Son dakika unutkanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan unutkanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını unutkanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan unutkanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 473 unutkanlık haberi bulunmuştur. Tüm unutkanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 liraÇanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor!Prof. Dr. Osman Müftüoğlu özellikle beyin olmak üzere sağlık açısında çok faydalı üç baharatı açıkladı. Gündelik hayat sıkıntısı, iş stresi, düzensiz ve sağlıksız beslenme, az uyuma, uzun süre ekran başında çalışmak gibi etkenlerin beraberinde getirdiği unutkanlık sorununa bitkisel yollu çözüm Müftüoğlu’ndan geldi. Bu baharatlar, unutkanlık sorununa iyi geliyor.
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilirMevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok'Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde'Kellik ile ilgili son dakika açıklaması! Saçı dökülen milyonlarca kişiyi ümitlendiren bir gelişme yaşandı. Ağrısız ve konforlu bu tedavi yöntemi ile saç dökülmesi tarihe kavuşabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kanberlioğlu Turan, tamamen hastanın kendi dokusundan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlandığını söyledi ve detaylarını anlattı.
Koronavirüs geçirenler dikkat! 3 ay içerisinde ortaya çıkıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekerek "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da “Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20’sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor” diye konuştu.
ABD Başkanı Biden'ın akıl sağlığı sorgulanıyor! ABD'de infial yarattıGelecek ay 80 yaşına basacak olan ABD Başkanı Biden’ın kekemeliğin yanı sıra dalgınlığı, isimleri unutması, şaşkın haldeki görüntüleri 2024’teki başkanlık seçimleri öncesinde Amerika’da tartışma konusu oldu.
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilirMevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? Aziz Sancar'dan beyin tümörü tedavisinde önemli keşif! Sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılacak. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar önemli bir çalışmaya imza attı. EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceği önemli bir araştırma PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanacak. Peki, Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? İşte beyin tümörün tedavisi hakkında merak edilenler…
Uyku apnesi hipertansiyon nedeniDüzenli uykunun insan sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, uyku bozukluğunun baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, çabuk sinirlenmek, odaklanma güçlüğü, yorgunluk gibi sorunlara yol açtığını söyledi. Dr. Gür, uyku apne sendromunun oksijen seviyesinin düşmesine, damar fonksiyonlarını etkileyerek zamanla sistemik hipertansiyon oluşmasına neden olabileceğini ve bu sebeple kalp - damar hastalıkları, beyin - damar hastalıkları, obezite ve hipertansiyon sorunu olan kişilerin tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.
Hayatı kabusa çeviriyor! Unutkanlık, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü ve uyku bozukluğu...Pandemi biterken yeni bir kronik hastalığın ortaya çıktığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Pandemi sonrası sadece mekanik olarak nefes darlığı çekmekten öte insanlarda 'beyin sisi' dediğimiz bazı kelimeleri hatırlayamama, unutkanlık, sinirlilik, başladığı işi bitirememe, konsantrasyon güçlüğü ve bazı uyku bozukluğu gibi rahatsızlıkların ortaya çıktığını görüyoruz” dedi.
Koronavirüsü hafif atlatanlar dikkat! Ortaya çıktı, bu belirtiler varsa...Eskişehir Şehir Hastanesi Covid-19 Sonrası İzlem Merkezi'nde koronavirüsü atlatan 2 bin 500 hasta kontrolden geçirildi. Merkezde görevli Dr. Melek Demircan, koronavirüsü hafif atlatanlarda en sık görülen şikayetlerin başında nefes darlığı olduğunu belirterek, "Hastalığı hafif geçirseler de kas ve eklem ağrıları, unutkanlık, halsizlik, çabuk yorulma gibi şikayetleri hastalarımızda görüyoruz. Özellikle en sık karşılaştığımız problemlerden birisi nefes darlığı" dedi.
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkatÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor!Dünyada en önemli toplum sağlığı sorunları sıralamasında altıncı sırada yer alan ve yaşam boyu devam eden bir psikiyatrik rahatsızlık olan bipolar bozukluk, bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Aile, hasta ve doktor iş birliğinin önemine işaret eden uzmanlar, bu iş birliğindeki aksamanın tedaviyi, hastanın iyilik halini ve yaşam kalitesini çok ciddi anlamda etkileyebileceğine dikkat çekiyor.
Et çalmaya teşebbüs eden balerin Evlin Avidor'a 10 ay hapis cezasıİstanbul Sarıyer'de yaklaşık 4,5 yıl önce bir süpermarketten 151 liralık et çalmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan balerin Evlin Avidor hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanık Avidor'u "Hırsızlığa teşebbüs" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
Demans nedir, nasıl anlaşılır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur?Hollywood'un efsane ismi Bruce Willis'in hafıza kaybı sorunu yaşadığı iddia edildi. 29 Nisan'da yeni filmi 'Fortress: Sniper's Eye'ın vizyona girmesi öncesi 66 Yaşındaki oyuncunun demans hastalığı ile boğuştuğu iddiaları gündeme geldi. Söz konusu gelişmenin ardından Demans nedir? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, demans hastası nasıl olur? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
Alzheimer hastalığına şifa, hafızayı çok hızlı yeniliyor! Tansiyon, kolesterol ve kalp hastalığı...Alzheimer günümüzde en çok karşılaşılan sağlık problemlerinden biri haline geldi. Özellikle ailesinde Alzheimer geçmişi olanlar benzer bir durumla karşılaşmamak için ne gibi önlemler alacağını merak ediyor. Alzheimer unutkanlıkla başlıyor. Gün içinde yaşanılan kısa süreli unutkanlıklar, geçmişe yönelik unutkanlıklar ve anlık hafıza problemleri... Bunların birçoğu günlük hayatı zorlayan ve psikolojik açıdan olumsuz etkileyen sorunlar. Genç yaşta unutkanlık sorunu yaşayanlar beslenmelerinde yapacakları değişiklikler ile hafızalarını güçlendirebilir ve unutkanlık sorunu ile baş edebilir. Peki unutkanlık sorununa ne iyi gelir? Hangi besinler alzheimer ile mücadelede bizim en büyük destekçimiz olacak?
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı!Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
Unutkanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki unutkanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.