Umre Ziyareti

Umre Ziyareti

Son dakika umre ziyareti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan umre ziyareti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını umre ziyareti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Umre Ziyareti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan umre ziyareti gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 umre ziyareti haberi bulunmuştur. Tüm umre ziyareti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Umre'de otobüs alev topuna döndü: 20 ölü, 29 yaralı
Umre'de otobüs alev topuna döndü: 20 ölü, 29 yaralı Suudi Arabistan’da umre ziyareti için gelenleri taşıyan otobüs, köprüye çarpmasının ardından alev topuna döndü. Kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi de yaralandı.
28.03.2023 Dünya
2023 hac kontenjanları belli oldu! Diyanet İşleri Başkanı açıkladı
2023 hac kontenjanları belli oldu! Diyanet İşleri Başkanı açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız" dedi.
8.01.2023 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında şok eden ifadeler ortaya çıktı
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında şok eden ifadeler ortaya çıktı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık, şüpheli Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi. Öte yandan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel adliyedeki işlemleri sonrası tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuklanan Yusuf Ziya Gümüşel’in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Öte yandan baba ve koca ile ilgili dikkat çeken hapishane detayı ortaya çıktı. Öte yandan olayla ilgili yeni ifadeler ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...
19.12.2022 Gündem
İki yıl aradan sonra umreciler kutsal topraklara gitti
İki yıl aradan sonra umreciler kutsal topraklara gitti Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 2020 yılında itibaren umre ziyaretlerine ara veren Suudi Arabistan tekrar kapılarını açtı. Pandemi sonrası ilk umre grubu bugün İstanbul'dan Cidde'ye gitti.
9.05.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Umre ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Umre ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mekke ziyareti çerçevesinde Kabe’ye geçerek Umre yaptı
29.04.2022 Vatan TV
Cumhurbaşkanı Erdoğan Umre ziyaretini gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Umre ziyaretini gerçekleştirdi Suudi Arabistan ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Umre ziyareti gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından Al-Salam Sarayı'nda resmî törenle karşılandıktan sonra bir dizi görüşme ve iki günlük seyahati kapsamında Kabe'ye de giderek umre ziyaretini gerçekleştirdi.
29.04.2022 Siyaset
Ramazan umresi nedir, nasıl yapılır? Ramazan ve Şevval umresi ne zaman?
Ramazan umresi nedir, nasıl yapılır? Ramazan ve Şevval umresi ne zaman? İslam dinine inanan Müslümanların hac ibadeti dışında Kabe'yi ziyaret etmeleri mümkün olmaktadır. Bu ibadet bazı mezheplerde sünnet olurken bazılarında ise farz olarak belirtilmektedir. Belli şartlar yerine getirilerek yapılan bu ibadetin faziletleri de oldukça fazla olmaktadır.
21.04.2022 Dini Bilgiler
Kimler umre yapabilir, farz mıdır? Umreye gitme şartları nelerdir?
Kimler umre yapabilir, farz mıdır? Umreye gitme şartları nelerdir? Kabe, Müslümanlar açısından kutsal kabul edilen ve yılın her döneminde Müslümanların ziyaretine açık olan bir yerdir. Hac ve umre ibadetleri kapsamında yapılan bu ziyaretler için Müslümanlar belli şartları yerine getirmelidir. Umre ibadeti Müslümanların yılın her mevsiminde Kabe'ye gidebilme imkanı sunan bir ibadet olarak ifade edilmektedir.
12.04.2022 Dini Bilgiler
Umre ziyaretleri için Suudi Arabistan'dan yeni karar
Umre ziyaretleri için Suudi Arabistan'dan yeni karar Suudi Arabistan, pazartesi gününden itibaren yurt dışından umre ziyaretleri için başvuruların alınacağını ve aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini bildirdi.
8.08.2021 Dünya
2021 yılında umre olacak mı? Yeni şartları açıkladı! Umre şartları neler?
2021 yılında umre olacak mı? Yeni şartları açıkladı! Umre şartları neler? Umre olacak mı, umre şartları neler? Suudi Arabistan, Umre ibadeti için Ramazan ayıyla birlikte uygulanacak yeni şartları açıkladı. Karara göre, Umre yapacak Müslümanların Kovid-19'a karşı bağışıklık kazanması gerekiyor. Suudi Sağlık Bakanlığı, Ramazan ayında Umre ibadeti için ülkeye tek doz koronavirüs aşısı olmuş, iki doz koronavirüs aşısı olmuş ve hastalığı geçirip iyileşen kişilerin alınacağını belirtti.
6.04.2021 Gündem
Umre ile ilgili flaş karar! Ramazan'dan itibaren...
Umre ile ilgili flaş karar! Ramazan'dan itibaren... Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Kovid-19 salgını nedeniyle aldığı kararlara bir yenisi eklendi. Yapılan resmi açıklamada Ramazan'dan itibaren sadece aşılanmış ya da koronavirüs geçirip iyileşmiş kişilere umre izni verileceği bildirildi.
6.04.2021 Gündem
Bu yıl hac olacak mı? Hac ve umre açıklaması geldi! Umre ziyareti başladı mı, bu sene umre ziyareti olacak mı?
Bu yıl hac olacak mı? Hac ve umre açıklaması geldi! Umre ziyareti başladı mı, bu sene umre ziyareti olacak mı? Hac kura ve kayıt hakkı bu yıl devam edecek mi? Umre ziyareti başladı mı, bu yıl umre ziyareti olacak mı? Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılı hac ibadetinin kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadığı için adayların kura ve kayıt haklarının 2021 yılı için de devam ettiğini duyurdu.
9.03.2021 Gündem
Umre başladı mı? Bu sene Umre ziyaretleri yapılacak mı?
Umre başladı mı? Bu sene Umre ziyaretleri yapılacak mı? Suudi Arabistan yönetiminin koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 6 ay ara verdiği umre ziyaretleri yeniden başladı. Peki, Umre başladı mı? Bu sene Umre ziyaretleri yapılacak mı? İşte umre ziyaretleri ile ilgili detaylar...
5.10.2020 Gündem
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan  son yolculuğuna uğurlandı
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan son yolculuğuna uğurlandı Kemalettin Erbakan'ın cenazesi, Fatih Camisi'nde öğle vaktinde kılınan namazın ardından Merkez Efendi'deki aile kabristanında toprağa verildi
13.08.2020 Gündem
Hac iptal mi oldu 2020? Hac ertelendi mi? Diyanet hac duyurusu yaptı!
Hac iptal mi oldu 2020? Hac ertelendi mi? Diyanet hac duyurusu yaptı! Corona virüsü salgının umre gidenler arasında görülmesi, hac ertelenecek mi? Hac iptal edilecek mi? sorularının sorulmasına neden oldu. Müslümanın başvuru yaparak gitmeye hak kazandığı Hac ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı. Peki, hac iptal mi oldu 2020? İşte Diyabet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuru…
27.03.2020 Gündem
Esra Elönü'nün babası umre ziyareti sonrası hayatını kaybetti
Esra Elönü'nün babası umre ziyareti sonrası hayatını kaybetti Umre ziyaretinden dönen Gazeteci-Yazar Esra Elönü'nün babası emekli imam Şaban Elönü (63) hayatını kaybetti.
15.03.2020 Yaşam
Diyanet'ten flaş 'umre' açıklaması
Diyanet'ten flaş 'umre' açıklaması Diyanet İşleri Başkanlığı: "(Suudi Arabistan'ın umre ziyaretlerini askıya alması) Suudi Arabistan’da bulunan umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir. Suudi Arabistan’ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni umre kaydı alınmayacaktır."
27.02.2020 Gündem
Umre için kayıtlar başladı!
Umre için kayıtlar başladı! Umre ziyareti yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için kayıtlar başladı.
23.08.2019 Gündem
Ünlü oyuncu Saruhan Hünel kutsal topraklarda
Ünlü oyuncu Saruhan Hünel kutsal topraklarda Kutsal toprakları ziyaret eden ünlü isimler arasına oyuncu Saruhan Hünel de katıldı
19.12.2018 Magazin
Çok sayıda kişi, döviz bozdurmak için bürolara akın etti
Çok sayıda kişi, döviz bozdurmak için bürolara akın etti Bolu’da dövizde yaşanan dalgalanmalara tepki gösteren vatandaşlar, sabah saatlerinde ellerindeki dolarları bozdurmak için geldikleri döviz bürolarında uzun kuyruklar oluşturdular. Benzer şekilde, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş gibi illerde de çok sayıda kişi, ellerindeki dövizleri bozdurmak için harekete geçti. İstanbul'da 300 iş insanı 3 milyon dolar bozdurdu.
13.08.2018 Gündem
Umre yerine Balıklıgöl'e götürüldüler
Umre yerine Balıklıgöl'e götürüldüler Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde umre yolculuğu için bir firmaya başvuran 68 kişi, kutsal topraklara gitmek için yola çıkartılıp, Gaziantep ve Şanlıurfa gezdirildikten sonra tekrar ilçeye getirildi.
12.04.2018 Yaşam
Umre uçuş yasağı kaldırıldı!
Umre uçuş yasağı kaldırıldı! IKBY'deki referandumun ardından bu bölgedeki havalimanlarına getirilen uçuş yasağı, Umre ziyareti için kaldırıldı.
13.02.2018 Dünya
Ampute Milli Takımı Umre ziyaretine  gitti
Ampute Milli Takımı Umre ziyaretine  gitti Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan Türkiye Ampute Futbol Milli takımı oyuncuları Umre ziyaretini gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan'ın Medine kendine hareket etti. Futbolcular, Umre yolculuğu öncesinde Atatürk Havaalanı'nda, ziyaret ve 2018'de yer alacakları dünya kupası hakkında açıklamalarda bulundu.
8.02.2018 Futbol
Deniz Seki'nin Umre ziyareti mahkemelik oldu!
Deniz Seki'nin Umre ziyareti mahkemelik oldu! Beş ay önce şartlı tahliye olan ve her hafta polis merkezine giderek imza vermesi gereken Deniz Seki'nin umre ziyaretine mahkeme "zorunlu ihtiyaçtır" diyerek izin verdi.
13.12.2017 Magazin
Deniz Seki umreye gidiyor!
Deniz Seki umreye gidiyor! Şarkıcı Deniz Seki, umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek.
10.10.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Umre Ziyareti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki umre ziyareti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.