Muayene

Muayene

Son dakika muayene haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muayene ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muayene haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muayene

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muayene gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.963 muayene haberi bulunmuştur. Tüm muayene haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım
Kamuda ‘tasarrufa’ sıkı tedbir başlıyor! Uygulamayana yaptırım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında söylediği kamuda alınacak yeni tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.
19.04.2024 Ekonomi
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler
TÜVTÜRK'te araç muayene istasyonları için yeni dönem! Artık zorunlu olmayacak, işte dikkat edilmesi gerekenler Araç muayene istasyonları için yeni dönem resmen başladı. Türkiye'nin 81 şehrinde faaliyet gösteren TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında yeni döneme girilirken, araç sahiplerinin muayene süreçlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için dikkat etmeleri gereken önemli adımlar tek tek açıklandı. Sektör uzmanı Mesut Karaca muayene işlemlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi vererek vatandaşa uyarılarda bulundu.
19.04.2024 Ekonomi
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak
Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak Arabası olan herkese kritik uyarı yapıldı. TÜVTÜRK'te milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başladı. O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil.
18.04.2024 Ekonomi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Gündem
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 2021 yılında düğün öncesi İstanbul'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı yaptırdı.Ancak 6 ay sonra burnunun uç kısmında çökme meydana geldi. Burnunun düzelmesi için aynı doktor tarafından 2 kez daha ameliyat edilen Aras, şekil bozukluğunun daha da arttığını ileri sürerek, savcılığı suç duyurusunda bulunup, 1 milyon liralık tazminat davası açtığını belirtti.
4.04.2024 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor Çocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Tedirgin eden görüntülere açıklama geldi: At eti sulu olur, mangal söndürür
Tedirgin eden görüntülere açıklama geldi: At eti sulu olur, mangal söndürür Adana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunması tedirginliğe neden olurken, uzmanlar uyarıda bulundu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, "Vatandaşlar, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş eti almalılar" derken; Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" diye konuştu.
27.03.2024 Adana
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Trabzonspor'da 3 isim Fenerbahçe maçında yok!
Trabzonspor'da 3 isim Fenerbahçe maçında yok! Trabzonspor'da Fenerbahçe maçının hazırlıkları sürüyor. Bordo-mavililerde Paul Onuachu ve Hüseyin Türkmen, Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Ayrıca Mehmet Can Aydın da sakatlığı sebebiyle oynayamayacak.
16.03.2024 Trabzonspor
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Otobüste yaşlı çifte feci dayak! Okul müdürü kendini böyle savundu
Otobüste yaşlı çifte feci dayak! Okul müdürü kendini böyle savundu Mersin'de belediye otobüsünde oğlu A.O.T. (17) ile birlikte Hamdiye (71) ve Ramazan Polat (77) çiftini darbeden okul müdürü İsmet Turan (53), tutuklu yargılandığı davada, karşı tarafı suçladı. Ramazan Polat'ın oğluna hakaret edip vurması nedeniyle karşılık verdiğini iddia eden Polat, "Babalık refleksiyle oldu” dedi.
13.03.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrılarının hemen hemen her yaşta gözüktüğünü söyledi. Aydın,"Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir"dedi.
11.03.2024 Yaşam
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Milyonlarca liralık alelacele ihaleler yüzlerce site sakinini isyan ettirdi! Milyonlar havada uçuştu
Milyonlarca liralık alelacele ihaleler yüzlerce site sakinini isyan ettirdi! Milyonlar havada uçuştu İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, görev süresi dolan site yönetiminin alelacele habersiz yaptığı ileri sürülen 4,5 milyonluk asansör bakım ihalesi ve 11 milyonluk dış cephe boya ihalesi, site sakinlerini çileden çıkardı. Yüzlerce site sakini durumu protesto ederken, yangından mal kaçırırcasına yapıldığı söylenen ihaleler yargıya taşındı.
22.02.2024 Gündem
84 yaşındaki felçli kadına cinsel saldırıda bulunan sanık mahkemede tahliyesini istedi
84 yaşındaki felçli kadına cinsel saldırıda bulunan sanık mahkemede tahliyesini istedi Bursa'da, kendisini 'doktor' olarak tanıtıp, "Seni muayene etmeye geldim" diyen Serkan Tutkun (23), zorla girdiği evde, N.T. (84) isimli felçli kadına tokat atıp, cinsel saldırıda bulundu. Evde ziynet eşyası arayan Tutkun, tutuklanırken, kadın ise 15 gün sonra beyin kanaması geçirip öldü. N.T.'ye tokat atıp öptüğünü söyleyen ve 10 yıla kadar hapis cezası istenen Tutkun, mahkemede, "Suçu bilinçli olarak yapmadım. Tahliyemi istiyorum" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma ertelendi.
21.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Muayene ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muayene haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.