Tren

Tren

Son dakika tren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tren gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.874 tren haberi bulunmuştur. Tüm tren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çorlu tren kazası ne zaman ve nasıl oldu, kazanın nedeni ne? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü, tren kazası davası sonuçlandı mı?
Çorlu tren kazası ne zaman ve nasıl oldu, kazanın nedeni ne? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü, tren kazası davası sonuçlandı mı? Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin davada 9 sanığa 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi. Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan 15 yıl, TCDD Birinci Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu 17 yıl 6 ay ve Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli ise 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 13 sanıktan 4'ü beraat etti. Peki, Çorlu tren kazası ne zaman ve nasıl oldu, Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü?
25.04.2024 Gündem
Raylarda yeni rota Mezopotamya Ekspresi
Raylarda yeni rota Mezopotamya Ekspresi Turistik Doğu Ekspresi’yle tren yolculuğunu popüler hale getiren TCDD, Turistik Diyarbakır Ekspresi ile seyehat severlere yaz aylarında alternatif bir rota yarattı Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini dün tamamladı.
25.04.2024 Ekonomi
Çorlu'da 25 kişinin öldüğü tren kazası davasında karar çıktı!
Çorlu'da 25 kişinin öldüğü tren kazası davasında karar çıktı! Çorlu tren kazası davasında karar açıklandı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, dönemin TCDD Müdür Yardımcısı Meriçli'ye 9 yıl 2 ay ceza verildi.
25.04.2024 Gündem
M5 metro arızası düzeldi mi, Üsküdar Samandıra metro hattı çalışıyor mu? M5 (Üsküdar Samandıra) metro arızası son durum
M5 metro arızası düzeldi mi, Üsküdar Samandıra metro hattı çalışıyor mu? M5 (Üsküdar Samandıra) metro arızası son durum Üsküdar – Samandıra metro arızasında son durum hattı kullanacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. M5 Üsküdar-Samandıra hattında geçtiğimiz günlerde bir kaza meydana gelmişti. Eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki metronun çarpışması sonucunda metro hattında aksamalar oldu. Üsküdar-Samandıra metro hattındaki arızanın 2 günü geçmesine rağmen giderilememesi sonrası Üsküdar-Samandıra Metrosu çalışıyor mu, kapalı mı? M5 Üsküdar-Samandıra hattı arızası düzeldi mi?
25.04.2024 Yaşam
Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut
Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi üzerinden Irak'a gelecek yükleri, demir yolu ve kara yolu bağlantısıyla Avrupa'ya ulaştıracak projelerin geniş bir coğrafyaya fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Kalkınma Yolu Projesi'nin 1923 kilometrelik kara yolu koridoru için 1592 kilometrelik yolumuz mevcut durumda" dedi.
24.04.2024 Ekonomi
İstanbul'daki metro arızası! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama
İstanbul'daki metro arızası! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama Üsküdar Samandıra metro hattındaki arıza 2 gün geçmesine rağmen çözülemedi. İstasyonlarda yoğunluk oluşurken, işe geç kalma endişesi yaşayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kabaktepe "CHP’li İBB Belediyesi gerçekleri açıklamak yerine İstanbulluları kandırmanın derdine düşmüş, tuhaf, tutarsız ve sahte açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltıyor. Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama." dedi.
24.04.2024 Gündem
Adana ve Mersin'den Belemedik'e turistik tren seferleri başlayacak
Adana ve Mersin'den Belemedik'e turistik tren seferleri başlayacak 12.’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde Belemedik'e turistik tren seferi düzenlendi.
22.04.2024 Adana
Mersin Adana tren seferleri iptal mi? Açıklama geldi
Mersin Adana tren seferleri iptal mi? Açıklama geldi Mersin Adana tren seferleri iptal mi sorusu, açıklamalar sonrası merak konusu oldu. Mersin-Adana arasında 138 yıl önce hizmete giren demir yolunda yapılacak yüksek hızlı tren (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferlerinin akıbeti sorgulanıyor. Peki, Mersin Adana tren seferleri duracak mı, hızlı tren nedeniyle tren seferleri kapanacak mı?
20.04.2024 Gündem
Adana'da 138 yıllık demir yolu ulaşımına YHT molası
Adana'da 138 yıllık demir yolu ulaşımına YHT molası Mersin-Adana arasında 138 yıl önce hizmete giren demir yolunda yapılacak yüksek hızlı tren (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferleri 22 Nisan’dan itibaren 2 yıl süreyle durdurulacak.
20.04.2024 Adana
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı Ankara- Diyarbakır hattında işletilecek olan Turistik Diyarbakır Ekspresi, ilk seferi için Ankara'dan uğurlandı.
19.04.2024 Ekonomi
Hızlı tren hattı'ndan demir korkulukları çaldılar! O anlar saniye saniye kaydedildi
Hızlı tren hattı'ndan demir korkulukları çaldılar! O anlar saniye saniye kaydedildi Osmaniye'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) hızlı tren hattı inşaatındaki demir korkuluklar balyoz ve demir kesme makası kullanılarak çalındığı anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansırken olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındığı belirtildi.
18.04.2024 Vatan TV
Hızlı tren hattı'ndan demir korkulukları çaldılar! O anlar saniye saniye kaydedildi
Hızlı tren hattı'ndan demir korkulukları çaldılar! O anlar saniye saniye kaydedildi Osmaniye'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) hızlı tren hattı inşaatındaki demir korkuluklar balyoz ve demir kesme makası kullanılarak çalındığı anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansırken olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındığı belirtildi.
18.04.2024 Gündem
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Adanalılar ve civar kentlerden gelenler, kendilerine günlük rotalar çizerek, şehrin dört bir yanına yayılan etkinlikleri ziyaret ediyor.
17.04.2024 Adana
Hızlı tren ile Adana-Mersin arası ulaşım 25 dakikaya düşecek
Hızlı tren ile Adana-Mersin arası ulaşım 25 dakikaya düşecek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi' çerçevesinde yaklaşık 2 yıl sürecek olan çalışmaların tamamlanmasının ardından, 1 saat olan Adana-Mersin arası 25 dakikaya düşecek.
18.04.2024 Adana
İstanbul- Sivas tren seferleri başlıyor! Bakan Uraloğlu tarih verdi!
İstanbul- Sivas tren seferleri başlıyor! Bakan Uraloğlu tarih verdi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirterek, “Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz.” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Gündem
Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?
Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor? Adana'da, bu yıl 12. kez "Nisan'da Adana'da" temasıyla düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Peki, Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?
14.04.2024 Adana
İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor!
İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Antalya 100 yıllık hayali olan yüksek hızlı trene kavuşuyor. Bakan Uraloğlu’nun duyurduğu, Antalya’yı Eskişehir’e bağlayacak olan yeni hızlı tren hattı sayesinde İstanbul-Antalya arası hızlı trenle 4 saat 45 dakikada kat edilecek.
12.04.2024 Ekonomi
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’da ilk ayağı olan Adana’da çeşitli etkinliklerle başlayıp, her yaştan katılımcıya hitap edecek etkinleriyle 21 Nisan’a kadar sürecek. Festival kapsamına dahil edilen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile 30’dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler düzenlenecek.
11.04.2024 Adana
Doğu Ekspresi’nden sonra iki yeni turistik tren daha geliyor
Doğu Ekspresi’nden sonra iki yeni turistik tren daha geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Turistik hatlarımız sayesinde vatandaşlarımız kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görme imkanı bulacak" dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Yarış atı tren istasyonuna daldı! Kameralar saniye saniye kaydetti
Yarış atı tren istasyonuna daldı! Kameralar saniye saniye kaydetti Avustralya’nın New South Wales eyaletinde bir yarış atı, sağanak yağmurdan kaçarak tren istasyonuna sığındı. Yolcuların beklediği perona dalan at, sahibi gelip kendisini alıncaya kadar bir süre etrafta gezindiği anlar saniye saniye kaydedildi.
10.04.2024 Gündem
Yarış atı tren istasyonuna daldı! Kameralar saniye saniye kaydetti
Yarış atı tren istasyonuna daldı! Kameralar saniye saniye kaydetti Avustralya’nın New South Wales eyaletinde bir yarış atı, sağanak yağmurdan kaçarak tren istasyonuna sığındı. Yolcuların beklediği perona dalan at, sahibi gelip kendisini alıncaya kadar bir süre etrafta gezindiği anlar saniye saniye kaydedildi.
10.04.2024 Vatan TV
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz mi, köprüler ve otoyollar ne zaman ücretsiz? Bayramda köprüler kaç gün ücretsiz?
Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz mi, köprüler ve otoyollar ne zaman ücretsiz? Bayramda köprüler kaç gün ücretsiz? Ramazan Bayramında Osmangazi Köprüsünün ücretsiz olup olmadığı, bayrama günler kala sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Bakan Uraloğlu, bayramı üç büyük şehirde geçirecek vatandaşlar için İstanbul'da; Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hatları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İzban'ın ücretsiz kullanılabileceğini açıkladı. Uraloğlu, ayrıca hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenlerde bayrama özel kapasite artışına gittiklerini belirtti. Peki, bayramda köprüler kaç gün ücretsiz, köprü ve otoyollar ne zaman ücretsiz? Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz mi, ücretli mi?
6.04.2024 Yaşam
Adana'da seferlere 2 sene mola! Hızlı tren projesi hayata geçirilecek
Adana'da seferlere 2 sene mola! Hızlı tren projesi hayata geçirilecek Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattı çalışmaları sebebiyle Mersin-Yenice tren seferleri 2 sene boyunca durdurulacak.
6.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Tren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.