Tüvtürk

Tüvtürk

Son dakika tüvtürk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüvtürk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tüvtürk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüvtürk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüvtürk gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 tüvtürk haberi bulunmuştur. Tüm tüvtürk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler Araç muayene istasyonları için yeni dönem resmen başladı. Türkiye'nin 81 şehrinde faaliyet gösteren TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında yeni döneme girilirken, araç sahiplerinin muayene süreçlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için dikkat etmeleri gereken önemli adımlar tek tek açıklandı. Sektör uzmanı Mesut Karaca muayene işlemlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi vererek vatandaşa uyarılarda bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak
Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak Arabası olan herkese kritik uyarı yapıldı. TÜVTÜRK'te milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başladı. O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil.
18.04.2024 Ekonomi
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen e- Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 15’inci yılda 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi 'tuş' oldu. Artık vatandaşımız devletle olan işleri için saatlerini hatta günlerini harcamak yerine her yıl milyonlarca işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden saniyeler içinde yapabiliyor. Türkiye.gov.tr, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. E-Devlet’e her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılmaktadır. E-Devlet kapısı sayesinde 15 yılda sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzeninde tasarruf sağlandı” ifadelerine yer verdi.
18.12.2023 Ekonomi
Araç muayenesinde yeni dönem! Kısa mesaj, elektronik posta ve e-Devlet yoluyla ulaşılabilecek
Araç muayenesinde yeni dönem! Kısa mesaj, elektronik posta ve e-Devlet yoluyla ulaşılabilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Twitter hesabından paylaşım yapıldı. Araç muayenesinde E-rapor döneminin başladığı belirtildi. İşte detaylar...
16.06.2023 Ekonomi
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla afetzedelere beslenme desteğini sürdürüyor. 
11.02.2023 Gündem
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı Kızılay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını paylaştı.
9.02.2023 Gündem
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu?
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu? Araç egzozlarından çıkan zararlı gazlar insan sağlığı başta olmak üzere çevre sağlığı üzerinde birçok olumsuzluk yaratıyor. Bu kapsamda egzoz emisyon ölçümü tüm araçlar için zorunlu tutulmuştur. Trafikte araçlardan çıkan zararlı gazların hava kirliliği ve çevreye zarar vermemesi için Egzoz muayenesi yapılır. Egzoz muayene ise TÜVTÜRK ile yaptırılıyor. Peki, 2023 egzoz emisyon ölçümü fiyatı ne kadar? Egzoz muayenesi ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…
2.01.2023 Ekonomi
2023 Tüvtürk muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç muayene ücretine zam geldi! Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork
2023 Tüvtürk muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç muayene ücretine zam geldi! Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 2023 yılında TÜVTÜRK araç muayene ücretlerinde artış yaşandı. Yeni yıl için zorunlu araç muayenesi fiyatlarına yüzde 110 oranında zam geldi. Peki, Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork araç muayene ücreti ne kadar oldu? Tüvtürk muayene ücretleri kredi kartı geçerli mi? İşte Tüvtürk muayene ücretleri 2023...
2.01.2023 Ekonomi
Araç muayenesinde yoğunluk başladı! Otomobil sahipleri randevu alma telaşında!
Araç muayenesinde yoğunluk başladı! Otomobil sahipleri randevu alma telaşında! 2023 yılında araç muayene ücretlerine zam gelecek. Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışların yanında araç muayene ücretleri de bu oran referans alınarak yeniden belirlenecek. Milyonlarca araç sahibi yeni yıl öncesi araç muayenelerinin bin liranın üzerine çıkacak olması nedeniyle araç muayene istasyonlarına akın ediyor. Peki, Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK araç muayenede kredi kartı geçerli mi? İşte 2022 araç muayene ücret tarifesi!
30.11.2022 Ekonomi
Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder?
Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder? Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yapmazsanız cezası var! Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte tespit ediliyor. Emisyon ölçümü yaptırmayana 2 bin 815 TL ceza kesiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde hayata geçirdiği Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) ile çevreyi kirleten araçları plaka okuma sistemiyle trafikte tespit edip, denetimlerin tek tek araç durdurarak belge kontrolü yapılması yoluyla yapılmasını sağlıyor. Peki, Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder? Egzoz muayenesi nasıl yapılır? İşte detaylar…
24.08.2022 Ekonomi
Araç sahibi herkes için geçerli! Kredi kartı ile ödenebiliyor taksit yok, 685 lira...
Araç sahibi herkes için geçerli! Kredi kartı ile ödenebiliyor taksit yok, 685 lira... Aracı olan milyonlarca kişi için kritik uyarı! Yapılması zorunlu. Yapılmadığı her ay için ücret alınıyor. Ücreti 258 liradan başlıyor, 685 liraya kadar çıkıyor. Araç muayenesi ile ilgili araç sahiplerine ilişkin önemli uyarı yapıldı. En geç 9 gün öncesinden e-Devlet'ten başvuru yapabilir ve online olarak randevu alabilirsiniz. Muayene tarihinden 1 ay öncesinden ise TÜVTÜRK’ün internet sitesinden randevu alınabiliyor. Süresinde muayene yaptırılmadığı takdirde, süresi geçirilen her ay için yüzde 5 gecikme ücreti alınıyor. Ödemeler kredi kartı ile yapılabiliyor, taksit yok. 2022 araç muayene ücret tarifesi de tablo halinde paylaşıldı. İşte araç muayenesine ilişkin bilgiler
28.06.2022 Ekonomi
Vatandaşları dolandırıp işte böyle dalga geçtiler!
Vatandaşları dolandırıp işte böyle dalga geçtiler! Ankara'da kilometresi yüksek olan tam 211 aracın göstergesinde oynama yaparak satan ve buradan gelen parayla tefecilik yoluyla 450 vatandaşın hayatını karartan Haydar İleriler'in lideri olduğu İleriler Suç Örgütü'nün pes dedirten bir videosuna ulaşıldı. 13 paravan şirket üzerinden büyük vurgun yapan suç örgütü Ankara Mali Şube polisinin operasyonuyla çökertilmiş, çok sayıda örgüt üyesi tutuklanmıştı. Suç örgütü üyelerinin, dolandırdıkları vatandaşların deste deste parasını alay ederek saydıkları pişkinlik dolu görüntülerde, örgüt üyesi Cem İ. elindeki binlerce liralık para destesini sayarken parmak ıslatma aparatı olarak örgüt üyesi Durmuş Ö.'nün dilini kullandı. İkili birbirine dil çıkararak gülüşürken, arka planda ise telefon görüşmesinde başka bir mağduru tuzağa çekmeye çalıştıkları ortaya çıktı.
14.05.2022 Yaşam
Airli araç muayeneden geçecek mi, basık araba muayeneden geçer mi?
Airli araç muayeneden geçecek mi, basık araba muayeneden geçer mi? Araç muayenesi ticari araçlar için 1 yıl, diğer araçlar için 2 yıl geçerlidir. Aracını muayeneye götürecek vatandaşların merak ettiği konulardan biri de “Airli araç muayeneden geçer mi?” sorusu oluyor. Peki, airli araç muayeneden geçecek mi?
7.05.2022 Gündem
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır?
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? 2022 yılı araç muayene ücreti 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılmıştı. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2022 yılı için yeniden belirlendi. Peki, 2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK'te kredi kartı geçiyor mu? İşte tüm detaylar…
31.01.2022 Gündem
Araba alacaklar dikkat! Eğer bunu yapmazsanız...
Araba alacaklar dikkat! Eğer bunu yapmazsanız... Hem araba sahiplerini hem de araba alacak olanları ilgilendiriyor. Birçok kişi mağdur oldu. Otomobil satın alan Ali Orak, aracın km’sinin düşürüldüğünü fark edince dolandırıldığı iddiasıyla arabayı satan kişiler hakkında savcılığa şikâyette bulundu. Savcılık ise, olayda SMS atarak kilometre sorgusu yapmadığı gerekçesiyle dolandırılan Orak’ı hatalı buldu, şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi.
24.10.2021 Ekonomi
Araba sahibi olan herkesi kapsıyor! Fiyatlarda büyük indirim! 1062 lira yerine 74 lira...
Araba sahibi olan herkesi kapsıyor! Fiyatlarda büyük indirim! 1062 lira yerine 74 lira... Araba sahibi olan milyonlarca kişiye indirim müjdesi! Araç muayene gecikme bedeli ücretleri düştü. Yeni yasaya göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205.08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14.36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1062.71 TL yerine 74.68 TL olacak. Yeni yasanın geçerlilik süresi ise 31 Aralık 2021 bitecek.
10.06.2021 Ekonomi
Araç muayenesi gecikme cezası ne kadar? Araç muayenesi gecikme bedeli düzenleniyor!
Araç muayenesi gecikme cezası ne kadar? Araç muayenesi gecikme bedeli düzenleniyor! Araç muayenesi gecikme bedelleri ile ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle gecikilen her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5'i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden belirlenecek. Peki, Araç muayenesi gecikme cezası ne kadar oldu?
9.06.2021 Gündem
Sıfır ve ikinci el arabası olan herkesi kapsıyor, 503 lira! Ücretler değişti
Sıfır ve ikinci el arabası olan herkesi kapsıyor, 503 lira! Ücretler değişti Sıfır ve ikinci el araba ya da motorlu taşıt sahibi olan herkesi kapsıyor. Ücretler değişti ve 503 liraya yükseldi. Artık kredi kartı ve banka kartıyla da ödeme yapılıyor. Devlet bu işlemi zorunlu tutuyor. Belirli aralıklarla yapılıyor. Sıfır araç alanlar genelde bu süreyi unutuyor. Eğer geç kalınırsa her ay için yüzde 5 gecikme cezası uygulanıyor. Araç muayene ücretleri her yıl artırılıyor. Bu yıl da ücretler yükseldi. Araç muayenesi yaptıracaklar otomobil için 372 lira ödüyor, otobüs ve kamyon için ise 503 lira ödeniyor. Kredi kartı ve banka kartıyla ödeme daha önceden yapılamazken, artık nakit ödeme dışında bu imkanlar da sunuluyor.
13.04.2021 Ekonomi
Beşiktaş Belediye eski Başkanı Hazinedar hakim karşısında
Beşiktaş Belediye eski Başkanı Hazinedar hakim karşısında Beşiktaş Belediyesi Meclis eski Üyesi Çetin Kırışgil ile birlikte görevdeyken haksız mal edindikleri ve mal bildiriminde bulanmadıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Tüm raporlar lehime. Ortada bir suç yok, ama dava var" dedi. Duruşmanın 25 Ekim'e ertelenmesi üzerine Hazinedar, "Ben mağdurum. Böyle yargılama olur mu? Bir senedir hakim bekliyoruz burada. Allah sizi de düşürsün inşallah buralara" diyerek hakime tepki gösterdi.
31.03.2021 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ve değişti, 7 gün sınırı geldi...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ve değişti, 7 gün sınırı geldi... Milyonlarca araç sahibini çok yakından ilgilendiren düzenleme 81 ile gönderilen genelge ile duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu imzasıyla araç muayene istasyonlarına ve öncelikli işlemlere ilişkin bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre randevu ile çalışan istasyonlarda engellilere ve tekrar muayenelere öncelik verilecek. Araç, muayene tekrarına kaldı. Sahibinin, talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilecek. Muayene tekrarlarına ilişkin randevular toplam muayene oranının yüzde 35'ini, periyodik muayenelere ilişkin randevular da 65'ini geçemeyecek
20.03.2021 Ekonomi
e-Devlet'ten hemen kontrol edin! Uygulama açıldı, 15 gün...
e-Devlet'ten hemen kontrol edin! Uygulama açıldı, 15 gün... e-Devlet'te yeni dönem başladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bakanlık resmen duyurdu. Artık bu hizmet e-Devlet yoluyla alınabilecek. Borçlar kontrol edilebilecek. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) borç ve bilgilendirme hizmeti başladı. Araç sahiplerini korumak amacıyla hayata geçirilen uygulama sonucunda, 15 gün sonunda ödenmeyen ücretlere katlanarak uygulanacak para cezalarının da önüne geçilmiş olacak.
10.03.2021 Ekonomi
Uygulama üzerinden araç muayene randevusu alma: Araç muayene randevusu nasıl alınır?
Uygulama üzerinden araç muayene randevusu alma: Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK, araç muayene hizmetinde sosyal teması azaltacak, istasyon bekleme alanlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçecek ve işlemleri kolaylaştıracak bir uygulama geliştirdi. İşte Cep telefonundan araç muayene randevusu alma…
25.12.2020 Gündem
Egzoz emisyon (muayene) ücreti ne kadar? Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır?
Egzoz emisyon (muayene) ücreti ne kadar? Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır? Umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere uygulanan 351 liralık ceza 382 liraya, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayanlara verilen ceza ise 1895 liradan 2 bin 67 liraya çıkarıldı. Egzoz emisyon ücreti ne kadar? Egzoz emisyon ölçümü nerede yapılır?
24.12.2020 Gündem
Araç muayenesi cep telefonundan takip edilebilecek!
Araç muayenesi cep telefonundan takip edilebilecek! TÜVTÜRK, araç muayene hizmetinde sosyal teması azaltacak, istasyon bekleme alanlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçecek ve işlemleri kolaylaştıracak bir uygulama geliştirdi.
24.12.2020 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Tüvtürk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüvtürk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.