Tren

Tren

Son dakika tren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tren gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.871 tren haberi bulunmuştur. Tüm tren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fransa'da olimpiyatlara saatler kala kaos! 3 noktada saldırı, havalimanında bomba alarmı
Fransa'da olimpiyatlara saatler kala kaos! 3 noktada saldırı, havalimanında bomba alarmıFransa’nın başkenti Paris tüm dünyanın izleyeceği Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine saatler kala son hazırlıkları yaparken hızlı tren hatlarına yapılan saldırıyla sarsıldı. Üç ayrı hat kundaklanıp ve yangınlar çıkarılırken, bu sabah itibarıyla aksayan seferler nedeniyle birçok istasyonda kuyruklar oluştu. Fransa Ulaştırma ve Spor Bakanlıkları hızlı tren hatlarına sabotaj yapıldığını duyurdu. Öte yandan Paris 2024'ün açılış gününde İsviçre sınırlarında bulunan, Fransa ve İsviçre'nin ortak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı yapıldı. Havaalanı polis ekiplerince boşaltıldı.
26.07.2024Dünya
Adana'da bir yeşil vadi: Belemedik
Adana'da bir yeşil vadi: BelemedikBelemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde, Çakıt Çayı boyunca yeşil doğası, yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir...
20.07.2024Adana
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördük
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördükUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'de gündeme dair merak edilen konuları cevapladı. Dünya genelindeki yazılım sistemlerinde yaşanan arıza ile ilgili Bakan Uraloğlu "Tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil" dedi.
19.07.2024Gündem
Adana tren istasyonları ve seferleri
Adana tren istasyonları ve seferleriAdana, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak, modern ulaşım ağlarıyla da dikkat çeker...
19.07.2024Adana
Adana Tren İstasyonları: Şehirler Arası Ulaşımın Kalbi
Adana Tren İstasyonları: Şehirler Arası Ulaşımın KalbiAdana, Türkiye'nin önemli demiryolu hatlarından birine sahiptir ve şehirler arası tren seferleri ile geniş bir ulaşım ağı sunar. Adana'daki ana tren istasyonları, şehri diğer büyük şehirlere ve bölgelerle bağlar.
18.07.2024Adana
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandı
Bakan Uraloğlu açıkladı: 250 binden fazla emekli şehirlerarası otobüste indirimli bilet kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirterek, şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 bini aşkın emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, havayolunda ise yurt içi ve yurt dışı indirimli uçuşlardan 5 bin 145 emeklinin faydalandığını toplamda 353 binden fazla emeklinin tren, otobüs ve uçak gibi ulaşım hizmetlerinden indirimli bilet kullandığını açıkladı.
18.07.2024Gündem
Zam geldi! Adana - Mersin arasında seyahat edecekleri ilgilendiriyor
Zam geldi! Adana - Mersin arasında seyahat edecekleri ilgilendiriyorAdana'da yaşayan vatandaşlar yakın olması sebebiyle Mersin'e sıklıkla gidip geliyor. Nisan ayı itibarı ile durdurulan tren seferlerinin yeni bir gelişme yaşandı.
17.07.2024Adana
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan yola çıktı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Ankara'dan yola çıktıAnkara–İstanbul ve Ankara-Konya arasında 2 ay boyunca sefer yapacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, ilk seferi için Ankara'dan yola çıktı.
14.07.2024Gündem
Demir yolu hatlarında iyileştirme çalışmaları: Erzurum'a yüksek hızlı tren geliyor
Demir yolu hatlarında iyileştirme çalışmaları: Erzurum'a yüksek hızlı tren geliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk etapta Sivas'tan Kars'a kadar olan mevcut demir yolu hattını rehabilite ettiklerini ve Erzurum için hızlı tren çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.
13.07.2024Gündem
15 Temmuz'da "Milletin Zaferi" temasıyla anma etkinlikleri düzenlenecek
15 Temmuz'da "Milletin Zaferi" temasıyla anma etkinlikleri düzenlenecekCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Milletin Zaferi" temasıyla yurt içi ve yurt dışında geniş çaplı anma etkinlikleri düzenlenecek.
12.07.2024Gündem
Polisin 'dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü yük trenine çarptı
Polisin 'dur' ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü yük trenine çarptıAdana’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan motosikletlinin, hemzemin geçit üzerinden kaçmaya çalıştığı an cep telefonu kamerasına yansıdı. Şüpheliler kaçmaya çalıştığı sırada arkadan gelen yük treni sebebiyle kaza yapıp trenle birlikte sürüklendi. Yakalanan sürücüye 44 bin 299 TL para cezası kesildi.
8.07.2024Adana
Acun Ilıcalı'dan Milli Takım'a destek
Acun Ilıcalı'dan Milli Takım'a destekFenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Milli Takım'ın Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak EURO 2024'e veda ettiği maçın ardından açıklamalarda bulundu.
7.07.2024Şampiy10
Adana tren garı tam 138 yıldır hizmet vermeye devam ediyor
Adana tren garı tam 138 yıldır hizmet vermeye devam ediyorTürkiye genelinde birbirine benzeyen tren garları arasında görsel etkileyiciliğiyle öne çıkan Adana Tren Garı, tamirhaneleri, lojmanları, lokali, peronlarıyla birlikte 450 dönümlük bir alanda 1886'dan bu zamana hizmet vermeye devam ediyor.
28.06.2024Adana
Kira zam sınırının kaldırılması öncesi ev sahiplerinden dikkat çeken hamle! Çok sayıda şikayet yağıyor
Kira zam sınırının kaldırılması öncesi ev sahiplerinden dikkat çeken hamle! Çok sayıda şikayet yağıyorEv sahiplerinden kira zam sınırının kaldırılması öncesi şok hamle geldi. Tüketiciler Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, "Uzamazsa eski sisteme geri dönülecek. Eski sistem dediğimiz de senelik enflasyon oranında 12 ayın ortalaması TÜFE oranında devam edecek. Mal sahipleri şikayet ediyor. Kiracılar bu durumda oldukça memnun gözükür. Ama mal sahipleri de kendilerine özgü tedbirler almaya başladı. 1 yıllık peşin istemeye ve çıkış taahhütnamesi almaya başladılar. Bu da kiracıları oldukça zorluyor. Önümüzdeki dönemde kira tespit davalarının ikiye, üçe katlanacağını öngörüyoruz" dedi.
25.06.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Bayramda 7 milyon 519 bin kişi demir yollarını kullandı
Bakan Uraloğlu: Bayramda 7 milyon 519 bin kişi demir yollarını kullandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Trenler, Anahat, Bölgesel trenler ve kent içi raylı sistem projelerinden 7 milyon 519 bin 428 vatandaşın yararlandığını açıkladı. Kurban Bayramı tatili boyunca Yüksek Hızlı Trenlerde 326 bin 819 yolcuya hizmet verdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, söz konusu tarihlerde Marmaray’ı 4 milyon 152 bin 909, Başkentray’ı 492 bin 13 ve İzban’ı 1 milyon 938 bin 664 vatandaşın kullandığını kaydetti.
23.06.2024Gündem
Nisan ayından bu yana 62 bin emekli tren indiriminden yararlandı
Nisan ayından bu yana 62 bin emekli tren indiriminden yararlandıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde 1 Nisan itibarıyla uygulanmaya başlanan emeklilere yüzde 10 indirim kampanyasından faydalanan emekli vatandaş sayısının 62 bin kişiye ulaştığını bildirdi.
22.06.2024Gündem
Turistik Tatvan Treni 24 Haziran'da yola çıkıyor
Turistik Tatvan Treni 24 Haziran'da yola çıkıyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "140 yolcusuyla 24 Haziran’da Ankara’dan yola çıkacak. Turistik Tatvan Treni, 1262 km mesafeyi 28 saatte tamamlayacak" dedi.
20.06.2024Ekonomi
Tren rayları kenarında bulunan bebek cesedinde korkunç detay: Annesi öldürmüş; ağırlaştırılmış müebbet istendi
Tren rayları kenarında bulunan bebek cesedinde korkunç detay: Annesi öldürmüş; ağırlaştırılmış müebbet istendiAdana'da tren rayları kenarına bırakılan poşette cansız bedeni bulunan yeni doğmuş bebeğin, annesi H.M. (40) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Anne H.M. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
10.06.2024Adana
Aziz Yıldırım'ın kürsü konuşması ortaya çıktı! Ali Koç'a sert sözler
Aziz Yıldırım'ın kürsü konuşması ortaya çıktı! Ali Koç'a sert sözlerFenerbahçe kongresinde yaşanan gerginlik sebebiyle kongreden erken ayrılan başkan adayı Aziz Yıldırım'ın hazırladığı kürsü konuşması belli oldu.
8.06.2024Fenerbahçe
Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli ve milli motorlu elektrikli trenleri GAZİRAY'da kullanılacak! Yıl sonu başlıyor
Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli ve milli motorlu elektrikli trenleri GAZİRAY'da kullanılacak! Yıl sonu başlıyorGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAZİRAY için Sakarya’da ilk yerli ve milli tren setlerinin üretildiği TÜRASAŞ fabrikasını ziyaretinde Gazi şehirlilere ve Türkiye’ye müjde vererek, “Tren setlerimizin motoru yüzde yüz yerli ve milli. Bu ilk kez başarıldı ve Türk mühendisler tarafından yapıldı. Tamamlandığında bir ilk olacak” dedi.
3.06.2024Gaziantep
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli tren seti 1 yılda 575 bin yolcu taşıdı
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli tren seti 1 yılda 575 bin yolcu taşıdıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze-Adapazarı arasında hizmet veren milli elektrikli tren setinin 1 yılda 575 bin yolcu taşıdığını söyledi.
28.05.2024Gündem
Çorlu tren kazasında 25 kişi ölmüştü!  Davasında karar açıklandı
Çorlu tren kazasında 25 kişi ölmüştü! Davasında karar açıklandıTekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası davasında 9 sanığın 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları alması, 4 sanığın da beraatine ilişkin mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. 4 sanığın tutuklanması ile sonuçlanan davanın 370 sayfalık gerekçeli kararında, sanıkların 'kusur' ve 'ihmalleri' tek tek sıralandığı davada karar açıklandı.
20.05.2024Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT kullanan yolcu sayısı Türkiye nüfusunu geçti
Bakan Uraloğlu duyurdu! YHT kullanan yolcu sayısı Türkiye nüfusunu geçtiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete verdikleri raylı sistem hatlarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bugüne kadar yüksek hızlı trenlerle taşınan yolcu sayısının Türkiye’nin nüfusunu geçtiğini açıklayan Bakan Uraloğlu, ilk hizmet vermeye başladığı 13 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 86 milyon 100 bin kişinin seyahat ettiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı trenlerin Yüksek hızlı trenlerin bugüne kadar 80 milyon 291 bin kilometrenin üzerinde yol kat ettiği bilgisini de verirken, bu rakamın aynı zamanda dünyanın etrafında yaklaşık 2003 kez tur atacak kadar bir mesafeye eşit olduğunu ifade etti.
19.05.2024Gündem
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Sinsi tehlikeye dikkat: 4 saatten fazlası riskli
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Sinsi tehlikeye dikkat: 4 saatten fazlası riskliYaz mevsimine sayılı günler kala turizm bölgelerinde tatil hareketliği yaşanırken, uzmanlar uzun süre hareketsiz kalınan otobüs, tren veya uçak yolculuklarının ölümcül risk taşıyan 'pıhtı atma' sorununa yol açabileceği konusunda uyarıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Sadece yolculuk sırasında değil, sürekli masada, oturur vaziyette, 'home ofis' kalkmadan çalışan kişilerde, memurlarda hatta ders çalışırken sabahlayan öğrencilerde de bu olgular olabiliyor. Onun için uzun süre hareketsiz oturmak, koltukta veya sandalyede ayaklarınızı sarkıtarak oturmak sağlıklı değil" dedi.
19.05.2024Gündem
19 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu duyurdu
19 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu duyurduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.
18.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.