Türk Eğitim-Sen

Türk Eğitim-Sen

Son dakika Türk Eğitim-Sen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Eğitim-Sen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Eğitim-Sen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Eğitim-Sen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk eğitim-sen gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.697 türk eğitim-sen haberi bulunmuştur. Tüm türk eğitim-sen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi
Karabük'teki iddialar sonrası STK'lardan açıklama geldi Afrikalılar başta olmak üzere üniversitedeki yabancı öğrencilerin cinsel hastalık yaydığı ve fuhuş yapıldığı iddiaları, Karabük’ü rahatsız etti.
28.03.2024 Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
Bakan Özer 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi
Bakan Özer 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 eğitim sendikasının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ve 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurdu. Bakan Özer, 71 ilde ise eğitim öğretime 20 Şubat'ta başlanacağını belirtti.
12.02.2023 Eğitim
Tüm Türkiye'den yardım yağıyor! En temel ihtiyaçlar açıklandı
Tüm Türkiye'den yardım yağıyor! En temel ihtiyaçlar açıklandı Türkiye’nin her yerinden deprem bölgesine yardım malzemeleri gönderiliyor. Yardımların depremzedelere vaktinde ulaşması için de iyi koordinasyon gerekiyor.
10.02.2023 Gündem
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Ünal Çetin kimdir, nereli, neden gözaltına alındı?
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Ünal Çetin kimdir, nereli, neden gözaltına alındı? Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin kimdir, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hangi partiden? Çanakkale Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 kişi, rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
1.02.2023 Gündem
MTSK görevli ücretleri 2023! MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu?
MTSK görevli ücretleri 2023! MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu? 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücretinin ne kadar olduğu zam gelip gelmediği merak ediliyor. MEB bünyesinde yapılan ehliyet ve MTSK direksiyon sınavlarında görev alan öğretmenler ve kamu personelleri, sınav görevli ücretlerini araştırıyor. Peki, MTSK ücretine zam mı geldi, 2023 MTSK direksiyon sınav görevli ücreti ne kadar oldu? İşte MTSK görevli ücretleri 2023…
28.01.2023 Çalışan Hakları
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” dedi.
21.01.2023 Eğitim
Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Bakan Özer’i ziyaret etti
Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Bakan Özer’i ziyaret etti Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan beraberindeki heyetle birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.
22.07.2022 Eğitim
Sözleşmeli personel ile ilgili emsal karar!
Sözleşmeli personel ile ilgili emsal karar! Sözleşmeli personele ödül verilemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Türk-Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122.maddesine göre ödül alması gereken sözleşmeli personele ödül verilmedi. İlgili kişi açtığı davada haklı bulundu. Sözleşmeli personele ödül verilmemesinin hukuka aykırı olduğuna karar verildi.
22.06.2022 Çalışan Hakları
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır
Talip Geylan: MEB’de 'Erken Çocukluk Eğitimi Genel Müdürlüğü' kurulmalıdır Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, erken çocukluk öğrenci sayısı ve hedef sayının toplamda 4 milyon seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, bu sayıda çocuğumuzun hem okul çalışmaları hem de belirli yaş grubunda zorunlu eğitim olmadığından okula kazandırma çabalarının, sadece MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanlığı düzeyindeki bir organizasyonla yürütülemeyeceğini kaydetti.
19.05.2022 Eğitim
Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti?
Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti? Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok, AK Parti'ye katıldı. Ok, 2020'nin Şubat ayında İYİ Parti'den istifa etmişti. Peki, Balıkesir milletvekili İsmail Ok kimdir, nerelidir, hangi partiden? İsmail Ok neden istifa etti ve AK Parti’ye geçti?
20.04.2022 Siyaset
Danıştay'dan 'sınavsız atama' kararı
Danıştay'dan 'sınavsız atama' kararı Danıştay, ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına yapılacak atamalarda sınav şartının kaldırılmasına yönelik düzenlemenin yürütmesini durdurdu. Kararla, atama işlemleri yazılı ve sözlü sınav yapılarak gerçekleştirilecek.
14.04.2022 Gündem
Öğretmen anketinden çıkan çarpıcı sonuç!
Öğretmen anketinden çıkan çarpıcı sonuç!  24 Kasım’da büyük övgülerle anılan öğretmenler, pek çok sorunla boğuşuyor. Yüzde 88’i mesleklerinin saygınlığını yitirdiğini düşünüyor. Yüzde 75’i mesleki tükenmişlik yaşıyor; yüzde 82,6’sının borcu var. Çözüm için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını istiyorlar. Kanun ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde geldi...  
24.11.2021 Eğitim
Öğretmenlere hediye tartışması! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti...
Öğretmenlere hediye tartışması! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti... Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 24 Kasım vesilesiyle öğretmenlere “hediye kabul etmeyin” uyarısında bulunması tartışmalara neden oldu. Kimi öğretmenler uyarıyı haklı buluyor kimi de bir hediyenin çok görülmemesini istiyor. Sendikalara göre uyarının sebebi bazı velilerin öğretmenlere pahalı hediyeler alması.
19.11.2021 Eğitim
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde...
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı.
8.10.2021 Gündem
Dersler 30 dakika mı olacak, ders saatleri azalacak mı?
Dersler 30 dakika mı olacak, ders saatleri azalacak mı? Sosyal medya üzerinden yayılan bir yazıda derslerin kısalacağı, 30 dakika olacağı ifadesine yer verilince veliler ve öğrenciler söz konusu yazının doğruluğunu teyit etmeye başladı. Arama motorları aracılığıyla “Dersler 30 dakika mı olacak, ders saatleri azalacak mı?” sorularına yanıt aranıyor.
11.09.2021 Gündem
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! 6 Eylül'de...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! 6 Eylül'de... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte okulların eylül ayında açılması gündeme geldi. Ancak yeni varyantların ortaya çıkması ve salgında yeni dalganın beklenmesi 'Okullar eylülde açılmayacak mı?' sorusunu akıllara getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların eylülde açılmasının beklendiğini açıklamasının ardından yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile ilgili yeni açıklamalar geldi. İşte detaylar...
26.07.2021 Eğitim
Bakan Selçuk'tan '2023 eğitim vizyonu' vurgusu
Bakan Selçuk'tan '2023 eğitim vizyonu' vurgusu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023 eğitim vizyonu, bu ülkenin birlikte, el ele, iş birliği içerisinde, ayırmadan, kayırmadan, bütün evlatlarını evladımız bilerek nasıl bir yolculuk yapmamız gerektiğine dair bir hikayeyi içinde barındırır." dedi.
14.07.2021 Eğitim
Memurların yüzde 65'e yakını sendikalı
Memurların yüzde 65'e yakını sendikalı 2 milyon 658 bin 555 memurdan 1 milyon 718 bin 984'ünün sendika üyeliği bulunuyor. Buna göre memurların sendikalaşma oranı yüzde 64,66 olarak belirlendi.
2.07.2021 Memur
Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor! Ek ders ücreti, tayin ve...
Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor! Ek ders ücreti, tayin ve... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile bir araya geldi. Talip Geylan'ın Yönetici Atama Yönetmeliği, atama bekleyen öğretmenlerin talepleri, ek ders ücreti ödemelerinde yaşanan sorunlar ile kontenjan yetersizliği nedeniyle mazeret durumu ve isteğe bağlı tayin talepleri konuları Bakan Selçuk'a iletildi.
10.02.2021 Eğitim
MEB tarihi resmen duyurdu! 2 Mart...
MEB tarihi resmen duyurdu! 2 Mart... Milli Eğitim Bakanlığı binlerce kişinin beklediği açıklamayı yaptı. MEB tarafından 81 ile gönderilen yazıda tarihler duyuruldu. MEB unvan değişikliği sınavı için başvuramayan adaylar için yeniden başvuru alacağını açıkladı. Sınav 2 ila 4 Mart 2021 tarihleri arasında e-sınav olarak uygulanacak. Sendikalar sınav için çağrıda bulunmuştu.
30.01.2021 Memur
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler aşı grubunda kaçıncı sırada?
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler aşı grubunda kaçıncı sırada? Koronavirüs nedeniyle okullar uzaktan eğitime devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılının başından bu yana okullarda yüz yüze eğitim tartışmaları devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat’ta tekrar kademeli ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime geçilebileceğini açıkladı. Okullarda yüz yüze eğitimin bir an önce başlamasını isteyen sendikalar ise sağlıklı bir eğitim için Bilim Kurulu’nun yayınladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralaması’nda öğretmenlere öncelik verilmesini istiyor. Peki, Öğretmenler aşı olacak mı? Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler aşı grubunda kaçıncı sırada? İşte yüz yüze eğitim ve öğretmenlerin aşı programı hakkında merak edilenler...
24.01.2021 Eğitim
MEB öğretmenlere ek nöbet ücreti verecek mi? Sendikaların, MEB'ten nöbet ücreti talebi
MEB öğretmenlere ek nöbet ücreti verecek mi? Sendikaların, MEB'ten nöbet ücreti talebi Okullarda yüz yüze eğitim başladı. 21 Eylül'den bu yana öğretmenler de eğitimin sorunsuz devam etmesi adına okulda nöbet görevlerini yerine getiriyor. Mevzuata göre nöbet tutan öğretmenlere ise nöbet ücreti ödeniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Bu hesap doğrultusunda öğretmenlere haftalık 3, aylık ise 12 saat nöbet ücreti ödeniyor. Ancak, birden fazla nöbet görevi verilen öğretmenler ek nöbet ücreti talep ediyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın haftada birden fazla tutulan nöbete görevlerine de ücret ödemesini istedi. Peki, MEB öğretmenlere ek nöbet ücreti verecek mi? İşte öğretmenlerin ek ücret talepleri ile ilgili son gelişmeler...
13.10.2020 Memur
Türk Eğitim Sen: Tayini yapılmayanlara ikinci bir hak verilsin!
Türk Eğitim Sen: Tayini yapılmayanlara ikinci bir hak verilsin! Türk Eğitim Sen, Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerinde kadro yetersizliği nedeniyle tayinleri gerçekleşemeyen öğretmenlerin MEB’in il emri uygulamasıyla yüzlerini güldürdüğünü belirterek, MEB yetkililerine teşekkürlerini iletti.
3.09.2020 Eğitim
İsmail Ok kimdir, nerelidir? İyi Parti’den istifa eden Balıkkesir Milletvekili İsmail Ok’un siyasi hayatı...
İsmail Ok kimdir, nerelidir? İyi Parti’den istifa eden Balıkkesir Milletvekili İsmail Ok’un siyasi hayatı... İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sanatçı Ahmet Kaya’nın mezarını ve HDP’li belediyeleri ziyaretini gerekçe gösteren İsmail Ok’un hayatı istifa haberinden sonra merak edilmeye başladı. İsmail Ok kimdir, nerelidir? İyi Parti’den istifa eden İsmail Ok hakkında merak edilenler…
17.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Eğitim-Sen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk eğitim-sen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.