021 Sağlık
Korona günlerinin şarkısı “Ben Yoruldum Hayat” oldu!
Korona günlerinin şarkısı “Ben Yoruldum Hayat” oldu! Tüm dünyada etkili olan Covid-19 pandemisinin ikinci dalga etkilerini değerlendirmek amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen çalışma, ilginç sonuçlara ulaşıldı. Pandemiye ilişkin ruh halimizi en iyi yansıtan şarkı, Mümin Sarıkaya’nın “Ben Yoruldum Hayat” şarkısı oldu. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, arabesk hissiyatının rahatlatıcı ancak motivasyonu düşüren bir duygu olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu arabesk hissiyatı aslında bizim için bir rahatlama yöntemidir ama insanın özgüvenini düşürür, yetersizlik ve acizlik duygusu oluşturur” uyarısında bulundu.
25.02.2021 Sağlık
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu!
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu! Pandemi cinsel yaşamı da olumsuz etkiledi. Bu süreçte bazı çiftler yatağı ayırdıklarını belirtirken, hastalığa yakalananlar da cinsel isteklerinde azalma yaşadıklarını söyledi.
23.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Üsküdar Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üsküdar üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.