Tüberküloz

Tüberküloz

Son dakika tüberküloz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüberküloz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tüberküloz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tüberküloz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tüberküloz gelişmeleri de dahil olmak üzere 412 tüberküloz haberi bulunmuştur. Tüm tüberküloz haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzlanda'da ilginç gelenek: -15 derecede bebeklerini sokakta uyutuyorlar!
İzlanda'da ilginç gelenek: -15 derecede bebeklerini sokakta uyutuyorlar! İzlanda'da 20. yüzyılın başında bir tüberküloz salgını meydana gelir. Ardından ülkenin önde gelen pedagoglarından Dr. David Thorsteinsson, açık havanın bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmedeki rolü hakkında bir kitap yazdı. Bu noktadan sonra tüm nesil dışarıda uyumaya başladı. Şimdilerde -15 derecede sokaklarda bebek arabalarında bebekler uyutulmaya devam ediyor. Peki bebekler dondurucu soğukta nasıl dışarıda uyutuluyor? İşte bebeklerin soğuk havalarda neden dışarıda uyutuldağına dair bilgiler...
25.12.2023 Yaşam
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca'dan kurban kesenlere uyarı
İl Tarım Ve Orman Müdürü Karaca'dan kurban kesenlere uyarı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Etlerini götürüp kasaplarda kıyma, parçalama suretiyle işlem yapacaklar. Bunları da yine bakanlığımızdan onaylı kasaplarda ve ya bakanlıktan onaylı işletmelerde yapmaları lazım. Terzide, tekel bayiinde, kıyma çekilir ibaresi olan merdiven altı yerlerde kesinlikle yaptırmamalarını istiyoruz. Eğer buralarda yaptıkları bulaştan sonra gerekli şartları sağlamadan yapılan işlem güvensiz gıda, enfeksiyon olarak kendilerine döner" dedi.
29.06.2023 Gündem
Yeni Çalışma Bakanı kim oldu? Vedat Işıkhan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?  Vedat Işıkhan evli mi?
Yeni Çalışma Bakanı kim oldu? Vedat Işıkhan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?  Vedat Işıkhan evli mi? Vedat Işıkhan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.
3.06.2023 Gündem
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
13.03.2023 Sağlık
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı
Uzmanı deprem sonrası enfeksiyon riskine karşı uyardı Depremin tek başına bir enfeksiyon kaynağı olmasa bile neden olduğu durumların afetten sonraki dönemlerde depremzedeler arasında enfeksiyon hastalıklarına yol açabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Deprem sonrası ilk günlerde enfeksiyonlara bağlı hastalıklar genellikle görülmez. Enfeksiyon gelişimi özellikle deprem sonrasındaki ilk haftadan sonra artmaya başlar” dedi.
20.02.2023 Sağlık
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum!
Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum! Doktor, hemşire, eczacılar ve diğer sağlık çalışanlarının takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ek ödemelerle ilgili beyaz reform çerçevesinde teşvik ödemesi başladı. Birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ve eczacılar teşvik alacak." ifadelerine yer verdi. Peki, Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum…
Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?
Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca doktor, hemşire ve eczacılar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının merakla takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ne zaman yatacak 2022? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri tarihi belli oldu mu?
30.11.2022 Çalışan Hakları
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı!
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı! Şarkıcı Britney Spears, geçtiğimiz yıl spor hocası Sam Asghari ile nişanlanmış, birkaç ay önce de ilk bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Daha sonra bebeklerini kaybettiklerini duyuran ikili, büyük bir acı yaşamıştı. Spears, son olarak sosyal medya paylaşımında 'Victoria' hastalığına yakalandığını duyurdu.
7.11.2022 Magazin
Vampirin yüzü DNA teknolojisiyle ortaya çıkarıldı! İşte ölüm sebebi
Vampirin yüzü DNA teknolojisiyle ortaya çıkarıldı! İşte ölüm sebebi 1990 yılında bulunan kemikler üzerinde yapılan incelemede, ortaya çıkan bulgularda şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı. 19'uncu yüzyılın başlarında yaşadığı düşünülen vampirin, yeni geliştirilen bir DNA teknolojisiyle yüzü belirlendi. İsmi dahi tespit edilen vampirin ölüm sebebi ise şaşırttı.
4.11.2022 Dünya
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
ABD Başkanı Biden kürsüde yolunu şaşırdı
ABD Başkanı Biden kürsüde yolunu şaşırdı ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından sahneden inmek isterken yolunu şaşırdı. Hareketleri nedeniyle sosyal medyada gündem olan Biden'ın "yine kafasının karıştığı" iddia edildi.
28.09.2022 Dünya
Ceza ve Tevkifevlerinden açıklama: Başvuruların incelenmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır
Ceza ve Tevkifevlerinden açıklama: Başvuruların incelenmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden cezaevinde hayatını kaybeden Mehmet Bozan'ın ölümüne ilişkin çıkan haberler üzerine yapılan açıklamada, "Hükümlünün yaptığı başvuruların incelenmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Hükümlünün vefatına ilişkin adli ve idari soruşturma derhal başlatılmıştır" denildi.
22.09.2022 Gündem
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklar
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklar Sigara satışları ile ilgili harekete geçildi. 2008 sonrası doğanlar hayatları boyunca tütün ürünlerini satın alamayacak. Uygulama gelecek sene başlayacak. Yeni Zelanda hükümeti, 2008'den sonra doğan herkese gelecek yıldan itibaren sigara ve diğer tütün ürünlerinin satışını yasaklayacak. Bu radikal düzenlemenin gelecek yıl hayata geçmesi bekleniyor. Yeni Zelanda "dumansız nesil" politikası uygulayan dünyadaki ilk ülke olmayı planlıyor.
27.07.2022 Dünya
Kavurmaya katı yağ eklemeyin
Kavurmaya katı yağ eklemeyin Kurban Bayramı ve sonrasında etin nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Dilara Kefeli, “Kavurma yapıyorsak, katı yağdan uzak durmalıyız” dedi.
10.07.2022 Sağlık
Kurban eti tüketmeden önce bunu mutlaka yapın! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden oluyor!
Kurban eti tüketmeden önce bunu mutlaka yapın! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden oluyor! Kurban Bayramı geldi çattı. Uzmanlar uyarıyor! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden olabilir! Kurban etini dinlendirme, pişirme, saklama gibi konularda merak edilenleri Diyetisyen Büşra Dinç anlattı. Peki, Kurban eti ne kadar süre dinlendirilmeli? Dinlendirmeden tüketilen etin zararı var mı? Kurban eti nasıl pişirilmeli, nerede saklanmalı? İşte detaylar…
6.07.2022 Sağlık
Kurbanlık alacaklara son dakika uyarısı! Bayram öncesi açıkladı, tek tek kontrol edin...
Kurbanlık alacaklara son dakika uyarısı! Bayram öncesi açıkladı, tek tek kontrol edin... Kurbanlık alacaklara son dakika uyarısı! Tek tek kontrol edin deyip açıkladı, hemen veteriner hekime başvurmak gerekiyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, “Hayvanın özellikle uzuvlarının tamlığına ve küpelerine bakılmalı” dedi.
28.06.2022 Gündem
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye ülkelerde 31 Mayıs, 1987 yılından bu yana “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yaklaşımla, sigarayı kullanıcıların hayatından kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. Fadime Tülücü, 31 Mayıs’ta tüm tütün ve tütün ürünü kullanıcılarını, 24 saat süreyle, sigarayı bırakmaya çağırdı.
31.05.2022 Sağlık
Hastaneler doldu taştı! Aile hekimi açığı yaşanıyor
Hastaneler doldu taştı! Aile hekimi açığı yaşanıyor Pandemi nedeniyle hastanelere ‘mesafeli’ duran vatandaşlar, salgının yavaşlamasıyla birlikte teşhis ve tedavilerini erteledikleri hastalıklar için polikliniklerin yolunu tutuyor. Bu da hastanelerde yoğunluğa neden oluyor. Sorunun çözümü için uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması kararı alındı.
19.04.2022 Gündem
Türksat 4B uydusu BİLİMFEST’te
Türksat 4B uydusu BİLİMFEST’te Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında 9 milyon yeni tüberküloz hastasının olduğunu ve bunun 1,5 milyonunun öldüğünü belirttiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ekbiç Kadıoğlu, günümüzde hala her gün 4 bin 100 kişinin verem hastalığı nedeniyle öldüğünün ve Türkiye’de 12-15 milyon kişinin enfekte olduğunu, vücutlarında uyur durumda verem mikrobunu taşıdıklarının tahmin edildiğini ifade etti.
25.03.2022 Bilim ve Teknoloji
15 milyon kişi verem olabilir
15 milyon kişi verem olabilir Dünya Sağlık Örgütü’nün 2013 yılında 9 milyon yeni tüberküloz hastasının olduğunu ve bunun 1,5 milyonunun öldüğünü belirttiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Esra Ekbiç Kadıoğlu, günümüzde hala her gün 4 bin 100 kişinin verem hastalığı nedeniyle öldüğünün ve Türkiye’de 12-15 milyon kişinin enfekte olduğunu, vücutlarında uyur durumda verem mikrobunu taşıdıklarının tahmin edildiğini ifade etti.
25.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tüberküloz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tüberküloz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.