Ücretsiz Sağlık

Ücretsiz Sağlık

Son dakika ücretsiz sağlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ücretsiz sağlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ücretsiz sağlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ücretsiz Sağlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ücretsiz sağlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.310 ücretsiz sağlık haberi bulunmuştur. Tüm ücretsiz sağlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl Çalışanların iş kanunundan doğan haklardan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor olması gerekiyor. Çalışılan dönemde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle rapor almak isteyen çalışan SGK'sız olarak çalışıyorsa ne ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ne de rapor alma hakkına sahip olabilir. Öte yandan kayıtdışı çalışılan dönem emeklilik sürecine de ilave edilmiyor. Peki SGK'sız çalışanlar ne yapmalı? İşte konun detayları...
7.03.2024 Çalışma Hayatı
İşsizlik maaşı ile flaş detay! En yüksek 10 bin 650 lira ödeniyor
İşsizlik maaşı ile flaş detay! En yüksek 10 bin 650 lira ödeniyor İşsiz kalanlara işsizlik ödeneğiyle beraber, mesleki eğitim kapsamında harçlık, kreş yardımı, toplum yararına programda öncelik, ücretsiz sağlık ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu yıl için en düşük işsizlik ödeneği 5 bin 325 lira, en yüksek de 10 bin 650 lira ödeniyor. İş Kanunu kapsamında geçerli bir neden olmadan işten çıkarılanlar İŞKUR aracılığıyla en az 6 ay, en fazla 10 ay boyunca işsizlik ödeneğinden yararlanabiliyor.
2.10.2023 Çalışma Hayatı
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Mustafa Sarıgül, İBB Başkanlığı hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi: Lafı bile geçmedi
Mustafa Sarıgül, İBB Başkanlığı hakkındaki iddialara ilk kez yanıt verdi: Lafı bile geçmedi Seçim yenilgisinin ardından CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı değişim tartışmaları sürdü. Bu süreçte Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında ipler kopma noktasına geldi. Yerel seçimlerde İmamoğlu'nun yerine, CHP'li Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün aday gösterileceği iddia edilmişti. İBB adaylığı hakkındaki iddialara ilk kez yanıt veren Sarıgül, her zaman Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyleyerek, "Vefalı adamımdır" çıkışını yaptı.
7.08.2023 Gündem
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum Muğla'nın Menteşe ilçesinde muayene ettiği E.Ç. (17) adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S. (31), savcılıktaki ifadesinde, "Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" dedi.
7.08.2023 Yaşam
Ücretsiz sağlık güvencesi fırsatı! Teste girmeyen prim ödeyecek
Ücretsiz sağlık güvencesi fırsatı! Teste girmeyen prim ödeyecek GSS ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 25 yaşını doldurmuş ve halen üniversite öğreniminde olan gençler ile anne veya babasından sağlık hizmeti alamayan 18 yaş üstü gençlerin genel sağlık sigortası tescil işlemi SGK tarafından otomatik olarak yapılıyor. Bu kapsamda tescil edilen kişiler bulundukları ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırabilir ve gelir durumunun düşük çıkması halinde genel sağlık sigortasından ücretsiz faydalanabilir. Gelir testi sonucu bulunmayan veya gelir testi sonucu asgari ücretin üçte birinden (3 bin 800 lira) fazla çıkanlar 2023 yılı ikinci yarısı için belirlenen aylık primleri (402 lira) ödeyerek genel sağlık sigortasından faydalanabilirler. İşte merak edilen detaylar...
7.08.2023 Ekonomi
2 yıl ücretsiz, yaş şartı var! Lise veya üniversiteden bu yıl mezun olacak gençleri kapsıyor
2 yıl ücretsiz, yaş şartı var! Lise veya üniversiteden bu yıl mezun olacak gençleri kapsıyor Lise ve dengi okullardan veya üniversiteden mezun olan gençler 2 yıl ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabiliyor. Bunun için yaş şartı var. Yaş bittikten sonra ise gençler GSS kapsamına giriyor. Bu durumda ya prim ödenecek ya da gelir testine girilecek!
18.06.2023 Ekonomi
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak  Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtildi. 
1.03.2023 Ekonomi
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyor
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyor Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
8.09.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Emeklilik süresi uzuyor, tazminat, rapor parası ve yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay
SGK resmen duyurdu! Emeklilik süresi uzuyor, tazminat, rapor parası ve yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı. Veriler tek tek açıklandı. Emeklilik sürecini etkiliyor. Çalışanların başta sağlık olmak üzere pek çok hizmetten yararlanmasını engelliyor. Tazminat ve yıllık izin hakkı bulunmuyor. Kayıt dışı olarak çalışanlar hem çalıştıkları süre içinde hem de sonrasında pek çok hak kaybına uğruyor.
23.08.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Büyük destek, tek tek açıklandı, 5 yıl boyunca...
SGK resmen duyurdu! Büyük destek, tek tek açıklandı, 5 yıl boyunca... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gençler için harekete geçti. Büyük destek sağlanıyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, çalışmayan, yeni mezun olan gençler için farklı avantajlar sunuluyor. Öğrenciler sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Kendi işini kuranların primleri 1 yıl boyunca SGK tarafından karşılanıyor. Gençleri istihdam eden işverenlere de prim desteği sağlanıyor. Böylece 18-29 yaş arasındaki gençlerin iş hayatına adım atması kolaylaştırılıyor. İşte SGK tarafından kadın-erkek tüm gençler için uygulanan ayrıcalıklar...
19.05.2022 Çalışma Hayatı
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları
Milyonlarca çalışan ve emekli merakla bekliyor! Maaşlara zam gelecek, GSS, EYT, 3600 ek gösterge...
Milyonlarca çalışan ve emekli merakla bekliyor! Maaşlara zam gelecek, GSS, EYT, 3600 ek gösterge... Memur, emekli, EYT’li ve 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yeni yıl itibarıyla milyonlarca çalışana güzel haberler art arda geldi. Asgari ücret, emekli ve memurlara büyük oranda zamlar yapıldı. Bu gelişmelerin ardından özellikle, EYT ve 3600 ek gösterge konusunda ise çözüm beklentisi oluştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergede mayıs ayını işaret ederken, 2022 bitmeden düzenlemenin yapılması planlanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. ETY düzenlemesi sonrası emeklileri neler beklediği ise merak konusu. SGK tarafından sağlanan ücretsiz sağlık hizmetinin sınırı da araştırılan diğer konular arasında. Peki GSS kapsamına kimler giriyor? EYT’den kimler yararlanacak? 3600 ek gösterge sonrası maaşlara ne kadar zam gelecek İşte Memur, emekli, EYT, 3600 ek gösterge ile ilgili en çok merak edilen soruların cevapları...
13.04.2022 Uzmana Sor
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular...
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular... Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
24.03.2022 Gündem
Zam geldi, en yüksek 4272 lira oldu! Çalışan herkesi ilgilendiriyor, işsizlik maaşı...
Zam geldi, en yüksek 4272 lira oldu! Çalışan herkesi ilgilendiriyor, işsizlik maaşı... Çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, asgari ücretle birlikte zam geldi. Detaylar belli oldu, brüt asgari ücretin yüzde 80'i kadar ödeniyor. Son üç yılda 600 gün prim süresi şartı var, sözleşmenin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor. Süre aşılırsa ödenecek maaş miktarı da süre olarak azalıyor. İşten ayrılan vatandaşlara 10 ay süresince işsizlik ödeneğiyle beraber işbaşı, mesleki eğitim programı kapsamında günlük harçlık, kreş yardımı, toplum yararına programda öncelik, ücretsiz sağlık hizmeti, danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu yıl için en düşük işsizlik ödeneği 2137 lira, orta kademe 2541 lira en yüksek de 4272 lira oldu. İşsizlik ödeneğinin asgari ücretle birlikte zamlanmasının ardından merak edilen her şey tek tek açıklandı.
10.02.2022 Çalışan Hakları
Doğalgaz yardımı başvurusu ne zaman? İhtiyaç sahiplerine doğalgaz yardımı şartları açıklandı mı?
Doğalgaz yardımı başvurusu ne zaman? İhtiyaç sahiplerine doğalgaz yardımı şartları açıklandı mı? İhtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, verilen kömür yardımının yanı sıra doğalgaz yardımı yapacaklarını açıkladı. E-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla verilecek yardımların ne zaman başlayacağı sorgulanıyor. Peki, doğalgaz yardımı ne zaman başlayacak? Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır, başvurular ne zaman alınacak?
27.12.2021 Ekonomi
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve...
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve... Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emeklilik imkanı da bulunuyor. SGK çok sayıda destek sunuyor. Malulen emeklilik, ücretsiz sağlık hizmetleri gibi birçok imkan sağlanıyor. Diyabet hastalarına ilişkin açıklama geldi. İlaç ve tedavilerinin bedeli SGK tarafından karşılanıyor. SGK'nın diyabet hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında bazı aşılar da yer alıyor. Öte yandan malulen emeklilik imkanı da sağlanıyor. Buna göre hastalar en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları halinde SGK'dan malulen emekli olabiliyor.
15.11.2021 Gündem
827 lira her ay banka hesaplarına yatırılıyor! Bizzat başvuran alıyor
827 lira her ay banka hesaplarına yatırılıyor! Bizzat başvuran alıyor Paralar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor. Ancak başvuru yapanlar alabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (kaymakamlık) veya Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bizzat başvuru yapılması gerekiyor. Nakdi destek her ay 827 TL olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Bu destekten 65 yaşını dolduran ve hanedeki kişi başına gelirin 852 liranın altında olduğunu beyan edenler yararlanabiliyor. İşte detaylar...
4.10.2021 Ekonomi
BioNTech aşısı yüzde 94 etkili!
BioNTech aşısı yüzde 94 etkili! Koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları tüm dünyada başlamışken akıllardaki en önemli sorulardan biri aşının farklı yaş gruplarında ne kadar farklı etkiler gösterdiğiydi. İsrail'de yapılan bir araştırma ise BioNTech aşısının, tüm yaş gruplarında yüzde 94 etkili olduğunu gösterdi.
16.02.2021 Sağlık
Asgari ücretle çalışanlara güzel haber! En az 2 bin 920 lira...
Asgari ücretle çalışanlara güzel haber! En az 2 bin 920 lira... Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Çoğu kişi haberdar değil. En az 2 bin 920 lira ödeniyor. Asgari ücretle çalışanlar içinse bu rakam daha da artıyor ve işverenin de ödeme yapmasıyla rakam toplamda 4 bin 80 liraya çıkıyor. Asgari ücret arttıkça bu rakam da yükseliyor. Doğum izninden sonra yarım gün çalışma hakkınız bulunuyor. SSK'lı olarak çalışırken doğum yapmanız halinde yarım gün çalışabilir ve devletten maaş desteği alabilirsiniz. Şartları taşıyan çalışanlar bu haktan yararlanabiliyor. İlk doğum için 2.920 TL, ikinci doğum için de 5.841 TL ödeme yapılıyor.
12.12.2020 Çalışma Hayatı
Hepsi ücretsiz! Çoğu kişi bilmiyor, hemen başvurabilirsiniz...
Hepsi ücretsiz! Çoğu kişi bilmiyor, hemen başvurabilirsiniz... Bu desteklerin tamamı ücretsiz veriliyor. Herkes başvuruyu yapabilir. Sadece telefonla aramak, başvuru formunu doldurmak yeterli. Çoğu kişi bilmediği için talepte bulunmuyor. Belediyeler, hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için 'evde bakım hizmeti' sunuyor. Saç kesiminden diş bakımına ve ev temizliğine kadar verilen bu ücretsiz desteklerden nasıl yararlanılır, nereye başvuru yapılması gerekiyor? İşte tüm bilgiler...
12.10.2020 Ekonomi
Devletten karşılıksız para! Başvurmak yeterli
Devletten karşılıksız para! Başvurmak yeterli Milyonlarca vatandaşı ekonomik anlamda rahatlatmak adına ikinci sosyal hamle de devreye giriyor. Atılacak adımlarla birlikte işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ihtiyaca göre uzatılacak. Geliri düşük olan vatandaşa 1.000 liralık destek sürecek. Kısa çalışma dönemi için borçlanma, vergi-prime yapılandırma masaya yatırılacak.
25.09.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ücretsiz Sağlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ücretsiz sağlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.