Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum!

Doktor, hemşire, eczacılar ve diğer sağlık çalışanlarının takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ek ödemelerle ilgili beyaz reform çerçevesinde teşvik ödemesi başladı. Birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ve eczacılar teşvik alacak." ifadelerine yer verdi. Peki, Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum…

Sağlık Bakanlığı banka maaş promosyonu 2022 ne kadar, ne zaman ve hangi tarihte yatacak? Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinde son durum!

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinin son durumu sağlık çalışanları tarafından merak ediliyor. Peki Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak, Sağlık Bakanlığı promosyon 2022 ödemeleri ne zaman yatacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YATACAK?

Sağlık çalışanlarına teşvik ve promosyon ödemelerinin yapılacağı tarih henüz belli olmadı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYONU NE KADAR?

Sağlık Bakanlığı promosyon tutarlarına yönelik bir bilgi paylaşmadı.

PROMOSYON ÖDEMELERİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Resmi Gazete'de yayımlanan sağlık çalışanlarına teşvik ödemelerinden kimlerin yararlanacağını açıkladı. Bakan Koca "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" ifadelerini kullandı.

Yönetmelikte, temel ek ödeme (sabit ve taban ödemelerin toplamıyla belirlenen oran) ve teşvik ek ödemesinden oluşan "ek ödemeler" konusunda yeni düzenlemeler yapıldı, birinci basamak sağlık kuruluşlarında ve Bakanlık laboratuvarlarında çalışan personel de teşvik ek ödemesi kapsamına alındı.

Haberin Devamı

Teşvik ek ödemesinde işin ve sağlık hizmetinin özelliğine göre, bulaşıcı hastalık sürveyansı, kanser tarama hizmetleri, çevre sağlığı ve tütün kontrolü hizmetleri, tüberküloz takibi ve doğrudan gözetimli tedavi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, özel sağlık kuruluşları ile eczane ve ecza deposu denetimleri, koruyucu sağlık hizmetleri eğitimi; 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında çağrı cevaplama oranı, vakaya erişim ve hastaneye teslim süresi ile günlük vaka sayısı; laboratuvarlarda numune sayısı ve numune çeşitliliği, analiz, numune ve analiz sonuçlandırma süresi, kalibrasyon ve laboratuvar verimliliği ve benzeri kriterler ile; personelin görev yeri, görevi, kadro ve unvanı dikkate alınacak. Ayrıca Bakanlıkça belirlenen birim teşvik hedeflerinin gerçekleşme durumuna göre 0 ile 1 arasında değişen birim teşvik katsayısı esas alınacak.